aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Markuh Castle

قلعه مارکوه رامسر

تصاویر قلعه مارکوه
ezgif-1-eca2962dc6

قلعه مارکوه کتالم از اماکن تاریخی و جاهای دیدنی رامسر می‌باشد که بر فراز آن ییلاقات کلاردشت و رامسر به راحتی دیده می‌شوند، فاصله رامسر تا قلعه مارکوه ۱۴ کیلومتر معادل ۳۰ دقیقه است که در این مسیر از سادات شهر، کتالم، کردمحله و جاده تلارسر عبور خواهید کرد، نقشه قلعه مارکوه در ابتدای مطلب در این مسیریابی به شما کمک خواهد کرد. این قلعه تاریخی از دوره حکومت اسماعیلیان در این منطقه بنا شد، امروز همراه این تودی باشید تا سری به قلعه مارکوه بزنیم و با تاریخچه، معماری ، تصاویر ، آدرس و راهنمای سفر این جاذبه تاریخی آشنا شوید.

عکس قلعه مارکوه رامسر عکس قلعه مارکوه رامسر

قلعه مارکوه

ارتفاع قلعه مارکوه به قدری زیاد است که به بام رامسر شهرت دارد و از روی آن دید شما تا تنکابن افزایش می‌یابد، این قلعه در مساحتی ۶۰۰ متر مربعی و در ارتفاع ۲۶۵ متر از سطح دریا واقع شده که با توجه به عدم آشنایی مردم، خیلی از گردشگران از وجود چنین جای دیدنی در رامسر اطلاع ندارند.

با وجود اینکه قلعه مارکوه عضو میراث ملی ایران می‌باشد، اما هیچگونه حفاظت و مرمتی در آن صورت نگرفته است و از همین رو بیش از نیمی از قلعه از بین رفته که امروزه دیوارها و یک برجک نگهبانی آن سالم باقی مانده است، برای ورود به آن باید تعداد ۳۱۱ پله را از میان باغ ها و درختان سرسبز طی کنید تا وارد دوره‌ای تاریخی شوید.

عکس قلعه مارکوه رامسر عکس قلعه مارکوه رامسر

سبک معماری قلعه مارکوه

از تصاویر هوایی این قلعه تقریبا مربع شکل است و در ابعاد ۸۰*۷۰ متر می‌باشد که در آن بخش‌هایی مانند زندان، اتاق استراحت سربازان، برجک‌های نگهبانی، درب اصلی، طویله، آشپزخانه، بخش شاه‌نشین و سرویس بهداشتی دیده می‌شود، مصالحی که در ساخت مارکوه استفاده شده بیشتر سنگ‌های بزرگ صخره ای تراش خورده همراه با ملاتی از گچ‌های تاریخی که در دهه هشتاد شمسی فقط یک متربه با سیمان و گچ‌های جدید توسط اداره میراث فرهنگی و گردشگری مورد مرمت قرار گرفتند.

عکس قلعه مارکوه رامسر عکس قلعه مارکوه رامسر

تاریخچه قلعه مارکوه

با توجه به قدمت بالای این مکان که به گفته مورخین مربوط به زمان حکومت اسماعیلیان در ایران است، این سازه در سال ۱۳۷۹ شمسی با شماره ۳۴۸۴ به فهرست میراث ملی ایران افزوده گشت، اسماعیلیان که در طول حکومتشان قلعه های مرتفع زیادی ساختند، با ساخت مارکوه قصد تسلط بر جاده ابریشم و بخش‌های شمالی ایران داشتند که در این امر موفق هم شدند.

در آن سال‌ها ظرفیت قلعه برابر با ۲۵۰ سرباز و خدمه بود، سرابازان برای تامین آب آشامیدنی این قلعه از چشمه‌های نزدیک و دوردست آب را به بخش سرداب قلعه منتقل می‌کردند و همچنین در ادامه یک چاه عمیق در مرکز مکان احداث کردند، به طور دقیق این قلعه در بین قرن‌های ۳ تا ۶ هجری قمری مورد استفاده بود که هنوز علت متروک شدن آن در هاله‌ای از ابهام می‌باشد.

عکس قلعه مارکوه رامسر عکس قلعه مارکوه رامسر

معنای نام مارکوه چیست ؟

قلعه مارکوه در بین خود بومیان به مارکوه شهرت دارد، برخی می‌گویند که این قلعه محلی بوده که تعداد زیادی مارهای سمی در آن زندگی می‌کردند و برخی دیگر نام آن را به دوره آریایی‌ها نسبت می‌دهند، به طور کل در کتب مختلف تاریخی نام‌هایی نظیر مبارک کوه، قلاچکوه و سعادت کوه به این قلعه خطاب شده است و نام رسمی امروزه آن همان قلعه مارکوه می‌باشد.

عکس قلعه مارکوه رامسر عکس قلعه مارکوه رامسر

دیدنی های قلعه مارکوه

حال که با تاریخچه و معماری این محل آشنا شدید، در این بخش با دیدنی‌هایی که انتظار شما را می‌کشند، آشنا خواهید شد، این مکان تاریخی یکی از بهترین مناطق منظره ای مازندران هم بشمار می رود، به طوری که در فراز آن شهرهای رامسر ، تنکابن و در صورت تیمز بودن هوا دریای خزر هم دیده می شود، همراه داشتن دوربین عکاسی می تواند کمک شایانی به ثبت تصاویر نادر کند.

قلعه مارکوه چند پله داد؟

خود ۳۱۱ پلکان سیمانی قلعه مارکوه و طی کردن آن مسیر از بخش‌های تفریحی محسوب می‌شود، در این راه شما از میان درختان و یک فضای جنگلی کم نظیر عبور خواهید کرد که تجربه آن را در هیچ کجای ایران بدست نخواهید آورد، در صورت تمایل می‌توانید برنامه سفر خود را در طلوع یا غروب خورشید تنظیم کنید تا خارق العاده ترین منظره را به چشمان خود تماشا کنید.

عکس قلعه مارکوه رامسر عکس قلعه مارکوه رامسر

آرامگاه حبیب محبیان

در مسیر رفت و یا برگشت از قلعه می‌توانید سری به روستای نیاسته بزنید و از آرامگاه حبیب محبیان دیدن کنید، این مقبره در مسجد قدس این دهکده زیبا قرار دارد که عاشقان موسیقی همیشه برای بزرگداشت وی به آن منطقه سفر می‌کنند.

عکس قلعه مارکوه رامسر عکس قلعه مارکوه رامسر

موقعیت کلی منطقه

به طور کل شما در این سفر جذاب و تاریخی می توانید علاوه بر بازدید از این منطقه، قبل یا بعد سفر از شهرهای تنکابن، رامسر یا شهسوار هم دیدن کنید، میل صبحانه یا ناهار و فروش ماهی‌های تازه شمالی از بخش‌های جذاب سفر شما خواهد بود که ارزش یک مرتبه تست را دارد، از سایر دیدنی‌های نزدیک این مکان می‌توان به روستای جواهرده، منطقه ییلاقی دریاسر، جنگل دالخالی، جاده دو هزار و سه هزار و رودبار اشاره داشت که از بهترین جاذبه های طبیعی مازندران محسوب می‌شوند، دیدن کنید.

شرایط آب و هوایی مارکوه

ارتفاع قلعه آنچنان زیاد نیست که در روزهای سرد سال نتوان از آن بازدید به عمل آورد، اما در هر صورت باید البسه مناسب زمستانی با کفش‌های کوهنوردی همراهتان باشد، بهترین ماه‌ها برای بازدید از قلعه مارکوه رامسر بین فروردین تا مرداد ماه می‌باشد که البته همراه داشتن کلاه آفتابی و عینک دودی برای محافظت از خورشید سوزان الزامیست.

چگونه به قلعه مارکوه بروم؟

برای مراجعه به این جاذبه  گردشگری رامسر راه های مختلفی پیش پای شماست، از شهر چالوس به اتوبان ساحلی وارد شوید و آن را در جهت غرب ادامه دهید، پس از عبور از شهر تنکابن می‌توان از روستاهای هریس یا نیاسته به این مکان برسید، همچنین از شهر رامسر وارد جاده کردمحله شوید، از کردمحله به جاده تلارسر وارد شده و با عبور از چندین روستا با محل ورودی روبرو خواهید شد.

سخن پایانی

برخی روزا یکی از بومیان رامسر با نام ناجی خان که به طور خودجوش از قلعه نگهبانی می‌کند در بالای قلعه حضور دارد و کمی گردشگران را راهنمایی می‌کند، البته این قلعه بدون هیچ حفاظتی به حال خود رها شده است و امیدواریم در سال‌های آینده فکری به حال آن شود، نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره این قلعه در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
https://intoday.ir/?p=19843
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
بهترین ساحل رامسر در شب
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
9 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

قلعه مارکوه ،قلعه ای مربوط به دور ساسانیان که بعد هجوم اعراب به ایران در دوره اسماعلیان ،بازسازی وموردکاربد نظامی قرار گرفت ،این قلعه در کتالم رامسر در ارتفاعات قرار گرفته وچشم انداززیبای دریا وشهر رامسر برخورداراست درمسیر قلعه نیز مزار یادبود خلبانی که بنابه وصیت او در مسیر قلعه مدفون گشته است قرار دارد

این قلعه به فاصله نسبتا کمی از جاده اصلی قرار داره. یه ویو بسیار عالی به دریا و شهر رامسر داره. حدود سیصد تا پله داره ولی پله هاش کوتاه هستن و حدود یه ربع تا بیست دقیقه طول میکشه تا به قلعه برسید. در بالای قلعه یک ویو بسیار بی نظیر و زیبا در حد جزیره های ترکیه رو می تونید ببینید. با ماشین شخصی هم میشه تا پایین پله ها رفت.

هوا پاک، منظره زیبا ،۲کیلومتر جاده باریک با سراشیبی زیاد

مسیر پیاده روی زیبا
دارای ویوی خوب از بالای قلعه
طبیعت سرسبز و زیبا
حیف که بهش رسیدگی نمیشه

مکانی بسیار زیبا ودیدنی
مسیری مارپیچ با حدود ۳۵۰ پله تا قلعه
دربالای قلعه چشم انداز زیبا از دریا وشهرها وخانه های اطراف واقعا دیدنی است.

مسیر سرسبز با منظره عالی از دریا و کوه و جنگل. و قلعه ای که باید بازسازی شود.

مسیر دسترسی به قلعه اغلب پلکانی و شیب‌دار هست که ممکنه برای کودکان و سالمندان کمی سخت باشه اما خسته کننده نیست. از قلعه چیز زیادی باقی نمونده اما از فراز قلعه نمای ۳۶۰ درجه از تنکابن و نوار ساحلی تا رامسر قابل مشاهده هست که میتونه تجربه‌ای جالب و بیاد ماندنی باشه.

ویو خوبی داره برای عکاسی
فقط یکم پله هاش زیاد بود

تا پای قلعه جاده آسفالت هست و با ماشین میشه رفت، از اونجا به بعد، پله های دسترسی به قلعه شروع میشه و تا خود قلعه فقط با پله مسیر دسترسی دارین که چندان هم سخت نیست، مگر برای کسانیکه مشکل حرکتی دارن. و منظره اطراف از بالای قلعه به شدت تماشایی هست👌

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 2 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
هزینه ورودی : رایگان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : با شماره 3484 در سال 1379 شمسی در ایران
قدمت این مکان : دوره اسماعیلیان
نوع کاربری : قلعه تاریخی در روی تپه‌های جنوب کتالم
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : کوهنوردی، پیاده روی، آب تنی، عکاسی
امکانات رفاهی : آنتن دهی موبایل، فضای سبز
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش کوهنوردی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی، سوخت خودرو، تنظیم باد
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، مازندران، بخش کتالم، محدوده میان نیاسته و کرد محله، جاده مارکوه