aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Mausoleum of Kamal-ol-Molk

آرامگاه کمال الملک نیشابور

تصاویر آرامگاه کمال الملک نیشابور
ezgif-1-eca2962dc6

در جوار آرامگاه عطار، آرامگاه کمال الملک نقاش برجسته ایرانی از جاهای دیدنی نیشابور وجود دارد، همچنین آرامگاه خیام هم در کمی بالاتر از مقبره کمال الملک واقع شده است، ساعات بازدید آرامگاه کمال الملک نیشابور همه روزه از ۸ صبح الی ۱۴ حتی در روزهای جمعه و تعطیلات می‌باشد، برای بازدید از این جاذبه گردشگری از نقشه آرامگاه کمال الملک در ابتدای مطلب استفاده کنید تا بدون چالش به این باغ زیبا برسید.

آرامگاه کمال الملک

تصاویر آرامگاه کمال الملک نیشابور

شهر نیشابور پس از مشهد از بهترین شهرهای توریستی خراسان رضوی می‌باشد که اکثر گردشگران این شهر را با مقبره های خیام و عطار می‌شناسند، در سال ۱۳۳۷ هجری خورشیدی ایده ساخت چنین مقبره‌ای به انجمن ملی فرهنگی بخت ایران توسط هوشنگ سیحون ارائه شد و از همان سال استارت ساخت آن خورده شد.

سبک معماری آرامگاه کمال الملک

این پروژه طی ۵ سال از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۲ شمسی با کمک تعدادی هنرمند نیشابوری و زیر نظر مهندس سیحون ساخته شد، این مقبره زیبا در محیطی با مساحت بیست و هشت متر مربع با استفاده از کاشی کاری‌های فیروزه‌ای طراحی و اجرا گردید، این سازه دارای شش قوس نیم دایره‌ای می‌باشد که به روی پایه‌ای بتنی تشکیل شده است.

با توجه به این کمال الملک زاده شهر کاشان در استان اصفهان می‌باشد، شیوه معماری این مقبره دقیقا کاشانی است که الهام گرفته از محل تولد این نقاش می‌باشد، همچنین این مقبره در یک محیط سرسبز و زیبا بنا شده که با ورود به آن خنکای هوای خوش را لمس خواهید کرد.

بایوگرافی کمال الملک

کمال الملک نقاش برجسته ایرانی در سال ۱۲۲۴ خورشیدی در شهر توریستی کاشان به دنیا آمد، وی برای ادامه تحصیل خود به شهر تهران و مدرسه دارالفنون مهاجرت کرد و در این مدرسه هنر وی به شکوفایی رسید، هنگامی که خبر شهرت این نقاش به گوش ناصرالدین شاه رسید، این پادشاه قجری عمارت شمس العماره کاخ گلستان را به طور کل به کمال الملک تقدیم کرد تا آثار خودش را به براحتی طراحی و منتشر نماید.

نام اصلی کمال الملک

نام اصلی کمال الملک، محمد غفاری بود که این لقب را از ناصرالدین شاه دریافت کرد، وقتی که تابلوی مشهور تالار آینه را طراحی کرد، لقب کمال الملک به صورت اختصاصی به وی تعلق گرفت، وی برای ادامه تحصیل به کشور فرانسه مهاجرت کرد و در سال ۱۳۰۰ با بازگشت به ایران تصمیم به افتتاح مدرسه هنری با نام صنایع السلطنه گرفت، کار او در این مدرسه سرانجامی نداشت و مجبور به ترک تهران و مهاجرت به شهر نیشابور شد.

وفات کمال الملک و آثار مهم وی

کمال الملک در سال ۱۳۱۹ هجری خورشیدی و در پنجمین ماه سال دار فانی را وداع گفت و در همان شهر در جوار عطار به خاک سپرده شد، از برترین آثار وی می‌توان به تابلوی زرگر، تابلوی مظفرالدین شاه، تابلوی پشت بام صاحبقرانیه و تابلوی رمال بغدادی اشاره کرد.

امکانات رفاهی

برای رفاه حال گردشگران در این محل سرویس بهداشتی، تاکسی سرویس، صندلی، فضای سبز، فروشگاه و کافه رستوران تعبیه شده است تا در صورت نیاز از آن‌ها استفاده نمایید.

چگونه به آرامگاه کمال الملک بروم؟

برای مراجعه به این مقبره در شهر نیشابور وارد خیابان عرفان شوید، در انتهای همین خیابان یک باغ سرسبز مشاهده خواهید کرد که آرامگاه در همین محل قرار دارد، همچنین با تاکسی از هر نقطه شهر می‌توان به مقبره سفر کرد. لوکیشن نقشه دقیق این آرامگاه در ابتدای مطلب برای شما ثبت شده تا استفاده کنید.

سخن پایانی

شما می‌توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره آرامگاه کمال الملک نیشابور در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=19761
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
سایت موزه برکه آب خاورمیانه کنگ
پروانه ماندگار
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آرامگاه کمال الملک این نقاش زبردست و شایسته ایرانی دوره قاجار در جوار آرامگاه عطار نیشابوری در فضایی مصفا واقع شده. بنای یادبود این بزرگوار با زیبایی خیره کننده و آن نگاره ها و انحناهای الهام گرفته از معماری ایرانی، شاهکاری درخور این بزرگمرد خلق کرده. باغ مصفای محوطه آرامگاه کمال الملک و عطار محصور و دارای ورودی است.

از این لحاظ که عطار نیشابوری و کمال الملک در یک باغ هستند جالبه و از طرف دیگر شهر کهن نیشابور هم در کنار همین باغ هست که پیاده میتوانید بروید و منظره کاوش های تاریخی را ببینید. ساختمان مقبره کمال الملک با اینکه معاصر هست ولی در حال بازسازی بود.ظاهرا کیفیت مصالح استفاده شده ضعیف بود. فرم ساختمان هم میتوانست شبیه گالری با تصاویر تعدادی از کارهای هنریش باشه.

ارامگاه محمد غفاری مشهور به کمال الملک نقاش معروف ایرانی که در محوطه باغ ارامگاه عطار قرار گرفته و توسط هوشنگ سیحون معمار بزرگ ایرانی طراحی شده.

بنای یادبود بسیار زیبا، هنر فکر و دست مهندس هوشنگ سیحون بزرگ، که چقدر بنای یادبود نامداران ایران رو زیبا و منحصر به فرد و چشم‌نواز طراحی کرده است. روحش شاد باشه.
به نظر میومد که سنگ یادبود به صورت یک تکه تراش خورده باشه که زیبایی اش رو دو چندان کرده بود.
تجربه فضای باغ نیز در سکوت و به دور از هیاهوی همیشگی تجربه خوب و منحصر به فردی بود.
یک سنجاب هم در باغ دیده شد که خیلی بامزه و البته ترسو بود

کمال الملک و عطار نیشابوری بهترین ها در ابر شهر نیشابور بزرگترین پایتخت جهان در زمان های دور

بعد از انقلاب هیچ مهندسی پیدا نشد که بیاد مثل استاد سیحون بنای یادبود این چنینی بسازه – مهندس های امروزی نهایتا بتونند یک متروپل با رشوه بسازند و قبل افتتاح شدندش فرو بریزه. مهندسای ایرانی طبل توخالی بیش نیستند

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 3 ساعت
ساعت دسترسی : 08:00 تا 14:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : از اثار ملی ایران
قدمت این مکان : 1335 خورشیدی
نوع کاربری : آرامگاه محمد غفایر مشهور به کمال الملک نقاش برجسته معاصر ایرانی
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، شب گردی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، غرفه صنایع دستی، نیمکت، کتابخانه
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : خراسان رضوی، شهرستان نیشابور، خیابان عرفان
شماره تماس : 05142224515