aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

موزه مردم شناسی سیستان زابل

موزه مردم شناسی سیستان زابل
ezgif-1-eca2962dc6

موزه مردم شناسی سیستان از جاذبه های گردشگری زابل می باشد ، بنای این موزه متعلق به کنسولگری انگلیس در قرن نوزدهم میلادی در زابل است که در حیاط موزه، یک قایق ساخته شده از نی‌های دریاچه هامون و برای استفاده از آن در همان دریاچه وجود دارد. به این قایق‌ها توتن یا توتی گفته می‌شود و تا اوایل دهه ۷۰ شمی که دریاچه هامون اندکی آب داشته است، استفاده می‌شدند. تعدادی از اشیا به دست آمده از شهر سوخته در این موزه نگهداری می‌شوند. برای آشنایی با تمدن بزرگ شهر سوخته، بازدید از موزه زابل پس از بازدید از شهر سوخته، موزه شهر سوخته، موزه زاهدان پیشنهاد می‌شود. منتظر تجربیات شما در کامنت ها هستیم.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=68486
van

سامیار علیپور

کل زندگی من شده گردشگری و سفر و همه برنامه هام طوریه که بتونم ماهی دو مرتبه گردشی هیجان انگیز داشته باشم.

مطالب مرتبط
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
فرودگاه چابهار کنارک
کوروش ابریشمی
11 دیدگاه
زیباترین سواحل چابهار، بریس، تیس و رمین
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مرکز فرهنگی و هنری توپخانه عامره استانبول
مهری شاپوری
0 دیدگاه
موزه توهم استانبول
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
5 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

موزه مردم شناسی سیستان یکی از زیباترین آثار تاریخی سیستان می باشداین مکان در دوره قاجار و در سال ۱۸۹۸ میلادی به عنوان کنسولگری انگلیس توسط معماران محلی احداث شده است .
این موزه درخیابان فردوسی روبروی سالن حجاب شهر زابل واقع شده و دارای بخش‌های مختلف از جمله شکار، نمایش آداب و سنت‌های بومی، محلی شامل لباس، کشاورزی، گلیم بافی، پخت نان، آسیاب محلی و قبرستان قدیمی است.موزه مردم‌شناسی سیستان، ۴ هزار متر مربع مساحت و هزار و۲۰۰ متر زیربنا دارد در حال حاضر بیش از ۳۲ هزار شی و اثر تاریخی کاوش‌های دهانه غلامان و شهر سوخته در این موزه نگهداری می‌شود.
این بنا در قطعه زمینی به مساحت ۳۹۵۲ متر مربع و زیر بنای ۱۱۲۵ متر مربع واقع شده است . در طراحی معماری و اجرای این بنا به جنبه های اداری،نظامی با بهره گیری از شیوه معماری سنتی و بومی توجه شده است. بنا شامل مجمو عه ای از اتاقهای کوچک و بزرگ تشکیل شده که توسط در یا راهروهایی با هم ارتباط پیدا می کند پوشش سقف کلیه ی فضاها به صورت گنبدی در انواع مختلف بوده و در پشت با م نورگیر و لوله بخاری هایی تعبیه شده است.
در سال ۱۳۶۸ ساختمان بعنوان گنجینه موقت و نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زابل تغییر کاربری یافت و در نهایت از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۸۵ بمدت ۱۸ سال کارهای مرمتی روی ساختمان صورت گرفت و در شهر یور سال ۱۳۸۵ رسمآ فعالیت خود را بعنوان موزه مردم شناسی سیستان آغاز نمود.

همزمان با شکل گیری شهرستان زابل این ساختمان در آغاز قرن ۱۹ میلادی توسط انگلستان بعنوان کنسولگری برای اهداف استعماری در منطقه احداث شد پس از آن تا سال ۱۳۶۸ بعنوان مرکز بهداشت شهرستان مورد بهره برداری قرار گرفت در سال ۱۳۶۸ ساختمان بعنوان گنجینه موقت و نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زابل تغییر کاربری یافت و در نهایت از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۸۵ بمدت ۱۸ سال کارهای مرمتی روی ساختمان صورت گرفت و در شهر یور سال ۱۳۸۵ رسمآ فعالیت خود را بعنوان موزه مردم شناسی سیستان آغاز نمود.
این بنا در قطعه زمینی به مساحت ۳۹۵۲ متر مربع و زیر بنای ۱۱۲۵ متر مربع واقع شده است .
در طراحی معماری و اجرای این بنا به جنبه های اداری،نظامی با بهره گیری از شیوه معماری سنتی و بومی توجه شده است. بنا شامل مجمو عه ای از اتاقهای کوچک و بزرگ تشکیل شده که توسط در یا راهروهایی با هم ارتباط پیدا می کند پوشش سقف کلیه ی فضاها به صورت گنبدی در انواع مختلف بوده و در پشت با م نورگیر و لوله بخاری هایی تعبیه شده است.

بازسازی منزل مسکونی :
نقشه این اتاق کم و بیش چهار گوش بوده مصالح ساختمانی بکار رفته در اتاق عبارتند از چینه – خشت- چوب و حصیر که بعنوان زیر انداز و سایه بان استفاده شده و اندود کاهگل که بر روی دیوارها بکاررفته است این اتاق دارای در – درگاه- سقف- اجاق و خمره های سفالی جهت نگهداری غلات و آ ذوقه بوده است را شامل می شود .
قبور بازسازی شده :
دو نمونه از گورهای بازسازی شده در ساختمان موزه مردم شناسی سیستان به نمایش گذاشته شده است ۱- گودالهای دو قسمتی که از رایجترین و بیشترین گونه ساختاری قبور حفاری شده در شهر سوخته می باشد ۲- نمونه سردابه ای که عبارت از یک گودال عمودی سپس یک اتاقک یا دخمه جنب گودال عمودی زده می شده است در هر دو نمونه از گودال اشخاص
بصورت چمباتمه ای (جنینی ) دفن شده اند . و در هر دو نمونه از گور اشیا و ظروف سفالی بدلیل اعتقاد به دنیای پس از مرگ قرار داده می شده است . با توجه به اختلاف بین اشیا و لوازم داخل قبور کیفیت و مرغوبیت – نوع مواد استفاده شده در ساختار آن می توان به شناسایی درجه فقر و غنا – طبقه اجتماعی- در برخی موارد شغل و جایگاه اصلی و یا حداقل وابستگی های خاص جغرافیایی و نوع ساختمانی پی برد .

از موزه زیباتر برخورد و مهمان نوازی یکی از کارمندهاش بود.

حتما از این موزه دیدن کنید و از توضیحات کارشناسان استفاده کنید .عالی بود

محلی خوب برای دیدن آثار شهر سوخته سیستان

موزه مردم شناسی سیستان در شهر زابل ساختمانی ساده وزیبا با آثاری ارزشمند است. این بنا قبلا ساختمان کنسولگری انگلستان بوده است

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس