روستای گردشگری ماسوله یکی از زیباترین و قدیمیترین روستاهای ایران و بهترین جاهای دیدنی فومن است، جاهای دیدنی ماسوله و سوغات روستای ماسوله همراه با میزان فاصله ماسوله تا رشت و شهرهای دیگر ایران را در این پست بررسی میکنیم، روستای پلکانی ماسوله یکی از محبوبترین مقاصد سفر گیلان در بین مسافران ایرانی است که علت آن، علاوه بر سبک معماری خانههای ماسوله که به صورت پلکانی روی یکدیگر قرار دارند، طبیعت بکر و تماشایی ماسوله همراه با دهها آبشار، پارک جنگلی، مسیرهای کوهنوردی و طبیعتگردی، رودخانه و چشمه سارهای طبیعی در کنار آب و هوای خنک آن در نیمه اول سال است.
با توجه به اهمیت بالای گردشگری و شهرت زیاد ماسوله در بین مردم و گردشگران خارجی که در طول سال، یکی از شلوغترین روستاهای گردشگری ایران است و هزاران گردشگر از آن دیدن میکنند، در بخش ورودی روستا به ازای هر خودروی سواری از شما هزینهای دریافت میشود، قیمت بلیط ورودی روستای گردشگری ماسوله در حال حاضر ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر ماشین سواری است که در ورودی ماسوله از شما اخذ میشود.
ماسوله کجاست؟
روستای گردشگری ماسوله یکی از زیباترین روستاهای گیلان در ۳۱ کیلومتری جنوب غربی شهر فومن قرار دارد، برای رسیدن به این روستای پلکانی با خودروی سواری، نقشه ماسوله در ابتدای مطلب را باز کنید تا این منطقه را با کمک نقشه گوگل مپ، نشان یا بلد از هر کجای ایران مسیریابی کنید.
- آدرس روستای گردشگری ماسوله از فومن: جنوب فومن، خیابان کاشانی، جاده ماسوله
روستای ماسوله
برای مراجعه به ماسوله فومن باید خود را به جاده فومن در استان گیلان برسانید و دقیقا از لحظه ورود شما به این جاده گردش شما آغاز میشود، جادهای که شاید تنها در رویاهایتان و یا فیلم تخیلی دیده باشید را میتوانید با چشمان خود چند بعدی ببینید، معماری خاص و حس نوستالژیک خانهها و مغازههای ماسوله در کمتر نقطهای از ایران مشاده میشود، همچنین خوراکیهای محلی و سوغات ماسوله از دیرباز مورد توجه مردم قرار داشته است.
ارتفاع روستای ماسوله
از لحاظ جغرافیایی روستای گردشگری ماسوله در ارتفاع ۱۱۰۰ متری از سطح آبهای آزاد قرار گرفته و از پایینترین نقطه این روستا، یعنی پایینترین خانه ماسوله تا بالاترین خانه که به شکل پلکانی معماری شده است، ۱۲۵ متر اختلاف ارتفاع میباشد، روستای گردشگری ماسوله در سال ۱۳۵۴ هجری شمسی در دوره پهلوی دوم و شماره ثبت ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
جاذبههای طبیعی ماسوله
یکی از مهمترین دلایل جذب گردشگران به ماسوله علاوه بر معماری پلکانی محیط روستا، وجود جاذبههای طبیعی نظیر آبشار و جنگلهای ماسوله است که در نیمه اول سال و روزهای داغ تابستان، سیزد بدر مورد توجه گردشگران برای پیک نیک و طبیعت گردی در ماسوله قرار میگیرد، به طوریکه هزاران مسافر از شهرهای مختلف گیلان و ایران راهی این روستا میشوند از خنکای ییلاقات ماسوله بهره مند شوند. در زیر با لیست جاذبههای طبیعی ماسوله آشنا خواهید شد.
۱- آبشار کوشم
آبشار کوشم بلندترین آبشار ماسوله از جاذبههای طبیعی ماسوله بشمار میرود و با ارتفاع ۳۰ متر، در انتهای دره جنگلی ماسوله و در ارتفاعات این منطقه واقع شده است، افراد علاقهمند به کوهنوردی را به سمت خود جلب میکرد. روستای ماسوله به خاطر معماری و اکوسیستم خاصی که دارد در سطح جهانی شهرت دارد و سالانه تعداد زیادی از گردشگران از این منطقه دیدن میکنند.
۲- قله شاه معلم
قله شاه معلم که با نام ماسوله داغ نیز شناخته میشود. یکی از مسیرهای کوهنوردی فومن و جاهای دیدنی فومن به شمار میرود. این پدیده طبیعی که در شمال غربی ماسوله قراردارد، در میان گروه های کوهنوردی به دلیل سختی مسیر و زیبایی وصف ناشدنی مناظر آن از جایگاه و اهمیت ویژهای برخوردار است. قله کوه شاه معلم حدود ۳۰۵۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. بر حسب مسیری که برای صعود انتخاب میکنید، باید بین ۶۵۰ تا ۱۳۵۰ متر از مبدا ارتفاع بگیرید.
۳- پارک جنگلی ماسوله
پارک جنگلی ماسوله از بهترین و پر تراکمترین جنگلهای ماسوله با دو هزار هکتار فضای سبز محسوب میشود، این مکان طبیعی از بهترین جاهای دیدنی ماسوله بشمار میآید که در آن گونههای کمیاب گیاهی و جانوری رویت میشود، برای علاقهمندان به عکاسی لوکیشنهای ناب در فصل بهار و پاییز رخ میدهد و برای طرفداران طبیعت گردی پارک جنگلی ماسوله بهترین انتخاب خواهد بود.
۴- آبشار لار چشمه
آبشار لار چشمه به همراه چشمه لار چشمه که از میان کوه میجوشد، از جاهای دیدنی فومن به شمار میروند و در کنار جاده فومن به ماسوله واقع شدهاند. رستوران، قهوه خانه و استراحتگاه در مجاورت آن ایجاد شده است. ارتفاع آبشار در حدود ۶ متر و حوضچه آب کوچکی در پای آن ایجاد شده است. آبشار در ارتفاع ۶۷۰ متری از سطح دریا واقع است و در میان منطقهای با جنگلهای انبوه قرار گرفته است. وجود آبشارها و چشمههای متعددی که در مجاورت شهرستان ماسوله قرار دارند زیبایی طبیعت این منطقه را دو چندان نموده است.
۵- آبشار ماسوله
آبشار ماسوله از جاهای دیدنی ماسوله در غرب این روستای ییلاقی میباشد، که با مسافتی دو کیلومتری براحتی قابل دسترسی است، آبشار ماسوله در انتهای دره جنگلی ماسوله و در ارتفاعات این منطقه واقع شده و ارتفاع آن حدود ۳۰ متر است. مسیر دسترسی به این آبشار با شیبی ملایم، در امتداد رودخانه و در جهت مخالف جریان آب است که پس از حدود یک ساعات کوهپیمایی و گذر از چند آبشار کوچک دیگر، در انتهای تنگه به دیوارهای سنگی بر میخوریم که آب از فراز آن به پایین فرو می ریزد.
۶- آبشار خره بو
آبشار خره بو از زیباترین جاهای دیدنی ماسوله با مسیری حدود ۲ کیلومتری غرب این روستای دیدنی است، خرهبو یکی از زیباترین آبشارهای گیلان هست. خصوصا در فصول بهار و پاییز با توجه به مسیر زیبایی که دارد، میتواند گزینه مناسبی برای طبیعتگردی به شمار رود. مسیر رفت تا آبشار با سرعت معمول حدود ۹۰ دقیقه و برگشت حدود ۷۵ دقیقه خواهد بود. با توجه به شیب ملایم راه، مسیر خیلی سختی نیست. گفتنی است یک آبشار کوچک هم در میانه راه وجود دارد که بومیان آن را آبشار ماسوله خطاب میکنند و برای افراد دارای محدودیت رفت و آمدی انجا مناسب تر خواهد بود.
جاهای دیدنی ماسوله
معمولا مسافرانی که قصد انجام سفرهای یک و دو روزه در شمال کشور دارند و علاقه مند به جاذبههای طبیعی همچون جنگل، آبشار، رودخانه و مناطق ییلاقی هستند، روستای گردشگری ماسوله را برای سفر خود انتخاب میکنند، ماسوله یکی از پر امکاناتترین روستاهای شمال ایران است که در آن تعداد زیادی کافه رستوران، سفره خانه محلی، سوپر مارکت، مسجد، بازارچه، هتل و مراکز اقامتی بومگردی، کانکس اطلاعات و راهنمای گردشگری، دستگاه خودپرداز تعبیه شده تا یک سفر خوب در کنار دوستان یا اعضای خانواده تجربه کنید، در ادامه با لیست جاذبههای گردشگری ماسوله به طور کامل آشنا خواهید شد.
۱- خانههای پلکانی ماسوله
یکی از مهمترین ویژگیهای روستای ماسوله سبک معماری پلکانی خانه و سازههای موجود در روستا است، که در واقع شیوه معماری کاملا کوهستانی بوده و حیات خانهها، پشت بام خانه زیریرن است و همین طور به ترتیب پشت بام خانه دیگری حیات خانه منزل بالایی است تا بالاترین نقطه که ارتفاع آن به ۱۲۵ متر میرسد، یعنی یک برج ۱۲۵ متری در دل کوه قرار دارد.
۲- بازار محلی ماسوله
در بازار ماسوله حتما لازم نیست که دست به خرید بزنید، همین که از بازاری عبور کنید، که عمر آن بیش از ۱۰۰۰ سال است، خود بسیار روح بخش میباشد، مغازههایی که به شیوه سنتی اقلام موجود نظیر میوه، نان و … را به فروش میرسانند، حتی میتوانید یک چای و قلیان در سفره خانه سنتی این بازار استفاده کنید، یا در یکی از کباب سراهای سنتی کبابی گیلانی و خوشمزه میل کنید، اگر اهل لباسهای سنتی باشی، میتوانید البسه سنتی بومیان گیلکی را اجاره یا خریداری کنید و با آن لباسهای در محیط روستا گردش کنید.
۳- معماری ماسوله
یک نکته جالب توجه دیگر درباره ماسوله فومن، تزئینات منازل روستائیان است، بومیان خوش سلیقه این شهر در جلوی پنجره تمامی خانههای خود گلدانهای زیبای شمعدانی را قرار دادهاند و از نمای دور دقیقا همانند توصیف بهشت در کتب تاریخی میباشد. ماسوله یکی از زیباترین لوکیشنهای عکاسی در شمال ایران بوده که در جای جای آن، علاقه مندان به عکاسی و بلاگرها در طول سال، اقدام به ثبت تصاویر و خاطرات سفر خود میکنند.
۴- بقعه عون بن علی ماسوله
بقعه عون بن علی ماسوله که در بین بومیان با نام های چله خانه یا قلندرخانه ( به معنای مکان چله نشینی صوفیان ) خطاب میشود، از مهمترین اماکن مذهبی ماسوله میباشد که در ایام مذهبی محل تجمع مردم برای انجام سوگواری تبدیل است، این بقعه متبرک با گنبدی سبز رنگ و دو مناره طلایی به راحتی در روستای پلکانی ماسوله قابل رویت است، در کتیبه کشف شده در این مسجد تاریخ هزار هجری قمری درج شده و آثاری از معماری قجری در آن دیده میشود.
در ماسوله تعداد ۵ امامزاده متبرک قرار دارد که مهمترین آنها امامزاده عون بن علی یکی از فرزندان امام علی (ع) میباشد و به علت اهمیت و قدمت آن این امامزاده هم به عضویت فهرست میراث ملی ایران در آمده است. این امامزاده در مرکز روستا به ویوی رو به جنگل و طبیعت بکر اطراف گیلان بسیار روح افزاست که فقط باید خودتان از نزدیک تماشا کنید.
۵- موزه حیات وحش ماسوله
موزه دوم در محله کشه سر در خانهای تاریخی قرار دارد و مربوط به میراث فرهنگی و صنایع دستی ماسوله قرار دارد که برای بازدید از آن باید هزینهای ۵ هزار تومانی پرداخت کنید، موزه سوم موزه حیات وحش ماسوله می باشد که در بازار ماسوله قرار دارد و در آن یم توانید حیوانات بومی این منطقه را تاکسی درمی شده مشاهده کنید، بلیت این موزه ۵ هزار تومان است و برای بازدید از همه این موزههای میتوانید، در همه روزهای سال به غیر ا ایام شهادت اقدام کنید.
۶- موزه مردم شناسی ماسوله
موزه مردم شناسی ماسوله از جاهای دیدنی روستای پلکانی ماسوله محسوب میشود که در آن اطلاعات خوبی از تاریخچه و فرهنگ بومیان این دهکدهی تاریخی در قرنهای دورتر بدست خواهید آورد، این موزه دارای سه گالری با عناوین ابزارآلات کشاورزی، لوازم خانگی قدیمی و اسنادی از قدمت این روستا برای عموم گردشگران قابل رویت هستند.
۷- مسیرهای کوهنوردی ماسوله
همچنین می توانید قلل زیبا و سرشار از فضای سبز ماسوله به نام های قله شاه معلم؛ قله تریشوم و رودخانه های خروشان و همیشه پر آب این منطقه دیدن کنید و یا سری به غار باستانی بوزخانه با ۳ هزار سال قدمت بزنید، همچنین از چشمه های همیشه آبدار ماسوله به نام های چشمه علی زاخونی، چشمه زمزمه هم دیدن و هم آبتنی کنید.
جاذبه های تاریخی ماسوله
در ماسوله علاوه بر موزه میتوانید از مساجد تاریخی موجود در روستا که ۱۰ عدد هستند دیدن نمایید، مساجد مربوط به دورههای مختلف تاریخی از جمله مسجد صاحب الزمان مربوط به قرن ۱۱۷۰ هجری شمسی، مسجد قنبر آباد ساخت دوره زندیه و مسجد اسد محله مربوط به دوره صفویه اشاره کرد، همچنین میتوانید از کاروانسراهای تاریخی مربوط به دورههای قاجاریه و پهلوی به نام های کاروانسرای حاجی فیاض، کاروانسرای میرزا بازدید به عمل آورید.
۱- کهنه ماسوله
یکی دیگر از جاذبه های تاریخی ماسوله گیلان ، کهنه ماسوله می باشد منطقه ۶ هکتاری و وسیع که در ۵ کیلومتری روستا قرار دارد و اهمیت ان از این بابت است که در آن اولین آثار ذوب آهن دنیا کشف شده است و امروزه گردشگران برای بازدید از این منطقه تاریخی که عضو فرهست میراث ملی ایران شده روزانه به آن مراجعه می کنند ، در کهنه ماسوله آثاری از فلزسازی و فلز کاری های تاریخی باقی مانده که متحیر کننده است.
۲- حمام و آب انبارهای تاریخی ماسوله
هنوز تموم نشده ، در ماسوله گیلان تعدادی آب انبار، حام های خزینه دار تاریخی و تعداد ۲۵ منزل تاریخی وجود دارد که میتوانید از آنها هم بازدید به عمل آورید. البته درب خیلی از این آب انبارها بسته و تعدادی نیمه تخریب شده که فقط برای علاقه مندان به اماکن تاریخی خوب است تا اطلاعات تاریخی خوبی از پیشینه این منطقه بدست آورند.
تفریحات ماسوله
خوب اکثر مردم در ماسوله خاطره انگیزترین پیک نیکهای خودشون رو برگزار می کنند، شما میتوانید لوازم پیک نیک را همراه خود ببرید و در بکرترین منطقه ایران روح خود را پرورش دهید ، اگر اهل کوهنوردی باشید، بهترین انتخاب ماسوله میباشد، البته به شرطی که شما از لحاظ بدنی و تجهیزات کامل باشید، یا میتوانید در محیط خود روستا از رستورانها و کافی شاپهای موجود خود مردم ماسوله حمایت کنید و در آنها بهترین نهار و شام عمرتان را میل کنید.
عکاسی در ماسوله
عاشقان عکاسی میتوانند با دوربین عکاسی خود و یک شارژر همراه وارد محیط جنگلی و کوهستانی ماسوله شوند و بهترین تصاویر طبیعی را شکار کنند، حتی می توانید برنامه سفر خودتان را چند شبه تنظیم کنید و در چادر و یا منازل خود روستائیان که به اجاره داده میشود، اقامت داشته باشید.
مراکز اقامتی ماسوله
این روزها خیلی از مردم و گردشگران بدنبال اجاره ویلا در ماسوله، اجاره اقامتگاه بومگردی در ماسوله و اجاره هتل در ماسوله هستند، در لیست مراکز اقامتی ماسوله اسامی و مکانهای زیر فعالیت دارند که در تمام روزهای سال، امکان اجاره اتاق، خانه سنتی و سوئیت در آنها برای شما وجود دارد که از طریق سایتهای رزرو هتل در ماسوله در گوگل خیلی راحت میتوانید یکی از آنها برای سفرتان رزرو کنید.
- اقامتگاه توریستی خانه ماسوله
- سوئیت اقامتی اقدام
- هتل آریا ماسوله
- هتل سنتی ماسوله
- هتل نمازی ماسوله
- سوئیت هتل محلی ماسوله
- هتل مهران ماسوله
- هتل آپارتمان نوید ماسوله
- هتل روحی ماسوله
فاصله ماسوله تا شهرهای دیگر
از آنجایی که روستای گردشگری ماسوله یکی از بهترین شهرهای شمال ایران برای سفر در ایام نوروز، تعطیلات تقویمی سال و دو روز پایانی هفته در فصل بهار و تابستان است، بیشتر مسافرانی که با خودروهای سواری شخصی راهی سفر میشوند، در این روستا اقدام به رزرو هتل در ماسوله میکنند، از همین رو در این قسمت شما را با میزان دقیق فاصله ماسوله تا شهرهای دیگر گیلان، مازندران و شهرهای مهم آشنا میکنیم تا با یک برنامه ریزی دقیق راهی این سفر شوید.
- فاصله تهران تا ماسوله: ۳۶۸ کیلومتر معادل ۵ ساعت رانندگی بدون توقف و ترافیک
- فاصله گرگان تا ماسوله: ۵۶۱ کیلومتر معادل ۹ ساعت رانندگی
- فاصله ساری تا ماسوله: ۴۲۸ کیلومتر معادل ۸ ساعت رانندگی
- فاصله رشت تا ماسوله: ۶۰ کیلومتر معادل ۱۰۰ دقیقه رانندگی
- فاصله آستارا تا ماسوله: ۱۸۳ کیلومتر معادل ۳ ساعت رانندگی بدون ترافیک
- فاصله آستانه اشرفیه تا ماسوله: ۹۸ کیلومتر معادل ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه
- فاصله لنگرود تا ماسوله: ۱۲۰ کیلومتر معادل ۳ ساعت رانندگی بدون توقف
- فاصله چابکسر تا ماسوله: ۱۶۵ کیلومتر معادل ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه رانندگی
- فاصله رودسر تا ماسوله: ۱۳۳ کیلومتر معادل ۳ ساعت رانندگی بدون توقف
- فاصله اردبیل تا ماسوله: ۲۱۱ کیلومتر معادل ۴ ساعت رانندگی بدون ترافیک
- فاصله قزوین تا ماسوله: ۲۳۰ کیلومتر معادل ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه رانندگی
- فاصله کرج تا ماسوله: ۳۳۴ کیلومتر معادل ۴ ساعت رانندگی بدون ترافیک
- فاصله رامسر تا ماسوله: ۱۷۵ کیلومتر معادل ۳ ساعت رانندگی بدون توقف
- فاصله تنکابن تا ماسوله: ۲۰۰ کیلومتر معادل ۳ ساعت ۲۰ دقیقه
- فاصله بابلسر تا ماسوله: ۳۷۲ کیلومتر معادل ۷ ساعت رانندگی بدون ترافیک
- فاصله بندرانزلی تا ماسوله: ۱۰۱ کیلومتر معادل ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه
- فاصله خلخال تا ماسوله: ۹۲ کیلومتر معادل ۱ ساعت رانندگی بدون ترافیک
- فاصله صومعه سرا تا ماسوله: ۴۲ کیلومتر معادل ۳۰ دقیقه رانندگی بدون ترافیک
- فاصله سیاهکل تا ماسوله: ۹۰ کیلومتر معادل ۸۰ دقیقه رانندگی بدون ترافیک
- فاصله املش تا ماسوله: ۱۳۶ کیلومتر معادل ۳ ساعت رانندگی بدون ترافیک
بهترین فصل سفر به ماسوله
به طور کلی، روستای گردشگری ماسوله جز مناطق ییلاقی استان گیلان است و آب و هوای آن، سرد و مرطوب میباشد، میانگین دمای هوای ماسوله در طول سال ۱۴ درجه سانتیگراد است و در سردترین روزهای سال به منفی ۱۵ و در گرمترین روزهای سال به ۳۸ درجه سانتیگراد میرسد، بهترین زمان سفر به ماسوله از لحاظ آب و هوایی، از ابتدای فروردین و تعطیلات نور زتا انتهای شهریور هر سال است، اما در تعطیلات و روزهای آخر هفته، قیمت هتل و مراکز اقامتی و سایر خدمات گردشگری ماسوله دو تا ۳ برابر میشود، از همین رو بهترین زمان سفر به ماسوله از لحاظ مالی، اواسط هفته و روزهای غیر تعطیل است تا هم محیط روستا خلوتتر و آرامتر باشد و هم در هزینههای سفر شما به ماسوله، صرفه جویی شود.
نظرات مردم درباره ماسوله
قبل از مطالعه نظرات مردم و مسافران درباره روستای گردشگری ماسوله، توصیه داریم اگر حوصله شلوغی و ازدحام جمعیت را ندارید، برنامه سفر به ماسوله خود را در روزهای غیر تعطیل و اواسط هفته تنظیم کنید تا هم قیمت هتلها مناسب تر باشد و هم مکانهای دیدنی و طبیعی آن نظیر آبشار ماسوله خلوتتر باشد، در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره روستای گردشگری ماسوله خواهیم بود.
بیشتر بخوانید
31 پاسخ
ماسوله یکی از زیباترین و اصیل ترین روستاهای ایران عزیز هست که به همراه قلعه رودخان از نگین های گیلان زیباست، همچنین با حفظ بافت قدیم همواره حس زندگی و آرامش رو در انسان ایجاد میکنه، حتما به این روستای زیبا و اهالی خونگرم و محترمش سر بزنید و از طبیعت روح نواز و آش دوغ و رشته و غذای سنتی واویشکا و صنایع دستی منحصر بفرد گیلان لذت ببرید،
تنها مشکل مساله پارکینگ هست که سعی کنید در روزهای غیر تعطیل از این روستا دیدن کنید