در ادامه معرفی غذاهای محلی ایران به استان اردبیل می رسیم؛ غذاهای محلی اردبیل یکی از برجسته ترین غذاهای سنتی در کشورمان است که خیلی از آنها امروزه در اکثر شهرستانهای دیگر پخته می شود، غذاهای سنتی استان اردبیل بیشترش ویژه فصول سرد سال می باشد و علت آن سردسیر بودن شرایط اقلیمی آن است، در ادامه همراه این تودی باشید تا با بهترین غذاهای محلی اردبیل و شهرستانهای این استان آشنا شوید.
غذاهای محلی اردبیل
دسرهای محلی اردبیل
سه نوع دسر مشهور در اردبیل سرو می شود که به شرح زیر هستند :
- دسر قویماق : برای سرو این دسر نیاز به این مواد دارید : آرد برنج، آرد گندم، اب جوشیده، گلاب ، زعفران تربت حیدریه، شکر و کره.
- دسرهای حلوایی : این استان دارای حلواهای محلی زیادیست که بهترین آنها عبارتند از : حلوای زرد، حلوای سیاه و حلوای زنجبیل.
- دسر قیقاناق : این دسر که شباهت زیادی به غذای خاگینه دارد نیاز به این مواد دارد : گلاب ، زعفران تربت حیدریه، شکر، بکینگ پودر، ماست، تخم مرغ، آرد.
خورشت ترشی گرما
برای تهیه این خورشت خوشمزه و پر رنگ و لعاب نیاز به این مواد دارید : لوبیای چشم بلبلی، فلفل ، نمک، الوچه ، زعفران تربت حیدریه، گوشت تازه و پیاز سرخ کرده.
ساج کباب
برای تهیه این غذای بی نظیر و مقوی نیاز به این مواد دارید : سیر، ماست، نمک و فلفل، نان لواش، پیاز سرخ شده، روغن، گوشت تازه.
غذای سنتی قیسی پلو
قیسی پلو در بین غذاهاییست که برای درمان پوکی استخوان بسیار مفید بوده و برای تهیه آن نیازز به این مواد اولیه دارید : جوز هندی، کره، دارچین، روغن، برگه زرد آلو، برنج، کشمش و گرد.
غذای محلی رشته پلوی
رشته پلو در اکثر استان های کشور وجود دارد و این غذای اردبیلی از این ترکیبات تهیه می شود : پیاز سرخ شده، زعفران تربت حیدریه، کره، کشمش، رشته، سینه مرغ، برنج
خورشت کنگر
یکی از لذیذ ترین خورشت های محلی ایران خورشت محلی کنگر اردبیلی می باشد که برای تهیه آن یناز به این مواد دارید : نمک، فلفل، پیاز، سبزی جعفری، لیموی عمانی، گوشت، سبزی نعناع، کنگر و ادویه.
غذای سنتی خینگل
یکی از اصیل ترین غذاهای محلی اردبیل غذای خینگل است که با طبع گرم خود ویژه فصل سرد سال می باشد، برای تهیه این غذا نیاز به این مواد اولیه دارید : گوجه فرنگی، نمک، فلفل، ماست، سیر، گوشت چرخی، آرد، آب.
آبگوشت بزباش
ابگوشت بزباش بی شک یکی از محبو ترین غذاهای سنتی استان اردبیل است که برای تهیه این غذای مقوی نیاز به این مواد اولیه دارید : نمک، فلفل، پیاز، سیب زمینی، لوبیای چشم بلبلی، لیموی عمانی، لوبیای قرمز، جعفری و شنبلیله، گوشت ماهیچه ای، سبزی تره.
غذای سنتی سوغان سو
سوغان سو یکی از غذاهاییست که برای تهیه آن نیاز به زمان چندانی ندارید، مواد اولیه مورد نیاز : پیاز، سرخ، روغن، رشته، تخم مرغ، آب و نان.
غذای سنتی قیساوا
یکی از غذاهای مقوی دیگر و سنتی استان اردبیل قیساواست که برای تهیه آن نیاز به این مواد دارید : گردو، تخم مرغ، خرما، کره.
غذای سنتی لونگی
مرغ یا اردک شکم پر که در لفظ آذری لونگی شناخته می شود دیگر غذای محلی اردبیل است که برای پخت آن نیاز به این مواد دارید : نمک، فلفل، گوجه،آبغوره، رب ، آلوچه، ازگیل، پیاز، گردو.
غذای سنتی باسترما پلو
باسترما پلو یکی از غذاهاییست که در کشور همسایه آذربایجان هم سرو می شود و اصالتی اردبیلی دارد ، برای تهیه آن نیاز به این مواد دارید : سیب زمینی، آلوچه، رب به، کره، برنج، پیازف زعفران تربت حیدریه، مرغ و رب ازگیل.
غذای محلی دمی یارما
دمی یارما در واقع همان بلغور و گندم است که برای تهیه آن نیاز به این مواد اولیه دارید : نمک، زردچوبه، فلفل، روغن، پیاز، رب، گوجه، گوشت چرخی، هویج، سیب زمینی، بلغور گندم.
خوراک محلی خشیل
این غذا یکی دیگر از غذاهاییست که بیشتر در فصول سرد سرو می شود و برای تهیه آن به این ترکیبات نیاز دارید : شکر، دارچین، کره، آرد، بلغور گندم، شیره خرما.
خورشت یر کوکی
از لیست خورشت های محلی استان اردبیل به یر کوکی خورش می رسیم، برای تهیه این خورشت مقوی و خوشمزه نیاز به این مواد دارید : آبلیمو، آبغوره، نمک، رب، زعفران تربت حیدریه، پیاز، روغن ، گوشت تازه و هویج.
غذای سنتی تاس کباب
تاس کباب بی شک از لذیذترین غذاهای محلی اردبیل است که برای پخت آن نیاز به این مواد اولیه دارید : گوشت ، سبزی گشنیز، زعفران تربت حیدریه، پیاز، فلفل، عسل، دارچین، روغن زیتون، تخم گشنیز، موسیر، زیره، گردو، سیر، مرغ، زنجبیل.
خورشت ترشی قورمه
در سنت های مردم در استان اردبیل این غذا بیشتر در ماه مبارک رمضان سرو می شود، برای سرو خورشت ترشی قورمه به این مواد نیاز دارید : برنج، رب، لوبیا چشم بلبلی، زعفران تربت حیدریه، الوچه، گوشت ، زردچوبه، پیاز.
املت چیغیرتما
چیغیرتما در واقع همان املت است اما با روش مردم استان اردبیل که بسیار مزه آن را لذیذ تر می کند، برای تهیه آن باید از این مواد استفاده کنید : مرغ، بوقلمون، پیاز، روغن، تخم مرغ، کره، فلفل، نمک، گوجه.
خورشت پیچاق قیمه
اگر شما دارای شفار خون بالا و یا دیابت هستید از خورشت پیچاق قیمه فراموش نکنید، این غذای مقوی و مفید شامل این مواد است : هل، نمک، دارچین، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری، تخم مرغ، برگ بو، گوشت و بادام.
اش محلی اوماج
آش اوماج ویژه بیماری های سرماخوردگی و سینوزیتی می باشد که برای طبخ آن نیاز به این مواد دارید : فلفل، نمک، عصاره مرغ، آرد، رشته آش، مرزه، پیاز، ریحان، سبزی تره، عدس.
آش بلغور یارما
از دیگر آش محلی و داغ مختص فصل زمستان آش یارماست، این آش که خواص ضد سرطانی دارد نیاز به این مواد دارد : بلغور گندم، زعفران تربت حیدریه، عصاره گوشت، لوبیای قرمز ، سبزی آش، گوجه.
آش محلی گیلدیک
از دیگر آش های مفید و لذیذ استان اردبیل آش گیلدیک است که با گل نسترن پخته می شود؛ برای تهیه این اش مقوی نیاز به این ترکیبات دارید : نخود پخته شده، عدس پخته شده، لوبیای پخته شده، برنج، گل نسترن، گردو، سبزی، آلوچه و قیسی،غصاره مرغ.
آش دوغ اردبیلی
آش دوغ جز آن دسته غذاهاییست که در اکثر شهرهای ایران تهیه می شود و برای پخت آن نیاز به این مواد دارید : سیر، ماست، سبزی تره، سبزی گشنیز، دوغ محلی، برنج، نخود، گوشت قلقلی.
آش رشته
این آش به نوعی جز غذاهای مقدس و نذر گشا در بین بومیان استان اردبیل است و برای تهیه آن نیاز به این مواد دارید : لوبیای قرمز، لوبیای سفید، عدس، نخود، رشته آش، رب، آلبالو، آلو بخارا، ذغال اخته، گوجه سبز، قیسی.
غذای محلی آش میوه
بی شک خوشمزه ترین آش سنتی در استان اردبیل اش میوه می باشد که از کلی مواد اولیه تهیه می شود ، این مواد شامل این موارد هستند : برگ چغندره، سبزی جعفری، سلزی گشنیز، آلبالو خشک، قیسی، آلوی خورشتی، رشته آش، گوشت چرخی، گندم پوست کنده، لوبیا قرمز، عدس، برنج، نخود.
سخن پایانی
شما می توانید سوالات ، نظرات و تجربیات خود را از شکم گردی در رستوران های شیراز در بخش زیر کامنت کنید .
بیشتر بخوانید