aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاهای دیدنی کرمان > روستای میمند شهربابک کرمان
Meymand‌ Rocky Village

روستای میمند شهربابک کرمان

روستای میمند شهر بابک
ezgif-1-eca2962dc6

روستای میمند شهربابک یکی از بهترین روستاهای صخره ای و دستکند ایران و از خاص‌ترین جاهای دیدنی کرمان است، فاصله کرمان تا میمند ۲۳۶ کیلومتر معادل ۳ ساعت رانندگی بدون توقف است، روستای دستکند میمند یکی از عجیب‌ترین روستاهای ایران در شمال شرق شهربابک از توابع استان کرمان واقع شده که بیشتر بابت سبک معماری صخره‌ای، پلکانی و دستکند خود، مورد توجه مسافران ایرانی و خارجی قرار دارد. میمند که در واقع از قدیمی ترین مناطق مسکونی کره زمین است، این دهکده با توجه به قدمتش در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و همچنین قبل از آن در فهرست میراث ملی هم اضافه شده بود، میمند با ۴۲۱ کیلومتر مربع مساحت کشاورزی و مسکونی امروزه از محبوب ترین روستاهای استان کرمان محسوب می‌شود.

روستای میمند کجاست؟

برای سریدن به میمند با خودروهای سواری مختلف از هر کجای ایران، می‌توانید از نقشه روستای میمند در ابتدای مطلب استفاده کنید تا با کمک نرم افزارهای بلد، نشان یا گوگل مپ این دهکده گردشگری را مسیریابی کنید. ساعت بازدید روستای میمند کرمان همه روزه از ۷.۳۰ صبح الی ۱۹ می‌باشد که با پرداخت هزینه‌ی ورودی می‌توانید از موزه مردم شناسی میمند، آتشکده میمند، حمام میمند و برخی منازل دستکند این محل دیدن کنید، همچنین برخی اقلام و خوراکی‌های محلی هم در این مکان عرضه می‌شوند.

  • فاصله کرمان تا میمند: ۲۳۶ کیلومتر معادل ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه رانندگی بدون ترافیک
  • فاصله رفسنجان تا میمند: ۱۳۴ کیلومتر معادل ۹۰ دقیقه
  • فاصله سیرجان تا میمند: ۱۱۴ کیلومتر معادل ۸۵ دقیقه
  • فاصله تهران تا میمند: ۹۰۱ کیلومتر معادل ۱۰ ساعت
  • فاصله یزد تا میمند: ۲۸۲ کیلومتر معادل ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه
  • فاصله مشهد تا میمند: ۱۰۸۹ کیلومتر معادل ۱۳ ساعت
  • فاصله بندرعباس تا میمند: ۴۲۶ کیلومتر معادل ۵ ساعت
  • فاصله ساری تا میمند: ۱۰۱۴ کیلومتر معادل ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

روستای میمند

این دهکده زیبا با معماری صخره‌ای دارای امکانات رفاهی و گردشگری بی نظیریست که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم، در ادامه معرفی مناطق بوم گردی و جاذبه های گردشگری ایران با آدرس، امکانات، دیدنی‌ها و راهنمای بازدید از روستای میمند شهربابک آشنا خواهید شد.

روستای گردشگری صخره‌ای میمند

شاید باورش سخت باشد که یک روستا در ایران به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شده است، وجود جاذبه های تاریخی، جاذبه های طبیعی و اماکن دیدنی متعدد باعث شده که این منطقه در بین گردشگران ایرانی و خارجی از محبوبیت بالایی برخوردار باشد، این روستا با معماری نیمه پلکانی و صخره‌ای در فاصله چهل کیلومتری شهربابک از توابع استان کرمان واقع شده است، وسعت کل این محل به چهارصد و بیست کیلومتر مربع می‌رسد که از لحاظ ظاهری شباهت فراوانی به منطقه توریستی کاپادوکیا ترکیه دارد.

روستای میمند شهر بابکدلایل ثبت میمند در یونسکو

این روستای زیبا امروزه از لحاظ فرهنگی در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است و نه آپشن‌های دیگر، منظور از ثبت فرهنگی شیوه تعامل بومیان این روستا با طبیعت و حفظ سنت‌های خود در طول قرن‌هاست، استفاده عجیب از صخره‌ها برای سکونت در کنار شریان‌های آب ورودی و خروجی روستا که هیچ کدام به طبیعت آسیبی نرسانده است، باعث شده که نامش در یونسکو جاوادنه شود، اکثر فعالیت‌های بومیان کوچ نشین این محل به تولیدات صنایع دست باف منتهی می‌شود و در قرن ۲۱ هیچ ارتباطی با دنیای مدرنیته ندارند.

قدمت روستای میمند

در کتب مختلف قدمت این روستا بین ۶ الی ۱۲ هزار سال تخمین زده شده است، اشیای تاریخی و باستانی پیدا شده در اطراف این محل نشان می‌دهد که مردم از دوره انسان‌های اولیه تا هخامنشیان، ساسانیان و تا به امروز همچنان در روستای دست‌کند میمند شهربابک زندگی می‌کنند، دژ میمند با بیش از ۲۰۰ سوراخ عجیب همراه با استودان‌های زرتشتی از یافته‌های محققین در این محدوده استان کرمان است.

دانستنی های روستای میمند

در طول قرن‌ها و در سال‌های اخیر با تحقیق و تفحص‌های متعدد اشیای باستانی زیادی در محل دهکده و اطراف آن کشف شد، کشف سه قطعه سفال هخامنشی، پیدا شدن جاده‌ای باستانی از این روستا به شهر رفسنجان، همچنین وسایل غذاخوری، باقی مانده‌هایی از چندین قلعه باستانی همه و همه حکایت از زندگی انسان‌ها در طول هزاران سال را گواه می‌دهد.

  • معنای نام میمند از دو کلمه می ( شراب ) + مند ( مستی ) گرفته شده است.
  • در سال ۲۰۱۵ میلادی در میراث فرهنگی یونسکو ثبت گردید.
  • گویش مردمی ترکیبی از زبان‌های فارسی، پهلوی و ساسانی می‌باشد.
  • غذاهای محلی بی نظیر و سوغات دست‌باف از ویژگی‌های میمند بشمار می‌رود.
  • جمعیت روستا در آخرین آمار به ۱۲۰۰ تن رسیده است.

خانه های صخره ای میمند

با ورود با روستای میمند تعداد زیادی خانه‌های دستکند در دل صخره‌ها مشاهده خواهید کرد که جنس همه آن‌ها از سنگ‌های آتفشانی با نام توف می‌باشد، توف ها که نسبت به سنگ‌های دیگر انعطاف بیشتری دارند با ضربه‌های شدید تیشه به اشکال گوناگون در آمدن تا منازل مسکونی این ده را تشکیل دهند، عبور رودخانه دقیقا از کنار روستا و وجود زمین‌های حاصلخیز کشاورزی در آن سال‌ها باعث شد که مردم تصمیم به ساخت و ساز و زندگی در این محل بگیرند.

کیچه چیست ؟

در زبان محلی بومیان میمند به هر خانه یک کیچه می‌گویند که شامل یک اصطبل، دستشویی، اتاق خواب، مطبخ و نشیمن می‌باشند که به صورت نیمه پلکانی روی یکدیگر ساخته شده‌اند، امروزه در این دهکده تعداد ۴۰۶ کیچه ( خانه صخره‌ای ) ثبت شده است که اکثر آن‌ها مستطیل شکل هستند، جزئیات داخل این منازل به قدری زیباست که در آن‌ها رختخواب و طاقچه‌های بی نظیری هم طراحی شده است.

سبک معماری کیچه‌ها

این کیچه‌ها به گونه‌ای ساخته شده است که از ورود خاک و آب به داخل منزل جلوگیری کند، همچنین در طول فصل زمستان درون منزل گرم‌تر از بیرون می‌باشد و در فصل تابستان هم بالعکس و این رمز معماری این منطقه بشمار می‌رود، سقف اکثر اتاق‌های این منازل بر اثر سوخت هیزم سیاه شده و به گفته مهندسین این خود دلیلی بر مقاومت عجیب سازه‌ها شده است.

جاهای دیدنی میمند

مهم‌ترین بخش دیدنی این مکان سر آغل‌ها می‌باشد که در همان ابتدای روستا دیده می‌شوند، خان‌های قدیم هر کدام یک سرآغل داشتند که در آن عملیات ماست، شیر و نگهداری گوسفندان طایفه خودشان را انجام می‌دادند، امروزه فقط ۱۹ تا از این محل‌ها سالم باقی مانده است، از آنجایی که مردم این منطقه در دوره‌های قدیم کوچ نشین بودن با کمی پیمایش به آبادی‌های تابستان یا ییلاقات باستانی میمند خواهید رسید.

۱- حمام تاریخی میمند

یکی دیگر از بهترین جاهای دیدنی میمند، حمام این روستاست، این حمام که در گذشته دارای یک خزینه بزرگ، یک رختکن، راهروی ورودی و دالان هواکش بوده و همچنین در زیر آن دقیقا بخش گرم خانه قرار داشته که با استفاده از چوب و هیز آب موجود در خزینه گرم می‌کردند و شاید این اولین حمام عمومی ایران بوده باشد که البته این موضوع به اثبات نرسیده است.

۲- مسجد و مدرسه میمند

مسجد صخره‌ای با مساحت ۱۲۰ متر مربع همراه با سه ستون نگهدارنده وزن سازه از عجایب دیگر معماری این محل بشمار می‌رود، این مسجد دارای دو بخش مردانه و زنانه همراه با یک ورودی برای پخت و پز در ایام مذهبی سال بوده که با حمایت میراث فرهنگی استان کرمان مورد مرمت قرار گرفت، همچنین مدرسه باستانی میمند که خود دارای پنج اتاقک دستکند دیگر است، از بخش‌های دیدنی دیگر این منطقه محسوب می‌شود.

۳- حسینیه و آتشکده میمند

دو تا دیگر از جاذبه های گردشگری میمند، حسینیه و آتشکده این محل می‌باشند، دقیقا در نقطه مرکزی روستا یک بنای ۲۰۰ متر مربعی صخره با سه درب ورودی وجود دارد که از اولین حسینیه‌های تاریخی ایران بوده و در کنار آن آتشکده میمند که از قدیمی‌ترین آتشکده‌های ایرانی بشمار می‌رود، امروزه با تغییر کاربری محل موزه مردم شناسی میمند شده است و بازدید از آن خالی از لطف نیست.

چگونه داخل کیچه ها را ببینم؟

برای مشاهده داخل این منازل باید کمی با احترام از اهالی روستا درخواست کنید که اگر موضوع خاصی نباشد، براحتی این اجازه را به شما می‌دهند، سعی کنید از درون خانه مردم عکاسی نکنید و به زبان و فرهنگ آن‌ها احترام بگذارید، همچنین با همنشینی با این بومیان خونگرم، اطلاعات خیلی کاملتری از این مقاله دریافت خواهید کرد که در نوع خود نایاب هستند.

امکانات رفاهی

برای رفاه حال گردشگران در این روستا یک بخش فرهنگی همراه با سفره خانه ‌ی سنتی تعبیه شده که در صورت نیاز می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، جمع آوری گیاهان دارویی از اموریست که مسافران در این محل انجام می‌دهند و همچنین همراه داشتن دروبین عکاسی در این سفر الزامیست تا از تاریخ و زیبایی‌های منطقه تصویربرداری نمایید.

اقامت در میمند

امروزه یک اقامتگاه بوم گردی با نام میمند در ابتدای روستا تعبیه شده که در صورت تمایل می‌توانید تجربه خواب در کیچه‌های باستانی را همراه با لوازم رفاهی مناسب کسب کنید، همچنین در صورت تمایل می‌توانید از خود روستائیانی که منازل خود را به اجاره می‌دهند، خانه کرایه کنید تا در توسعه اتصادی بومیان سهیم باشید، همچنین در صورت همراه داشتن تجهیزات کمپینگ می‌توان در حاشیه روستا چادر خود را برپا نمایید.

شرایط آب و هوای میمند

آب و هوای میمند به طور کلی معتدل با خصوصیات مناطق کوهستانی می‌باشد، به طور میانگین در تابستان بین ۲۰ الی ۳۵ و در زمستان بین ۰ الی ۱۰ درجه سانتیگراد می‌باشد که در روزهای سرد سال شاهد بارش برف هم در این مکان هستیم.

روستای میمند شهر بابک

چگونه به روستای میمند بروم؟

برای مراجعه به این محل از شهر یزد وارد شهرهای مهریز  انار و شهربابک شوید، این مسیر در اتوبان یزد به کرمان واقع شده که از یزد ۳۰۰ کیلومتر فاصله دارد، پس از عبور از شهربابک و ورود به جاده سیرجان بندرعباس و طی مسیری ۱۰۰ کیلومتری با تابلوی ورودی میمند و شهر خاتون و یک پمپ بنزین روبرو می‌شوید، اگر ساکن تهران هستید، می‌توانید از اتوبوس‌های شهربابک استفاده کنید و از آنجا با تاکسی‌های دربستی به روستا بروید، اگر قصد سفر هوایی دارید باید از پرواز تهران به سیرجان استفاده کنید.

سخن پایانی

شما می‌توانید نظرات، سوالات و تجربیات سفر خود درباره روستای گردشگری میمند شهربابک استان کرمان را در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=21899
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
Rafsanjan Tourism Hotel هتل جهانگردی رفسنجان استان کرمان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Gol-Gohar Stadium ورزشگاه گل گهر سیرجان استان کرمان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Golestan Amin Cinema سینما گلستان امین رفسنجان استان کرمان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Rafsanjan Gilani Restaurant رستوران گیلانی رفسنجان استان کرمان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Rafsanjan Ahmad Abad Train Station ایستگاه راه آهن رفسنجان استان کرمان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Sirjan kandoo Passage پاساژ کندو سیرجان استان کرمان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اثر ده‌هزار ساله ثبت شده در یونسکو به عنوان میراث جهانی. منظری بسیار ویژه و دیدنی است که متاسفانه توسط سیم ها و تیرهای برقی که ناشیانه کار گذاشته شده و نیز کنتور و لوله بخاری و …. کلا ضایع شده است.

یک مکان توریستی بسیار زیبا با قدمتی زیاد و محل اقامتی در دل کوه با مردمانی از جنس تاریخ بهمراه محصولات روستایی که سبب شده تا توریست های جهان به دیدن این مکان زیبا علاقه مند شوند.

ارامش سکوت طبیعت سنت و قدمت در اینجا میتوانید به سالهای خیلی دور سفر کنید و زندگی نیاکان خود را مجسم کنید
و باز هم صد افسوس که به خاطر جذب توریست که خیلی هم موفق نبوده تنها حمام قدیمی روستا را بلا استفاده گذاشته اند
اگر تا شهر بابک رفتید حتمن روستای دستکند میمند رو در برنامه سفر خود بگذارید

عالی واقعا زیبا. هنر دست انسان های قدیم.
وقت بگذارین و حتما ببینید
در مسیر انتخابی از گوگل مپ اشتباه نکنید
تنها مسیر رفتن به روستای میمند از شهر بابک است
مسیرهای دیگر جاده خاکی است
حیف اصلا به نظافت محیط اهمیت نمی دهند
ای کاش قدر داشته هایمان را می دانستیم
اگر همین بنای تاریخی در کشور های اروپایی بود خودمان دلار و یورو هزینه می کردیم تا ببینیم
ولی در حال حاضر نه مردم و نه مسئولین کاری برای این بنای واقعا زیبا نکردن.
متاسفم

عالی و قطعا کم نظیر بود
روستایی در نزدیکی شهر بابک از استان کرمان با خانه هایی که بصورت دست کند در دامنه کوه ساخته شده و بسیار دیدنی و جذاب هست
اگر از استان کرمان بازدید دارید یا از شهرهای رفسنجان یا شهر بابک به هر دلیلی عبور می‌کنید چند ساعتی از وقتتون رو برای بازدید از این روستا برنامه ریزی کنید که قطعا پشیمان نخواهید شد

بدون شک، یکی از مکانهای بسیار جذاب و دیدنی ایران، روستای تاریخی دستکند میمند از توابع شهر بابک استان کرمان است.
از دیدن کیچه ها، خانه ها، مسجد، حمام قدیمی، مدرسه، حسینیه و آتشکده ی دستکند این روستا حتما غرق در شگفتی و لذت خواهید شد.
ما به محض ورود به این روستا، بطور اتفاقی یکی از کارکنان اداره میراث فرهنگی میمند را دیدیم که ایشان شخصی بنام آقای شمس الدین را به ما معرفی کردند (که به اتفاق همسرشان صاحب یک سوپری در میمند بودند و زاده همین روستا)، تا اطلاعاتی در مورد منطقه به ما بدهند و همچنین کلید دار آتشکده (موزه مردم شناسی) بودند و این مکان را به ما نشان دهند.
آقای شمس الدین در یکی از همین خانه های دستکند ساکن بودند و سوپری مواد غذایی داشتند. انسانی بسیار خوشرو و با حوصله که بخاطر ما دو نفر، درب آتشکده را باز کردند و با توضیحات و خاطرات خوبشون ما رو به دل تاریخ بردند.
ضمنا در این روستا امکان اقامت در همین خانه های دستکند وجود دارد که میتوانید با هماهنگی قبلی اقدام به رزرو محل کنید. منتهی اتاق ها هیچگونه امکانات رفاهی بجز دو سه عدد زیلو کف اتاق و تعدادی رختخواب و یکعدد هیتر برقی در زمستان، ندارند و برای استحمام میتوانید از حمام عمومی فعال در روستا استفاده کنید و دستشویی هم بصورت استفاده عمومی در چند نقطه روستا وجود دارد. امکانات پخت و پز هم موجود نیست.
خلاصه که در صورت تصمیم به اقامت، خود را برای یک زندگی کاملا سنتی روستایی آماده کنید.

خانم و آقای شمس الدین سوغات خوراکی محلی میمند را هم در سوپر خود عرضه میکنند که شامل زیره، قاووت چهل گیاه، عسل، شیره انگور، کشک، آلو خشک، برگه هلو و… است (که متاسفانه قیمتها نسبت به شهر کمی بالاتر است!). همچنین بروشور مربوط به اطلاعات منطقه را از آقای شمس الدین بخواهید و مطالعه کنید.

آقای شمس الدین برای یکربع ساعت که برای راهنمایی ما دو نفر! وقت گذاشتند، ۱۰۰ هزار تومان مطالبه کردند که با توجه به بلیط ورودی اکثر اماکن تاریخی و فرهنگی در سال ۱۴۰۱ مبلغ خیلی زیادی بود!

دو تا از وجه تسمیه های جالبی که آقای شمس الدین در توضیحاتش به آنها اشاره کرد و برایم جالب بود:
– میمند: مردان قدیم در این منطقه «می» مینوشیدند و دل کوه را «میکندند»
– آتش پرست: نه به معنای پرستیدن آتش، بلکه به معنای «پرستار آتش»

۸ سال گذشته اینجارو رفتم هیچ امکاناتی نداشت

الان خیلی بهتر شده

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 3 تا 5 ساعت
ساعت دسترسی : 07:30 تا 19:00
هزینه ورودی : 100.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : در میراث جهانی یونسکو( 2015 میلادی) ، میراث ملی ایران ( 1380 با مشاره 4513 ) - قدیمی ترین روستای ایران ، معماری عجیب منازل مسکونی
قدمت این مکان : 6 تا 12 هزار سال
نوع کاربری : روستای گردشگری صخره‌ای و دستکند
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، خرید، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل، غرفه صنایع دستی، نمازخانه
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش کوهنوردی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، پاور بانک
اطلاعات تماس
آدرس : کره زمین، قاره آسیا، ایران، استان کرمان، شهربابک، روستای صخره ای میمند