aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Kharbas Cave

غار خربس قشم

تصاویر غار خربس قشم
ezgif-1-eca2962dc6

غار خربس یکی از زیباترین غارهای قشم به انگلیسی (Kharbas Cave) در ۱۱ کیلومرتی مرکز شهر قشم قرار دارد، هزینه ورودی غار خربس در سال جاری ۱۰ هزار تومان برای مسافران ایرانی و ۱۰۰ هزار تومان برای گردشگران خارجی است، ساعت بازدید غار خربس قشم همه روزه از ۶ صبح الی ۸ شب، حتی در روزهای تعطیل و جمعه‌ها می‌باشد، اینجا یکیک از بهترین جاذبه‌های تاریخی قشم است که قدمت آن به هزاران سال قبل بر می‌گردد و به نوعی، یک مکان سکونت و قلعه اقامتی برای بومیان آن دوران بوده است.

غار خربس کجاست؟

برای رسیدن به خربس با خودروی سواری، نقشه غار خربس در ابتدای مطلب را استفاده کنید تا این غار تاریخی را با نشان، بلد یا گوگل مپ، خیلی آسان مسیریابی کنید، همچنین با خرید تور غار خربس می‌توانید به صورت گروهی و همراه یک لیدر راهی این مکان تاریخی شوید.

  • آدرس غار خربس قشم: کیلومتر ۱۱ بزرگراه خلیج فارس، روستای رمچاه و خربس

غار خربس

غار خربس قشم غاریست که برخی آن را حاصل ساخت انسان در دوره مادها و برخی آن ادامه چین خوردگی‌های رشته کوه البرز می‌دانند، در هر صورت قدمت آن به دوره حضور مادها در ایران بر می‌گردد و از این حیث قدیمی‌ترین جاذبه تاریخی قشم است، در مجموع این غار خربس دارای ۴ محل ورودی است و دیوارهای بیرونی آن بین بیست الی سی متر ارتفاع دارند، حتی در برخی از کتب تاریخی، غار خربس را محلی برای پرستش الهه آب آناهیتا در دوره حکومت هخامنشیان در ایران می‌پندارند.

از لحاظ علمی غار خربس که طی میلیون‌ها سال زیر آب بوده، پس از آنکه با کم شدن آب سر از اب بیرون آورد، توسط انسان‌های اولیه تا دوره مادها شامل تغییراتی شد، این تغییرات و کنده کاری‌ها بر اساس نیازهای بشر در آن سال‌ها بوده که امروزه هنوز اثرات کنده کاری‌های دست ساز قابل رویت هستند.

برای ورودی به غار خربس ابتدا باید چندین پله را بالا بروید و پس از آن از یکی از دهانه‌ها وارد غارها شوید، در ابتدای ورودی یک حوض کوچک دست ساز وجود دارد که آب‌ها در آن جمع می‌شوند، دمای بیرون غار و داخل اصلا قابل قیاس نیست، یعنی دمای هوا در داخل بسیار سردتر از بیرون غار و خود جزیره قشم است.

تاریخچه غار خربس

در فاصله نزدیکی تا این غارهای زیبا روستای تاریخی به نام روستای خربس وجود دارد که به گفته محققین تا دوره حکومت سلجوقیان مردم در آن سکونت داشتند و امروزه به طور کلی تخریب شده است، البته اگر نقاط بالای غار به این روستا نگاه کنید، برخی از سازه‌های تاریخی را که تخریب شده‌اند، قابل مشاهده است.

این روستا در دوره حکومت صفویان دوباره مورد استفاده حکومت قرار گرفت و برخی از بخش‌های آن بازسازی شد که البته با افول این حکومت دوباره تمام مرمت‌ها از بین رفتند، در مجموع قدمت غار و روستای خربس به دوره مادها بر می‌گردد و از دوره سلجوقیان در ایران زندگی در آن از بین رفت، در روایت‌هایی دیگر درج شده که بومیان روستا و جزیره قشم برای حفاظت جان نوامیس و خانواده خود در مقابل تهاجم دشمنان به غار پناه می‌بردند که در آن‌ها برای چندین ماه آب و غذا جای داده بودند.

دیدنی‌های غار خربس

غار خربس داری بخش‌های دیدنی و جالب زیادی است که از جمله آن‌ها می‌توان به ۹ روزنه ورودی نورگیر اشاره کرد که نقش تنفس غارها را بر عهده دارند، در بخش بیرونی این روزنه‌ها هر کدام یک طاقچه زیبا تراشیده شده به چشم می‌خورد، بزرگ ترین تالار در غار خربس ۲۵ متر طول دارد و در نوع خود شگفت انگیز است.

سنگ تراشی‌های مینیاتوری خربس

با ورود به غار خربس، آثار مینیاتوری که روی سنگ‌ها تراشیده شده است، توجه شما را جلب می‌کند، البته برخی از تصاویر قابل درک انسان‌های امروزی نیستند و برخی دیگر شامل تصاویر و صورت‌هایی از مردها و زن‌های دوره مادهاست، یکی از دالان‌های طولانی در خربس به زیارتگاه مشهور است که در آن برخی از هنرمندان امروزی تصاویر جدیدی را روی سنگ‌ها تراشیده‌اند.

نورگیرهای غار خربس

در غار خربس تعداد نورگیر به چشم می‌خورد که حکم پنجره‌های امروزی منازل را دارد، همچنین در برابر حمله دشمنان این منافذ حکم پنجره‌های دیده بانی را هم ایفا می‌کردند.

غار خربس یک مکان مقدس

برخی از بومیان بر این باورند که در سال‌های دور و در دوره حکومت هخامنشیان و ساسانیان این غار محل پرستش زرتشتیان بوده و از آن به عنوان غار میترایی یاد می‌کنند، البته این داستان موثق نیست و دهان به دهان تا به امروز چرخیده.

غار خربس استودان آئین زرتشت

اگر به اصول دین زرتشت آگاهی داشته باشید، آن‌ها مردگان خود را دفن نمی‌کنند، از این جهت که برای خاک احترام ویژه‌ای قائل هستند، اجساد را در محل‌های رها می‌کردند تا لاشخورها و پرندگان آن‌ها را بخورند و پس از آنکه فقط استخوان‌ها باقی ماندن، به استودان‌ها که محل نگهداری استخوان و دفن آنها بود منتقل می‌کردند، در هر شهری این استودان‌ها دیده می‌شود، که مهم‌ترین آن در شهر یزد می‌باشد، از همین رو برخی از بومیان و کتب تاریخی بر این باورند که این غار محل استودان‌های زرتشتیان بوده است.

امکانات غار خربس

برای رفاه حال گردشگران غار امکانات رفاهی خوبی در نظر گرفته شده است که از جمله آنها می‌توان به سرویس بهداشتی، غرفه‌های فروش صنایع دستی و گردشگری قشم، تاکسی سرویس و آنتن دهی خوب موبایل اشاره داشت.

نظرات غار خربس

قبل از مطالعه نظرات مردم درباره غار خربس، خوب است بدانید به علت ریزش برخی نواحی این غار، در برخی روزهای سال تعطیل است که در سال‌های اخیر، مدت تعطیلی غاز افزایش یافته و شاید در حین مراجعه به این مکان تاریخی با درب بسته آن مواجه شوید، در انتها منتظر امتیاز و نظرات شما درباره غار خربس خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=18177
van

آتنا بنی اسدی

بعد از انصراف از دانشگاه هشت شغل رو تست کردم تا اینکه با گروه خوب این تودی آشنا شدم و مسیر زندگی خودم تغییر کرد ، ترکیب گردشگری با کار باعث شد دید من نسبت به جهان تغییر کند.

مطالب مرتبط
اسکله حمل خودرو لافت قشم
کوروش ابریشمی
6 دیدگاه
Matoskah Hostel اتاق های اقامتگاه 2ماتوسکا جزیره هرمز
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Moon residence اقامتگاه مون جزیره هرمز
مریم عظیمی
0 دیدگاه
غار گری کنار بهده پارسیان
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
غار ساحلی بنود عسلویه
کوروش ابریشمی
5 دیدگاه
ساحل بنود عسلویه
کوروش ابریشمی
8 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

۱۳ فروردین ۱۴۰۲ همچنان بخاطر ریزش بسته بود

ما ۸ دی برای دیدن غار ها رفتیم ولی متاسفانه بدلیل احتمال ریزش بسته بود حتی اجازه بازدید و گرفتن عکس از محوطه داخلی هم نبود .

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 06:00 تا 20:00
هزینه ورودی : 10.000 تومان
قدمت این مکان : دوره مادها
نوع کاربری : غار تاریخی و محل سکونت انسان‌های اولیه
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : کوهنوردی، پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی
اطلاعات تماس
آدرس : استان هرمزگان، جزیره قشم، 15 کیلومتری شهر قشم، جاده قشم به روستای رمچاه