aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Azerbaijan Carpet Museum

موزه فرش باکو

سبک معماری موزه فرش باکو
ezgif-1-eca2962dc6

در موزه فرش باکو بیش از ۱۵ هزار شی قیمتی و گران قیمت از فرش های زینتی تا عتیقه جات وجود دارد، تاریخ افتتاح این مکان به سال ۱۹۷۴ برمیگردد چیزی بالغ بر ۵۰ سال قدمت قدیمی ترین موزه آسیاست، باکو پایتخت کشور آذربایجان بزرگترین شهر در بین کشورهای همسایه ایران یعنی ارمنستان، ترکمنستان و گرجستان می باشد،

در این تودی قصد آشنایی بیشتر شما با این کشور ارزان قیمت توریستی داریم و در پست های گذشته مرکز توریستی حیدر علی اف و برج های شعله باکو را به شما عزیزان معرفی کردیم، در این پست شما را به برترین و بزرگترین و در عین حال قدیمی ترین موزه فرش خاورمیانه یعنی موزه فرش باکو پرداخته ایم.

موزه فرش باکو

در موزه فرش باکو شما با هفت سالن مرتبت با هفت دوره تاریخی کشور آذربایجان روبرو خواهید شد که در آن فرش های قدیمی و زیورآلات قدیمی مرتبط با آن دوره های تاریخی وجود دارد، پس از کشور خودمون ایران، کشور آذربایجان دومین کشور قدیمی در صنعت تولید فرش می باشد،یعنی مرتبط با صد دوم قبل از میلاد مسیح که در نوع خود بی نظیر است و در حال حاضر جز سنبل های کشور آذربایجان به شمار می رود، فکر اولیه ایجاد موزه فرش در باکو توسط شخصی به اسم لطیف کریموف صورت گرفت و در سال ۱۹۷۲ میلادی موزه فرش باکو را ایجاد کرد.

آشنایی با هفت سالن موزه فرش باکو

در همان سال های اولیه افتتاح موزه فرش در آذربایجان این موزه به عضویت میراث فرهنگی یونسکو در آمد و مورد استقبال مسوولین سیاسی این کشور قرار گرفت، هم اکنون ساختمان موزه فرش از نمای بیرونی به شکل یک فرش جمع شده می باشد و بسیار جشم نواز است.

سالن اول – موزه فرش های هموار

فرش های هموار به فرش هایی گفته می شود که دارای هیچ گونه برآمدگی و الیافی نمی باشد و این موزه شامل ۱۰۰ قالیچه و روانداز مرتبط به صده ۱۸ تا ۲۰ میلادی می باشد.

سالن دوم – موزه فرش های کرک

در این سالن شما با مجموعه ای بی نظیر و زیبا از فرش های دستباف کرک دار تولیدات شرکت های سنتی کشور آذربایجان روبرو خواهید شد و تعداد ۳ هزار تخته فرش نفیس و قالیچه های باستانی قرار دارد، همچنین مجموعه از فرش های نفیس و زیبای اهدایی توسط بزرگان و اساتید مختلف در سراسر دنیا وجود دارد.

سالن سوم – موزه فرش های عشایری و سنتی

تعداد دو هزار تخته فرش و لوازم عشایری و روستایی مرتبط با صده نوزدهم و بیستم میلادی در این سالن جمع آوری شده است، همچنین کیف و ساک و خورجین هایی از جنس فرش با مقاومت بالا که بسیار زیباست.

سالن چهارم – موزه زیورآلات فلزی

در این سالن مجموعه ای از ۱۲۰۰ قطعه فلزی عتیقه مرتبط با قرن های ۱۹ و ۲۰ میلادی شامل بشقاب های قدیمی، آفتابه، لگن، قابلمه، قاشق، کفگیر، کاسه و سطل های مسی عتیقه می باشد.

سالن پنجم – موزه پوشاک قدیمی

در این قسمت از موزه فرش باکو شما با مجموعه ای نفیس از لباس های محلی کشور آذربایجان مرتبط به قرن های ۱۲ ، ۱۹ و ۲۰ میلادی روبرو خواهید شد، لباس های قدیمی مرتبط به دوره های مختلف این کشور و شهرهای مهم نخجوان سابق که در نوع خود بی نظیر است.

سالن ششم – موزه ظروف سرامیکی 

در این سالن مجموعه ای از ظروف سرامیکی، چوبی و کاغذی مرتبط به ۴۶۰۰ سال گذشته تا به اکنون قرار دارد.

سالن هفتم – موزه زیورآلات

مجموعه ای ۸۰۰ قطعه ای از زیورآلات طلایی، برنزی و نقره ای مرتبط به ۴۶۰۰ سال گذشته تا به اکنون در این سالن به چشم میخورد، از گوشواره، دستبند، گردنبندهای نفیس، عتیقه جات مرتبط به بانوان آن دوره، واحد های پولی قدیمی و قرآن های مختلف در این سالن قرار دارد.

طبقه اول موزه فرش باکو

در این طبقه شما با اکتشافات باستان شناسان طی سالیان اخیر روبرو خواهید شد، از فرش های زیرخاکی، قالیچه و جاجیم های تاریخی، فرش های حصیری و رواندازهای متحیر کننده در این طبقه قرار دارد، همچنین در یک قسمت از این طبقه چادری عشایری برپا شده است و شیوه استفاده از این فرش های حصیری و گلیم های زیبا را در گذشته به تصویر می کشد که دیدن این قسمت هم خالی از لطف نمی باشد.

طبقه دوم موزه فرش باکو

در این طبقه شما با آثاری از فرش های مرتبط به کشورهای مخالف از جمله ایران و شهر تبریز روبرو خواهید و چیدمان آثار موجود در این طبقه توسط خود کریموف موسس موزه فرش باکو بوده و تا به اکنون دست نخورده است، همچنین در همین طبقه ظروف سرامیکی، فلزی و چوبی وجود دارد و در بخشی دیگر ویدئوهایی برای آشنایی بیشتر گردشگران با صنعت فرش آذربایجان از گذشته تا به اکنون به نمایش در می آید.

طبقه سوم موزه فرش باکو

خوب این آخرین طبقه از مجموعه و موزه فرش باکو می باشد که در ان شما با سیر تولیدات و پیشرفت های فرش در ۴۶۰۰ سال گذشته تا به اکنون روبرو خواهید شد و به صورت تصویری به معرفی این تاریخچه و نماد کشور آذربایجان آشنا خواهید شد، همچنین آثاری از هنرمندان مشهور بین المللی و آذری در این طبقه وجود دارد.

امکانات رفاهی و تفریحی

در قسمتی از این موزه برای کودکان در رده سنی ۲ تا ۱۸ سال بخش های مختلفی راه اندازی شده است که از جمله مهم ترین ان ها رنگ آمیزی نقشه های خالی فرش توسط کودکان و آشنایی و آموزش خردسالان با چگونگی تولید یک فرش از صفر تا صد می توان اشاره داشت،همچنین با پرداخت هزینه بین ۸ تا ۵۰ منات آذربایجان می توانید در کلاس های آموزشی گلدوزی، گلیم بافی، فرش بافی، عرسوک سازی، ساخت کاردستی، طراحی روی بشقاب و سینی و شال بافی شرکت کنید، سالن رویدادها، کتابخانه، رستوران، کافی شاپ، سالن کنفرانس، سرویس بهداشتی، عکاسی با لباس های عتیقه و کلاب موسیقی از دیگر امکانات رفاهی موزه فرش باکوست.

چگونه به موزه فرش باکو بروم ؟

خوب اگر اهل ترانسفر تاکسی هستید می توانید از هر نقطه شهر با صرف مبلغ ۲۰ منات خودتون رو به این موزه برسونید و در غیر اینصورت می توانید به وسیله اتوبوس با شماره خط های ۵ و ۸۸ خودتون رو به این محل برسونید.

سخن پایانی

این محل در روزهای دوشنبه هر هفته تعطیل می باشد و در مجموع این موزه در بین سه موزه برتر و قدیمی دنیا قرار دارد و اگر قصد سفر به باکو را دارید بازدید از آن را از دست ندهید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=5654
van

مریم عبداللهی

چهار سال تور لیدر در مناطق مختلف بودم که فهمیدم علاقه بیشتری به سفرنامه نویسی و مقاله های توریستی دارم ، یکی از بزرگان می گفت ما درخت نیستیم که یجا بشینیم همش، پس سفر کنیم .

مطالب مرتبط
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
مرکز فرهنگی و هنری توپخانه عامره استانبول
مهری شاپوری
0 دیدگاه
موزه توهم استانبول
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
کافه موزه‌ گربه ایرانی تهران
کوروش ابریشمی
7 دیدگاه
باغ موزه راه آهن خراسان مشهد
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

امتیاز بینندگان:۵ ستاره

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 4 ساعت
ساعت دسترسی : سه شنبه تا يكشنبه 10AM-6PM, دوشنبه تعطيل
قدمت این مکان : 1974 ميلادي
نوع کاربری : موزه
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، خرید، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، کافه، رستوران، راهنما، نیمکت، کتابخانه، سالن همایش، گالری
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، کرم ضد آفتاب، پاور بانک، شارژر
اطلاعات تماس
آدرس : Azerbaijan, Baku, 28 Mikayıl Hüseynov Prospekti
شماره تماس : 994124972057+
وب سایت : http://azcarpetmuseum.az/