aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Abbasian Historical House

خانه عباسیان کاشان

تصاویر خانه عباسیان کاشان
ezgif-1-eca2962dc6

در تحلیل خانه عباسیان کاشان از زیباترین جاهای دیدنی کاشان و یکی از بهترین خانه‌های تاریخی ایران است، ساعت بازدید خانه تاریخی عباسیان کاشان همه روزه از ۸ صبح تا ۲۰، حتی در روزهای جمعه می‌باشد، قیمت بلیط ورودی خانه عباسیان کاشان در سال جاری ۱۰ هزار تومان برای مراجعین ایرانی و ۱۰۰ هزار تومان برای گردشگران خارجی است، برای مشاهده گالری تصاویر و عکس خانه عباسیان کاشان از گالری ابتدای مقاله استفاده کنید.

همچنین برای بازدید از این خانه دیدنی با خودروهای سواری از نقشه خانه عباسیان کاشان در ابتدای مطلب کمک بگیرید تا با نرم افزارهای بلد، نشان یا گوگل مپ این مکان را مسیریابی کنید، خانه عباسیان کاشان یکی دیگر از زیباترین خانه‌های مسکونی و تاریخی این شهر می باشد که با سبک معماری با شکوهش تا کنون گروه‌های فیلمبرداری و توریست‌های خارجی فراوانی را به داخل خود کشانده است، در مقالات قبلی با خانه طباطبایی ها و مدرسه اقا بزرگ کاشان آشنا شدید، در این مقاله همراه خبرنگار ویژه این تودی سری به خانه عباسیان از بهترین جاذبه های تاریخی کاشان زده‌ایم، همراه ما باشید.

تصاویر خانه عباسیان کاشانخانه تاریخی عباسیان

خانه تاریخی عباسیان را از نزدیکی بازدید نکرده باشید، قطعا در سریال‌های مشهوری همچون خانه‌ای در تاریکی و جابر بن حیان آن مشاهده کرده‌اید، این خانه تاریخی همانند اکثر جاذبه های تاریخی کاشان در دوره قاجاریه و در سال ۱۲۴۵ هجری قمری به دستور تاجر مشهور کاشانی به نام حاج ابراهیم تاجر کاشی ساخته شد.

خانه عباسیان جز معدود منازل تاریخی ایران می‌باشد که دارای ۵ طبقه مجلل و زیباست و در مساحتی ۷ هزار متر مربعی پیاده سازی شده است، این خانه در عرض بیست سال ساخت و پیاده سازی‌اش به اتمام رسید و امروزه یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی کاشان می‌باشد.

سبک معماری شکوهمند ایرانی، تزئینات داخلی و خارجی، وجود ۵ حیاط زیبا همراه با بخش‌های نظیر اندرونی و بیرونی این منزل را به یکی از بهترین دیدنی‌های شهر مبدل کرده است، زیبایی این خانه پنج طبقه به قدری بود که سرانجام در سال ۱۳۷۷ شمسی با شماره ۲۰۲۰ به فهرست میراث ملی ایران در کاشان افزوده گردید.

سبک معماری خانه عباسیان

خانه عباسیان کاشان همانند اکثر خانه‌های قجری این شهر از سبک معماری گودال باغچه بهره برده است، این سبک معماری در فصول گرم و سرد سال ساکنین را از گزند گرما و سرما بر حذر نگه می داشته، این خانه دارای یک قنات اختصاصی می‌باشد که آب آشامیدنی ساکنین از آن تامین می‌شده است.

در مجموع خانه عباسیان دارای سبک معماری ایرانی – اسلامی با شیوه درون گراییست، یعنی در قرن‌های گذشته مردم بر این عقیده بودند که برای دوری از چشم زخم غریبه‌ها بیرون منزل را بدون تزئینات طراحی می‌کردند و بالعکس درون خانه را با زیباترین تزئینات مسکونی پیاده سازی می‌کردند، همچنین این خانه دارای دو بخش تابستانی و زمستانی است که ساکنین در فصول گرم و سرد سال جای خود در آن اتاق‌ها تغییر می‌دادند.

۱- تزئینات معماری خانه عباسیان

بی شک از خانه عباسیان شهر کاشان دارای معماری متحیر کننده‌ای می‌باشد و از همین رو ساخت آن بالغ بر ۲۰ سال زمان معماران را گرفت، در این خانه مقرنس کاری، کاربندی، رسمی بندی، یزدی بندی، قطار بندی و مشبک کاری‌هایی دیده می‌شوند که در کمتر سازه تاریخی شاهد آن هستیم.

تصاویر خانه عباسیان کاشان۲- هشتی خانه عباسیان

در خانه های تاریخی ایرانی دقیقا پس از ورودی و درب کوچه هشتی تعبیه می شده تا افراد غریبه در هنگام ورود ابتدا در آن هشتی‌های سرپوشیده منتظر صاحب خانه باشند، خود این هشتی در خانه عباسیان دارای دو بخش می‌باشد که یکی راهرویی است رو به بخش خدمه و برای عبور و مرور افراد غریبه و حیوانات اهلی از آن استفاده می شده و دیگر دالان بزرگ و طولانی راهی مستقیم به حیاط اصلی مجموعه را دارد.

۳- بنای سرپوشیده بزرگ

ساختمان دو طبقه‌ای در خانه عباسیان وجود دارد که به سازه سرپوشیده بزرگ شهرت دارد و در آن بیشتر مجالس مهمانی و عزاداری ساکنین برگزار می‌شده است، در طبقه اول اقایان و در طبقه دوم بانوان خانواده حضور پیدا می‌کردند و برای تامین نور در طول روز از معماری گنبدی کلاه فرنگی استفاده کرده‌اند.

۴- اتاق آینه یا شاه نشین خانه عباسیان

از زیباترین بخش‌های دیدنی خانه عباسیان اتاق آینه یا شاه نشین آن است، کاربری اتاق آینه بیشتر در عروسی‌ها و مهمانی‌های بزرگ بوده و همچنین میهمانان خارجی تاجرین در آن حضور پیدا می‌کردند، این اتاق دارای زیباترین اصول گچ بری ایرانی، آینه کاری، آثار مینیاتوری و نقشی بسیار به روی درب و دیوارهای خودش است و همچنین راه اصلی بادگیر مجموعه از آن عبور می‌کند.

۵- اتاق های متقارن در خانه عباسیان

در بخش ورودی مجموعه دو اتاق متقارن به چشم میخورد که میهمانان کم اهمیت ساکنین خانه در آن حضور پیدا می‌کردند، این اتاق‌ها دقیقا شبیه به یکدیگر هستند و در نزدیکی درب خروجی طراحی شده‌اند، در این اتاق‌ها همچنین گچ بری‌ها و تزئینات معماری بی نظیر به چشم می‌خورد.

۶- تالار بهاره عباسیان

تالار بهاره یا ایوان بهاره همانطور که از نامش مشخص است، در طول فصل بهار از آن استفاده می‌شده و ساکنین خانه در طول شب بیشتر در آن محل حضور پیدا می‌کردند، با ورود به این بخش معماری قرینه با چشم هر بیننده‌ای بازی خواهد کرد، حال اینکه در آن سالها به چه سبک و اصول معماری توانسته‌اند در بخش ایوان را قرینه یکدیگر درآورند از عجایب معماری کاشانی‌هاست.

تصاویر خانه عباسیان کاشان

۷- اتاق وسطی

اتاق وسطی یا اتاق مرکزی مهم‌ترین اتاقی بوده که ساکنین اصلی خانه همراه با خانواده در آن دور یکدیگر جمع می‌شده‌اند، در این اتاق یکی از قدیمی‌ترین شومینه‌های ایرانی به چشم می‌خورد و از پنجره‌های اتاق مرکزی دید وسیعی به اکثر مناطق مختلف خانه خواهید داشت.

