aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Tekiye Moaven Al Molk

تکیه معاون الملک کرمانشاه

تکیه معاون الملک کرمانشاه
ezgif-1-eca2962dc6

تکیه معاون الملک از بهترین جاهای دیدنی کرمانشاه در خیابان حداد عادل قرار دارد، ساعت بازدید تکیه معاون الملک کرمانشاه همه روزه از ۹ صبح الی ۱۴ حتی در روزهای جمعه هر هفته می‌باشد، تکیه معاون الملک یکی از زیباترین تکیه های کرمانشاه و میراث ملی ایران در این شهر است که با سبک معماری چشم نوازش، این روزها به پاتوق بلاگرها و عکاسان مختلف تبدیل شده است، برای رسیدن به این تکیه تاریخی از نقشه تکیه معاون الملک کرمانشاه در ابتدای مطلب استفاده کنید، در ادامه با تاریخچه، معماری و راهنمای بازدید از تکیه معاون الملک آشنا خواهید شد، همراه من در این تودی باشید.

تکیه معاون الملک

تکیه معاون الملک کرمانشاه

تکیه معاون الملک کرمانشاه از مشهورترین آثار مذهبی به جا مانده از دوران قاجارها در ایران می‌باشد که بیشتر بابت کاشی‌کاری‌های خارق العاده‌اش در بین گردشگران داخلی و خارجی به محبوبیت رسیده است، این تکیه همچنین امروزه میزبان دو موزه جذاب با عناوین موزه مردم شناسی کرمانشاه و موزه پوشاک و زیورآلات کرمانشاه می‌باشد که نوید یک تفریح جذاب چند ساعته را می‌دهد.

تاریخچه تکیه معاون الملک

از آنجایی که سبک معماری این سازه بسیار دیدنی است در سال ۱۳۵۴ و خیلی زودتر از اماکن تاریخی دیگر این استان به فهرست میراث ملی ایران افزوده گردید، در همان ابتدای ورود شما کاشی‌های منقش به پادشاهان هخامنشی و ساسانی توجه شما را جلب خواهد کرد، در کل باید بدانید اینجا توسط حسین خان مشهور به معین الرعایا با همکاری سه برادر هنرمندش طراحی و اجرا شد.

در دوران قاجار تکیه‌های متعددی در کرمانشاه ساخته شد. از تکی‌ی حاج سید در کوچ‌ی حاج سید به عنوان اولین یا یکی از اولین تکیه‌های کرمانشاه در دوران قاجار یاد می‌شود. معین‌الرعایا پس از اقدام به ساخت تکیه‌ای در محل‌ی آبشوران کرمانشاه کرد. تکیه در سال ۱۲۸۲ خورشیدی به بهره‌برداری رسید و در آن زمان به منظور برگزاری آیین‌ها و مراسم‌های مذهبی به کار می‌رفت. سازند‌ی بنا معمار اصغر معمار باشی بود که در سر در بنا نیز این مسئله ذکر شده‌ است. این تکیه پس از تخریب در جریان مشروطه و بازسازی مجدد به تکیه معاون‌الملک مشهور گردید.

معماری و آثار مینیاتوری تکیه معاون الملک

امتیاز قابل ملاحظه و استثنایی این بنا در کاشی‌کاری آن است. به گفت‌ی کارشناسان میراث فرهنگی کرمانشاه کاشی‌های برجسته و نیمه‌برجسته با نقوشی از اساطیر و تاریخ جهان و ایران و بسیار زیبا و رنگ‌های صددرصد طبیعی که در این بنا به کار رفته در جهان بی‌همتاست. تصاویری که بر روی کاشی‌ها حک شده شامل صحنه‌هایی از غزوات محمد، نبردهای علی، حوادث کربلا، تصاویر سلاطین باستانی ایران از جمله پادشاهان هخامنشی و تصاویری از تخت جمشید است که در نوع خود بی‌نظیر است.

حسینیه، عباسیه و زینبیه معاون الملک

معماری این بنا را حسن‌خان معاون‌الملک در ابتدا به حسین نقاش تهرانی و سیدابوالقاسم مانی واگذار می‌کند که پس از چندی حسین کاشی‌پز تهرانی میناچی را نیز برای بازسازی بنا به کرمانشاه دعوت می‌کند. تکیه معاون‌الملک دارای سه در ورودی است که در غربی به خیابان حداد عادل در شمالی به کوچه معاون‌الملک و در جنوبی به کوچۀ ایلخانی مشرف است. در کل این بنای تاریخی دارای سه ساختمان و بخش با نام حسینیه، عباسیه و زینبیه است که با کمک نقشه ابتدای مطلب قابل بازدید هستند. در انتها منتظر امتیاز و نظرات شما درباره تکیه معاون الملک کرمانشاه خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=33714
van

فاطیما علیزاده

در ابتدای نوجوونی بودم که با یک خانم گردشگر چند روزی سپری کردم ، همین مورد تلنگری به من زد و فهمیدم عاشق کار گردشگری و سفر هستم ، پیشنهاد می کنم هر هفته شده چند ساعت گردش کنید.

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
سایت موزه برکه آب خاورمیانه کنگ
پروانه ماندگار
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سر زنان سینه زنان پای در این بقعه گذار
کین بنا غمکده واقعه ی کرب و بلاست
بنای تاریخی و زیبا
بهای بلیط برای هر نفر ۴ هزار تومان.خرداد۱۴۰۲

تکیه معاون الملک یک تکیه قجری در دل بافت قدیمی شهر کرمانشاه با کاشیکاریهای زیباست. حیاط تکیه حدود ۶ متر پایین تر از سطح خیابان است و با پلکان ورودی به خیابان متصل می شود. در زمان بازدید ما که یک روز تعطیل در اردیبهشت ۱۴۰۲ بود تکیه بسته بود و امکان بازدید داخل میسر نشد.

بنظرم مهمترین دلیل شهرت این مکان، کاشیکاریهای داخل و خارج ساختمان اون هست. با تماشای کاشی کاریهای زیبا و مرور داستانهای هر کدام، میتوانید ساعت ها سرگرم شوید. نکته جالب اینکه موضوع این کاشیکاریها شامل دو دسته است. اول داستانهای اسلامی و دینی و دوم تاریخ ایران و تصویر شاهان ایرانی. یعنی تلفیقی از اسلام و ملی گرایی.

موضوع داستانهای این کاشیکاریها که زیر هر کدوم درج شده شامل: داستانهای کربلا و عاشورا، قیام مختار، حضرت یوسف و … است.

محیطی فوق العاده زیبا ، بینظیر ، با معماری بینظیر ایرانی اسلامی و‌نقوشی بسیار عالی ، در و دیوار تکیه پره از نقش های پرده خوانی که از داستان های مذهبی و‌تاریخی اهل بیت علیهم السلام هست ، همه چیز عالی بود به جز پرسنل این محیط که علاوه بر عدم رعایت ادب و‌ انجام مسیولیتی که بهشون واگذار شده کاملا برخلاف اون مشغول کار بودن و اطلاعات دروغ و غرض ورزانه به مراجعه کننده میدادن

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 09:00 تا 14:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : سال 1354 با شماره 945 در میراث ملی ایران
قدمت این مکان : 1281 خورشیدی - قاجاریه
نوع کاربری : تکیه، حسینیه، زینبیه، عباسی با اثار کاشی کاری دیدنی، موزه مردم شناسی و موزه پوشاک کرمانشاه
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، کافه، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، گالری
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : کرمانشاه، بلوار مطهری، خیابان حداد عادل
شماره تماس : 08337214757