aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Monar Jonban

منارجنبان

تصاویر قدیمی منارجنبان
ezgif-1-eca2962dc6

منارجنبان یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی اصفهان در مسیر بلوار آتشگاه قرار دارد، علت لرزش منارجنبان و ساعت تکان دادن منارجنبان و نام سازنده منارجنبان همراه با تاریخچه و معماری این منار عجیب را در این پست بررسی خواهیم کرد، ساعت کاری منارجنبان همه روزه از ۱۰.۳۰ صبح الی ۱۲ شب حتی در روزهای جمعه و تعطیل است، در گذشته اینجا یک مسجد و محل برپایی نماز بوده که امروزه با برخی مرمت‌های خوب به یک مکان تفریحی و دیدنی، مخصوصا در شب تبدیل شده است.

هزینه ورودی منارجنبان در حال حاضر ۵ هزار تومان برای مسافران ایرانی و ۱۰۰ هزار تومان برای گردشگران خارجی است که در گیشه ورودی آن، قابل خرید است، اگر قصد تماشای تکان خوردن مناره‌های منارجنبان را دارید، به طور میانگین، هر دو ساعت یک مرتبه، این مناره توسط مامور برج تکان می‌خورد، به طوری که با تکان دادن برج اول، برج دوم منارجنبان هم تکان ریزی می‌خورد که هنوز، علت ساخت چنین سازه‌ای به طور دقیق مشخص نشده! همانطور که سازنده و معماری منارجنبان هم مشخص نیست که دقیقا چه شخصی است.

منارجنبان کجاست؟

برای بازدید از این مکان تاریخی با خودروی سواری، نقشه منارجنبان در ابتدای مطلب را دبنال کنید تا خیلی آسان این مجموعه تاریخی و تفریحی را با نقشه نشان، بلد یا گوگل مپ، از درب هتل یا هر کجایی که هستید، مسیریابی نمایید، ایستگاه متروی در نزدیکی منارجنبان وجود ندارد و چنانچه فاقد ماشین هستید، با تاکسی یا اتوبوس‌های مسیر آتشگاه اصفهان به این محل مراجعه کنید.

  • آدرس منارجنبان اصفهان: ۶ کیلومتری مرکز شهر، بلوار آتشگاه
  • شماره تلفن منارجنبان: ۰۳۱۳۷۷۱۶۰۶۶

تاریخچه منارجنبان

منارجنبان اصفهان در قرن هشتم هجری قمری تا به حال در حال لرزش می‌باشد و هیچگونه تخریبی را به خود ندیده است، نظیر این منارهای جنبان در ایران چندین عدد دیگر وجود دارد، منارجنبان اصفهان بهترین و مشهورترین آنهاست، برخی تاریخ نویسان این لرزیدن‌ها را منطقی ندانسته و حاصل یک تلقین می‌دانند، اما مگه میشه ساختمانی با قدمت ۶۰۰ سال بلرزد و هیچ اتفاقی برای آن نیوفتد ؟

آشنایی با منارجنبان

منارجنبان دارای یک سقف گنبدی بزرگ با طراحی مهندسین ایرانی آن دوره است و همچنین از داخل، برترین کاشی کاری‌های آبی و منقش به اشعار و تذهیب به چشم می‌خورد، همچنین علاوه بر این گنبد، دو مناره در ورودی آن به ارتفاع ۱۷.۵ متر و عرض ۹ متر وجود دارد، همچنین مزار فردی به اسم عبدالله با سنگ قبری سفید و زیبا و بسیار بزرگ در داخل ساختمان وجود دارد که توسط یک دیواره‌ی شیشه‌ای محافظت شده است.

علت لرزش منارجنبان چیست؟

در حقیقت با تکان خوردن یکی از این مناره‌ها، فشاری به مناره‌ی دیگر وارد می‌شود و باعث لرزیدن آن و کل ساختمان می‌شود، در تصور عامیانه مردم بر این باورند که هر دو مناره میلرزد، ولی در اصل یکی از مناره‌ها که به لرزه میوفتد، با تکان دادن آن مناره‌ی دیگر هم شروع به لرزش می‌کند و کمی بعد هم ساختمان اصلی به لرزه در می‌آید، اگر شما از نزدیک بخواهید این لرزش‌ها را با چشم مشاهده کنید، خیلی سخت می‌توانید لرزیدن ساختمان را ببینید، ولی لرزش مناره‌ها آن هم به لطف وجود زنگوله‌هایی در بالای هر یک از آن ها باعث سهولت در دیدن لرزش منارجنبان می‌شود.

از نگاه علمی مهندسی به نام شاهین کشف کرد که یک دوره ۴۰ ساله ساخت و ساز این بناهای لرزشی در ایران و به خصوص اصفهان باب شده است و پس از آن دیگر از رونق افتاده، علت لرزیدن این مناره‌ها از دید مهندسی متصل بودن همه ساختمان و مناره‌ها از زیر توسط یک خط افقی می‌باشد ولی به علت عدم تخریب این سازه‌ها کند و کاوی در این زمینه صورت نگرفته است.

معماری منارجنبان

دو مناره جنبان که زیبا که توسط خشت‌های آجری اصیل اصفهانی ساخته شده است و از داخل بوسیله یک پله‌های مدور رو به بالا می‌توان به نقطه مرتفع آن‌ها رسید، در سال های گذشته هر یک از گردشگران می‌توانستند خودشان به بالای مناره‌ها رفته و این برج‌ها را تکان دهند.

اما به دلیل حفاظت بیشتر از این ساختمان تاریخی، هم اکنون یک نفر مسوول لرزاندن این مناره‌ها می‌باشد و هر ۲ ساعت یک مرتبه، به بالای برج مناره رفته و این بنا را تکان می‌دهد، ایوان ورودی منارجنبان که به زیبایی هر چه تمام توسط کاشی کاری‌های بی نظیر و خشت‌های آجری زیبا با ارتفاع ۱۰ متر به چشم می‌خورد، هم اکنون در همان ایوان یک صفحه نمایش بزرگ نصب گردیده است و در آن بخش‌های مختلف منار جنبان اصفهان به چند زبان زنده دنیا به گردشگرا معرفی می‌گردد.

مزار عمو عبدالله که در داخل این بنا وجود دارد و توسط سنگی سفید و زیبا منقش شده است، اطلاعات زیادی از این شخصیت در تاریخ وجود ندارد و برخی مردم قدیمی اصفهان بر این باورند که علت لرزیدن منارجنبان بزرگی و روح عظیم این مرد می‌باشد.

همچنین سنگ قبرهای فراوان دیگری در محوطه منار جنبان وجود دارد که علت آن وجود یک قبرستان در گذشته‌ای دور در این قسمت شهر اصفهان می‌باشد؛ یکی دیگر از بخش‌های منار جنبان، چله خانه‌های آن است، دو چله خانه در منارجنبان وجود دارد که در گذشته مردم و روحانیون برای برگزاری چله‌های مذهبی و ریاضتی از این اتاقک‌ها استفاده می‌کردند.

چرا منارجنبان با لرزیدن تخریب نمی‌شود؟

در تصاویر بالا می‌توانید وجود یک شیار بزرگ در بین منارها و ساختمان اصلی مشاهده کنید که همین از لحاظ مهندسی علتی شده است تا این ساختمان قدیمی فرو نریزد.

امکانات رفاهی منارجنبان

در منار جنبان اصفهان توسط سازمان میراث فرهنگی اصفهان فروشگاه‌ها و غرفه‌های فروش کتب تاریخی، صنایع دستی و سوغاتی شهر اصفهان در صحن اصلی این بنا برپا شده است که برای آشنایی هر چه بیشتر توریست‌ها با تاریخچه منارجنبان و شهر اصفهان می‌باشد. فضای سبز، راهنمای گردشگری، محل پارک خودرو، سرویس بهداشتی از امکانات منارجنبان هستند.

نظرات منارجنبان

قبل از مطالعه نظرات مردم درباره منارجنبان و علت لرزیدن منارجنبان، در این اصفهان‌گردی اگر فصرت داشتید، سری به پارک ناژوان و تله سیژ ناژوان در ۲ کیلومتری جنوب این مکان به سمت زاینده رود بزنید تا دو تا از جاذبه‌های تفریحی اصفهان را هم تماشا کنید، در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره منارجنبان اصفهان خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=5879
van

ترلان کمیلی

بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی

مطالب مرتبط
Dizche Pardis beach hotel هتل ساحلی پردیس دیزچه شهر مبارکه استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Najafabad mountain amusement park شهربازی کوهستان نجف آباد استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Bagh Bahadran beach park پارک ساحلی باغ بهادران
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Bagh Bahadran Rasul Restaurant رستوران رسول باغ بهادران استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
مجتمع تجاری مهرگان Fouladshahr Mehrgan Commercial Complexفولادشهر
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Foladshahr Persian Gulf Commercial Complex مجتمع تجاری خلیج فارس فولادشهر استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
10 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

منارجنبان یک مکان تاریخی است که در خیابان آتشگاه اصفهان واقع شده …این بنا دارای دومناره و یک سازه است که هنگامی که یکی از منا ه ها تکان میخورد کل سازه همراه با آن مناره تکان میخورد …قبر سازنده این بنا در حیاط منارجنبان هست که در قدیم یک کاسه آب روی قبر ایشون میذاشتن و وقتی که مناره ها رو تکان میدادن این کاسه آب هم تکان میخورد که نشان دهنده ی این بود که کل سازه تکان میخورد
امیدوارم که اطلاعات خوبی بهتون داده باشم

منار جنبان یکی از مراکز تفریحی با صفای اصفهان محسوب میگردد که ضمن بازدید یک اثر تاریخی و مهندسی از روزگاران قدیم می‌توانید از فضای سبز و پاغ مفرح ابن مکان دیدن کنید، این مکان قبل از کوه باستانی آتشگاه قرار دارد و پیشنهاد میکنم حتمآ از این کوه هم دیدن کنید ، منار جنبان یک اثر فنی مهندسی تاریخی است لطفآ از منظر هنر مهندسی قدیم به این مناره ها نگاه بفرمایید.

محل خوبی برای بیشتر شدن تجربه تاریخی.وهمچنین اینکه ماچی دادیم..چی گرفتیم.بنا و معماری قدیمی ایران واقعا پیچیده است

منارجنبان در اصل بنایی ست که بر روی قبر عارفی به نام عمو عبدالله کارلادانی ساخته شده که در قرن هشتم هجری (دوره سلطان محمد خدابنده الجایتو) زندگی می کرده است. سقف بنا به شکل گنبد ساخته شده و قبر این عارف دقیقا زیر گنبد سقف قرار دارد.
این بنا دو مناره ۱۷ متری دارد که ساختار و مهندسی به کار رفته در آن ها به گونه ای است که با تکان دادن یکی از مناره ها، مناره دیگر نیز تکان می خورد. جالب است بدانید که مناره های این بنا نازک و سبک هستند به همین دلیل لرزش مناره ها بسیار محسوس دیده می شود.
از تزیینات زیبای بنا می توان به کاشی های فیروزه ای طاق وروردی و مناره ها و ستاره های چهارپر اشاره کرد. در کل می توان گفت که معماری بنا به سبک معماری ایلخانان بسیار نزدیک است.

خیلی فضای جذابی داره و بشدت کوچیکه و فضای داخلی اصلا نداره و فقط ظاهرو میشه دید،حتی پله و پشت بام امکان رفتن نیست و یه نفر از مسولین میره بالا منارو تکون میده و منار روبرویی یذره تکون میخوره و کلا مهندیش بابت زلزست که تخریب نشه وگرنه راز و افسانه نیست

تجربه بسیار خوبی بود بازدید از این اثر
حتما توصیه میکنم…
معمار های اون دوران با استفاده از تکنیک فیزیکی تشدید بنا رو طوری ساختند که با تکون دادن یک کناره کل بنا شروع به لرزیدن می‌کنه…
در واقع این یک خاصیت ضد زلزله هست

بخاطر افزایش طول عمر بنا فقط ساعات خاصی تکونش میدن که باید از قبل اطلاع پیدا کنید…

این بنای تاریخی واقعا شاهکاری بی نظیر در حرفه معماری سنتی ایران محسوب میشه

دیدنی، جالب، و حیرت آور. واقعا معمارهای ۷۰۰ سال پیش، هنرشان رو به رخ ما می‌کشن

جاذبه ی اصلی این بنا که عده ای باوردارن که ساخته ی شیخ بهایی هستش مناره های این ساختمان هستش که باتکان دادن یکی دیگری هم به حرکت درمیاد ومن به چشم خودم تکان خوردن مناره ها رودیدم که شخصی بالا رفت وشروع به تکان دادن یکی ازمناره ها کرد ومناره ی دیگر هم فورا شروع به تکان خوردن کرد که واقعا جالب بود واینکه این ساختمان دراصل مسجد بوده وحالا فضای دلپذیری برای دیدن وگشتن وتفریحه

هر دو ساعت یکبار منار را تکون میدن که اگه جمعیت کم باشه خیلی معطل باشی تا منار رو تکون بدن

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 2 ساعت
ساعت دسترسی : 10:30 تا 00:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : 20 خرداد 1321 خورشیدی با شماره 349 در آثار ملی ایران
قدمت این مکان : 600 سال
نوع کاربری : اثر تاريخي
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، هایپرمارکت، غرفه صنایع دستی، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، کرم ضد آفتاب، پاور بانک، شارژر
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، اصفهان، اصفهان، جاده آتشگاه به سوی نجف آباد، محله کارلادان در غرب شهر، منارجنبان
شماره تماس : 9803137716066+
وب سایت : http://www.isfahan.ir/