۸- اتاق سرپوشیده کوچک

از دیگر بخش‌های دیدنی خانه عباسیان کاشان اتاق سرپوشیده کوچک است که کاربری آن بیشتر برای میهمانی‌های زنانه بوده و از همین رو معمار دید مستقیم آن را از بیرون از بین برده تا نوامیس ساکنین از بیرون و حیاط دیده نشوند.

۹- آب انبار خانه عباسیان

کاشان شهری کویری می‌باشد و از همین رو در آن قرن‌ها آب قنات‌های این شهر به رسم همیشگی جیره بندی می‌شده است، از همین در هر خانه یک آب انبار تعبیه می‌شده تا ساکنین آب را در آنجا ذخیره کنند، البته از آن‌ها برای موارد دیگری همچون سرد کردن هوای بادگیرها استفاده می‌کردند، آب انبار خانه عباسیان دارای سیستم عجیب تصفیه با یک دستگاه چرخ دنده‌ای تاریخیست که در نوع خود شگفت انگیز است. حال که با بخش بیرونی آشنا شدید به معرفی بخش‌های اندرونی خانه عباسیان کاشان می‌پردازیم :

۱۰- اتاق شاه نشین

بی شک از بهترین و زیباترین بخش‌های دیدنی خانه عباسیان بخش شاه نشین اصلی مجموعه است، در این اتاق آینه کاری‌هایی خواهید دید که با جزئیات فراوان طراحی شده‌اند و در بخش‌هایی شاهد استفاده از آب طلا برای زیباسازی اتاق هستیم، همچنین شومینه زیبایی در اتاق قرار گرفته است که با گچ بری‌های پیشرفته و جزئی بسیار چشم نواز هستند.

۱۱- اتاق مخفی

اتاق مخفی در طبقه بالای اندرونی یکی دیگر از شاهکارهای معماری خانه عباسیان است که در آن اشیای گران قیمت نگهداری می‌شدند، در آن سال‌ها دزدان و راهزنان زیادی به خانه‌های تجار کاشانی دستبرد می‌زدند و از همین رو در اکثر خانه‌ها شاهد ساخت اتاق‌هایی کوچک و مخفی هستیم.

۱۲- راه مخفی

در ادامه با بخش عجیب و ترسناک راه مخفی روبرو خواهید شد، کاربری این مسیر برای مواقعی بوده که بانوان ساکن منزل قصد رفتن به حمام‌های عمومی شهر را داشتند.

۱۳- حوضخانه خانه عباسیان

حوضخانه در معماری‌های کویری از مهم‌ترین بخش‌های خانه‌های مسکونی بوده است، حوضخانه ویژه سرد کردن هوای داخل منزل در فصول گرم سال بوده، این اتاق دارای دو طبقه می‌باشد و در هر دو طبقه نورگیرهایی تعبیه شده تا در طول روز سکنه بتوانند از آن بازدید به عمل آورند.

۱۴- سرویس بهداشتی خانه عباسیان

سرویس بهداشتی در این خانه تاریخی کاملا شرعی پیاده سازی شده است، یعنی هر کدام بیش از ۷ قدم از اتاق‌های نشیمن منزل فاصله داشته تا نجسی گام‌های افراد با خاک از بین بروند، این سرویس‌های بهداشتی نزدیک به کانال آب و پشت پلکان منزل تعبیه شده هستند.

۱۵- حیاط باغ

آیت الله سید محمد علوی بروجردی نوه صاحب این خانه تاریخی بیشتر در این حیاط زندگی می‌کردند، این حیاط دارای فضای سبز و حوض زیبایی است که در آن سال‌ها نمازهای جماعت فراوانی در ان برگزار شده و داستان‌های تاریخی فراوانی را از نزدیک مشاهده کرده است.

۱۶- چاه خانه عباسیان

چاه خانه عباسیان در کنار قنات منزل حکم تامین آب مجموعه را داشته است، این چاه دارای یک چرخ دستی می‌باشد که آب را با کمک نیروی انسانی از اعماق چاه به بالا منتقل می‌کردند و پس از آن آب‌ها را در حوضچه‌های نزدیک به چاه می‌ریخته‌اند تا وارد بخش‌های دیگر خانه شوند.

