aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

حمام کرناسیون دزفول

حمام کرناسیون یا موزه مردم شناسی دزفول
ezgif-1-eca2962dc6

حمام کرناسیون محل دائم موزه مردم شناسی دزفول و یکی از مهم ترین اماکن تاریخی استان خوزستان در لیست میراث ملی دزفول محسوب می شود، قدمت حمام کرناسیان دزفول به دوره زندیه بر می گردد. این حمام در شمالی ترین بخش بافت کهن دزفول ( محله کرناسیان ) قرار گرفته است. این محله در ابتدا محل زندگی عشایر کوه های کرناس (در شمال دزفول) بوده است.

تاریخچه حمام کرناسیان

تاریخچه حمام کرناسیان

این حمام افزون بر کرناسیان به نام های حمام کرناسیون، نور و حمام حاج نصیر نیز شناخته شده است. معمار این حمام، استاد معزی بوده است. این بنا با مساحت حدود ۹۰۰ متر شامل دو بخش مردانه و زنانه بوده که هر کدام از فضاها، از دالان ورودی، سر بینه، گرمخانه و سرویس های بهداشتی، تشکیل شده است.

معماری حمام کرناسیون

معماری حمام کرناسیون

میاندر راهروی ارتباطی بین فضای سرد (سربینه) و فضای گرم (گرمخانه) است که هم سبب جلوگیری از به هدر رفتن گرمای موجود در گرمخانه شده و هم از ورود مستقیم افراد به فضای بیرون و مواجه شدن با هوای سرد جلوگیری می کرده است. رفت و آمد در بخش زنانه برای ایجاد محدودیت، از پشت بام و از راه پلکان صورت می گرفته که ورودی آن در کوچه کنار (بخش خاوری) بوده است.

گرمخانه و بخش های حمام کرناسیان

فضای داخلی آن دارای پیچ و خم زیادتری نسبت به فضای مردانه بوده تا ورود افراد بیگانه (مردان) به بخش گرمخانه دشوارتر و با درنگ بیشتر انجام شود. این سازه یکی از حمام های بزرگ شهر به شما می رفته و مورد استفاده همگان بوده است. فضاهای بخش مردانه ۶۰۰ متر مربع و بخش زنانه ۳۰۰ متر مربع می باشد.

موزه مردم شناسی دزفول

موزه مردم شناسی دزفول موزه مردم شناسی دزفول

در جای جای حمام کرناسیان لوازم مورد استفاده بومیان در سال های دورتر، تندیس های مومی از بومیان دزفولی قدیم و تعدادی تصاویر و آثار مهم قرار گرفته تا گردشگران با پیشینه، فرهنگ و قدمت این شهرستان باستانی آشنایی کامل پیدا نمایند، منتظر تجربیات و نظرات شما درباره این موزه و حمام هستیم.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=68532
van

مهری شاپوری

تا سال 95 یه زن خونه دار عادی بودم ، خیلی دوست داشتم کار کنم و همزمان به کار خونه برسم تا اینکه به تیم بزرگ این تودی آشنا شدم ، واقعا کار گردشگری بی نظیره.

مطالب مرتبط
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
مرکز فرهنگی و هنری توپخانه عامره استانبول
مهری شاپوری
0 دیدگاه
موزه توهم استانبول
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
کاخ پهلوی کیش
کوروش ابریشمی
4 دیدگاه
کافه موزه‌ گربه ایرانی تهران
کوروش ابریشمی
7 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

حمام قدیمی از دوره زندیه باقی مانده است دکور جالبی دارد در حال حاضر موزه مردم شناسی شده .

حمامی بی نظیر با دو مجموعه متقارن زنانه و مردان که هم اکنون به عنوان موزه مردم شناسی در بخش مردانه آن در معرض دید گردشگران و علاقه مندان به فرهنگ تاریخی مردمان این دیارند، فعالیت میکند.

حمام کرناسیون (موزه مردم شناسی) از بناهای زیبای معماری دوره قاجاریه در دزفول در مرکز محله کرناسیون در شمالی ترین قسمت بافت قدیم قرار گرفته و در سال ۱۳۸۵ به موزه مردم شناسی دزفول تبدیل شد. در این موزه انواع آداب و رسوم و مشاغل سنتی دزفول به نمایش گذاشته شده، همچنین در قسمت گرمخانه آثار فلزی دیدنی و دست نوشته هایی از شخصیت های دزفول قرار گرفته. از ویژگیهای انحصاری این بنا قرارگیری در میان مجموعه ای از بناهای با ارزش شامل خانه های قدیمی بزرگ، مسجد و همچنین مقبره یکی شعرا و عرفای بزرگ دزفول به نام سید عبداله داعی میباشد.

حمام کرناسیون ساختمانی با قدمت ساخت در دوره قاجار در محله ای به همین نام است که در حال حاضر به عنوان موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار میگیرد، خود بنا بسیار زیبا بوده و مجسمه های مومی با کیفیتی زندگی مردم در دزفول را نشان می دهد ، آداب و سنن مردم منطقه را در قالب شغلهای مختلف به خوبی نشان داده اند ، موقعیت حمام بدلیل قرار گیری در کنار مسجد کرناسیون و خانه های قدیمی بزرگ ارزش دیدن این بنا را دو چندان می کند، بازدید آن حدود چهل دقیقه زمان می برد.

به دلیل سنتی بود و یادآور دوران قدیم که هر خانه ای حمام مستقل نداشت و اهالی محل همه ناگزیر از یک حمام استفاده میکردند و این خود یک زیباییست
یادآور دوران پدران و مادران و اجداد ماست

موزه مردم‌شناسی تاریخ در هر شهر است و این‌بار در دزفول این موزه در بنای قدیمی حمام کرناسیان است و می‌توانید از چگونگی زندگی گذشتگان و مشاغل قدیمی اطلاعات خوبی به‌دست آورید. حمام کرناسیان با نمای آجری و سقف‌های قوس‌دار از دوران زندیه در دزفول به‌جامانده است و می‌توانید در بافت تاریخی شهر به سراغ آن بروید.آدرس: خیابان ساحلی (حاشیه رود دز)، محله کرناسیان

حمام کرناسیون
حمام زیبایی توصیه می کنم ببینید
اگه در بسته بود روی درب کناری حمام شماره تلفن موبایل هست که مربوط به مسئول حمام هستش
فرد شریفیه میاد درب باز می کنه برای بازدید

من قبلا هم رفته بودم حمام کرناسیون ولی این بار واقعا روز خاطره انگیزی بود و اصلا از توضیحات راهنما ها خسته نشدم 🥰 از وقتی مدیریت عوض شده خیلی پیشرفت کرده

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس