aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

تنگ بهرام چوبین دره شهر

تنگ بهرام چوبین دره شهر
ezgif-1-eca2962dc6

تنگ بهرام چوبین از جاهای دیدنی دره شهر و یکی از جاذبه های طبیعی استان ایلام می باشد، این مکان از لحاظ تاریخی هم اهمیت فراوانی دارد و بخش هایی از آن در فهرست میراث ملی ایران بهث بت رسیده است، در این پست برای علاقه مندان به طبیعت گردی در مناطق بکر ایران زمین و مکان های تاریخی راهنمای سفر به تنگ بهرام چوبین دره شهر را آماده کرده ایم، همراه من در این تودی باشید.

بایوگرافی بهرام چوبین

بایوگرافی بهرام چوبین«بهرام ششم» پسر «بهرام گشنسب» عضوی از خاندان «مهران» بود که یکی از هفت خاندان ممتاز ساسانی به شمار می رفتند. بهرام از مردم شهر ملایر بود و از این جهت که قد بلند و لاغر بود به او لقب «چوبین» داده بودند. بهرام یک سردار و مبارز دلیر بود و در جنگ‌های زیادی شرکت کرد. به عنوان نمونه علیه خسروپرویز شورش کرد که این جنگ عامل اصلی ساخت تنگ بهرام چوبین بوده است.

تنگ تاریخی بهرام چوبین در واقع بهرام این تنگ را برای خودش تبدیل به پناهگاه کرد. داخل تنگ بهرام چوبین و همچنین محدوده پشت آن، محیط بسیار مناسب و بکری برای حضور متعدد حیوانات و پرندگان مختلف است. بر اساس روایت‌های قدیمی، بهرام، سردار ساسانی در روزگاران قدیم برای شکار به این تنگ می‌آمده است.

تنگ بهرام چوبین دره شهر همچنین این تنگ در یکی از مناطق سرسبز و خوش آب و هوای استان ایلام قرار گرفته است، از این سو بهرام برای خوش گذرانی و تفریح با چاشنی شکار این منطقه را مقصدی جذاب برای خود می‌دیده است. این تنگ علاوه بر این که یک اثر طبیعی به شمار می رود، مجموعه‌ای از آثار تاریخی را نیز در خود جای داده است.

تنگه بهرام چوبین

تنگه بهرام چوبینتنگ بهرام چوبین، از نظر نظامی نیز برای بهرام اهمیت زیادی داشته است و این را می‌توان از دیوارهای تاریخی ساخته شده بر روی صخره‌های این تنگه که آن را تبدیل به دژی امن کرده‌اند، دریافت. در واقع بهرام برای خودش در این تنگ مخفی گاهی ساخته بود که در زمان شورش علیه خسروپرویز بتواند در آنجا پناه بگیرد. بر روی صخره‌های این تنگ، بقایای دیوارهایی مشاهده می شود که آن را تبدیل به یک منطقه امن کرده است به طوری‌که دشمنان به راحتی نتوانند وارد این تنگ شوند. بیشتر این دیوارها از سنگ و گچ ساخته شده‌اند. یکی از نکات عجیب و باورنکردنی این است که این دیوارها چگونه بر فراز این صخره‌ها ساخته شده‌اند در حالی که واقعا صعود از این صخره‌ها کاری دشوار است. گویا بهرام برای حفظ جان خود، دست به سخت‌ترین کارها می‌زده است!

آب انبار تنگ تاریخی بهرام چوبین

آب انبار تنگ تاریخی بهرام چوبینتنگ بسیار زیبا و تماشایی بهرام چوبین آثار دیدنی زیادی را در دل خود دارد که متاسفانه برخی از آن‌ها به مرور زمان ویران شده‌اند. به عنوان نمونه، در داخل تنگه آثاری از یک سری پلکان های سنگی یافت می‌شود که بر روی دیوارهای سنگی قرار دارند. یکی از مهم‌ترین آثار به جای مانده در این تنگه، چهار عدد آب انبار است که در داخل این آب انبارها آب آشامیدنی هم وجود دارد. این نشان می‌دهد که بهرام چوبین به نگهداری طولانی مدت از آب هم اهمیت داده است. ساخته شدن چنین آب انبارهای طبیعی زیبایی، واقعا در نوع خود شاهکار به حساب می‌آید.

مسیریابی تنگ بهرام چوبین

مسیریابی تنگ بهرام چوبین حدود ۱۲ کیلومتر بعد از دره شهر، تابلوی تنگ بهرام چوبین را در سمت راست جاده می بینید. یک جاده فرعی خاکی و خیلی کوتاه شما را به این تنگه می رساند و پس از پارک خودرو، حدود ۵ دقیقه هم پیاده تا پای آب و کوه باید بروید. طول این تنگ زیبا چیزی در حدود ۶۰۰ متر می باشد که بعد از حدود ۱۰۰ متر، بقیه مسیر به دلیل سقوط تخته سنگ های متعدد عظیم وغول پیکر، بسته شده و پیمایش آن نیاز به تجهیزات کوهنوردی دارد. بعد از پارک خودرو، کل زمانی که برای بازدید از این تنگ بسیار دیدنی لازم است، در حدود یک ساعت می باشد.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=74639
van

مهدی خانی

مطالب مرتبط
غار گری کنار بهده پارسیان
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
غار ساحلی بنود عسلویه
کوروش ابریشمی
5 دیدگاه
ساحل بنود عسلویه
کوروش ابریشمی
8 دیدگاه
غار هوتو و غار کمربند بهشهر
فاطمه انوری
7 دیدگاه
غار نمکدان قشم
ترلان کمیلی
5 دیدگاه
هتل زاگرس ایلام
ترلان کمیلی
5 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اواخر زمستان و در روزهای ابتدایی فروردین ماه بسیار سرسبز و دیدنی تر هست.
نیاز به توجه بیشتر داره. نصب سطل های زباله در طول مسیر به رعایت بهداشت آن محیط تاریخی کمک میکنه. هرچند همین پیاده روی سنگفرش خودش غنیمته و دسترسی را سهلتر کرده.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس