aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Alasht

شهر آلاشت

رصد خانه شمال
ezgif-1-eca2962dc6

آلاشت کجاست؟ وقتی به دیدنی های آلاشت و نقشه آلاشت نگاه می‌کنیم، با توجه به میزان سفرها در طول سال، آلاشت از پربازدیدترین روستاهای مازندران و معروف‌ترین مناطق دیدنی سوادکوه محسوب می‌شود، آلاشت در استان مازندران جز بهترین مقاصد برای طبیعت گردان و بومگردان داخلی و خارجی می‌باشد و سالانه مسافران زیادی از این دهکده بکر بازدید به عمل می‌آورند، در مقالات قبلی کلاردشت و روستای جواهرده مازندران را به طور کامل تشریح کردیم ، در ادامه همراه این تودی باشید تا با دیدنی‌های روستای آلاشت اشنا شوید.

آلاشت کجاست؟

در شهر آلاشت سوادکوه بیشترین میزان بارش‌ها را در طول سال شاهد هستیم، یعنی چیزی به طور میانگین ۷۰۰ میلی لیتر در هر سال و از همین رو در اکثر روزهای سال در جاده منتهی به این روستا شاهد عبور ابرها و مه‌های غلیظ و زیبایی هستیم که لذت سفر شما را دو چندان می‌کند. با کمک نقشه روستای آلاشت در ابتدای مطلب این دهکده توریستی را از هر کجای ایران با نرم افزارهای مسیریاب، رهگیری کنید.

ارتفاع آلاشت از سطح دریا

این شهر در ارتفاع ۱۹۲۰ متری از سطح آب دریای خزر قرار دارد و نکته جالب درباره بومیان ساکن در این دهکده این است که در انتهای فامیل آن‌ها همگی نام آلاشت وجود دارد، سیستم آب داخل روستا در سال‌های اخیر لوله کشی شده است و سرچشمه آن از چاه‌های عمیق اطراف دهکده و رودخانه چرات می‌باشد.

همانطور که در جدول مشخصات روستای آلاشت مشاهده می‌کنید این روستا در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و پوشش گیاهی حاکم بر این روستا شامل درختان گردو، فندق، گیلاس، چنار و بید مجنون می‌باشد، این روستا که محل تولد پهلوی اول بوده است، در سال ۱۳۵۲ شمسی به شهرستان تبدیل گردید و از غذاهای محلی مشهور این خطه از شمال کشور می‌توان به کوی پلا، آلو بخارا، ورساق، دیس کباب، پنیر خیکی و شیش انداز اشاره کرد.

دیدنی های آلاشت

در داخل و اطراف شهر دیدنی‌های زیادی قرار دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به یک مرکز رصد خانه کهکشانی و مسجدی تاریخی اشاره کرد که در دسته جاذبه‌های گردشگری آلاشت است، در ادامه با مهم‌ترین دیدنی های آلاشت اشنا خواهید شد :

۱- مرکز رصد خانه آلاشت

رصد خانه آیت الله صالحی مازندرانی به عنوان اولین و تنها رصد خانه شمال کشور ایران در سال ۱۳۸۴ شمسی افتتاح گردید، این رصد در یکی از بهترین موقعیت‌های جغرافیایی استان مازندران و بر بالای یکی از مناطق مرتفع سوادکوه احداث شده است، در داخل این رصد خانه تعدادی تلسکوپ برای مشاهده ستاره‌ها و کهکشان راه شیری، یکی گالری نجوم دائمی و کتابخانه فضا قرار دارد که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.

۲- تپه کاربار آلاشت

اگر به دنبال مکانی جهت نشستن و تماشای طبیعت زیبای شهر الاشت هستید، بهترین انتخاب کاربار این روستاست، جایی که در نقطه ای مرتفع واقع شده و در آنجا تعداد رستوران و چایخانه‌های سنتی با تخت هایی رو به مناظر زیبای استان مازندران قرار دارد و می‌توانید علاوه بر میل نوشیدنی و غذا تصاویری خاطره انگیزی شکار کنید.

۳- موزه مردم شناسی آلاشت

یکی دیگر از جاهای دیدنی آلاشت، موزه مردم شناسی آلاشت آن می باشد، خانه ای که محل تولد و رشد پهلوی اول بوده در سال ۱۳۸۸ شمسی به موزه مردم شناسی آلاشت تغییر کاربری داد و امروزه در داخل این موزه تصاویری از دوره قاجار و پهلوی و شیوه زندگی مردم و بومیان الاشت در گذشته به نمایش گذاشته شده است.

۴- مسجد جامع آلاشت

مسجد جامع شهر آلاشت یکی دیگر از اماکن مذهبی این دهکده می‌باشد که با معماری زیبا و سنتی دارای یک گنبد بی نظیر و دیوارهای از جنس کاشی‌های فیروزه‌ای است، این مسجد در کتب تاریخی به نام مسجد پهلوی اول شناخته می‌شود که پس از انقلاب با شکوه جمهوری ایران به مسجد جامع آلاشت تغییر نام داد.

۵- هتل تاریخی آلاشت

از دیگر جاذبه‌های تاریخی الاشت می‌توان به هتلی تاریخی اشاره کرد که در دوره پهلوی اول ساخته شده است و تا دوره پهلوی دوم همچنان فعال بود که با گذشت سال‌ها به مخروبه‌ای تبدیل گردید، البته بخش‌هایی از این هتل امروزه قابل سکونت بوده و در دست کارمندان دولت می‌باشد.

۶- معبد دختر پاک در آلاشت

از مهم ترین مراکز تاریخی واقع در آلاشت می‌توان به معبد دختر پاک اشاره کرد، این معبد در قرن چهارم هجری قمری ایجاد شده و در گذشته محلی برای زرتشتیان بوده است، در کتب تاریخی نام این معبد به اسم آناهیتا ثبت شده که پس از انقلاب به معبد دختر پاک تغییر نام داده و امروزه بانوان آلاشتی در روزهای جمعه برای راز و نیاز به آن سفر می‌کنند.

۷- خانه صنایع دستی آلاشت

در داخل شهر شاید با خانه‌ای روبرو شوید که در آن زنان و دختران آلاشتی مشغول بافندگی چادر هستند، چادر شب از محصولات و سوغاتی‌های اصیل این دهکده می‌باشد که با بهترین کیفیت و دست باف به گردشگران عرضه می‌شود، از دیگر سوغاتی‌های که توسط هنرمندان بومی آلاشتی تهیه می‌شود، می‌توان به سبد بافی و جوراب بافی اشاره کرد.

علت نام گذاری آلاشت چیست؟

روایات مختلفی برای نام آلاشت می‌باشد، اگر با مردم خود روستا گفتگوی کنید، بیشتر الاشت تلفظ می‌شود ولی در شناسنامه‌ها و نقشه‌های جغرافیایی به آلاشت شهرت دارد، آلاشت در زبانی مازنی به آشیانه عقاب گفته می‌شود.

پوشش گیاهی  آلاشت

درختان و گیاهان موجود در این منطقه که همیشه سرسبز بوده شامل طیف وسیعی از درختان شاه توت، البالو، سب ، درخت گلابی، درخت الو، درخت سرو، درخت صنوبر، درخت مرس، درخت ازگیل، درخت ترنج و درخت زرشت، درخت زالزالک و درخت تلکا و درخت هلو اشاره کرد، همچنین حیوانات وحشی و اهلی فراونی از جمله آهو، روباه، گرگ، پلنگ، پلنگ، بز کوهی و خرگوش، ببر، کبک، قرقاول، عقاب و کبوتر وحشی زندگی می‌کنند.

پل ورسک

در جاده منتهی به آلاشت، پل تاریخی ورسک که همچنان پا برجاست را هم می‌توانید بازدید کنید، این پل زیبا در دوره پهلوی اول ساخته شد و در بین دو دره ایجاد گردیده که محل عبور قطار شمال کشور است.

اقامت در آلاشت

اگر قصد اقامت در شب را در آلاشت دارید، می‌توانید در منازل بومی خود مردم شهر، ویلاهای اجاره و تعدادی هتل اقامت داشته باشید و یا اینکه کمپ بومگردی خود را در  داخل جنگل و محیط طبیعی برپا کنید.

چگونه به آلاشت برویم؟

برای مراجعه به این روستای زیبا از تهران باید وارد جاده فیروزکوه شوید، سپس از در جاده قائمشهر به به فیروزکوه در کیلومتر ۴ با تابلوی ورودی و فرعی آلاشت روبرو خواهید شد.

آب و هوای آلاشت

بهترین ماه‌های برای سفر به آلاشت بین خرداد تا شهریور هر سال می‌باشد که شاهد کمترین میزان بارش هستیم، در سایر فصول سال این منطقه پوشیده از برف و در فصل بهار باران‌های سیل آسا را شاهد هستیم، البته سفرهای طبیعت گردی در هر ماهی زیبایی خاص خودش را دارد.

امکانات رفاهی آلاشت

شهرداری آلاشت برای رفاه حال گردشگران امکانات رفاهی نظیر رستوران‌های سنتی، سرویس بهداشتی، آنتن دهی خوب گوشی همراه، نمازخانه، فروشگاه‌های مواد غذایی، پمپ بنزین و پمپ گاز در نظر گرفته است، همچنین منازل ویلایی و تعدادی هتل برای اقامت در طول شب وجود دارد که می‌توانید آنها را با مراجعه حضوری رزرو کنید.

فاصله آلاشت تا شهرهای دیگر

در این قسمت شما را با میزان فاصله آلاشت تا شهرهای دیگر مازندران و استان تهران آشنا می‌کنیم تا قبل از سفر به شهر آلاشت، یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید.

  • فاصله تهران تا آلاشت: ۲۵۲ کیلومتر از جاده فیروزکوه معادل ۴ ساعت رانندگی
  • فاصله کرج تا آلاشت: ۲۹۲ کیلومتر از جاده فیروزکوه معادل ۵ ساعت رانندگی
  • فاصله ساری تا آلاشت: ۱۰۳ کیلومتر معادل ۲ ساعت رانندگی
  • فاصله سوادکوه تا آلاشت: ۴۰ کیلومتر معادل ۵۵ دقیقه رانندگی
  • فاصله رامسر تا آلاشت: ۳۰۷ کیلومتر معادل ۶ ساعت رانندگی
  • فاصله قائمشهر تا آلاشت: ۷۸ کیلومتر معادل ۸۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله بابلسر تا آلاشت: ۱۱۶ کیلومتر معادل ۲ ساعت رانندگی
  • فاصله آمل تا آلاشت: ۱۲۷ کیلومتر معادل ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله بابل تا آلاشت: ۹۶ کیلومتر معادل ۱۰۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله محمودآباد تا آلاشت: ۱۴۶ کیلومتر معادل ۲ ساعت و ۵۰ دقیقه
  • فاصله رشت تا آلاشت: ۴۲۱ کیلومتر معادل ۷ ساعت رانندگی
  • فاصله گرگان تا آلاشت: ۲۳۶ کیلومتر معادل ۴ ساعت رانندگی
  • فاصله تنکابن تا آلاشت: ۲۸۲ کیلومتر معادل ۵ ساعت و ۳۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله نوشهر تا آلاشت: ۲۱۸ کیلومتر معادل ۴ ساعت رانندگی
  • فاصله چالوس تا آلاشت: ۲۲۷ کیلومتر معادل ۴ ساعت و ۲۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله متل قو تا آلاشت: ۲۵۰ کیلومتر معادل ۵ ساعت رانندگی

سخن پایانی

از آنجایی که آلاشت هم دارای موزه، مسجد، کتابخانه، امکانات ایده آل و هم طبیعت زیباست، می‌توان آن را بهترین روستای مازندران معرفی کرد، شما می‌توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره روستای آلاشت مازندران در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=15728
van

الهه شاکردوست

با هشت سال سابقه کار در آژانس های هواپیمایی متعدد تهران بیکار شدم ، از اونجایی که گردشگری از علایقم بود نا امید نشدم و با گروه این تودی آشنا شدم ، پیشنهاد می کنم چالش های زندگیتون رو با سفر کاهش بدید.

مطالب مرتبط
بندر دیوان کجاست؟
فاطیما علیزاده
0 دیدگاه
بندر چیرویه کجاست؟
مهدی خانی
0 دیدگاه
رستوران محمد اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
پارک جنگلی اندارگلی شیرگاه
فاطمه سادات حسینی
2 دیدگاه
پل شاهپور شیرگاه
فاطمه انوری
2 دیدگاه
سه خط طلا راه آهن شمال
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 5 تا 48 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
نوع کاربری : شهری تاریخی با طبیعت بکر و خنک در تابستان از توابع سوادکوه مازندران
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : کوهنوردی، جنگل نوردی، پیاده روی، کمپینگ، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، کافه، رستوران، آنتن دهی موبایل، فضای سبز، غرفه صنایع دستی، نمازخانه
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش کوهنوردی، زیرانداز، چادر مسافرتی، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، هیزم، آتش افروز، پاور بانک، شارژر، وعده های غذایی، پلاستیک زباله، لوازم خواب، سوخت خودرو، تنظیم باد، لباس اضافه، لوازم سرگرمی
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، مازندران. سوادکوه. آلاشت