aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Nima Yushij's House

موزه و خانه نیما یوشیج

خانه نیما یوشیج مازندران
ezgif-1-eca2962dc6

موزه و خانه نیما یوشیج محل آرامگاه نیما یوشیج در یوش مازندران از مهم‌ترین آرامگاه‌های مشاهیر ایران و جاهای دیدنی اطراف نور می‌باشد. ساعات بازدید از خانه نیما یوشیج همه روزه از ۸ صبح الی ۱۷ می‌باشد که با پرداخت هزینه‌ی ورودی ۵ هزار تومانی و طی کردن اندکی مسافت به صورت پیاده در کوچه پس کوچه‌های روستای یوش، قابل بازدید است، باید بدانید در لیست جاذبه های تهران هم خانه نیما یوشیج تهران وجود دارد که با این محل متفاوت است و خانه و زادگاه اصلی نیما یوشیج ( علی اسفندیاری ) پدر شعر نو ایران، همین خانه قدیمی و زیباست که آرامگاه نیما هم در حیاط این مجموعه قرار دارد.

خانه نیما یوشیج در یوش

این مکان تاریخی در سال ۱۳۶۹ شمسی از ورثه این شخصیت برجسته ادبی خریداری شد و پس از گذشت ۲۰ سال با یک مرمت خوب زیر نظر اداره میراث فرهنگی استان مازندران به موزه پدر شعر نو تغییر کاربری پیدا کرد، در این محل علاوه بر اینکه با شکل زندگی نیما آشنا خواهید شد، با برخی لوازم شخصی وی نظیر عینک؛ البسه مورد استفاده، یادداشت‌ها و تفنگ‌های شکاری او هم به نمایش در آمده‌اند، از آنجایی که نیما در سال ۳۸ شمسی به سبب بیماری فوت کرد، جسد او در ابتدای دهه هفتاد شمسی به حیات خانه او منتقل شد و در کنار آن مقبره سیروس طاهباز، بهجت الزمان اسفندیاری و خواهر نیما هم وجود دارد، در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره خانه و موزه نیما یوشیج خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
https://intoday.ir/?p=34108
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
مجتمع رفاهی گمرک نور
فاطمه انوری
4 دیدگاه
مجتمع اقامتی رفاهی بانک سپه نور
فاطمه انوری
2 دیدگاه
اسکله سنگی نور
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
شعبه اصلی اکبر جوجه نور
فاطمه سادات حسینی
6 دیدگاه
پارک جنگلی لوزان نور
مریم عبداللهی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
10 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جاده ی سرسبز و عالی داره و در انتها روستای یوش خیلی قشنگی هستش.خانه ی نیما قدیمی و خیلی زیباست ولی قسمت هایی از خونه داره کم کم خراب میشه واقعا حیفه که کسی ازش محافظت نمیکنه و جلوی خراب شدنش رو نمیگیره. روستای یوش از روستاهای ییلاقی بسیار خوش آب و هواست و دارای ۱۴ چشمه هستش. این خانه محل زندگی پدر و نیاکان نیما یوشیج بوده‌ و از سوی “ناظم الایاله” در محله لالوی یوش ساخته شده. عمده مصالح به کار رفته در این بنا خشت، گل و چوبه.واقعا زیباست حتما برید.

بسیار زیبا و آموزنده است، موزه در واقع موزه فرهنگ مردم یوش می باشد، اختصاصا مربوط به زندگی نیما نمی باشد.
حداقل برای یک مرتبه ارزش بازدید دارد خصوصا اینکه در منطقه بسیار خوش آب و هوایی واقع گردیده است.
جاده ای که از روستای یوش میگذرد در واقع جاده است که پل زنگوله در جاده چالوس را به جاده هراز متصل می سازد.

تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

یوش منطقه بسیار زیبایی است.

خانه نیما یوشیج در روستای یوش، بنایی است مربوط به دوره قاجار. این خانه به شماره ۱۸۰۲ از طرف سازمان میراث فرهنگی به عنوان اثر ملی ثبت شده‌است. خانه نیما محل زندگی پدر و نیاکان نیما یوشیج بوده‌است، این خانه در سال ۱۲۰۷ هجری قمری توسط ناظم الایاله در محله لالوی یوش ساخته شد. این بنا دارای ۳ ورودی، شاه‌نشین و اتاق‌های زیادی است.[۱] خانه نیما یوشیچ با داشتن آجرکاری و گچ‌کاری‌های زیبا از جاذبه‌های گردشگری استان مازندران به شمار می‌آید.

قبر نیما نیز در وسط حیاط خانه می باشد.

هر قسمت از خونه رو که میبینید، به این فکر میکنید که اینجا فقط باید شاعر شد😍

با اینکه خیلی وسایل زیادی داخل خونه نبود ولی دیدنش حس خیلی خوبی داشت مخصوصا عکسهای زنده یاد نیما یوشیج، اگر گذرتون به اونجاها افتاد حتما از خونه دیدن کنید علاوه بر اون کوچه باغهای یوش بهشت دوستداران عکاسیه که میتونن کلی سوژه جذاب و زیبا برای عکاسی پیدا کنند،از نکات جالبی که دیدم این بود که ساختمانهای قدیمی و نیمه تخریب شده ای وجود داشت که ساخته نشده بودند و حس مهم بودن تاریخ یوش رو به بیننده منتقل میکرد،خلاصه ارزش دیدن داشت

خانه نیما یوشیج

افزودن توضیحات عنوان

خانه نیما یوشیج در روستای یوش، بنایی است مربوط به دوره قاجار. این خانه به شماره ۱۸۰۲ از طرف سازمان میراث فرهنگی به عنوان اثر ملی ثبت شده‌است. خانه نیما محل زندگی پدر و نیاکان نیما یوشیج بوده‌است، این خانه در سال ۱۲۰۷ هجری قمری توسط ناظم الایاله در محله لالوی یوش ساخته شد. این بنا دارای ۳ ورودی، شاه‌نشین و اتاق‌های زیادی است. خانه نیما یوشیچ با داشتن آجرکاری و گچ‌کاری‌های زیبا از جاذبه‌های گردشگری استان مازندران به شمار می‌آید.
خانه نیما یوشیج

نامخانه نیما یوشیجکشور ایراناستانمازندرانشهرستاننوراطلاعات اثرکاربریمسکونیکاربری کنونیموزهدیرینگیدوره قاجاردورهٔ ساخت اثردوره قاجاراطلاعات ثبتیشمارهٔ ثبت۱۸۰۲
خانه نیما یوشیج (تهران)

خانهٔ نیما یوشیج بنایی است مربوط به دورهٔ محمدرضا پهلوی واقع در خیابان دزاشیب تهران. طبق گفتهٔ کامیار عابدی، نیما یوشیج بخش عمده‌ای از زندگی‌اش را در این خانه گذرانده‌است. به گفتهٔ شراگیم یوشیج نیما این خانه را با وامی که همسرش، عالیه جهانگیر، از بانک ملیگرفت ساخت. با مرگ نیما یوشیج در سال ۱۳۳۸ و عالیه جهانگیر در ۱۳۴۳، شراگیم خانه را در سال ۱۳۴۵ فروخت.

اطلاعات اجمالی: نام, کشور …

خانهٔ نیما یوشیج

نمایی از خانه در سال ۱۳۹۶

نامخانهٔ نیما یوشیجکشور ایراناستانتهرانشهرستانشمیراناتاطلاعات اثرنوع بناخانهسال‌های مرمت۱۳۹۸ -؟کاربریمسکونیدیرینگیدوره پهلوی دومدورهٔ ساخت اثر۱۳۲۷مالک فعلی اثرشهرداری تهراناطلاعات ثبتیشمارهٔ ثبت۴۶۰۳تاریخ ثبت ملی۱۳۸۰اطلاعات بازدیدامکان بازدیدنداردآدرستهران، خیابان دزاشیب، خیابان رمضانی، کوچهٔ رهبری

اطلاعاتی که در سایت ها میشه پیدا کرد خلاصه بشرح زیر :
علی اسفندیاری در پاییز سال ۱۲۷۴ در یوش مازندران دیده به جهان گشود . پدرش – ابراهیم خان اعظام السلطنه – مردی شجاع و آتشی مزاج بود و با کشاورزی و گله داری روزگار میگذرانید. نیما یوشیج دوران کودکی خود را در دامان طبیعت و در میان شبانان گذراند.خواندن و نوشتن را در زادگاه خویش نزد آخوند دهکده آموخت ، دوازده سال داشت که با خانواده به تهران آمد و پس از گذراندن دوره دبستان برای فرا گرفتن زبان فرانسه به مدرسه سن لوئی رفت در مدرسه خوب کار نمیکرد و تنهانمره های نقاشی و ورزش به دادش می رسید . هنر او خوب پریدن و فرار از مدرسه بود اما بعد ها در مدرسه با تشویق یکی از معلمانش به نام نظام وفا که خود شاعری نامدار بود او را به راه شعر و شاعری آورد.

خانه یکی از شهیرترین مفاخر ادبیات معاصر در منطقه ای کوهستانی و باصفا. دو راه دسترسی یکی از سمت نور و رویان از سمت آبشار آب پری که البته لفظ بهترین مسیر که دوستان بکار بردن کمی اغراق داره! این که محیط پیرامون جاده رویان به بلده نسبتا بکر و زیبا هست یک قسمت قضیه هست و قسمت پنهان قضیه جاده ای بسیار کم رفت وآمد و خالی از امکانات رفاهی و اورژانسی است. پس در هنگام انتخاب مسیر حتما سرما و بارندگی و سلامت ماشین را در نظر داشته باشید. دیگری هم مسیر جاده چالوس از سمت تهران بعد از تونل کندوان منطقه سیاه بیشه. که این مسیر هم همچنان زیباست. دیدن منزل این ستاد خالی از لطف نیست و طی سالهای گذشته مرمت هم شده اما همچنان جای کار دارد!

واقعا ارزش دیدن داره ، مسیر رفتن هم بسیار زیباست خصوصا در بهار و تابستان

خونه ی خیلی زیبایی هست، بازسازی شده و حس و حال خوبی داره. ضمن اینکه خود روستای یوش هم خیلی زیباست. راستی کنار خونه ی نیما یک چایخونه ی کوچیک و زیبا هست که خیلی چای و شیرینی خوش طعمی داره. من از مسیر جاده هراز خودمو به بلده و بعد از اون به یوش رسوندم

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 08:00 تا 17:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
قدمت این مکان : قاجاریه
نوع کاربری : موزه، خانه زادگاه و آرامگاه نیما یوشیج پدر شعر نو ایران در روستای یوش از توابع نور مازندران
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : استان مازندران، شهرستان نور، بخش بلده، روستای یوش