۱۷- زیارتگاه

از آنجا که ساکنین اصلی خانه افرادی مذهبی بودند، برای خود یک مسجد و زیارتگاه خصوصی ایجاد کردند که در روزهای مختلف سال به عزاداری و راز و نیاز با خدا برپردازند، در این مسجد کوچک شاهد تزئینات کمتری نسبت به بخش دیگر خانه هستیم و تنها یک کتیبه از تاریخ ساخت آن به چشم می‌خورد.

۱۸- رختشویخانه

از نام این بخش مشخص است که کاربری آن برای شستشوی البسه کثیف ساکنین بوده است و در آن محل‌های برای عبور و مرور آب تعبیه شده که با هوشمندی هر چه تمام تر ساخته شده‌اند.

۱۹- سرداب اصلی خانه عباسیان

سرداب اصلی این سازه تاریخی دارای بادگیرهای بزرگ و یک حوض در میان خود می‌باشد، کاربی آن در فصل تابستان و در ساعات بسیار گرم روز بوده که ساکنین وقت خود را در آن محل سپری می‌کرده‌اند، همچنین در فصول سرد برای نگهداری غذاهای اهل خانه نقش یخچال را ایفا می‌کرده است.

۲۰- حیاط نوکران

جالبه بدانید، حیاط خدمه تنها بخش از خانه عباسیان است که ساکنین راضی به فروش آن نیستند، حیاط خدمه امروزه دسترسی برای بازدید گردشگران ندارد و تنها در پلان معماری منزل دیده می‌شود.

۲۱- مطبخ

مطبخ این خانه یکی از بزرگ ترین آشپزخانه‌های قدیمی ایران می‌باشد که در آن محل شستشوی ظروف، تنور نان و محل طبخ غذا تعبیه شده است و در نوع خود کم نظیر می‌باشد.

امکانات رفاهی

در خانه عباسیان کاشان امکانات رفاهی ایده آلی نظیر رستوران سنتی، سفره خانه سنتی، غرفه فروش صنایع دستی، سرویس بهداشتی، راهنمای گردشگری برای مسافران در نظر گرفته شده است.

چگونه به خانه عباسیان بروم؟

برای مراجعه به خانه عباسیان در شهر کاشان وارد خیابان علوی شوید و از آن خیابان وارد فرعی کوی سلطان امیر احمد شوید تا با درب ورودی مجموعه روبرو شوید.

سخن پایانی

شما می‌توانید نظرات، سوالات و تجربیات بازدید خود را درباره خانه تاریخی عباسیان در بخش زیر کامنت کنید .


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=18335
van

سمیرا ابریشمی

دلیل خنده های هر روزه ام آشنایی با تیم این تودی و فرهنگ گردشگریه که البته تجربیات خود در سفرهای متعدد باعث شده زندگی روتین و شادی داشته باشم .

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
7 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خانه ایی زیبا و مانند هزار تو و دارای ۵ حیاط و حوضخانه و اندرونی و بیرونی و اتاق گوشواره و اتاق های خواب و مطبخ و پنج دری و اصطبل موقت و ساختمان خدمه و بهار خواب و …
این خانه نمونه ایی از خانه های گودال باغچه کاشان است که دارای سه طبقه است .
همچنین دارای راهرو های مخفی زیادی هم برای فرار و هم برای پنهان کردن طلا داشته است . این خانه دارای ۵ ورودی است.
یکی همسطح زمین و یک طبقه اول و یک طبقه داخل زمین. که طبقه داخل زمین خودش دارای یک سرداب دارای تراز ارتفاعی پایین تر از طبقه زیر زمین و یک پس سرداب که از سرداب هم وایین و خنک تر است میباشد .

دلیل این ارتفاع پایین تر سطح عمومی خانه :
۱ استفاده از خاک آنجا برای ساختن خشت.
۲ جلوگیری از نفوذ باد های گرم و برخورد با دیواره خانه و نفوذ افتاب به داخل.
۳ برای جلوگیری از تخریب توسط زلزله
۴ هوای خنک تر خانه در تابستان

قسمت خانه خدمه خانه عباسیان به شکل زیبایی تبدیل به سفره خانه سنتی خوبی گردیده است و در طبقه فوقانی آن هم فروشگاه عرقیجات و شیرینی جات و شربت های مختلف وجود دارد. در دیواره آن هم عکس های زیبایی از دوران قدیم وجود دارد.

خیلی زیبا بود یه حس خوب به انسان میداد
و جالب بود ساعت ها بنشینیم و فکر کنیم ما برای نسل های بعدی چی به یادگار میزاریم

خانه ی عباسی ها در کاشان یکی از شگفتی های هنر معماری است.این خانه دارای یک رستوران سنتی و فضای زیبا نیز است.
برای لنز دوربین عکاس ها جزو بهترین مکان هاست.به در خواست تاجر کاشی ساخته شده.این بنا پر از طرح های خیال انگیز و زیبای اسلامی و اسلیمی است که جلوه ی زیبایی به ساختمان های این بنا داده.در معماری این بنا از سبک باغچه های گودالی و بنا های تو در تو استفاده شده و همچنین دارای حوض های کوچک برای تعدیل دمایی در روز های گرم کاشان است.

خانه عباسیان، خانه‌ای است که شبیه به هیچکدام از خانه‌هایی که تا به حال دیده‌اید نیست. وقتی به دیدن این خانه می روید، قبل از ورود به ساختمان، نمای ساده‌ی بیرونی متحیرتان خواهد کرد و باور نمی کنید که اینجا خانه‌ای تاریخی باشد اما همین که طراحی و معماری داخلی آن را می بینید متوجه شکوه این خانه می‌شوید. برای رفتن به داخل خانه باید از یک هشتی بگذرید که در کناره‌ی این هشتی، سکوهایی وجود دارد که می‌توانید بر روی آن‌ها بنشینید و مدتی استراحت کنید. همانطور که در حال گذر از این هشتی هستید متوجه شیبی می‌شوید که نشان می دهد این خانه پایین تر از سطح خیابان قرار گرفته است؛ اینکار برای استفاده از آب قنات، استفاده از خاصیت عایق بودن خاک و دلایل دیگر بوده است.

هر یک از خانه های تاریخی کاشان زیبایی منحصربفرد خودش رو داره . خانه عباسیان هم از این امر مستثنی نیست . باید زمان کافی گذاشت تا هم از محیط لذت برد و هم فرصت کافی برای عکاسی داشت ‌‌

تا قبل اینکه هتل بشه اجازه بازدید میدادن و هنوز یه قسمت هایی از اصل عمارت موجود بود ولی بعد اون چنان به اصطلاح مرمت شد که شاید بشه گفت یه هویت جدید پیدا کرده ولی به هر حال همینکه استفاده صحییحی از بزرگترین خانه جهان شده و بیشتر قابل استفاده است تا زمانی که یه بازدید ساده صورت بگیره جای تحسین داره .

توصيه ميكنم ديدنش رو از دست نديد با اينكه زمانى كه ما بازديد كرديم حوض ها آب نداشت و اون حال و هوا رو نداشت و از گل و گياه خيلى كمى استفاده شده ولى چون خلوت تر نسبت به ديگر مكان هاست براى عكاسى عالى هست و لوكيشن خوبى داره مخصوصا از طبقه بالا
البته كه ديدن هر كدوم از خانه ها لطف خودش رو داره و توصيه ميكنم وقت بزاريد براى بازيد ها

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 2 ساعت
ساعت دسترسی : 08:00 تا 20:00
هزینه ورودی : 10.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : در سال 1377 با شماره 2020 در میراث ملی ایران
قدمت این مکان : قاجاریه
نوع کاربری : خانه تاریخی 5 طبقه با معماری و تزئینات چشم نواز در کاشان
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، کافه، رستوران، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی
اطلاعات تماس
آدرس : کره زمین، قاره اسیا، ایران، استان اصفهان، کاشان، خیابان علوی، کوی سلطان امیراحمد
شماره تماس : 03155245764