aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Tomb of Abu Ali Sina

آرامگاه بوعلی سینا همدان

آرامگاه ابو علی سینا همدان - Avicenna Mausoleum
ezgif-1-eca2962dc6

آرامگاه بوعلی سینا یا آرامگاه ابن سینا از بهترین جاهای دیدنی همدان و یکی از مهم‌ترین آرامگاه‌های مشاهیر ایران در میدان بوعلی سینای همدان قرار دارد، قیمت بلیط آرامگاه بوعلی سینا در سال جاری ۵ هزار تومان برای مسافران ایرانی و ۵۰ هزار تومان برای گردشگران خارجی است که در گیشه‌ی ورودی به قبر ابن سینا قابل تهیه است، ساعات بازدید آرامگاه بوعلی سینا همدان همه روزه از ۸.۳۰ تا ۲۰.۳۰ شب حتی در روزهای جمعه می‌باشد که با کمک نقشه آرامگاه بوعلی سینا در ابتدای مطلب، می‌توانید از هر کجایی که هستید، این جاذبه تاریخی را مسیریابی کنید. در ادامه با تاریخچه، بایوگرافی، معماری، تصاویر و راهنمای قبل از سفر به آرامگاه ابن سینا همدان آشنا خواهید شد.

آرامگاه ابو علی سینا همدان - Avicenna Mausoleum

آرامگاه ابوعلی سینا

آرامگاه ابو علی سینا دقیقا در مرکز شهر همدان قرار دارد و در وسط میدان بوعلی سینا که یکی از برترین نمادهای گردشگری همدان در کنار آرامگاه باباطاهر عریان می‌باشد، اگر برای اولین مرتبه به بازدید از مقبره مراجعه کنید، ستون‌های مرتفع این آرامگاه در میدان ابن سینا با نمایی بی نظیر خواهید دید که در نوع خود بی نظیر است، مساحت کلی این میدان ۱۷۰۰ متر مربع می‌باشد و به علت بزرگی نام این فیلسوف و پزشک برجسته ایرانی، مقبره وی در سال ۱۳۷۶ با شماره ۱۸۶۹ به فهرست میراث ملی ایران افزوده گردید.

بایوگرافی ابن سینا

ابن سینا، ابوعلی سینا یا شیخ الرئیس، برجسته‌ترین پزشک ایرانی که اکثر علم طبابت امروزی از کشفیات وی در این علم الگوبرداری شده است در سال ۳۵۹ هجری شمسی در شهر بخارا یکی از مهم‌ترین شهرهای سامانیان بدنیا آمد، حوزه کشفیات وی فقط منحصر به پزشکی نبوده و ابوعلی سینا در زمینه‌های علمی دیگر همچون علم ستاره شناسی، فلسفه، زمین شناسی، جغرافیا، ادبیات فارسی، شعر، منطق، علم شیمی و ریاضی فعالیت داشته و کشفیات متعددی از خود به جای گذاشت.

وفات ابوعلی سینا

ابن سینا در سال ۴۱۶ هجری شمسی در شهر همدان از دنیا رخت بر بست و دقیقا روز تولد وی در تقویم امروزی به عنوان روز پزشک شناخته می‌شود و پس از مرگ وی کشفیات این مرد بزرگ تا به امروز مورد استفاده علم پزشکی و فلاسفه بوده است.

علت مرگ بوعلی سینا

در هنگام فوت بوعلی سینا به علت شورش دیلمیان به مدت دو ماه در منزل یکی از دوستانش به اسم ابو سعید مخفی شده بود و در همان منزل هم دار فانی را وداع گفت، ابو سعید جسد وی را در حیات خانه‌اش به خاک سپرد و پس از مدتی خودش هم از دنیا رفت، پس از گذشت سال‌ها همسایگان برای بزرگداشت این دو مرد و به خصوص ابن سینا یک اتاقک چهار گوش به عنوان مزار بر مقبره آن‌ها ایجاد کردند که البته در گذشت سال‌ها این مقبره به کلی تخریب شد.

مقبره بوعلی سینا در دوره قاجاریه

این منوال تا دوره حکومت قاجارها در ایران ادامه داشت تا اینکه یکی از بانوهای عاشق علم پزشکی به اسم نگار خاتون، دختر عباس میرزا حاکم وقت همدان تصمیم به بازسازی و مرمت ارامگاه بوعلی سینا گرفت و به طور کلی با نصب نرده‌های چوبی زیبا و تویض سنگ‌های قبر این آرامگاه جلوه‌ای زیبا به آن داد.

کتابخانه تاریخی آرامگاه ابن سینا

پس از گذشت ۵۰ سال، شخصی به اسم فرید الدوله که او هم عاشق ابن سینا بود تصمیم به مرمت دوباره آرامگاه بوعلی سینا گرفت و با ساخت دو بنای دیگر در جوار آرامگاه ابو علی سینا، با کاربری کتابخانه و بخشی به عنوان فضای سبز این مزار به یک جاذبه گردشگری برای ایرانیان مبدل کرد.

