معرفی غذاهای محلی کردستان

در این مقاله به صورت اختصاصی به معرفی غذاهای محلی کردستان همراه با تصاویر و مواد اولیه موجود در آنها پرداخته ایم، استان کردستان یکی از زیباترین استان های کشور ایران است که مردم بومی ساکن آن غذاهای محلی بسیار خوشمزه ای تهیه می کنند.

کردستان با دارا بودن شرایط آب و هوای بسیار عالی و کوهستانی در غرب ایران دارای سبزیجات معطر و طبیعی بی نظیریست که از همین روز باعث شده غذاهای محلی بی نظیر و غنی توسط مردمان این مرز و بوم پخت شود، اکثر این غذاها در تمام شهرستان های این استان نظیر ، سنندج، مریوان، سقز و مهاباد در سر سفره های  مردم می باشد، همراه این تودی باشید.

معرفی غذاهای محلی کردستان

غذای محلی کالویج کردستان

نخستین غذای محلی مشهور کردستان غذای کالویج است که در پخت آن از جعفری خشک شده، آویشن، پیاز سرخ شده، روغن ، زردچوبه، کشک محلی، لپه ، کشمش و گردو استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

نان محلی برساق کردستان

نان محلی برساق از شیر، شکر، تخم مرغ ، نمک و زردچوبه تهیه می شود و جز غنی ترین نان های محلی ایران است.

معرفی غذاهای محلی کردستان

غذای محلی خورشت کنگر کردستان

خورشت محلی کنگر از خوشمزه ترین غذاهای محلی کردستان می باشد که از گوشت تازه، سبزی کنگر، گوجه ، پیاز سرخ شده، جعفری و نعنا تهیه می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

غذای محلی کوکو ترگ خان گان کردستان

این کوکو که از نوعی سبزی کوهی با همین نام تهیه می شود شامل آرد ، پیاز سرخ شده، ادویه جات و تخم مرغ می باشد.

معرفی غذاهای محلی کردستان

غذای محلی کتلت دیزی کردستان

کتلت دیزی کردستان شامل مواد اولیه گوشت تازه ، نخود ، سبزی جعفری، پیاز سرخ شده، سیب زمینی، تخم مرغ و نم است.

معرفی غذاهای محلی کردستان

سوپ محلی غازیاغی کردستان

یکی از خوشمزه ترین سوپ های محلی ایران سوپ غازیاغی می باشد که در پخت آن از رشته سوپ، مرغ ، روغن، پیاز سرخ شده، سیب زمینی و نمک استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

غذای محلی خورشت گیلاخه کردستان

خورشت گیلاخه از سبزی کوهی با همین نام تهیه می شود که جز خوشمزه ترین غذاهای محلی کردستان است، برای پخت آن از لیموی عمانی، لوبیای قرمز ، تره و جعفری، گوشت تازه و سبزی گشنیز استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

غذای محلی شیش کباب کردستان

شیش کباب شباهت فراوانی به گوشت چنچه دارد و در پخت آن گوشت تازه، زعفران تربت حیدریه، پیاز سرخ شده، روغن زیتون، فلفل و سبزی نعنا استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

غذای محلی رشته پلوی کردستان

رشته پلوی کردستان که امروزه تقریبا در اکثر شهرهای ایران پخت می شود اصالتی کردستانی دارد و از مواد اولیه رشته محلی، برنج ، گوشت چرخ شده و کشمش استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

غذای محلی که لانه کردستان

که لانه که بیشتر در فصول سرد سال توسط ببومیان کردستان تهیه می شود از پیازچه، روغن حیوانی، کره چرب، آرد، آب و نمک استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

آش محلی پرشکه کردستان

این آش از نوعی سبزی کوهی کردستانی به نام کویز تهیه می شود و پخت آن از آرد، سبزی اسفناج، عدس و پیاز سرخ شده استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

آبگوشت غوره کردستان

از دیگر غذاهیا محلی کردستان آبگوشت غوره می باشد که غذای سنگینی است ، برای پخت آن باید گوشت تازه، نخود پخته، آرد، ابغوره محلی، زعفران تربت حیدریه و برنج و چغندر و پیاز استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

دسر محلی برویشین کردستان

برویشین کردستان نوعی پیش غذای محلیست که از سرکه محلی، زردآلو، بلغور، روغن و پیاز تهیه می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

آش دوغ کردستان

شهرت اش دوغ به قدری زیاد است که حتی در کشورهای عربی خاورمیانه تهیه می شود، در پخت آن از برنج نیمه تارم، گشنیز، تره و نعنا، دوغ و ماست محلی، تخم مرغ و اسفناج تهیه می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

آش محلی دانه کولانه کردستان

این آش بیشتر در فصول سرد سال تهیه می شود و از مواد اولیه لوبیا، عدس ، نخود پخته، پیاز سرخ شده، قلم ، گندم و مرزه استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

اش عدس بلغور کردستان

از دیگر آش های مشهور استان کردستان آش بلغور است که در پخت آن از سیب زمینی ، ادویه جات مختلف، عدس ، پیاز سرخ شده و عدس استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

خورشت محلی ریواس کردستان

استان کردستان محل رشد ریواس می باشد که از همین رو خورشت ریواس این استان بسیار خوشمزه است، در پخت آن از ریواس، نعنای خشک شده، جعفری، پیاز سرخ شده و گوشت تازه استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

نان محلی شلکینه کردستان

یکی از بهترین نان های محلی ایران شلکینه است که در پخت آن از آرد، تخم مرغ و شیر استفاده می شود.

معرفی غذاهای محلی کردستان

قایرمه غذای محلی کردستان

غذای محلی قایرمه شباهت زیادی به مرغ سوخاری دارد که در پخت آن از مرغ سرخ شده، پودر بکینگ ، سبزی کنگر و کرفس، آب و تخم مرغ، شیر محلی ، زعفران تربت حیدریه ، زیره و روغن استفاده می شود.

سایر غذاهای محلی کردستان

به علت حجم بالای غذاهای محلی در استان کردستان نمی توان به همه آنها اشاره کرد و در این بخش فقط مهم ترین ها و محبوب ترین غذاهای محلی کردستان به شما معرفی شد، سایر غذاهیا محلی محبوب در شهرستانهای این استان شامل : خورشت تره کردی، آش پریوله، اش سه نه گیر، اش دوخین، اش دوغه وا، آش برویشین، اش غوره، آش شلم، گردول، بریان کردی، گوشت برخیله، مکش قالبی اشاره کرد.

سخن پایانی

شما می توانید تجربیات، نظرات و سوالات خود را درباره غذاهای محلی کردستان در بخش زیر کامنت کنید و یا در انجمن گردشگری این تودی با دیگران به بحث بگذارید.

گردآوری شده در گروه گردشگری این تودی

 

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری