حمام علی قلی آقا در کنار مسجد علیقلیآقا از گرمابههای فعال اصفهان نیست اما در لیست جمامهای قدیمی اصفهان نام حمام علی قلی آقا واقع در مجموعه علی قلی آقا اصفهان قرار دارد، ساعات بازدید حمام علی قلی آقا اصفهان، همه روزه از ۹ صبح الی ۱۴.۳۰ و عصر از ۱۵.۳۰ الی ۱۸ میباشد، هزینه ورودی حمام علی قلی آقا برای مسافران ایرانی ۵ هزار تومان و برای گردشگران خارجی، ۵۰ هزار تومان است که در گیشه ورودی مجموعه علیقلیآقا، قابل تهیه است، مجموعه علی قلی آقا، همچنین در روزهای جمعه از ساعت ۹ صبح الی ۱۳.۳۰ برای بازدید دایر میگردد.
خوب است بدانید، حمام علی قلی آقا امروزه محل دائمی موزه مردم شناسی اصفهان بوده که در آن، تعدادی مجسمه مومی از شیوه زندگی بومیان اصفهان و منطقه تاریخی جلفا همراه با لوازم مورد استفاده مردم در گرمابه و محیط خانه به نمایش عمومی در آمده که برای علاقه مندان به چنین موزههایی، محل خوبی بشمار میرود تا کمی اطلاعات تاریخی خود را درباره این شهر گردشگری، کامل کنند.
حمام علی قلی آقا کجاست؟
برای رسیدن به حمام علی قلی آقا با خودروهای سواری یا تاکسی، نقشه حمام علی قلی آقا در ابتدای مطلب را دنبال کنید تا خیلی راحت از هتل محل اقامتتان یا هر منطقه داخل شهر، به این مکان برسید.
- آدرس حمام علی قلی آقا اصفهان: خیابان مسجد سید، خیابان بیدآبادی
- شماره تلفن حمام علیقلیآقا: ۰۳۱۳۳۳۷۵۷۷۷
حمام علی قلی آقا با مترو
از آنجایی که حمام علی قلی آقا در نزدیکی میدان نقش جهان و موازی خیابان چهارباغ عباسی قرار دارد، این محدوده، همیشه دارای ترافیک است، بهترین روش بازدید از مجموعه حمام علی قلی آقا استفاده از متروی اصفهان بوده که نزدیکترین ایستگاه مترو به حمام علی قلی آقا، ایستگاه مترو شهدا در نبش میدان شهدا و فاصله ۵۲۳ متری این مجموعه تاریخی قرار دارد.
تاریخچه حمام علی قلی آقا
در منطقه بیدآباد اصفهان به وسیله علی قلی آقا از درباریان دو پادشاه صفوی، شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفوی در مجموعهای که خود، بانی آن بوده، به سال ۱۱۲۵ هجری قمری ساخته شده است. این حمام از نوع معماری سبک اصفهان در اواخر عصر صفوی است. بنای حمام شامل دو حمام بزرگ و کوچک و فضای چالحوض است.
هر یک از این دو حمام از دو بخش اصلی سربینه و گرمخانه تشکیل یافته است، بهطوریکه در آن دوره مردان و زنان به صورت جداگانه میتوانستند از آن استفاده نمایند. شکل قاعده سربینه حمام بزرگ، به شکل هشت ضلعی منتظم طراحی شده است و در اطراف سربینه سکوهایی طراحی شده که فضاهای پشت آنها با طاق نماهای مدور تزئین یافته و همچنین گنبد میانی سربینه بر هشت ستون بزرگ سنگی استوار است.
علی قلی آقا کیست؟
تزئینات سقف حمام به صورت رسمی بندی است و نورگیرهای سقف به صورت منظم از فضای اطراف به سمت مرکز سقف به صورت منظم طراحی شدهاند که در مواقع مختلف روز با ایجاد سایه روشن بر زیبائی تزئینات سقف میافزاید. این بنا هم اینک (پس از بازسازی و ترمیم) به صورت موزه مردمشناسی در معرض دید عموم گردشگران قرار گرفته است. علی قلی آقا سازنده مسجد علیقُلیآقا و برادرش خسرو آقا سازنده حمام خسروآقا است. این دو از خواجهسرایان سرشناس و نیکوکار بودهاند.
موزه مردم شناسی اصفهان
حمام علیقلی آقا اصفهان که از سال ۱۳۸۳خورشیدی به موزه مردم شناسی اصفهان تغییر کاربری داد، علیقلیآقا یکی از مهمترین درباریون شاهان صفوی بود، در سال ۱۱۲۵ این حمام زیبا را در کنار تعداد زیاد دیگری بنا در شهر اصفهان ساخت، البته در لیست موزههای اصفهان، امروزه ۳ موزه مردم شناسی ارامنه، جلفا و این موزه فعالیت دارند که هر کدام، بنا بر منطقه تاریخی خود، آرشیوی خوب و اطلاعات کاملی در اختیار گردشگران قرار میدهند.
نظرات حمام علیقلیآقا
قبل از اینکه نظرات مردم درباره حمام علی قلی آقا را بخوانید، توصیه میکنیم در این اصفهانگردی، سری به کاخ چهلستون و کاخ هشت بهشت اصفهان در ۲ کیلومتری جنوب خیابان چهارباغ عباسی و نزدیک متروی امام حسین هم بزنید تا یک نیمروز تاریخی در این شهر را همراه دوستان یا اعضای خانواده تجربه کنید، در پایان منتظر امتیاز و تجربیات شما درباره حمام علی قلی آقا اصفهان خواهیم بود.
بیشتر بخوانید
3 پاسخ
یکی از حمامهای قدیمی اصفهان به جامانده از اواخر دوره صفویه، توسط علی قلی آقا به همراه مسجد و بازار ی در این محل ساخته شده، آب حمام از چاه تامین میرشده که بوسیله گاو به ارتفاع پمپاژ می شده و توسط لوله های سفالی به پایین و درون حمام انتقال داده می شده است. این حمام تا ۲۵ سال پیش مورد استفاده قرار می گرفته است البته در دوران پهلوی به دلیل وجود بیماری هاو انتقال آن از طریق خزینه به دیگران خزینه پر شده و از سیستم دوش برای شستشو آبکشی استفاده شده است. نقاشی های موجود بیشتر در دوران قاجار نقاشی شده و برخی نیز متعلق به دوران صفوی است و البته نقاشی هایی نیز در دوران پهلوی به آن اضافه شده است. نقاشی ها معمولا به داستانهایی از کلیله و دمنه اشاره می کند. از دیگر دیدنی های این حمام استفاده از کاشیهای برجسته متعلق به دوران صفوی است.
مکانی تاریخی و بازسازی شده و زیبا با مجسمه های مومی جدید و توضیحات راهنماها در ایام نوروز
قسمتهای مختلفی در این حمام موجود هست از جمله رختکن و استراحت گاه حمام. مکان شستشو با دو حوض. خزینه. ماساژور. استخر مخصوص تفریح بزرگان
یک قسمت از حمام نیز برای شخص علی قلی آقا ساخته شده که بعد از مرگش برای خانمها مورد استفاده قرار می گرفته است.
پیشنهاد میکنم اگر رفتید آماده برخورد افتضاح مسولین اونجا باشید یه خانم مسولش بود ما گفتیم میخاییم عکس بگیریم بعد توضیح شما را گوش بدیم آقا افتاد رو دور لج کردن پاچه میگرفت فقط موقعی هم که خواستیم بیاییم بیرون یک کلمه ازش پرسیدیم قدمت حمام چند ساله داد زد سرمون برید بیرون دیگه خلاصه سگ بستن تو حموم مواظب باشید افتضاح بود کوفتمون کردن لااقل یه مشت آدم با شخصیت بزارید اینجور جاها