خانه / بازار اصفهان

بازار اصفهان

تصاویر بازار اصفهان

بازار اصفهان یکی از بهترین جاذبه های گردشگری واقع در میدان نقش جهان می باشد که در دوره حکومت صفویان در ایران با زیباترین شکل ممکن طراحی و اجرا شد، در این مقاله با غرفه های تجاری ، تاریخچه، سبک معماری، تصاویر و دیدنی های بازار اصفهان از بهترین جاذبه های گردشگری ایران آشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.

تصاویر بازار اصفهان تصاویر بازار اصفهان

بازار اصفهان

همانطور که در ابتدا عرض شد این بازار یکی از جاذبه های تاریخی میدان نقش جهان اصفهان می باشد که پروژه ساخت از اواسط حکومت صفویان آغاز و تا اواخر حکومت قاجارها به اتمام رسید، یعنی قرن ۱۰ الی ۱۳ هجری قمری که دستور ساخت آن را شاه عباس صفوی به زیردستانش در سال ۹۸۰ ه ق صادر کرد.

در این بازار امروزه تقریبا همه سوغات و صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بهترین کیفیت و در قیمت های مختلف به فروش می رسد که نظیر آن را در هیچ کجای این شهر یافت نخواهید کرد، از ظروف مسی،خاتم کاری، قلم زنی، شیرینی و سوهان، خوراکی های سنتی اصفهان و گز بیشترین اجناسیسیت که به گردشگران عرضه می شود.

تصاویر بازار اصفهان

سبک معماری بازار اصفهان

سبک معماری این مرکز خرید سنتی ایرانی – اسلامی می باشد و شباهت فراوانی با بازار تبریز و بازار تهران دارد که درب ورودی اصلی بآن به سردر قیصریه طراحی میشود و درب دیگر آن به بازار عریان می رسد، معمار اصلی بازار اصفهان استاد علی اکبر اصفهانی بود که با کاشی کاری ها، مقرنس کاری و گچ بری های بی نظیر ایرانی نام خود را برای همیشه جاوادنه کرد.

در قرن های گذشته همچنین تعداد زیادی از آثار مینیاتوری و نقاشی ها به روی دیوارها و کاشی های این مجموعه به چشم میخورد که امروزه نیمی از آن ها با گذشت سالها تخریب شده اند، اثاری از قبیل سربازان صفوی، دربار شاهان صفوی و ایاتی از قرآن کریم و اشعار مهم فردوسی در جای جای بازار دیده می شوند.

زیبایی بازار اصفهان به قدری بود که جهانگردان نامی ایرانی و خارجی فراوانی نام آن را در کتب سفرنامه های خود آورده اند، از جمله ناصر خسروقبادیانی، شاردن و ابن بطوطه کسانی بودند که با بهترین توصیف ها از بازار یاد کرده اند.

تصاویر بازار اصفهان تصاویر بازار اصفهان

بازار قیصریه

سردر قیصریه مهم ترین بخش بازار می باشد که در گذشته دارای سه طبقه بوده و امروزه طبقه انتهایی آن تخریب و دو طبقه باقی مانده است ، این بازار دقیقا کپی برداری شده از بازار کایسری کشور ترکیه بود که خیلی بهتر از آن پیاده سازی شد، هنوز نیمی از دکان های این بازار با شیوه سنتی بازرگانی و حجره داری خودرا انجام می دهند که فضای سرا را نوستالوژیک کرده است.

قیصریه دارای راسته های متعددیست که در هر کدام صنف مشخصی فعال می باشد، راسته هارونیه، راسته سماورسازها، راسته مقصود بیک، راسته گلشن از مهم ترین آنها هستند ، همچنین در قسمت های دیگر این بازار مساجد و مکتب خانه سنتی همچنان فعال هستند که بازدید از آنها خالی از لطف نمی باشد، بازار قیصریه آنچنان اهمیت و معماری با شکوهی داشت که در سال ۱۳۱۷ هجری خورشیدی با شماره ۲۹۵ به فهرست میراث ملی ایران افزوده گردید.

تصاویر بازار اصفهان تصاویر بازار اصفهان

بازارهای سنتی 

علاوه بر سرای قیصریه این بازار دارای سراهای دیگریست که از جمله آنها می توان به : بازار قنادها، بازار کلاهدوزها، بازار کفشدوزها، بازار عربان، بازار مسگرها، بازار تفنگ سازان، بازار زرگرها از مشهورترین آنها می باشند که در هر کدام تعداد زیادی حجره همچنان فعالیت خود را ادامه می دهند.

تصاویر بازار اصفهان تصاویر بازار اصفهان

ضراب خانه

از دیگر بخش های تاریخی بازار اصفهان ضراب خانه آن است که قدمتش به دوره ساسانیان بر می گرددو البته در دوره صفویان دوباره مرمت و نوسازی شد، این سازه در گذشته محل ضرب سکه های پولی و واحدهای مهم کشوری بود که یکی از اولین ضراب خانه های باستانی ایران هم می باشد و امروزه شعبه یکی از بانک های نامدار ایران در آن فعال است.

امکانات رفاهی

برای رفاه حال گردشگران در داخل و میدان نقش جهان امکاناتی نظیر شعب بانک، خودپرداز، تاکسی سرویس، نمازخانه و مسجد، کافه رستوران، سفره خانه های سنتی، سرویس های بهداشتی تعبیه شده است.

چگونه به بازار اصفهان بروم

برای مراجعه به این بازار امر راحتی در پیش دارید، بوسیله تاکسی یا خودروهای شخصی خودتان را به میدان نقش جهان برسانید تا با درب ورودی قیصریه آن روبرو شوید، تقریبا از اکثر نقاط شهر اصفهان تاکسی ها و اتوبوس ها در میدان نقش جهان دارای ایستگاه می باشند.

سخن پایانی

شما می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره بازار اصفهان در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=19658

الهه شاکردوست

با هشت سال سابقه کار در آژانس های هواپیمایی متعدد تهران بیکار شدم ، از اونجایی که گردشگری از علایقم بود نا امید نشدم و با گروه این تودی آشنا شدم ، پیشنهاد می کنم چالش های زندگیتون رو با سفر کاهش بدید.

مطالب مرتبط
ایوان اشراق ایران‌مال
ترلان کمیلی
2 دیدگاه
باغ‌رستوران ملل ایران‌مال
ترلان کمیلی
4 دیدگاه
باغ دیدار ایران‌مال
ترلان کمیلی
7 دیدگاه
مرکز نمایشگاهی ایران‌مال
ترلان کمیلی
4 دیدگاه
باغ ماهان ایران‌مال
پروانه ماندگار
6 دیدگاه
مرکز خرید گاندی تهران
مریم عبداللهی
11 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس