aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > گردشگری > جاذبه های طبیعی > جنگل > جنگل های هیرکانی شمال با راهنمای بازدید

جنگل های هیرکانی شمال با راهنمای بازدید

جنگل های هیرکانی ایران
ezgif-1-eca2962dc6

در این مطلب با تاریخچه جنگل های هیرکانی ، ویژگی های جنگل هیرکانی، ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی و حیات وحش جنگل های هیرکانی به طور کامل آشنا خواهید شد، این جنگل ها از مرز ایران با کشور جمهوری آذربایجان آغاز می شود و پس از عبور از آستارا و امتداد رشته کوه البرز در استان های مازندران و گلستان در شهرستان گرگان، خراسان شمالی و سمنان به آخر می رسد، قدمت این جنگل ها به میلیون ها سال قبل و دوره زندگی دایناسور ها و جانوران عظیم الجثه در کره زمین بر می گردد!

جنگل های هیرکانی ایران جنگل های هیرکانی ایران

ویژگی های جنگل هیرکانی

جنگل های هیرکانی ایران از آنجایی اهمیت پیدا می کند که در دنیا نظیر آن به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد، محققین این پدیده را در منابع علمی با نام جنگل فسیل های زنده یا موزه فوق طبیعی نام می برند، نام هیرکان در زبان پارسی باستانی به نام شهرستان گرگان خطاب می شده که در آن سالها ورکان و در برخی منابع دیگر جرجان یاد شده است، از آنجایی که این نود درختان در آب و هوای خیلی سرد از بین می روند نیاز به مکان جغرافیایی برای در امان ماندن از سوز سرما می باشند و از این حیث شمال ایران با آب و هوای معتدل و ارتفاع مناسب نسبت به آب دریا محل ایده آلی برای انهاست.

ویژگی های جنگل های هیرکانی ایران ثبت جهانی جنگل های هیرکانی ایران

جنگل های هیرکانی ریه های ایران

در این بخش به شما دلایلی که جنگل های هیرکانی به ریه های ایران شهرت دارد را بیان می کنیم، مساحت کل این پدیده به ۵۵ هزار کیلومتر مربع می رسد که در طول قرن های اخیر نیمی از آن به طور کامل از بین رفته و با همت مسوولین امروزه فقط ده درصد از این درختان محافظت ویژه می شوند، تا به امروزه تعداد ۳۹۶ گونه از پرندگان در کنار ۱۰۸ گونه از پستانداران و ۲۱۱ گونه نادر گیاهی در این زیست بوم دیده می شوند.

تولید اکسیژن این مناطق به قدری بالاست که به آمازون ایران شهرت دارد و از لحاظ مادی قیمتی روی آنها نمی شود نهاد! این جنگل ها تا کنون با جلوگیری از سیل و سیلاب های عظیم جان هزاران نفر را نجات داده است، البته در سیل مهیب سال ۱۳۹۸ شمسی در استان گلستان دقیقا همان بخش هایی که از بین رفته بود دچار اب گرفتگی و تخریب شد.

تصاویر جنگل های هیرکانی ایران درختان جنگل های هیرکانی ایران

درختان جنگل های هیرکانی

درختان جنگل های هیرکانی ایران شامل بلوط، توسکا، نارون، گنجشک، شمشاد، راش و کاج می شوند که به پهن برگان در محافل علمی شهرت دارند، گردشگران با مراجعه به مناطق مرتفع می توانند جنگل ابری دیدنی را با چشم غیر مسلح تماشا کنند همانند آن چیزی که در ارتفاعات شاهرود رخ می دهد، تاثیر این اکوسیستم فوق طبیعی به قدری بالاست که اگر آنها از بین بروند شاید انسان ها دیگر نتوانند در نواحیی شمالی کشور زندگی کنند.

گونه های جانوری جنگل های هیرکانی ایران جنگل های هیرکانی ایران

جنگل های هیرکانی ثبت یونسکو

در تاریخ ۱۴ تیرماه سال ۱۳۹۸ خورشیدی با تلاش فراوان مسوولین بخت این جنگل ها به ثبت میراث جهانی یونسکو تحت نظر کشور ایران در آمد، این میراث جهانی که در ۵ استان ایران قرار دارد از قدیمی ترین جاذبه های طبیعی کره زمین لقب دارد که با طول هشتصد و عرض یکصد و ده کیلومتر و در مجموعه یک درصد ازز وسعت کل کشورمان برای همیشه ثبت جهانی شد، این ثبت در ۵ استان خراسان شمالی، گلستان، مازندران، سمنان و گیلان رخ داد که ۵۳% آن در استان سرسبز مازندران ثثبت گردید.

بهترین فصل سفر 

اگر قصد بازدید از جنگل های هیرکانی ایران را دارید باید بدانید بهترین فصل سفر به این مناطق چه مواقعیست، در فصل بهار بارش باران همیشه در این محل رخ می دهد و فضای گل آلود برای افراد علاقه مند مناسب به نظر می رسد، تابستان های بسیار خشک و شرجی و زمستان های معتدل با کمی سرما از ویژگی های اب و هوایی این جنگل هاست، همچنین علاقه مندان به عکاسی فصل پاییز را برای این سفر هیجان انگیز انتخاب می کنند.

سخن پایانی

اگر قصد اقامت در جنگل های هیرکانی ایران را دارید یا باید از منازل و ویلاهای بومی استفاده کنید و یا با تهیه تجهیزات کمپینگ مناسب شب را در دل جنگل سپری کنید که این مورد دومی کمی چالش برانگیز و خطرناک خواهد بود.

آیا تا به حال از این مناطق دیدن کرده اید ؟ نظر شما درباره این جنگل ها چیست ؟

منتظر کامنت های شما هستیم.

بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=41960
van

مریم عبداللهی

چهار سال تور لیدر در مناطق مختلف بودم که فهمیدم علاقه بیشتری به سفرنامه نویسی و مقاله های توریستی دارم ، یکی از بزرگان می گفت ما درخت نیستیم که یجا بشینیم همش، پس سفر کنیم .

مطالب مرتبط
زعفران سوغات کدام شهر است؟
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
لیست سالن های کنسرت تهران
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
ایران مال بزرگترین مرکز خرید جهان شد!
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
پربازدیدترین مکان جهان در سال 2023!
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
هزینه گرفتن پاسپورت 1403+مدارک لازم پلیس +10
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
استعلام و پیگیری پرداخت عوارض خروج از کشور در سداد
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس