aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Milad tower architecture

معماری برج میلاد

سبک معماری برج میلاد
ezgif-1-eca2962dc6

سبک معماری برج میلاد و تحلیل معماری برج میلاد، بلندترین آسمان خراش ایران با ارتفاع ۴۳۵ متر را با هم بررسی می‌کنیم، تاریخ افتتاح برج میلاد به سال ۱۳۸۷ خورشیدی بر می‌گردد که تا به امروز، بخش‌های تفریحی و گردشگری زیادی نظیر رستوران گردان برج میلاد، فودکورت برج میلاد، اسکای پارک برج میلاد، تعدادی موزه، گالری به آن افزوده شده است، همچنین در محوطه بیرونی برج میلاد هم تعدادی از بهترین تفریحات غرب تهران و جاهای دیدنی تهران در منطقه ۲ نظیر شهربازی برج میلاد، باشگاه بولینگ برج میلاد، زیپ لاین برج میلاد، پردیس سینمایی برج میلاد، مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد، باشگاه اسکواش برج میلاد و ده‌ها مکان تفریحی، خدماتی و توریستی دیگر افزوده شده است.

از آنجایی که ما قبلا راهنمای بازدید از برج میلاد و تفریحات برج میلاد تهران را به طور کامل شرح داده‌ایم، در این مقاله فقط به تحلیلی، بررسی آمار و ارقام‌های برج میلاد و مراحل ساخت آن می‌پردازیم، همچنین از گالری تصاویر، می توانید عکس بتن ریزی برج میلاد، شفته کاری، ساخت کلاهک و نصب آنتن برج میلاد را مشاهده کنید.

ارتفاع برج میلاد

برج میلاد تهران مهم ترین نماد مدرنیته تهران پایتخت کشور ایران و بلندترین آسمان خراش کشورمان می‌باشد، همچنین این برج ششمین برج بلند مخابراتی دنیا است که عملیات ساخت آن ۱۰ سال به طول انجامید ، همانطور که در مشخصات ابتدایی پست عرض شد این برج با ارتفاع ۴۳۵ متر از تمامی نقاط شهر تهران در صورت پاک بودن آب و هوا قابل رویت می‌باشد،

مهندس معمار برج میلاد

آقای محمدرضا حافظی مهندس معمار برج میلاد، شخصی بود که از سوی شهرداری تهران و سازمان نظام مهندسی ایران، برای ساخت و طراحی بلندترین برج ایارن برگزیده شد و خیلی خوب از پس طراحی و اجرای این سازه بتنی و فولادی بر آمد.

مساحت برج میلاد

از لحاظ جغرافیایی برج میلاد تهران در ابتدای شهرک غرب و شمال غربی تهران در منطقه ۲ با سه بخش ورودی بزرگراه حکیم غرب، بزرگراه شیخ فضل الله نوری و بزرگراه همت به روی تپه‌ای با مساحت ۶۳ هکتار قرار گرفته است و به مشهوترین اتوبان‌های تهران یعنی اتوبان شیخ فضل الله، اتوبان همت، اتوبان حکیم و اتوبان چمران راه پیدا می‌کند.

تاریخچه برج میلاد

در ابتدای دهه هفتاد و شروع گسترش شهرنشینی در پایتخت ایران مشکل آنتن دهی خطوط مخابراتی و تلویزیونی در تهران پدید آمد و علت آن نبود یک برج مرتفع مخابراتی که بتواند تمام شهر را پوشش دهد بود، بر همین اساس مسوولین بخت و شهرداری تهران تصمیم به ساخت یک برج بلند مخابراتی گرفتند و به چندین تیم معماری، تیم اقتصادی، تیم ترافیک و … دستور تحقیقات مفصل ارائه دادند تا بهترین مکان جغرافیایی تهران را از همه لحاظ سنجیده و استارت پروژه را بزنند.

علت انتخاب کوی نصر برای ساخت برج میلاد

قبل از احداث برج، شهرداری تهران و فرمانداری بخت برای انتخاب محل ساخت این برج مخابراتی ابتدا ۴ منطقه یوسف آباد، منطقه لوییزان، منطقه عباس آباد و کوی نصر انتخاب گردیدند که در آخر همین کوی نصر از بین مراکز پیشنهادی برگزیده شد و علت این انتخاب هم ارتفاع مناطب این منطقه، دسترسی به اکثر نقاط شهر، عدم ایجاد ترافیک شهری و دور بودن آن از برج های فرودگاهی و راه آهن تهران بود.

برج میلاد یک برج مخابراتی

پس از شروع امور اولیه تحقیقاتی درباره تپه نصر تهران ، شهرداری تصمیم بر این گرفت که این برج علاوه بر امکانات مخابراتی به یک مرکز گردشگری و تفریحی مبدل گردد تا کاربری آن دوچندان گردد و به مرور زمان به یک قطب تفریحی در تهران تبدیل شود و در آخرین نقشه طراحی آسمان خراش میلاد تهران تصمیم بر این شد که علاوه بر امکانات مخابراتی مورد نیاز ، یک هتل با کیفیت ۵ ستاره، یک سالن بزرگ همایش و کنسرت، چندین رستوران و کافی شاپ و پارک علم و فناوری به آن افزوده شود.

دلیل انتخاب اسم برج میلاد چیست؟

نام این برج هم برگرفته از تاریخ تولد امام خمینی می‌باشد که امروزه به برج میلاد تهران مشهور است، پروژه ساخت این برج ۴۳۵ متری در طول ۱۰ سال به طول انجامید و در سال ۱۳۸۷ هجری شمسی با حضور مسوولین بخت به صورت رسمی افتتاح گردید.

تحلیل معماری برج میلاد

اگر حتی از دور هم به برج نگاه کرده باشید متوجه شده اید که ساختمان کلی دارای ۸ ضلع می‌باشد و بخش زیرین آن که به لابی شهرت دارد بزرگ ترین وسعت را داراست و در انتهای برج  رستوران گردان و مراکز مخابراتی قرار دارند.

بتن ریزی و وزن برج میلاد

از دیگر مشخصات فنی معماری آسمان خراش می‌توان به حجم بالای بتن ریزی در ساخت آن اشاره کرد، به طور کلی ۶۴ هزار متر مربع بتن ریزی در این آسمان خراش صورت گرفت و وزن این اسمان خراش به طور کلی ۱۵۰ هزار تن می‌باشد، برای تزئینات بیرونی و داخلی برج میلاد تهران از ۱۷.۲۰۰ متر مربع شیشه‌های تزئینی و سکوریت استفاده گردید.

اسکله فولادی برج میلاد

همچنین اسکله فولادی سازه به وزن دو هزار و ۵۰ تن یکی از سبک‌ترین فولادهای به کار رفته در صنعت معماری آسیاست، برای کنترل این برج پس از ساخت و اینکه در مقابل بالایای طبیعی و بادهای با شدت بالا چگونه عمل خواهد کرد در بدنه بیرونی برج میلاد حسگرهایی تعبیه شده اند که اگر میلیمتری این برج به هر جهت خم گردد اطلاعات آن به مهندسین مسوول ارسال شود و برای پیشگیری از اتفاقی وحشتناک اقدامات لازم را انجام دهند.

مقاومت برج میلاد در مقابل باد

مقاومت کلی سازه هم مثال زدنیست به طوری که این برج میلاد تحمل بادهای سنگینی تا سرعت ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت را داراست و همچنین در مقابله زلزله کاملا مقاوم می‌باشد. یکی از امور جالب توجه در ساخت سازه ثبت اطلاعات تمامی مهندسین، کارگران، جوشکاران و  … در سیستم های کامپیوتری می‌باشد تا در صورت بروز حادثه علت آن و نام فرد تایید کننده آن محل را داشته باشند.

ستون مرکزی برج میلاد

ستون مرکزی برج میلاد یا در لفظ معماری شفت آن که در بین رستوران گردان و لابی برج قرار دارد تنها کاربری نقل و انتقال مردم بوسیله آسانسور و عبور کابل‌ها و دیگر تاسیسات می‌باشد ، همچنین در همین شفت تعداد ۱۸۶۸ پله برای موارد اضطراری ایجاد شده است،

سرعت آسانسور برج میلاد

سرعت آسانسور برج میلاد ۷.۲ متر بر ثانیه می‌باشد و می تواند بازدید کننده ها را در عرض ۵۱ ثانیه به بالاترین نقطه آسمان خراش منتقل کند. آسانسور برج میلاد در حال حاضر سریع‌ترین آسانسور ایران و چهارمین آسانسور پر سرعت خاورمیانه لقب دارد.

۶ طبقه اول برج میلاد

در ابتدای ورودی شاهد ساختمانی ۶ طبقه خواهید بود که مساحت کلی این ساختمان یا لابی ۱۵۲۰۰ متر مربع می‌باشد، دسترسی به تمام نقاط برج از این ساختمان صورت می‌گیرد و برای مراجعه به رستوران و کافی شاپ‌های گردان باید از آن اقدام نمایید، همچنین در این ۶ طبقه زیرین برج میلاد پله‌های اتوماتیک برقی نصب گردیده که در ایران برترین پله برقی به شمار می‌رود و قابلیت این را دارد که در هر ساعت تعداد ۱۰ هزار نفر را به طبقات مختلف جا به جا کند و در میان این طبقات تعداد ۴ آسانسور برای جا به جایی و سهولت نصب گردیده.

کاربری طبقات برج میلاد

اگر از محوطه بیرونی به این ساختمان بنگرید فقط ۴ طبقه را خواهید دید و علت آن هم این است که ۲ طبقه دیگر در زیر ساختمان قرار دارد و کاربری اداری و تاسیساتی دارند، ۴ طبقه دیگر با تعداد ۸۵ واحد فروشگاهی و تجاری شامل کافی شاپ، فروشگاه های برند، رستوران های لوکس و یک نمایشگاه دائمی به وسعت دویست و دو متر مربع می‌باشند.

آسانسور ۱ و ۲ برج میلاد

برای مراجعه به رستوران گردان باید از آسانسور شماره یک استفاده نمایید که البته همین آسانسور ویژه امور تاسیساتی، اداری و خدماتی می‌باشد و آسانسور شماره ۲ ویژه بازدید مهمان ها از برج است.

معماری کلاهک برج میلاد و تعداد طبقات

مهم‌ترین و در عین حال زیباترین بخش برج همان کلاهک بالای برج میلاد می‌باشد که شامل دوازده طبقه در متراژ و قطرهای مختلف است، همین ۱۲ طبقه خود به تنهایی دارای ۲ آسانسور اختصاصی می‌باشند تا بازدید کننده‌ها را بین طبقات جا به جا نمایند،  این بخش از برج میلاد تهران که به ساختمان راس یا کلاهک برج شهرت دارد دارای یک رستوران گردان بی نظیر و البته گران با ظرفیت ۴۵۰ نفر ، یک رستوران وی ای پی با ظرفیت ۱۲۰ نفر، موزه مشاهیر تهران، کافی شاپ، سالن گالری، ساختمان گنبد آسمان و طبقات ویژه امور صدا و سیما است.

دکل مخابراتی برج میلاد

شاید از خود سوال کرده باشید که ارتفاع دکل نصب شده در بالاترین نقطه اسمان خراش چقدر است و چه کاربری دارد، ارتفاع دکل آنتن برج میلاد  ۱۲۰ متر می‌باشد که به صورت یک ۶ ضلعی طراحی شده تا به تمام جهات شهر دسترسی داشته باشد،

وزن آنتن مخابراتی برج میلاد

جالبه بدانید فقط وزن همین دکل آنتن که با پوششش فایبرگلاس ضد زنگ تعبیه شده ۳۵۵ تن می‌باشد و آنتن‌های رادیویی، آنتن‌های آنالوگ و تلویزیون‌های دیجیتال در آن نصب گردیده است، خیلی جالبه یک آسانسور کوچک دقیقا در بین این دکل ویژه مهندسین برتر ای تی و شبکه نصب گردیده تا در صورت لزوم به وسیله آن به بالاترین نقطه دکل مراجعه کنند و امور تعمیراتی خود را انجام دهند.

گسل نزدیک برج میلاد

یکی از نکات قابل توجه و البته منفی درباره آسمان خراش این است که این اسمان خراش دقیقا در کنار یکی از گسل‌های فعال شهر تهران ساخته شده و در واقع در کشورهای توسعه یافته از ساخت برج های مرتفع و مهم در جوار گسل‌های فعال جلوگیری به عمل می‌آید که البته مقاومت این برج در مقابل زلزله در حد بالایی می‌باشد و چندان جای نگرانی نمی‌باشد.

رکوردهای برج میلاد

برج میلاد به عنوان ششمین برج بلند مخابراتی دنیا پس از برج های توکیو، گوانگ ژو، تورنتو، مسکو و شانگهای رکورد دار می‌باشد و همچنین بیستمین آسمان خراش نامتکی یعنی برجی که بدون هیچ پایه یا سیم های نگهدارنده سرپا هستند در دنیا شناخته می‌شود و یکی از مهم ترین نمادهای مدرن ایران به شمار می‌رود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=86136
van

ترلان کمیلی

بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی

مطالب مرتبط
پربازدیدترین مکان جهان در سال 2023!
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
هزینه گرفتن پاسپورت 1403+مدارک لازم پلیس +10
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
استعلام و پیگیری پرداخت عوارض خروج از کشور در سداد
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
عوارض خروج از کشور در سال 1402
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
ثبت نام ارز مسافرتی 1000 یورو از بانک و بله 1403!
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بهترین جاهای دیدنی تهران در عید نوروز
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
ساعت دسترسی : 09:00 تا 22:00
ثبت شده در : بلندترین آسمان خراش ایران با 435 متر ارتفاع - ششمین برج مخابراتی بلند دنیا - سریع‌ترین آسانسور و پله برقی ایران - بزرگترین رستوران گردان آسیا
قدمت این مکان : 1387 خورشیدی
نوع کاربری : برج مخابراتی، سکوی بازدید، سکوی پرش، رستوران و فودکورت، موزه، گالری
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس
آدرس :  استان تهران، تهران، منطقه 2، بزرگراه شهید همت شرق، بزرگراه شیخ فضل الله نوری، کنارگذر اختصاصی برج میلاد، جنب بیمارستان میلاد
شماره تماس : 0218585
وب سایت : https://miladticket.com/