aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Iran's National Tea Museum

موزه چای لاهیجان

Lahijan-Tea-Museum-(1)
ezgif-1-eca2962dc6

موزه چای لاهیجان امروزه با لقب تنها موزه تاریخ چای ایران به یکی از بهترین جاهای دیدنی لاهیجان تبدیل شده است، جالبه بدانید محمد میرزا کاشف السلطنه چای کار برای نخستین بار با سفرهایی که به دو کشور هندوستان و چین داشت تخم و نهال چای را وارد کشور کرد و تمام مزارع استان گیلان را مملو از آن نمود، این واقعه در سال ۱۳۱۹ قمری رخ داد و بدان معناست که قبل از آن نوشیدنی به نام چای در هیچ کجای ایران وجود خارجی نداشته است.

ساعت بازدید موزه تاریخ چای و آرامگاه کاشف السلطنه لاهیجان همه روزه از ۸ صبح الی ۱۸ می‌باشد، قیمت بلیط ورودی موزه چای در سال جاری ۵ هزار تومان برای مراجعین ایرانی و ۵۰ تومان برای گردشگران خارجی است، با کمک نقشه موزه تاریخ چای ایران در ابتدای مقاله این جاذبه تاریخی را از هر کجایی که هستید، مسیریابی کنید، در ادامه همراه من در این تودی باشید تا با این موزه دیدنی بیشتر آشنا شوید.

عکس موزه تاریخ چای لاهیجان موزه تاریخ چای ایران

موزه تاریخ چای ایرن لاهیجان در سازه‌ای با تزئینات چوب و دو طبقه دایر شده و در آن انواع سماورهای قدیمی، قوری، چای‌های تاریخی، سینی‌هایی که در پذیرایی از میهمانان استفاده می‌شدند، در کنار انواع و اقسام لیوان و نعلبکی به نمایش عمومی در آمده است، تندیسی نیم تنه از کاشف السلطنه پدر واردات و کاشت چای ایران برای نسل جدید نصب شده و در طبقه دوم علاوه بر لوازم مربوط به چای، موزه مردم شناسی لاهیجان امروزه برای آشنایی بیشتر گردشگران داخلی و خارجی با تاریخچه، فرهنگ و آداب بومیان این خطه از استان گیلان دایر شده است.

آرامگاه کاشف السلطنه

آرامگاه کاشف السلطنه

آرامگاه کاشف السلطنه پدر چای ایران در انتهای سالن اصلی موزه واقع شده است، وی با سفرهای زیاد به کشورهای آسیای شرقی از جمله هند و چین توانست کمک‌های بزرگی برای تامین معاش مردم ایران در شمال انجام دهد، او سرانجام در حین بازگشت از ژاپن در یکی از جاده‌های خطرناک استان بوشهر با خودروی سواری به دره پرت و کشته شد، این اتفاق در سن ۶۵ سالگی وی رخ داد، یاد او برای همیشه در خاطره هر ایرانی پس از میل چای زنده می‌شود.

سخن پایانی

در آخر باید بدانید، موزه چای لاهیجان در فهرست میراث ملی ایران هم به ثبت رسیده است، در بخش زیر می‌توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را برای ما و دیگران کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
https://intoday.ir/?p=44533
van

پروانه ماندگار

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
7 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

موزه تاریخ چای ایران که به آرامگاه کاشف السلطنه نیز شهرت دارد، تنها موزه چای کشور و از اماکن دیدنی و جاذبه های گردشگری استان گیلان است که در شهر سرسبز و زیبای لاهیجان، شهری که بیش از ۸۰ درصد از تولید چای کشورمان را برعهده دارد، قرار گرفته است. این موزه که از بخش های مختلفی تشکیل شده است، نحوه و چگونگی ورود و پیشرفت صنعت چای به کشورمان را با استفاده از کلکسیون ارزشمندی از اسناد، مدارک، تصاویر و اشیائ قدیمی که در خود جای داده، به زیبایی و سادگی برای بازدیدکنندگان روایت می کند.

آرامگاه کاشف‌ السلطنه، مربوط به دوره معاصر است و در لاهیجان، خیابان کاشف شرقی نرسیده به سراه کشاورزی واقع شده است. این آرامگاه در میان بوته‌های چای، بدون سقف و پوشش، با سنگ مرمری سیاه به ابعاد ۷۸ در ۱۷۲ سانتی متر قرار داشت، مکانی که خود کاشف السلطنه وصیت کرده بود تا جسدش را در آنجا دفن کنند. آرامگاه کاشف السلطنه توسط گروه پیمانکار ابتهاج تکمیل شد. به دلیل اینکه هوشنگ سیحون یکی از معماران این گروه بود و آرامگاه‌های دیگر توسط ایشان ساخته شده بود، برخی بر این باورند که این عمارت هم توسط ایشان طراحی شده است.

این موزه شامل تعدادی عکس و مدارک از افرادی که در ایجاد صنعت چای نقش داشتند ، همچنین تاریخ مختصری به صورت تابلو در محیط موزه و تعدادی از وسایل آماده سازی و خشک کردن و دم گردن چای و همچنین تعدادی از ظروف صرف چای است، در این مجموعه همچنین آرامگاه کاشف السلطنه نیز قرار دارد.

محیط تمیز و جذابی داره البته خیلی بهتر بود که به چایی ه بیشتر توجه می شد به جای اشاره به قوری و …

آرامگاه یه شخصیت برجسته. طراحی و چرخش در فضا جذابه، طراحی با چوب، سنگ مرمر، سیمان سفید و آهک، تفاوت بین متریال، قشنگ فضا هارو از هم تفکیک کرده. که مثلا موزه یه جاست و مقبره جایی دیگه. یه کم شوره های روی بدنه داخلیه فضا حس خوبی در آدم ایجاد نمیکنه. موزه طراحیه جالبی داره.

بسیار موزه جالبی از نظر موضوع بود حتما به دیدن موزه در لاهیجان بروید

عالی بود . معماری جالبی دارد. موزه ملی چای که همچنین آرامگاه کاشفالسنطه نیز هست . کلکسیون اشیا متعلق به کاشف السنطه و همینطور موزه نیز است

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 35 دقیقه
ساعت دسترسی : 08:00 تا 18:00
هزینه ورودی : 5.000 هزار تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : شماره 1769 در سال 1375 شمسی در آثار ملی ایران - اولین موزه چای ایران
نوع کاربری : آرامگاه کاشف السلطنه و موزه تاریخ چای ایران در لاهیجان
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، کافه، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، غرفه صنایع دستی، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : گیلان، لاهیجان، خیابان امام خمینی (ره)، خیابان قیام، کاشف شرقی
شماره تماس : 01342229980