aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > بوم‌گردی > روستای اصفهک طبس
Esfahak Village

روستای اصفهک طبس

عکس روستای اصفهک طبس
ezgif-1-eca2962dc6

روستای اصفهک طبس در استان خراسان جنوبی بی شک از زیباترین روستاهای کویری ایران است که پس از زلزله ناگوار در سال ۱۳۵۷ شمسی تقریبا در بافت تاریخی آن کسی زندگی نمی‌کند، همچنین این روستا دارای تنها رصدخانه کویری شرق ایران می‌باشد و امروزه گردشگران فراوانی از آن بازدید به عمل می‌آورند، برای رسیدن به روستای اصفهک با خودروهای سواری از نقشه اصفهک در ابتدای مطلب استفاده کنید تا با نرم افزارهای بلد، نشان یا گوگل مپ از هر کجای ایارن مسیریابی کنید، در آخرین پست‌ها از سری مقالات معرفی بهترین روستاهای ایران به معرفی روستای مازیچال ، روستای سرولات و دهکده چوبی نیشابور پرداختیم، حال در این مقاله به معرفی روستای اصفهک طبس می‌پردازیم، همراه این تودی باشید.

عکس روستای اصفهک طبس

روستای اصفهک

روستای اصفهک طبس از بهترین روستاهای شرق ایران می‌باشد که با سبک معماری زیبای منازل تاریخی‌اش امروزه به یکی از مراکز بوم‌گردی در بین ایرانیان تبدیل شده است، با ورود به روستا شما دو بافت جدید قابل سکونت و بافت تاریخی خالی از سکنه را مشاهده خواهید کرد که درجوار آن‌ها زمین‌های کشاورزی مختلف از قبیل درختان نخل، زعفران نارنج هم رویت می‌شود.

سبک معماری در روستای اصفهک

تمام خانه‌های موجود در بافت تاریخی از مصالحی نظیر آجرهای خشتی تاریخی و کاهگل ساخته شده‌اند و از همین رو همیشه در بین کوچه پس کوچه روستای اصفهک نسیم خنک به تن شما برخورد می‌کند، کوچه‌های روستای اصفهک همانطور که در عکس‌ها می‌بینید، بسیار باریک بوده و برخی قسمت‌های آن بوسیله طاق‌های بی نظیر به یکدیگر وصل شده‌اند.

دیدنی های روستای اصفهک طبس

اکثر طبیعت بوم‌گردانی که مناطق کویری سفر می‌کنند، بیشتر تمایل دارند، طلوع و غروب آفتاب را در آن مناطق مشاهده کنید، از همین رو همیشه عکاسان آماتور و حرفه‌ای در این روستا مشغول شکار لحظات زیبای طبیعی هستند و شما هم در صورت تمایل می‌توانید از زیبایی‌های روستا در طول روز و شب تصاویری به یادماندنی تهیه کنید.

فرهنگ مردم روستای اصفهک

مردم در این روستا پوشش محلی خود را همچنان حفظ کرده‌اند و در هنگام غروب برای استراحت و دورهمی با نواختن سازهای محلی نظیر سه تار و تنبک به رقص و شادی می‌پردازند، همچنین اصفهک به علت قدمت بالا دارای غذاهای محلی خوشمزه‌ای نظیر آبگوشت طبسی و آش‌های سنتی اشاره کرد.

زلزله روستای اصفهک

با وجود اینکه زلزله شدید سال ۱۳۵۷ به طور کلی این روستا را با خاک یکسان کرد، اما برخی از منازل و سازه‌های تاریخی جان نیمه سالم بدر بردند و بعدها با کمک مسوولین اداره میراث فرهنگی و برخی روستائیان مهم‌ترین آن‌ها نظیر مسجد جامع اصفهک، حمام قدیمی اصفهک و رصدخانه کویری اصفهک بازسازی گردید.

مراسم چراغون

مردم در روستای اصفهک طبس دارای آداب و رسوم خاص خودشان هستند و یکی از مراسم‌های مشهور آن‌ها به نام چراغون می‌باشد که در گذشته به دلیل نبودن برق در منطقه بومیان در طول شب با روشن کردن فانوس به دیدار یکدیگر می‌رفتند، امروزه برخی از بومیان این سنت را همچنان حفظ کرده‌اند و با غروب آفتاب فانوس‌های نفتی خود را روشن می‌کنند و به درب منازل می‌آویزند.

در نزدیکی روستای اصفهک و شهر طبس جاذبه‌های گردشگری دیگری هم نظیر کال جنی، کویر حلوان، سد کریت، روستای کریت و روستای ازمیغان وجود دارد که بازدید از آن‌ها را هم می‌توانید در برنامه سفر خود جای دهید.

منازل پلکانی در اصفهک

تمام منازل و سازه‌های موجود در روستای به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در فصول گرم و سرد سال سکنه از سرما و گرمای هوا در امان باشند، همانطور که در تصاویر مشاهده می‌کنید اکثر منازل تاریخی در بالای آن‌ها یک گنبد به چشم می‌خورد که همان گنبد در فصل گرم و سرد سال نقش گرمایش و سرمایش را برای خانه دارد.

از ویژگی‌های که باعث شده این روستا نسبت به سایر روستاهای کویری ایران دارای آب و هوا و شرایط کشاورزی بهترین باشد قرار گرفتن آن در جوار کوه می‌باشد و وجود چندین قنات پر آب که مردم از قرن‌های دور از آن‌ها برای آشامیدن و آب دهی به زمین‌های زراعی خودشان استفاده می‌کردند.

نکته قابل توجه آن است که میزان آب در چشمه‌ها و رودخانه روستا به قدریست که بیش از ۳۰ روستای اطراف را هم سیراب می‌کند و از همین روز قالب مردم بومی ساکن به شغل‌هایی مانند کشت زعفران، باغ خرما و دامپروری مشغول هستند و معاش خود را از همین راه تامین می‌کنند.

اقامت در بوم‌گردی‌های اصفهک

در اصفهک شما می توانید از منازل روستائیان برای اقامت در طول شب اجاره کنید و یا با مراجعه به مراکز بوم‌گردی که امکانات رفاهی مناسب‌تری دارند، شب را در آن‌ها سپری نمایید.

شرایط آب و هوایی اصفهک

آب و هوای روستا همانطور که در بالا عنوان شد، خیلی سردتر از سایر مناطق صحرایی ایران است و بهترین ماه‌های برای گردش در این روستا فروردین، اردیبهشت، مهر و آبان هر سال می‌باشد که البته در سایر ماه‌ها با دارا بودن تجهیزات مناسب بوم‌گردی می‌توانید به این دهکده سفر کنید.

عکس روستای اصفهک طبس

چگونه به روستای اصفهک برویم؟

برای مراجعه به روستا باید ابتدا به شهر طبس بروید و از آنجا وارد خیابانی با نام خیابان خرمشهر شوید، با عبور از خیابان خرمشهر و شهید عباس پور تابلوی جاده طبس به دیهوک را رویت می‌کنید که با عبور از ۳۷ کیلومتر جاده آسفالته با تابلوی ورودی روستای اصفهک روبرو می‌شوید.

سخن پایانی

شما می‌توانید سوالات، نظرات و تجربیات خود را درباره روستای اصفهک طبس در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=16618
van

فاطیما علیزاده

در ابتدای نوجوونی بودم که با یک خانم گردشگر چند روزی سپری کردم ، همین مورد تلنگری به من زد و فهمیدم عاشق کار گردشگری و سفر هستم ، پیشنهاد می کنم هر هفته شده چند ساعت گردش کنید.

مطالب مرتبط
بندر دیوان کجاست؟
فاطیما علیزاده
0 دیدگاه
بندر چیرویه کجاست؟
مهدی خانی
0 دیدگاه
Tun Ferdous Tourist Park(پارک گردشگری تون فردوس)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
مجموعه تاریخی کوشکKoushk Historical Complex
مریم عظیمی
0 دیدگاه
بند امیرشاه بیرجند Birjand Amir Shah Dam
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Carmania Ferdows restaurant رستوران کارمانیا فردوس
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 4 تا 24 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
ثبت شده در : معماری کویری چشم نواز
قدمت این مکان : 741 هجری شمسی
نوع کاربری : روستای تاریخی و کویری اصفهک در نزدیکی طبس
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، کمپینگ، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، کافه، رستوران، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، غرفه صنایع دستی
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، زیرانداز، کیسه خواب، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، هیزم، آتش افروز، پاور بانک، شارژر، وعده های غذایی، پلاستیک زباله، لوازم خواب، سوخت خودرو، تنظیم باد، لباس اضافه، لوازم سرگرمی
اطلاعات تماس
آدرس : استان خراسان جنوبی، شهر طبس، بخش دیهوک