aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

خانه تقوی‌ها گرگان

معماری خانه تقوی های گرگان
ezgif-1-eca2962dc6

خانه تقوی‌ها گرگان از خانه‌های تاریخی گرگان در کوچه امامزاده نور قرار دارد، ساعت بازدید خانه تاریخی تقوی گرگان از ۷.۳۰ صبح الی ۱۴.۱۵ می‌باشد، نقشه خانه تقوی‌ها گرگان در ابتدای مطلب جهت مسیریابی با بلد، نشان و گوگل مپ درج شده است.

خانه تقوی‌ها گرگان یک مجموعه تاریخی که در دوره قاجاریه ساخته شده وبیش از ده حیاط  مجزای اصلی و فرعی دارد که تقریبا ده حیاط اصلی آن توسط میراث فرهنگی خریداری شده و مرمت گردیده است. گرگان جاهای دیدنی بسیاری دارد که ما اکثر آن‌ها را در بخش جاذبه های گردشگری گرگان معرفی کردیم، حال در این ایرانگردی همراه من در این تودی باشید تا با راهنمای بازدید از رستوران و خانه تاریخی تقوی گرگان آشنا شوید.

تاریخچه خانه تقوی‌ها

سازنده خانه تاریخی تقوی حاج میرزا محمدتقی تقوی معروف به ” تقیاف ” از تاجران به اسم استرآباد در دوره قاجاریه بوده‌اند و این بنای باشکوه یک مجموعه ساختمانی از آن دوره است، علت نام گذاری خاندان تقوی به تقی اف این بوده که چون خاندان تقوی از تاجران مشهور منطقه استراباد بودند و تجارت زیادی با کشور همسایه شمالی ایران ” روسیه” داشته‌اند به همین دلیل، عنوان تلگرامی “تقی اف ” را به او داده‌اند.

معماری خانه تاریخی تقوی

مساحت این خانه حدود ۲۰۰۰ متر می‌باشد و بیشتر از ۱۰ حیاط اصلی و فرعی دارد که هر حیاط کارکرد جداگانه و حوض آب مجزایی دارد و هر حیاط بسته به نوع کارکرد خودش به همان نام شناخته می شده است، به عنوان مثال نام‌های حیاط‌ها، اندرونی اول و دوم، حیاط‌های بیرونی اول و دوم، حیاط مطبخ، حیاط سرطویله، هشتی‌ها و پشت حیاط‌ها و … بوده است.

این عمارت دو طبقه بوده و یک متر از سطح زمین فاصله دارد و زیر این یک متر خالی است تا رطوبت به داخل ساختمان نفوذ نکند و کف طبقه دوم از جنس چوب ساخته شده تا سنگینی کمتری را به سقف طبقه پایین وارد کند، هر حیاط حوض جداگانه‌ای دارد و آبی که در حوض‌ها جریان پیدا می‌کند به وسیله جوی‌های روباز که در بیرون خانه قرار دارد به حوض حیاط خانه وارد شده و آب مصری آن را فراهم می‌کرده است.

تزئینات عمارت تقوی

چوب‌های زیر ” شیرسر “ها با نقش های اسلیمی، اشعار فارسی، خط نستعلیق و آیات قرآنی به خط نسخ، زینت بخشی قسمت‌هایی از بنا را دو چندان کرده است، ایوان‌های این خانه زیبا به ” مهتابی ” معروف است به دلیل اینکه نور خورشید مستقیم به آن‌ها نمی‌تابیده و آذوقه‌هایشان را نگهداری می‌کرده‌اند که جالب است، بدانید کنسولی که در جلوی نمای ورودی ساختمان درطبقه بالا طراحی شده که بسیار این بنای تاریخی را زیبا کرده و باعث شده که لقب ” کلاه فرنگی ” را به این بنا می‌دهند، این مجموعه تاریخی در گذشته به عنوان محل تجمع تجار و سیاستمداران بزرگ آن منطقه بوده و حتی در چند دوره هم به عنوان دفتر انتخابات نمایندگان تجار مورد استفاده قرار گرفته است.

سخن پایانی

ناگفته نماند در یکی از حیاط‌های این بنا کافه رستورانی است که شما را به ساعاتی آرامش و دوری از زندگی ماشینی دعوت می‌کند، حال که شما را با خانه تقوی‌ها گرکان آشنا کرده‌ایم شما هم اگر نظر یا پیشنهادی دارید با ما در ارتباط بگذارید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=45121
van

الهه شاکردوست

با هشت سال سابقه کار در آژانس های هواپیمایی متعدد تهران بیکار شدم ، از اونجایی که گردشگری از علایقم بود نا امید نشدم و با گروه این تودی آشنا شدم ، پیشنهاد می کنم چالش های زندگیتون رو با سفر کاهش بدید.

مطالب مرتبط
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 30 دقیقه
ساعت دسترسی : 07:30 تا 14:30
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : میراث ملی ایران
قدمت این مکان : قاجاریه
نوع کاربری : دارای کافه رستوران و صنایع دستی در محله امامزاده نور گرگان
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، کافه، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی
اطلاعات تماس
آدرس : گرگان، خیابان امام خمینی، آفتاب 15، جنب امامزاده نور
شماره تماس : 01732222606