aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Tomb of Fariduddin Attar Neyshaburi

آرامگاه عطار نیشابوری

آرامگاه عطار نیشابوری
ezgif-1-eca2962dc6

آرامگاه عطار نیشابوری پس از آرامگاه خیام، یکی از بهترین جاهای دیدنی نیشابور در جوار مقبره کمال الملک می‌باشد، ساعات بازدید آرامگاه عطار در نیشابور همه روزه از ۸ صبح الی ۲۳، حتی در روزهای جمعه است، آرامگاه عطار دارای یک فضای سبز خوب، استودیوی عکاسی با البسه سنتی، غرفه صنایع دستی و برخی امکانات دیگر است که برای رسیدن به آن با کمک نقشه آرامگاه عطار نیشابوری در ابتدای مطلب به راحتی این جاذبه‌ی گردشگری را مسیریابی کنید. هزینه ورودی آرامگاه عطار در سال جاری ۵ هزار تومان است که در گیشه‌ی ورودی باغ قابل تهیه می‌باشد.

آرامگاه عطار

آرامگاه عطار که در فاصله ۱ ساعته از مشهد قرار دارد، شما می توانید در حین سفر خود مشهد یک برنامه نیم روزه برای بازدید از آرامگاه عطار نیشابوری در نیشابور بچینید تا با یکی از مشاهیر ایرانی بیشتر آشنا شوید. نام واقعی وی فریدالدین عطار نیشابوری می باشد که در ۷۵۰ سال گذشته در شهر نیشابور زندگی می‌کرده، این حکیم بزرگ ایرانی پس از فوت در دوره حکومت تیموریان، در یک مقبره زیبا با معماری ایرانی اسلامی مدفون شد و امروزه به یکی از برترین جاذبه های گردشگری نیشابور مبدل گردیده است.

آرامگاه عطار نیشابوری

دیدنی های آرامگاه عطار

شما می‌توانید با سفر به آرامگاه عطار نیشابوری از کتابخانه این آرامگاه، کتابی از عطار تهیه کنید و در فضای سبز زیبای این آرامگاه مشغول به خواندن اشعار و جملات عارفانه وی کنید تا کمی از حال و هوای دنیای مادی دور شوید و روح خود را آرام کنید، همچنین در این آرامگاه غرفه فروش صنایع دستی و سوغاتی های نیشابور فعال می‌باشد که می توانید برای حمایت از گردشگری شهرستان نیشابور اقدام به تهیه چند سوغاتی زیبا نمایید.

بایوگرافی عطار نیشابوری

عطار نیشابوری پس از فوت در یک قبرستان اطراف شهر نیشابور به خاک سپرده شد و در آن سال تنها یک اتاق ۳ متر در ۴ متر برای مقبره وی ساخته شد، به مرور سال‌ها و گذشت زمان و جنگ های متعدد این مقبره تبدیل به یک خرابه گردید تا اینکه در قرن ۹ هجری قمری شخصی به اسم امیر علی شیرنوایی یکی از افراد ثروتمند شهر نیشابور در آن دوره تصمیم به ساخت مقبره‌ای در شان این شاعر و عارف برجسته ایرانی گرفت و با ساخت یک مقبره ۶ ضلعی، جلوه ای زیبا به آرامگاه عطار نیشابوری داد.

آرامگاه عطار در دوره پهلوی دوم

این مقبره تا سال ۱۳۳۹ شمسی به همان شکل باقی ماند تا اینکه انجمن میراث ملی و فرهنگی ایران در آن سال تصمیم به بازسازی مجدد آرامگاه خیام گرفت و با ساخت آرامگاهی جدید با نقوش مینیاتوری و کاشی کاری های فیروززه‌ای و زیبا همچنین ایجاد فضای سبزی زیبا در اطراف مقبره جلوه‌ای ویژه و بی نظیر به آرامگاه عطار نیشابوری داد.

مرمت آرامگاه عطار

در این مرمت و بازسازی در دوره حکومت پهلوی دوم، گنبدی زیبا با کاشی کاری‌های بی نظیر شکل گرفت که به روی یک دیوار ۸ ضلعی قرار داشت، همچنین ۴ درب ورودی برای آرامگاه عطار در نظر گرفته شد و در داخل آن مقبره هم تزئینات فراوان و زیبای با خط نستعلیق فارسی منقش به مشهورترین اشعار عطار نیشابوری حک شد.

آرامگاه عطار نیشابوریشرح زندگی عطار نیشابوری

در ادامه بیوگرافی فریدالدین عطار نیشابوری باید گفت که تاریخ دقیق تولد و وفات این شاعر بزرگ فارسی زبان مشخص نیست اما به گفته بومیان نیشابور و مورخین آن منطقه وی در سال های ۴۹۸ هجری شمسی الی ۵۸۶ هجری شمسی زندگی می‌کرده است، عطار نیشابوری تا دوران جوانی خود فردی جاهل و افراطی بود که به فروش لوازم عطاری در شهر نیشابور مشغول بود و با مراجعه یک درویش بزرگ به مغازه وی به طور کلی راه زندگی خود را تغییر داد.

تغییر نگرش عطار

در این داستان آمده است که درویشی با مراجعه به دکان عطار نیشابوری از او هدیه‌ای برای خدا می‌خواهد و عطار با تند خویی می‌گوید از دکان من برو بیرون خدایی نیست، درویش به عطار می‌گوید، تو چگونه می‌خواهی جان بدهی؟ عطار در پاسخ می‌گوید همانگونه که تو جان خواهی داد! درویش می‌گوید تو نمی‌توانی همانند من جان بدهی، در همان لحظه درویش سر خود را به روی میز عطار گذاشت و از دنیا رفت، در این واقعه عطار نیشابوری به کلی سیستم زنگی خود را تغییر داد و گام در راه عرفا و ادیبان نهاد!

وفات عطار در حمله مغول

نکته بسیار بد درباره کتب وی است، در حمله وحشیانه مغول‌ها به ایران، علاوه بر کشته شدن عطار بیش از نیمی از کتاب‌ها و دست خط‌های وی از بین رفت و کتبی که امروزه در دسترس شماست، کتاب‌هایی هستند که قبل از حمله مغول‌ها به سایر شهرهای ایران فروخته شده بودند.

روز عطار چه تاریخیست؟

آثار و کتاب‌های عطار نیشابوری که امروزه در دسترس می‌باشد شامل الهی نامه، اسرار نامه، مصیبت نامه، تذکرالاولیا و منطق الطیر عطار می‌باشند که همگی مضمونی اسلامی و در زمینه‌های فلسفه، ادبیات و شعر هستند، بزرگی و عظمت این شخصیت فرهنگی ایرانی به قدریست که در تقویم در تاریخ ۲۵ فروردین هر سال روز بزرگداشت وی تعبیه شده و مردم برای گرامی داشت وی در آن روز به آرامگاه عطار نیشابوری مراجعه می کنند.

چگونه به آرامگاه عطار برویم؟

برای مراجعه به آرامگاه عطار اگر در مشهد هستید، می‌توانید با طی کردن مسیر ۱۴۰ کیلومتری مشهد به نیشابور از اتوبان باغچه در عرض ۱.۲۰ دقیقه به شهر نیشابور برسید و پس از آن به خیابان عرفان شهر نیشابور مراجعه کنید تا با آرامگاه عطار نیشابوری روبرو شوید. نقشه ابتدای مقاله در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.

سخن پایانی

شما می‌توانید در این سفر گردشگری از آرامگاه کمال الملک یکی از معروف‌ترین نقاش‌های ایرانی معاصر هم دیدن کنید که در نزدیکی قبر عطار واقع شده است، تجربیات، سوالات و نظرات خود را در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=10605
van

فاطیما علیزاده

در ابتدای نوجوونی بودم که با یک خانم گردشگر چند روزی سپری کردم ، همین مورد تلنگری به من زد و فهمیدم عاشق کار گردشگری و سفر هستم ، پیشنهاد می کنم هر هفته شده چند ساعت گردش کنید.

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
سایت موزه برکه آب خاورمیانه کنگ
پروانه ماندگار
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
12 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آرامگاه عطار نیشابوری بنایی است تاریخی که در دوره تیموری توسط امیر علیشیر نوایی بر روی قبر عطار نیشابوری ساخته شد. در دوره‌های پهلوی دوم مرمت کامل و دهه ۷۰ نیز مرمت مختصر شد.

آرامگاه عطار نیشابوری بنایی است تاریخی که در دوره تیموری توسط امیر علیشیر نوایی بر روی قبر عطار نیشابوری ساخته شد. در دوره پهلوی دوم مرمت کامل و در دهه هفتاد نیز مرمت مختصر شد. فریدالدین عطار نیشابوری شاعر و عارف نامی ایران در حدود سال ۵۴۰ هجری متولد و در سال ۶۱۸ درگذشت. آرامگاه وی در خیابان عرفان واقع در نیشابور کنونی هر ساله پذیرای علاقمندان به ادب و فرهنگ ایرانی است. از آثار مشهور این شاعر و عارف گرانقدر میتوان به منطق الطیر و تذ کرِة الاولیا اشاره کرد. مقبره شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری توسط شخصی به نام قاضی القضاه یحیی بن صاعد ساخته شده است.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 3 ساعت
ساعت دسترسی : 08:00 تا 23:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : شماره 1173 در ۱۸ آذر ۱۳۵۴ آثار ملی ایران
قدمت این مکان : تیموریان
نوع کاربری : آرامگاه عطار نیشابوری در شهر نیشابور و کنار مقبره کمال الملک
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، شب گردی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، غرفه صنایع دستی، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی
اطلاعات تماس
آدرس : خراسان رضوی، نیشابور، خیابان عرفان
شماره تماس : 05142224515