aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

دریاچه تخت سلیمان تکاب

دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی
ezgif-1-eca2962dc6

دریاچه تخت سلیمان تکاب در نزدیکی ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی قرار دارد و یکی از عجیب ترین جاذبه های طبیعی ایران می باشد، این دریاچه علاوه بر اینکه جز دسته دیدنی های طبیعی استان آذربایجان غربی قرار دارد یکی از تاریخی ترین مراکز توریستی این استان هم می باشد که قدمت آن بیش از ۱۶۰۰ سال است و در طول تاریخ میزبان وقایع مهمی بوده، در ادامه همراه این تودی باشید تا با دریاچه تخت سلیمان تکاب بیشتر آشنا شوید.

دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی

دریاچه تخت سلیمان

دریاچه تخت سلیمان تکاب یکی از برترین جاذبه های طبیعی تاریخی استان آذربایجان غربی می باشد که در دوره پادشاهی بهرام پنجم ساسانی ایجاد گردید، در اطراف این دریاجه بقایای تاریخی وجود دارد که مربوط به دوره های مختلف سیاسی ایران است.

در واقع این مکان یک شهر تاریخی بوده که مردم در طول سالیان متمادی در آن زندگی می کردند و از گسترش بالای برخوردار بود، در کتب مختلف تاریخی درج شده که دریاچه تخت سلیمان محل تولد زرتشت اولین بنیانگذار دین زرتشت در دنیا بوده است و در آن اولین آتشکده های زرتشتی احداث گردید، یکی از مشهورترین آتشکده های تاریخی در ایران به نام آذرگشنسب در تخت سلیمان قرار دارد که در آن به مدت هفتصد سال آتش ، نماد آئین زرتشتی روشن بود.

دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی

تاریخچه دریاچه تخت سلیمان 

دریاچه تخت سلیمان تکاب در کتب مختلف دارای روایات گوناگونی است، نیمی از کتب تاریخی محل زندگی حضرت سلیمان نبی را تخت سلیمان می دانند و از همین رو اکثر بومیان به این دریاچه ، تخت سلیمان می گویند، در این محل تاریخی طبیعی جاذبه های گوناگونی وجود دارد که البته اکثر آنها رو به تخریب می باشند.

از جمله این دیدنی ها می توان به دیوارهای تاریخی مروبط به دوره ساسانی، آتشکده های متعدد، معبد آناهیتا الهه باستانی ایرانی و ایوان خسرو پرویز اشاره کرد، دریاچه تخت سلیمان تکاب جز اولین جاذبه های گردشگری ایران بود که با شماره ۳۱۸ در سال ۱۳۱۸ شمسی به فهرست آثار ملی ایران افزوده شد.

مهم ترین دیدنی تخت سلیمان همین دریاچه می باشد که در طول تاریخ یکی از عوامل نگهداری و مقاومت این شهر تاریخی در برابر حملات دشمنان ایران زمین بوده است، جالبه بدانید که در دهه های گذشته خیلی از مردم طبق یک سند تاریخی سعی بر کشف گنجینه ای در کف آب های این دریاچه داشته اند که از همین رو تعداد زیادی در این دریاچه غرق شدند.

دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی

معرفی دیدنی ها

در این بخش به معرفی دیدنی های دریاچه تخت سلیمان پرداخته ایم تا در بازدید خود از این دریاچه آگاهی بیشتری نسبت به آنها داشته باشید : 

گنجینه کوروش هخامنشی در تخت سلیمان

گنجینه کوروش کبیر بزرگ ترین و برترین پادشاه هخامنشی که البته قابل رویت نیست و در برخی کتب تاریخی عنوان شده در اعماق آب های این دریاچه برای آرامش سرزمین ایران دفن شده است.

گنجینه اشکانیان در تخت سلیمان

یکی دیگر از گنجینه های موجود در دریاچه تخت سلیمان تکاب ، گنجینه هایی مرتبط با دوران اشکانیان می باشد که در جنگ های مختلف به علت اینکه این اشیای قیمتی به دست دشمنان ایران زمین نیوفتد به درون آب های این دریاچه انداخته شده است.

گنیجنه ساسانیان 

در جنگ ایرنیان در دوره حکومت خسرو پرویز با رومیان باستان و شکست سهمیگن کشور ما ، خسرو پرویز به ناچار تمام اشای قیمتی و طلاهای موجود در شهر تخت سلیمان را به درون دریاچه انداخت تا از گزند مهاجمین در امان باشد.

گنیجنه و انگشتر حضرت سلیمان 

یکی دیگر از داستان های ماورایی غیر قابل سند در بین بومیان این منطقه آن است که پس از اینکه حضرت سلیمان انگشتر خود را به درون اب دریاچه انداخت شیطان به آن دسترسی پیدا کرد و توانست سالهای سال بر تخت پادشاهی سلیمان تکیه بزند، برخی دیگر از روایات می گوید که این انگشتر دارای قدرت های خاص الهی بوده و همچنان در اعماق آب های این دریاچه قرار دارد.

دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی دریاچه تخت سلیمان تکاب آذربایجان غربی

کشفیات باستان شناسان در تخت سلیمان

در دوره های مختلف قرن اخیر شمسی، باستان شناسان زیادی از سراسر دنیا و ایران با تجهیزات فراوانی سعی بر کشف اشیای قیمتی از کف آب های دریاچه تخت سلیمان تکاب داشتند که تمامی این زحمات بی نتیجه بود.

یکی از مهم ترین کشفیات در گروهی آلمانی در سال ۱۳۷۶ شمسی بود که پس از عبور از عمق ۳۵ متری آب با یک غار ابی ۱۱۵ متری و کشف ده ها کانال آبی دیگر گردید، یکی از دلایلی که هیچ فردی موفق به عبور از آب ها و نفوذ به عمق بیشتر از ۳۵ متر شود غلظت بالای آب دریاچه و وجود املاح معدنی بسیار زیاد در آن بود که باعث گردید به مرور زمان باستان شناسان از فکر کشف و عملیات حفاری در آن به نتیجه ای دست نیابند.

افسانه ها و دریاچه تخت سلیمان

خوب در طول تاریخ این دریاچه همیشه از اهمیت بالایی برخوردار بود و در این بخش به مهم ترین داستان هایی که هیچگونه سند تاریخی ندارند پرداخته ایم :

  • برخی از بومیان بر این باورند که حضرت سلیمان با کوبیدن عصای خود به زمین باعث ایجاد این شکاف شده و به مرور آب در آن جمع گردیده است.
  • برخی دیگر بر این باورند که این دریاچه حاصل یک انفجار آتش فشانی در سالهای دور بوده و وجود رسوبات زیاد در آب این دریاچه از آن سرچشمه می گیرد.
  • برخی دیگر بر این باورند که در آئین زرتشتیات الهه آب آناهیتا از بالاترین درجه برخوردار بوده و این دریاچه بوسیله وی برای ایجاد رفاه در بین مردم بوجود آمده است.

از دیگر اتفاقات مهم حول دریاچه تخت سلیمان تکاب غرق شدن تعداد زیادی از هموطنان در آن بوده است ، به علت وجود املاح بالا و غلظت زیاد آب در عمق بیشتر از ۲ متری تا کنون به غیر از یک مورد سایر افرادی که در دریاچه تخت سلیمان تکاب اذربایجان غربی غرق شده اند ، هرگز جنازه آنها به سطح آب برنگشته است.

مشخصات طبیعی 

دریاچه تخت سلیمان در شهرستان تکاب با طول ۱۱۰ متر و عرض ۸۲ متر یکی از عجیب ترین جاذبه های توریستی ایران می باشد که عمق آن در بین ۵ تا ۱۱۵ متر در بخش های مختلف است، آب این دریاچه بیشتر از کانال های زیر زمین درون خودش بیرون می آید و به ظرز عجیبی خلاف عقربه های ساعت گاها از دیواره های دریاچه به بیرون رسرازیر می شود.

میزان دمای آب این دریاچه در سطح روی آن ۴۵ درجه و در سطوح زیرین تا ۱۰ درجه سانتیگراد می باشد و همچنین به علت وجود املاح معدنی با غلظت بالا به غیر از عمق ۲ متری روی آن ، در بخش های زیرین دریاچه تخت سلیمان هیچگونه جاندار زنده ای پیدا نمی شود.

توجه داشته باشید که نوشیدن این آب برای انسان ها بسیار خطرناک بوده و شاید کار شما را به اورژانس ختم کند، نامی که هم اکنون شناخته می شود یعنی تخت سلیمان در قرن اخیر به شهرت رسیده است که در قرن های دورتر نام های دیگری بر این دریاچه نهاده اند نظیر : کنزک، گنژک، جزنق،جزن، و ستوریق .

شرایط آب و هوایی در دریاچه تخت سلیمان سرد و مرطوب است و بهترین فصل سفر برای بازدید از آن بهار و تابستان می باشد این در صورتی است که در فصل زمستان با وجود کاهش شدید دما ، آب دریاچه به هییچ عنوان دچار یخ زدگی نمی شود و شما می توانید در همه فصول از این دریاچه نیمه ترسناک و عجیب بازدید به عمل آورید.

امکانات رفاهی و تفریحی

اگر قصد سفر به دریاچه تخت سلیمان تکاب ارومیه در آذربایجان غربی را دارید بهتر است لوازم رفاهی زیادی همراه خود داشته باشیدف لوازمی نظیر دوربین عکاسی، زیرانداز، چادر مسافرتی، آتش افروز، پاوربانک، چراغ دید در شب، موبایل، پلاستیک زباله، لباس گرم ، کیسه خواب، وجه نقد ، کارت شناسایی و کارت بانکی ز مهم ترین آنهاست که همراه با مواد خوراکی و آشامیدنی باید همراه خود داشته باشید.

امکانات رفاهی در این دریاچه چندان چشمگیر نمی باشدو از جمله آنها می توان به سرویس بهداشتی، نمازخانه اشاره کرد و فقط در فصول توریستی سال برخی غرفه های صنایع دستی و فروشگاه ها در آن فعال هستند.

چگونه به تکاب برویم

برای مراجعه به این مکان باید دارای خودرو سواری باشید و پس از اینکه به شهر ارومیه رسیدید وارد جاده ارومیه تکاب شوید و با طی کردن مسیری ۳۰۰ کیلومتری به این دریاچه خواهید رسید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=12192
van

شیما محمدیان

تو بازار مترجمی زبان بودم و تقریبا هیچ درآمدی نداشتم ، وقتی با مدیر گروه این تودی آشنا شدم مسیر زندگی من تغییر کرد و تونستم از رشته مترجمی خودم استفاده کنم در بخش توریستی .

مطالب مرتبط
دهکده گهر پارک سیرجان
کوروش ابریشمی
7 دیدگاه
اسکله قایق سواری دریاچه چیتگر
پروانه ماندگار
8 دیدگاه
Bukan Izadi Hotel رستوران البرز نو
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Bukan National Park پارک ملت بوکان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Bukan Coastal park بوستان ساحلی بوکان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Bukan Izadi Hotel هتل ایزدی بوکان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس