معرفی غذاهای محلی استان گلستان
در این مطلب لیست بهترین غذاهای محلی استان گلستان را برای شما تهیه کرده ایم تا به انتخاب خود آنها برای خانواده و دوستان خود طبخ کنید، تنوع غذایی در گلستان بسیار بالاست و یکی از دلایل وجود غذاهای سنتی خوشمزه در این استان وجود آب و هوای خوب و بی نظیر آن است.
شرایط اب و هوایی استان گلستان فرصت خوبی بوده تا کشاورزی در بین مردم استان رونق گیرد و از همین در طول تاریخ همیشه غذاهای محلی گلستان در لیست بهترین غذاهای محلی ایران قرار داشته است، در ادامه همراه این تودی باشید تا با این غذاها آشنا شوید.
غذاهای محلی استان گلستان
معرفی نان های محلی گلستان
مردم گلستان همیشه دو نوع نان محلی بی نظیر تولید و عرضه می کنند که یکی با روش تنوی و دیگری نان های روغنی می باشد که به شرح زیر می باشند :
- نان های روغنی : نان پوئیق که ترکیبی از قاتلاما و چافاتی می باشد ، نان چافاتی، نان اکمک که برای تهیه آن نیاز به یک قابلمه چودنیست، نان قاتلاما که ترکیبی از آرد ، شکر، روغن و تخم مرغ استف نان روغنی بیشمه که ترکیبی از جوش شیرینف شیر، شکر و تخم مرغ است.
- نان های تنوی : نان پنجه کشی که ترکیبی از مایع نان ، آرد و آب می باشد، نان جو ، نان کلوایی که ترکیبی از اب پنیر، شیر، مایع خمیر، نمک، تخم مرغ، چربی باز شده، مغر گردو و جوش شیرین است، نان کلوچه، نان فتیر و نان قاوور تماچلی.
خورشت های محلی استان گلستان
استان گلستان دارای تعداد زیادی خورشت محلیست که نام آنها بدین شهر می باشد ، خورشت فسنجان، خورشت گوشت و پلو، قیمه خارش، خورشت باقلا پته، خورشت اسپناق خارش، خورشت بادمجان.
آش های سنتی استان گلستان
همانند اکثر استان های ایارن ، استان گلستان دارای تعداد زیادی آش محلی می باشد که به شرح زیر می باشند :
- دو اش : آش دو آش ترکیبی از برنج، سبزی، سیر خام، اسفناج، نعناع و دوغ است.
- آش خمیر : این آش تریکیبی از رشته آش، لوبیا چیتی، سبزی آش، ماش، فلفل سیاه ، قلم گوشفندی، رب، نمک، کدو، ترشی انار و الوچه.
- آش اسبه : یکی دیگر از اش های ترش می باشد که ترکیبی از رب انار، شوید، برنج، جعفری، شکر، گشنیز، نعنا خشک، نمک و شکر است.
- آش گزنه : این آش دارای مواد اولیه چغندر پخته، عدس، نخود، لوبیا، باقالا، کدوحلوایی، گشنیز، جعفری، گزنه، سیر، ماست، آرد گندم ، نمک و زردچوبه می باشد.
- اش ماش : یکی دیگر از اش های خوشمزه گلستانی اش ماش است که ترکیبی از نمک، گشنیز، جعفریف پیاز، گشوت چرخی، عدس، عدس و ماش می باشد.
- آش شیر : آش شیر ترکیبی از شکر، شیر و برنج می باشد.
- آش ماست : مشهورترین آش گلستانی ها اش ماست می باشد که نیاز به این مواد اولیه دارد ، سیر، جعفری، برنج، گشنیز، اسفناج، ماست ، نمک و فلفل.
- آش گوجه : این آش ترکیبی از برنج ، پیاز، گوجه، نمک، فلفل، گوشت می باشد.
- اش آلو : که برای تهیه آن نیاز به برنج، سبزی آش، لوبیا، گوجه هلی، کدو، شکر، نخود و لوبیا، پیاز سرخ کرده، می باشد.
غذای محلی نخود پلو با کشمش
برای تهیه غذای نخود پلو با کشمش نیاز به این مواد اولیه دارید : رب انار، گوشت، برنج، کشمش، پیاز و نمک، فلفل ، این غذای برای درمان بیماران کم خون بسیار مقوی بوده و همچنین دارای خواص متعددیست.
غذای سنتی بورانی گلستانی
در استان گلستان تعداد زیاد و مختلفی از بورانی وجود دارد که از مشهورترین آنها می توان به بورانی کدو و بورانی اسفناج اشاره کرد، البته این در دسته دسرهای محلی گلستان قرار دارد.
غذای سنتی ترچین گلستان
ترچین که شباهت فراوانی به ته چین مازندرانی ها دارد از این مواد تهیه می شود : لوبیا، بادمجان، گوشت و زردچوبه.
غذای سنتی بوروک گلستان
غذای سنتی بوروک یکی دیگر از غذاهای محلی استان گلستان است که برای تهیه آن به این مواد نیاز دارید : گوشت، بوروک اسفناج، قاتقلی، روغن، نمک و فلفل.
پلوی باسترمه گلستان
پلوی باسترمه که ریشه ای مرتبط با شهرستان بندرترکمن از استان گلستان دارد از محبوبیت بالایی در بین بومیان این استان برخوردار می باشد، برای تهیه این غذا نیا به این مواد دارید : برنج، ماهی، انار، پیاز، سیب زمینی، نمک و فلفل.
غذای سنتی ماش و پلو
یکی از غذاهای ضد سرطان در استان گلستان و در عین حال یکی از مشهورترین غذاهای محلی استان گلستان ماش و پلو می باشد، برای تهیه این غذا نیاز به این مواد دارید : روغن زیتون، نمک، گوشت چرخی، پیاز، زعفران تربت حیدریه، ماش و برنج.
خورشت ساک پلو گلستان
یکی دیگر از بهترین غذاهای محلی استان گلستان خورشت ساک می باشد که ترکیبی از گوشت، نخود پخته شده، روغن، فلفل، اسفناج، روغن ، سیر و پیاز است.
غذا محلی پلو چکدرمه
از دیرگ غذاهای محلی استان گلستان به نام چکدرمه میرسیم که از این مواد تشکیل شده است : نمک، فلفل، روغن، گوجه، گوشت، برنج و یپاز .
سایر غذاهای محلی استان گلستان
به علت حجم بالای غذاهای محلیاستان گلستان فقط بهترین هاش رو به شما معرفی کردیم، از دیگر غذاهای محلی و مرباها و ترشی های مشهور این استان می توان به این موارد اشاره کرد :
بهار مربا، گرز مربا، مربای سیب، به مربا، حلوای گردویی، یارم سرکه، سرکه بادمجان، سرکه سیر، ترشی انار و ترشی آلو، ماش پتی خارش، کدو ترشک، ترچلو، دمپختی پلا، ترشی پلا، کپور کله، بولامه.
سخن پایانی
شما می توانید سوالات ، نظرات و تجربیات خود را درباره لیست غذاهای محلی استان گلستان در بخش زیر کامنت کنید و یا در انجمن گردشگری این تودی با دیگران به بحث بگذارید.
بیشتر بخوانید
پلوی باسترمه خیلی خوشمزه به نظر میرسه…
من خودم نمیدونستم نصف اینارو ، خخخ ممنون از سایتتون ، امیدوارم مسافران بیان ناهارخوران در خدمتشون باشیم
خواهش میکنم