aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Narikala Fortress

نارین قلعه گرجستان

نارین قلعه تفلیس
ezgif-1-eca2962dc6

ویرانه های ناریکالا یا نارین قلعه گرجستان واقع در پایتخت این کشور یعنی تفلیس قرار دارد و جز پنج جاذبه های گردشگری گرجستان قرار دارد، این قلعه به نام های دیگری همچون ارگ نارین، قلعه مادر و قلعه ناریکالا در بین مردم گرجستان و توریست ها شهرت دارد.

تاریخچه نارین قلعه 

از لحاظ جغرافیایی قلعه دقیقا بر روی تپه ای به همین نام یعنی کالا و در حاشیه رودخانه کورا شهر تفلیس قرار دارد، به گفته موزخین این قلعه در قرن ۴ میلادی ساخته شده و از آنجایی که در آن سالها این منطقه تا قسمت جنوبی قاره اروپا به دست ایرانی ها بوده است.

دوره ساسانیان

قطعا قلعه ناریکالا به دست سربازان ایرانی آن دوره یعنی ساسانیان ساخته شده و امروزه جز قدیمی ترین مراکز توریستی کشور گرجستان قرار دارد، در کتب تاریخی نام این قلعه شوریس تسیخه به معنای قلعه انتقام آمده است.

حمله اعراب به ناریکالا

پس از پیشروی عرب ها در کشور ایران بین قرن های هفتم تا دهم، در دوره حکومت بنی امیه ها نارین قلعه گرجستان بسیار توسعه یافت به طوری که در آن اتاق هایی جهت استراحت سربازان ، آب انبار و بلند کردن دیوارهای آن صورت گرفت.

نارین قلعه پس از بنی امیه

پس از شکست خاندان بنی امیه در جنگی در سال ۱۰۸۹ میلادی، پادشاه کشور گرجستان در آن دوره یعنی شاه گرجی (پادشاه دیوید) تصمیم بر مرمت و بازسازی نارین گرجستان گرفت و کلیسای بزرگ سنت نیکلاس در بخش جنوبی تپه کالا ایجاد گردید، همچنین شاه دیوید بخش های دیگری همچون برجک های نگهبانی مرتفع، مقاوم سازی دیوارها و انبار اسلحه را به این قلعه زیبا اضافه نمود.

تخریب نارین قلعه

گرچه تمام این بازسازی ها نیمی از مرمت عرب ها در نارین نبود، اما به علت زلزله ای شدید در سال ۱۸۲۷ میلادی تمام دیوارهای بخش شرقی و شمالی قلعه فرو ریخت و دوباره تمام این دیوارها به دست سربازان گرجی بازسازی شد.

وقایع تاریخی نارین قلعه

نارین گرجستان از ابتدای ایجاد آن به دست یارانی ها وقایع و حکومت های فراوانی را به خود دیده است و سرشار از اتفاقات تاریخی می باشد، از جمله حکومت های مهمی که پا به این قلعه در تپه های ناریکالا گذاشتند می توان به ایرانی ها، عرب ها، ترک های عثمانی، گرجی ها و شوروی سابق اشاره کرد.

بخش های مهم نارین قلعه

پس از ورود شما به نارین شما با قسمت های مختلفی در این قلعه نظامی روبرو می شوید از جمله مهم ترین این بخش ها که بازدید از آنها خالی از لطف نیست به شرح زیر است :

اتاق روسا

این اتاق ۴۵ متر مربعی محلی برای حضور و جلسات بین سیاسیون و روسای حکومت در آن دوره بوده است، تا کنون کتیبه های تاریخی و نقشه های نظامی فراوانی از این اتاق کشف شده است که به موزه ملی گرجستان تحویل داده شده.

اتاق سربازان

در واقع باید بگیم اتاق های سربازان، تعداد ۴۰ اتاق مخصوص سربازان در این قلعه وجود دارد که در آن لوازم خواب و جنگی همچون شمشیر و نیزه کشف شده.

حمام نارین قلعه

بخشی دیگر که شمال غربی نارین گرجستان قرار دارد که گویی حمام سربازان و پادشاهان بوده است، البته به علت گذشت زمان این حمام ها کمی تخریب شده اند ولی بازدید از آن خالی از لطف نمی باشد.

آب انبار نارین قلعه

کمی که از حمام ها به سمت شرق بروید با آب انبار نارین گرجستان مواجه می شوید، آب انباری که در واقع آب آشامیدنی مردم و ساکنین قلعه ناریکالا را تامین می کرده است.

برجک های نگهبانی نارین قلعه

در حاشیه دیوارهای نارین چهار دژ نگهبانی با ارتفاع ۴۰ متر به چشم میخورد و یک برجک نگهبانی دیگر دقیقا در مرکز قلعه و چسبیده به ساختمان روسا قرار دارد که بازدید از آنها برای عموم مردم آزاد است.

انبار غذا نارین قلعه

یکی دیگر از بخش های دیدنی نارین گرجستان، انبار غذای آن است، به طوری که شما با چگونه انبار کردن غذا در هزار سال گذشته آشنا می شوید.

انبار اسلحه نارین قلعه

دیگر بخش توریستی نارین قلعه انبار اسلحه می باشد، جایی که سربازان سلاح های خودشن رو در آن قرار می دادند و در هنگام نیاز از آنها استفاده می کردند، از سلاح هایی که در این قلعه کشف شده می توان به منجنیق، توپ های جنگی، شمشی، نیزه و سلاح های نیمه اتوماتیک اشاره کرد.

زندان نارین قلعه

آخرین بخش دیدنی در نارین گرجستان، زندان های این قلعه تاریخیست، زندان هایی که در بخش هایی بسیار ترسناک می شود و دارای ادوات شکنجه می باشد.

چگونه به نارین قلعه گرجستان برویم؟

برای مراجعه به نارین  در شهر تفلیس شما باید ابتدا به خیابان کلیسای سنت جورچ بروید، در حاشیه رودخانه کورا پس از عبور از حمام های سولفور تفلیس و باغ بوتانیک، نارین را بر فراز تپه های مرتفع کالا مشاهده می کنید، شما می توانید این مسیر را با تاکسی و اتوبوس طی کنید تا به ناریکالا برسید.

سخن پایانی

شما می توانید نظرات و سوالات خودتون رو با ما در میان بگذارید، علاقه مندان به ارسال سفرنامه می توانند در این تودی، اولین دانشنامه گردشگری آنلاین در ایران مطالبشون رو با نام خود منتشر نمایند.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=7315
van

فاطیما علیزاده

در ابتدای نوجوونی بودم که با یک خانم گردشگر چند روزی سپری کردم ، همین مورد تلنگری به من زد و فهمیدم عاشق کار گردشگری و سفر هستم ، پیشنهاد می کنم هر هفته شده چند ساعت گردش کنید.

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
برج سنگی فانوس دریایی بندر کنگ
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
قلعه المرزوقی شناس بندر مغویه
شیما محمدیان
4 دیدگاه
پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری هگمتانه همدان
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
قلعه کورنوالیس پنانگ
امیر رضا شاهرخی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 7 ساعت
ساعت دسترسی : شنبه تا جمعه 8AM-8PM
قدمت این مکان : دوره ساسانیان
نوع کاربری : اثر تاريخي
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، کرم ضد آفتاب، پاور بانک، شارژر، وعده های غذایی
اطلاعات تماس
آدرس :  Tbilisi, Georgia