aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاهای دیدنی تهران > امامزاده عینعلی و زینعلی تهران
Eynali and Zeynali Imamzadeh

امامزاده عینعلی و زینعلی تهران

امامزاده عینعلی و زینعلی تهران
ezgif-1-eca2962dc6

امامزاده عینعلی و زینعلی از جاذبه های مذهبی تهران در شمال پارک نهج البلاغه قرار دارد، نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به امامزادگان زینعلی و عینعلی، مترو دادمان در خط ۷ در فاصله ۳.۵ کیلومتری این محل قرار دارد، شجره نامه و حاجت گرفتن امامزاده عینعلی و زینعلی مورد توجه علاقه مندان به اماکن مذهبی قرار دارد که به گفته خیلی حاجت روایی خوبی از این آرامگاه گرفتند. نقشه و لوکیشن امامزاده عینعلی و زینعلی در ابتدای مطلب با نرم افزارهای بلد، نشان و گوگل مپ درج شده تا برای مراجعه با خودروهای سواری از مسیریابی آنلاین استفاده کنید.

از امکانات این امامزاده می‌توان به سرویس بهداشتی زنانه و مردانه، سالن نمازخانه، وضوخانه، فضای سبز زیبا، نور مناسب، تهویه، سیستم گرمایشی و سرمایشی خوب اشاره کرد، امامزاده عینعلی و زینعلی به صورت شبانه روزی قابل مراجعه است که بیشتر در ماه‌های محرم و صفر، دهه اول محرم و شب تاسوعا و عاشورای حسینی، اربعین، وفات پیامبر اکرم و تولد معصومین برنامه‌های مذهبی، مداحی و سخنرانی‌های خوبی در این مکان برگزار می‌شود.

امامزادگان عینعلی و زینعلی

امامزاده عینعلی و زینعلی تهران از اماکن مذهبی مهم پایتخت در محله پونگ می‌باشد واقع در یک محیط سرسبز و تاریخی و در عین حال دلگشاست، علاقه مندان به راز و نیاز در اماکن دنج و خلوت هر هفته راهی این محل می‌شوند تا کمی با خدای متعال خلوت کنند، این دو تن از خاندان اهل بیت (ع) به گفته مورخین در لحظه شهادت بین ۱۰ تا ۱۶ سال سن داشتند،

شجره نامه و تاریخچه امامزاده زینعلی و عینعلی

در ده پونك و در محله خوش آب و هوايي از تهران ۲ برادر ۷ و ۱۱ ساله با نام‌هاي عينعلي و زينعلي كه نسبشان به امام زين‌العابدين(ع) مي‌رسد، دفن شده‌اند كه اين امامزادگان حدود ۱۱۵۰ سال قبل در همين مكاني كه مدفون هستند، كشته شده‌اند. بر اساس اخباري كه سينه به سينه نقل شده است در چگونگي به شهادت رسيدن اين دو امامزاده آمده است كه اين دو برادر در زمان امام رضا (ع) به اتفاق حضرت معصومه (س) و در دوران خلافت هارون‌الرشيد به ايران آمدند كه پس از ورود آنها به ايران، مأموران دستگاه حكومتي كه قصد قتل‌عام سادات و فرزندان آنها را داشتند، در مسير مشهد راه را بر آنها بستند و در نتيجه متفرق شدند.

معماری امامزاده زینعلی و عینعلی

بنای این امامزاده در سال ۱۳۳۷ به دستور ناصر فرمانفرما به شیوه سایر مکان‌های مذهبی ساخته شد و در وسط حیاط بزرگ و زیبای این امامزاده درختان چنار کهن و قطوری دیده می‌شود. این بقعه از خارج به شکل هشت ضلعی و از داخل مربع است. اصل بقعه که هشت ضلعی به نظر می‌رسد از آثار زمان فتحعلی شاه قاجار می‌باشد که در کنار رودخانه‌ای که از فرحزاد به پونک می‌آید، واقع شده است. ضریح در سال ۱۳۷۶، توسط مرحوم فریدون پرهیزگار بازسازی شده است و در سال ۱۳۸۰ ضریح جدید اثر ابوالحسنی میبدی جایگزین حرم چوبی و مشبک چهار ضلعی (جعفری) گردیده است.

سخن پایانی

در این تهران گردی می‌توایند از رودخانه پونگ، مجموعه تفریحی باغ صبا و کافه لالالند در حوالی امامزاده عینعلی و زینعلی بازدید کنید، برای مسیریابی از نقشه این تودی کمک بگیرید و در قسمت زیر نظراتتان را برای ما و دیگران کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=49336
van

سامیار علیپور

کل زندگی من شده گردشگری و سفر و همه برنامه هام طوریه که بتونم ماهی دو مرتبه گردشی هیجان انگیز داشته باشم.

مطالب مرتبط
33 تا از بهترین شهربازی های تهران
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
لیست سالن های کنسرت تهران
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
40 تا از بهترین مراکز خرید تهران که باید دید!
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
30 تا از بهترین پارک های تهران که باید دید!
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
تفریحات هیجانی تهران کجاست؟
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بازارچه دستفروشان بازار شوش
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دارای اعجاز عجیبی هستند امکان ندارد کسی به خدمتشان برسد و مراد نگرید.چندین مریض لاعلاج شفا داده هست از جمله یک فلج اطفال.
من که ازشون حاجت گرفتم الحمدالله

سلام من سالها پیش یک اردو یک روزه به همراه دانش آموزان و مادران شأن به اینجا داشتم خیلی با صفا و مجرب هست یک دره بسیارزیباهم پشت حیاط این جا بود که حالا با تغییرات جدید پیدا نیست امیدوارم پس از بازسازی باز هم قابل دید باشه توصیه من این که حتما به این امامزادگان سر بزنید.

امامزاده بسیار پنج و آروم هست و بعد از ظهر ها یه مقدار شلوغ تر هست. فضای داخلی فعلا کوچک ولی در حال افزایش فضا هست. فضای کنار امامزاده در امتداد بوستان نهج البلاغه است ولی از بوستان به امامزاده راهی نیست
کوچه ی منتهی به امامزاده هم یک طرفه از شمال به جنوب است و باریک
امکان ورود دوچرخه به امامزاده هم هست البته زمانی که خلوته و امنیت خوبی هم داره
اینجا هم مثل بقیه یامامزاده ها خانوما باید چادر سر کنند

امامزادگان عینعلی و زینعلی دو تن از نوادگان امام چهارم شیعیان، امام سجاد بودند که در این منطقه توسط دشمنان شیعیان و عمال حکومت بنی عباس به شهادت رسیدند. سن تقریبی این دو امامزاده را برای برادر کوچکتر عینعلی تنها هفت تا نه سال و برای برادر بزرگتر بین سیزده تا پانزده سال گفته اند.
برخی نیز معتقدند این دو تن در زمان هارون الرشید به ایران آمده
و قصد سفر به مشهد را داشتند که در مسیر مشهد راه بر آن ها بسته شد و به تهران آمده و در پونک پناه گرفتند. ماموران حکومتی که در پی قتل شیعیان بودند، به دنبال این دو تن نیز بوده اند.
امامزاده عینعلی و امامزاده زینعلی در
پونک توسط میرابی به نام علی عمران و با ضربه بیل به شهادت رسیدند و در کنار درختی در همین محل دفن شدند

محله قدیمی و بافت منطقه خیلی زیباست.
طوطی های کوچیک لابه لای درختان هم منظره ایه که کمتر میشه به این راحتی دید.

کلینیک طب سنتی امام سجاد داخل مجموعه زیارتی امامزاده عینعلی و زینعلی هست.
ما برای دیدن استاد حسین خیراندیش رفتیم . اما گویا خودشون ویزیت انجام نمیدن و هر از گاهی ورکشاپ یا دوره های آموزشی برگزار میکنن.
پزشکان کلینیک تحت نظر ایشون طبابت میکنن
مسیر دسترسیش آسونه . نزدیک بوستان پونک، از پونه یک برید ، راحت تر میرسید
روزهای برفی و بارانی مسیرش خیلی سرسری هست.چون کف امامزاده و مطب موزائیک هست

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
هزینه ورودی : رایگان
قدمت این مکان : قرن اول هجری
نوع کاربری : مقبره دو برادر که همراه حضرن معصومه و حضرت رضا (ع) به ایران آمدند که توسط دستگاه حکومت به شهادت رسیدند
توضیحات بیشتر
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، پارکینگ، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، نمازخانه، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : استان تهران، تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، میدان پونک، بلوار پونه یک، کوچه پونه سه
شماره تماس : 02144463383