aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Khushevash Village

روستای خوشواش

آدرس روستای خوشواش
ezgif-1-eca2962dc6

روستای خوشواش معروف به روستای خشواش مازندران یا ییلاق خوشواش از زیباترین روستاهای آمل در جاده هراز ، یکی از مرتفع‌ترین روستاهای مازندران می‌باشد که با دارا بودن طبیعت بکر، رودخانه و جنگل مورد توجه ویژه علاقه‌مندان به بوم گردی قرار گرفته است، در این منطقه حتی در فصول گرم سال هم نیاز به وسایل گرمایشی بوده که علت چنین شرایط آب و هوایی نزدیکی به رشته کوه‌های البرز و ارتفاع بیش از ۲۵۰۰ متری دهکده نسبت به آب‌های آزاد می‌باشد، در ادامه معرفی روستاهای ایران و در این مقاله با راهنمای سفر به روستای خوشواش اشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید.

روستای خوشواش مازندران

روستای خوشواش

خیلی از روزهای سال ارتفاع ابرها پایین تر از منازل مسکونی موجود می‌باشد که منظره‌ای رویایی تشکیل می‌دهد، شما با طی مسیر و عبور از ابرهای متراکم مازندران با ورودی دهکده روبرو خواهید شد که در نوع نظیر ندارد، نزدیک‌ترین شهر شمالی به روستای خوشواش ، آمل بوده که در فاصله ۷۷ کیلومتری آن واقع شده و خود دهکده شامل سه منطقه مسکونی با نام‌های آمل محله، بائس و چندر محله می‌باشد.

جاذبه های روستای خوشواش

خوشواش یک منطقه ییلاقی و سردسیر دارای جاهای دیدنی متنوعیست که از همین روز سالانه هزاران گردشگر به آن سفر می‌کنند، از جاده فوق العاده قبل از ورودی روستا گرفته تا مسیرهای ویژه پیاده روی، کوهنوردی و دوچرخه سواری آفرودی مهم‌ترین آن‌هاست، این محل فاقد امکانات رفاهی نظیر آب خوراکی و گاز بوده و اکثرا مردم به شیوه‌ای کاملا اصیل در آن روزگار سپری می‌کنند.

جاذبه های طبیعی خوشواش

در بخش جاذبه های طبیعی می‌توان به وجود بیش از هشت چشمه آب معدنی اشاره کرد که برخی از آن‌ها، آب گرم ره به بیرون هدایت می‌کنند و در درمان امراض مختلف کلیوی و قلبی و عروقی نقش مهمی ایفا می‌کنند، گونه‌های گیاهی نظیر زرشک، گزن، تریگ سر، بنفشه ون دار و سرو در کنار گونه‌های جانوری نادری همچون عقاب، زنبور، گرگ، پلنگ، خوک، گراز، موش، جغد و رتیل به وفور در این محل دیده می‌شوند.

معماری خوشواش

در ساخت منازل مسکونی این منطقه از مصالحی همچون کود، سنگ، کاهگل و سقف‌های شیروانی استفاده شده است، فضای بیرونی این خانه‌ها هیچگونه حصاری ندارد و مردم در حین عبور و مرور از کوچه‌ها در واقع از حیاط یکدیگر رد می‌شوند، فسیل های گیاهی با نام شالدم در خیلی از خانه‌های قدیمی ساخته شده استفاده شده است که از مقاوم ترین مصالح ساختمانی ایران باستان بشمار می‌رود.

امکانات خوشواش

روستای خوشواش فاقد امکانات رفاهی می‌باشد و فقط برخی از روستائیان منازل خود را به اجاره می‌دهند، یک فروشگاه و نانوایی در روزهای گرم سال در آن فعالیت می‌کند و آنتن دهی موبایل در حالت نیمه ضعیف می‌باشد، در صورت تمایل به برپایی پیک نیک در طبیعت بهتر است ناحیه امنی را برای اقامت در شب انتخاب کنید.

شرایط جوی ییلاق خشواش

روستای خوشواش دارای سردترین آب و هوا در میان مناطق مسکونی استان مازندران بوده و در نیمه دوم سال کاملا در حالت یخبندان می‌باشد، بهتر است برنامه سفر خود را در بین ماه‌های اردیبهشت تا شهریور تنظیم کنید و همراه خود تجهیزات کمپینگ که در بالا اشاره شد داشته باشید.

چگونه به خوشواش بروم ؟

برای مراجعه به این روستا از جاده راز به سمت فرعی هلی چال بپیچید، بعد از رد کردن روستای کپین با تابلوی ورودی خوشواش روبرو خواهید شد، همچنین از چمستان مازندران هم می‌توانید با عبور از روستاهای گزنا و واز به این دهکده زیبا برسید، خودروی سواری خود را کاملا قبل از سفر چک کنید و با سوخت کامل راهی این سفر شوید. نقشه روستای خوشواش در ابتدای مقاله به شما کمک می‌کند که از هر کجای ایران این مکان را به آسانی مسیریابی کنید.

  • فاصله آمل تا خوشواش: ۷۷ کیلومتر معادل ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه از جاده هراز
  • فاصله تهران تا خوشواش: ۳ ساعت و ۵۰ دقیقه از جاده هراز معادل ۳ ساعت و ۵۰ دقیقه
  • فاصله کرج تا خوشواش: ۲۲۴ کیلومتر معادل ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه
  • فاصله ساری تا خوشواش: ۱۵۰ کیلومتر معادل ۲ ساعت و ۵۰ دقیقه
  • فاصله رامسر تا خوشواش: ۲۶۴ کیلومتر معادل ۵ ساعت
  • فاصله محمودآباد تا خوشواش: ۱۰۳ کیلومتر معادل ۲ ساعت

سخن پایانی

این روستا فاقد امکانات رفاهی بوده و بهتر است، لوازم مورد نظر را همراه خود داشته باشید، شما می‌توانید نظرات‌، سوالات و تجربیات سفر خود را درباره این مکان در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=26694
van

الهه شاکردوست

با هشت سال سابقه کار در آژانس های هواپیمایی متعدد تهران بیکار شدم ، از اونجایی که گردشگری از علایقم بود نا امید نشدم و با گروه این تودی آشنا شدم ، پیشنهاد می کنم چالش های زندگیتون رو با سفر کاهش بدید.

مطالب مرتبط
بندر دیوان کجاست؟
فاطیما علیزاده
0 دیدگاه
بندر چیرویه کجاست؟
مهدی خانی
0 دیدگاه
هتل نیلوفر آمل
مریم عظیمی
0 دیدگاه
رستوران محمد اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
روستای زانوس نوشهر
فاطمه انوری
0 دیدگاه
شهربازی طلایی آمل
فاطمه انوری
3 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 4 تا 24 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
هزینه ورودی : ندارد
ثبت شده در : ارتفاع : 2500 الی 3000 متر
قدمت این مکان : قرن هفتم قمری
نوع کاربری : از روستاهای ییلاقی و زیبای آمل در غرب جاده هراز
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : کوهنوردی، جنگل نوردی، پیاده روی، کمپینگ، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، آنتن دهی موبایل، فضای سبز، هایپرمارکت، نمازخانه
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش کوهنوردی، زیرانداز، چادر مسافرتی، کیسه خواب، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، داروهای عمومی، کرم ضد آفتاب، هیزم، آتش افروز، پاور بانک، شارژر، وعده های غذایی، پلاستیک زباله، لوازم خواب، سوخت خودرو، تنظیم باد، لباس اضافه، لوازم سرگرمی
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، مازندران، آمل، جاده هراز