aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Shokatie Historical School

مدرسه شوکتیه بیرجند

مدرسه شوکتیه بیرجند
ezgif-1-eca2962dc6

مدرسه شوکتیه بیرجند از جاهای دیدنی بیرجند می باشد و سومین مدرسه تاریخی ایران بعد از دارالفنون و رشیدیه بوده است، آدرس مدرسه تاریخی شوکتیه بیرجند همراه با نقشه در بالا درج شده تا با کمک نرم افزارهای بلد، نشان یا گوگل مپ این مکان را مسیریابی کنید، ساعت بازدید مدرسه شوکتیه از آثار ملی ایران در شهر بیرجند همه روزه از ۸ صبح الی ۱۷ می‌باشد که در خیابان منتظری واقع شده است.

مدرسه تاریخی شوکتیه که در آن به روش تدریس جدید در ایران آموزش می‌دادند، این مکان در بین اماکن تاریخی ثبت شده در میراث ملی ایران واقع در خراسان جنوبی می‌باشد، این تودی به شما عزیزان پیشنهاد می‌کند که اگر به شهر تاریخی علم و فرهنگ بیرجند سفر کردید، حتما از این مدرسه مهد فرهنگ، زیبا و مسما دیدن فرمائید.

کافه مدرسه شوکتیه

تاریخچه مدرسه شوکتیه

تاریخچه این مدرسه تاریخی برمی‌گردد به دوره قاجاریه که در سال ۱۳۱۲ توسط امیر اسماعیل خان شوکت ملک به عنوان حسینیه ساخت آن به پایان رسید و افتتاح شد که اکنون نیز هم حسینیه می‌باشد، از آنجایی که وی فرزندی نداشت، یک سوم اموال خود را به امور خیریه وقف کرد و تولیت آن را به برادر کوچک خود محمد ابراهیم خان علم معروف به شوکت الملک دوم واگذار نموده است.

محمد ابراهیم خان علم پس از به سلطنت رسیدن تحت تاثیر امر امیرکبیر قرار گرفت و تصمیم گرفت که این مکان موقوفه که در آن زمان حسینیه بود را به مکان آموزشی با روش تدریس نوین پس از مکتب خانه‌های سنتی تبدیل کند و سپس این مکان در سال ۱۳۵۶ به ثبت آثار ملی رسیده است، امروزه علاوه در مراسمات سوگواری یک کافی شاپ دلنشین با سرو انواع منوهای سرد و گرم دایر شده تا از گردشگران پذیرایی کند.

حیاط اصلی مدرسه شوکتیه در بیرجند

معماری مدرسه شوکتیه

معماری این بنا توسط معماران زبده یزدی به سبک معماری کویری یزد و چهار فصل ساخته شده است، اجزاء تشکیل دهنده آن بدین صورت است که حیاط مدرسه در مرکز دارای حوض آب و اطراف آن حجره و ایوان‌هایی در دور تا دور حیاط ساخته شده که تمام عناصر معاری مانند سر در ورودی با مقرنس گچی تزیین شده، هشتی، دالان، دهلیزها، ایوان و شاه نشین و حمام و حوض خانه را دارا می‌باشد.

و همچنین جالب است، بدانید، این مکان تاریخی – فرهنگی دارای یک عمارت کلاه فرنگی بر روی تالار اصلی مدرسه است که از بیرون جلوه بسیار زیبایی را به این نما داده که این کلاه فرنگی علامت و شاخصه مدرسه تاریخی شوکتیه بیرجند می‌باشد، حجره‌ها و رواق‌های این بنا دو طبقه است، طبقه دوم هر حجره سه قوس دارد که این بنا را منحصر به فرد و زیبا کرده است، مصالح به کار برده شده در این مجموعه تاریخی خشت و گل تزیینات آجری و گچبری و پوشش کف حیاط مدرسه از آجر می‌باشد.

تصاویر مدرسه شوکتیه بیرجند

آدرس مدرسه شوکتیه بیرجند با نقشه

  • مسیر اول که کمتر از ۱۰ دقیقه پیاده روی دارد یا اگر از سمت زاهدان وارد شهر بیرجند شدید، خیابان ارتش، میدان ابوذر ، میدان شهدا ، منتظری ۳
  • مسیر دوم که حدود ۱۵ دقیقه پیاده روی در کوچه را دارد، ورود به خیابان طالقانی، طالقانی ۹ ، انتهای کوچه منتظری ۳
  • مسیر سوم حدود ۱۰ دقیقه پیاده روی دارد و یا اگر از سمت مشهد می‌روید، این مسیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم. بلوار صیاد شیرازی ، خیابان ارتش ، میدان ابوذر ، میدان شهدا ، خیابان منتظری ، منتظری ۳

سخن پایانی

در حال حاضر از این مکان به عنوان حسینیه و مراسم‌های مذهبی در ماه‌های محرم و صفر، زیارت عاشورا و تعزیه خوانی و نمایش استفاده می‌شود، حالا که با مدرسه تاریخی شوکتیه بیرجند آشنا شدید، در بخش زیر نظرات، سوالات و تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=44670
van

پروانه ماندگار

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
کاروانسرای بند حسن سایه خوش
امیر رضا شاهرخی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
3 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

از این مکان به عنوان مدرسه علمیه استفاده میشه که در حیاط توپ بازی و فوتبال دستی و میز پینگ پنگ وجود داشت، که فکر نمیکنم خیلی جالب باشه در این بنای تاریخی توپ بازی آزاد باشه برای افرادی که اونجا تحصیل میکنند. حتی جای ضربه توپ روی دیوار و گچبری به چشم میخورد که جای تاسف داره.

یک بنای مهم تاریخی/فرهنگی/اجتماعی/سیاسی/علمی ویژه…
با شرایط نگهداری افتضاح.
این مدرسه در شکل گیری مدارس و دانشگاه های ایران نقش مؤثری داشته در حالی که هیچ برنامه ای برای حفظ و نگهداری ازش وجود نداشت.
حتی کسی که درست اطلاعات و راهنمایی به ما بده هم وجود نداشت.
بنایی که ثبت ملی شده، با لوله کشی و سیم کشی های اشتباه به یک مکان بی هویت و زشت تبدیل شده

بی صاحب. انگار توسط اوقاف گرفته شده باشد. چون مربوط به علم بوده، تابلو هم ندارد.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 30 دقیقه
ساعت دسترسی : 08:00 تا 17:00
هزینه ورودی : رایگان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۳۷۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران - سومین مدرسه تاریخی ایران
قدمت این مکان : 1356 خورشیدی
نوع کاربری : مدرسه تاریخی شوکیته بیرجند
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : خراسان جنوبی، بیرجند، میدان شهدا، خیابان منتظری 3