آرامگاه ابوعلی سینا در دوره پهلوی

دوباره در دوره حکومت پهلوی اول تصمیم بر ساخت بنایی در خور شان ابو علی سینا گرفته شد و در طی یک مسابقه معماری در سال ۱۳۲۴ شمسی طرح های برتر معماری برای ساخت مزار به دست دو تن از برجسته‌ترین معمارین وقت ایران یعنی فروغی و آندره گدار رسید.

هوشنگ سیحون سازنده آرامگاه بوعلی سینا

در میان طرح‌های ارسالی طرح مهندس برجسته ایرانی یعنی استاد هوشنگ سیحون، سازنده اکثر مقبره‌های تاریخی در ایران اول شد و وی طرح خود را پس از تحقیقات فراوان در سال ۱۳۲۸ هجری شمسی پیاده سازی کرد، این طرح که که برگرفته از معماری اصیل ایرانی بود، دارای یک گنبد ناقوس و چندین پایه بود که برای احداث آن نیاز به نبش قبر این پزشک ایرانی بود.

آرامگاه ابو علی سینا همدان - Avicenna Mausoleum

دفن دوباره ابن سینا

در سال ۱۳۳۱ هجری شمسی پس از اتمام ساخت آرامگاه ابو علی سینا، استخوان‌های وی دوباره با رعایت امور اسلامی به خاک سپرده شد و مقبره‌ای که امروزه شاهد آن هستیم یکی دیگر از دستاوردهای استاد هوشنگ سیحون می‌باشد که همچنان پا برجاست.

چرا مقبره بوعلی سینا ۱۲ ستون دارد؟

همچنین در اطراف آرامگاه ابوعلی سینا یک فضای سبز زیبا، یک حوض و یک کتابخانه دیگر ایجاد شد که همگی نمادی از افتخارات ایرانیان در طول تاریخ می‌باشند، این مقبره دارای تعداد ۱۲ ستون به زیر یک برج ناقوس می‌باشد که آن هم نمادی از ابو علی سینا می‌باشد، یعنی وی تعداد دوازده علم مهم را در طول زندگی داشته و در این زمینه‌ها که در بالا عرض شد کشفیات فراوانی بدست آورد.

معماری آرامگاه بوعلی سینا

از بیشترین مصالح ساختمانی که در ساخت مقبره ابن سینا استفاده شده است، می‌توان به سنگ‌های مرمر و گرانیتی اشاره کرد که همگی از استان آذربایجان شرقی تهیه شده بود و به همدان منتقل گردید، این بنا در بخش مختلف از گنبد تا زمین دارای ۲۳ متر ارتفاع، عرض گنبد مخروطی شکل آن ۶ متر می‌باشد و ارتفاع کلی آرامگاه بوعلی سینا از پایه های آن در میان خاک و بالاترین نقطه ۲۸ متر می‌باشد، همچنین به روی این مقبره، بیتی مشهور از عینیه به خط کوفی و ثلث قرار دارد که به مضمونی فلسفی بیانگر علم این دانشمند بزرگ ایرانی می‌باشد.

مقبره‌های کنار آرامگاه ابن سینا

آرامگاه بوعلی سینا دارای بخش‌های مختلفیست که از جمله آن‌ها می‌توان به مقبره بوعلی سینا، مقبره ابو سعید دخوک دوست ابن سینا، مقبره عارف قزوینی، تندیس بزرگ و زیبای ابو علی سینا با ارتفاع ۳.۵ متر و وزن ۵ تن در بخش حیاط شرقی مجموعه، کتابخانه با ۸ هزار جلد کتاب از ابن سینا و تمامی افراد مشهور همدانی به زبان‌های مختلف، موزه ابن سینا در حیاط غربی مجموعه، فضای سبز زیبا اشاره کرد که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نمی‌باشد.

چگونه به آرامگاه بوعلی برویم؟

برای مراجعه به مقبره ابن سینا می‌توانید بوسیله تاکسی، اتوبوس و یا وسیله نقلیه شخصی به میدان بوعلی سینا مراجعه کنید تا با جاذبه روبرو شوید. تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۶۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران این جاذبه ثبت شد.

سخن پایانی

حال که با یکی از مهم‌ترین مقبره‌های تاریخی ایران آشنا شدید، شما می‌توانید نظرات، سوالات و تجربیات سفر خود را درباره این مکان در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=11220
van

ترلان کمیلی

بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
11 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

میشد با یکسری برنامه های جانبی جذابیت بیشتری برای بازدید ایجاد کرد، الان برای بازدید کننده ای که اطلاعات چندانی ندشته باشه بازدید از این اثر هیچ نکته مفیدی نداره

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 ساعت
ساعت دسترسی : 08:30 تا 20:30
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۶۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران
قدمت این مکان : دوره ساخت اثر : پهلوی دوم
نوع کاربری : آرامگاه ابن سینا پزشک معروف ایرانی در همدان
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، شب گردی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه، رستوران، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، غرفه صنایع دستی، نیمکت، کتابخانه
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : همدان، میدان بوعلی
شماره تماس : 08138261008