aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

موزه و باغ نگارستان تهران

تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران
ezgif-1-eca2962dc6

موزه و باغ نگارستان تهران یکی از مشهورترین باغ موزه های تهران می باشد که امروزه علاوه بر سازه های تاریخی یک کافه رستوران سنتی در آن فعال است و گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب می کند، در این مقاله به صورت ویژه با تاریخچه، معماری ، آدرس و راهنمای گردشگری باغ نگارستان اشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.تصاویر موزه و باغ نگارستان تهرانتصاویر موزه و باغ نگارستان تهران

باغ نگارستان تهران

باغ نگارستان تهران در سال ۱۲۲۲ هجری قمری با دستور شخص فتحعلی شاه قاجار در محل جغرافیایی کنونی ساخته شد، یکی از دلایلی که نام این باغ تاریخی نگارستان است ، اشکال و نقاشی هایی بود که در دوره فتحعلی شاه به وفور در جای جای باغ دیده می شدند و پس از آن بیش از نیمی از آن ها از بین رفتند.

این باغ برای اقامت تابستانه فتحعلی شاه قاجار در تهران ساخته شد ، این باغ در ابتدا دارای سازه های مختلفی نظیر تالار سلام، تالار آئینه ، تالار قلمدان، تالار دلگشا ، چندین حوض زیبا همراه با نقاشی ها، آثار مینیاتوری و خطوط قرآنی فراوانی طراحی و اجرا گردید.

تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران

تاریخچه باغ نگارستان

پس از فوت فتحعلی شاه قاجار و روی کار آمدن مظفرالدین شاه قاجار ، این باغ به یک موزه و کتب خانه هنری تغییر کاربری داده شد، این پادشاه قجری ریاست این پروژه را به کمال الملک نقاش مشهور ایرانی سپرد تا علاوه بر جذب هنرمندان جوان ، موزه ای از آثار خودش را با نام موزه مکتب در همین باغ دایر کرد.

پس از آن و در طول سالها موزه و باغ نگارستان تهران شاهد وقایع تاریخی مهمی بود، از دسیسه ناصرالدین شاه و احمد شاه تا میهمانی های متعدد پادشاهان قجری همراه با همسرانشان و همچنین انقلاب مشروطه که از همین رو به تدریج بناهای زیبای آن رو به تخریب گام نهادند.

در مجموع در این باغ و دانشسرای و دارلمعلمین آن افراد مشهوری همچون پروفسور حسابی، کمال الملک، پروین اعتصامی و ملک شعرای بهار به تحصیل و تدریس پرداختند، در ادامه با تعدادی از روایت های تاریخی نگارستان اشنا خواهید شد :

  • این باغ محل قتل قائم مقام فراهانی می باشد که در حوض آن به قتل رسید.
  • سرسره مشهور فتحعلی شاه در این باغ وجود داشت که امروزه تخریب شد.

تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران

باغ نگارستان در دوره پهلوی

با روی کار آمدن پهلوی ها در ایران ، نگارستان به دستور پهلوی اول با همکاری یک معمار مشهور روسی با نام ویلادیمیر شیاخوف و یک معمار ایرانی با نام استاد علی اکبر باغبان مورد مرمت قرار گرفت ، این اتفاق در سال ۱۳۰۹ هجری خورشیدی رقم خورد که طی آن یک بنای دیگر به عنوان مدرسه نوین تهران در داخل باغ احداث گردید.

تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران

دارلمعلمین نگارستان

پس از ساخت دارالمعلمین با ۱۶۴ اتاق درسی و معماری ایرانی اصیل ، تعداد زیادی از فرهیختگان ایرانی در محل این مدرسه رشد و نمو پیدا کردند ، در سال ۱۳۱۱ خورشیدی این مدرسه به دانشسرای عالی تغییر کاربری پیدا کرد، همچنین پروین اعتصامی در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی با همکاری اداره فرهنگ بخت با ساخت کتابخانه ای مجهز ، ریاست این کتابخانه را در جوار دانشسرای عالی بر عهده گرفت.

دیدنی های باغ نگارستان تهران

امروزه با ورود به باغ نگارستان تهران دیدنی های زیادی پیش روی شماست، یکی از برترین ویژگی های باغ فضای سبز و حوض های آن می باشد، همچنین گالری ها ، موزه ها و سازه های تاریخی متعددی وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم :

تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران

نمایشگاه سفال 

نمایشگاه دائمی سفال در ضلع شرقی باغ نگارستان تهران برپا می باشد که در آن علاوه بر کلاس های آموزشی ، سفال های زیبا و دست ساز به مشتاقان به فروش می رسد و همه روزه بین ساعات ۸ صبح الی ۱۳ فعال است.

تالار روح الامینی

یکی دیگر از بخش های دینی نگارستان موزه مردم شناسی و تالار تصاویر تاریخی دکتر روح الامینی می باشد که در انتهای باغ قرار گرفته است.

تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران

گلخانه نگارستان

در همان ابتدای ورودی موزه نگارستان ، گلخانه ای زیبا در نزدیکی نمایشگاه سفال برقرار می باشد که در آن گل های نادر و کم یابی پرورش داده می شوند و به فروش می رسند.

کافه روحی باغ نگارستان

کافه روحی باغ نگارستان تهران یکی از محبوب ترین تفریحات داخلی آن می باشد که در آن هر نوع نوشیدنی های سرد و گرم و غذاهای سبک ارائه می شود، این کافه همزمان با ساعات کاری موزه نگارستان فعال است که می توانید از آن استفاده کنید :

موزه نگارستان

در این باغ تعدادی موزه فعال می باشد که از بخش دیدنی آن بشمار می رود، موزه مکتب کمال الملک دارای آثاری از خود او و شاگردانش است که در واقع به پیروان راه کمال الملک شهرت داشتند، موزه ای دیگر با نام موزه آثار علی اسفرجانی در گوشه ای دیگر از باغ فعال بوده که در آن آثاری مینیاتوری ، نقاشی و معرق کاری های این هنرمند برجسته ایرانی به نمایش در آمده اند.

موزه ای دیگر که در آن آثاری از ملک شعرای بهار به نمایش در آمده اند فعال است، اشعار، تعدادی دست نوشته و نماهای دیجیتال از دیدنی های این بخش بشمار می روند ، مجموعه ای کوچک تر با نام مجموعه استاد جهانگیر ارجمند دیده می شود و در آخر مجموعه ای با نام مردم نگاری از دکتر روح الامینی دیده می شود که در آن شیوه زندگی مردم بومی آن سالها به تصویر کشیده شده است.

تصاویر موزه و باغ نگارستان تهران

تندیس فردوسی

در محوطه اصلی باغ نگارستان تهران یک تندیس زیبا از فردوسی دیده می شود که توسط دانشجوی ایرانی مقیم کشور فرانسه با همکاری تنی چند از اساتید مجسمه سازی فرانسوی با زیباترین شکل ممکن ساخته شد، این مجسمه در سال ۱۳۱۳ هجری خورشیدی با همکاری بیش از ۴۰۰ دانشجو و استاد ایرانی – فرانسوی ساخته شد.

چگونه به باغ نگارستان بروم

با سوار شدن به خط دوی متروی تهران و پیاده شدن در ایستگاه بهارستان و کمی پیاده روی به درب اصلی مجموعه خواهید رسید، همچنین با خودروی شخصی آدرس ابتدای مقاله را دنبال کنید .

سخن پایانی

شما می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره باغ موزه نگارستان در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=19716
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
بازارچه دستفروشان بازار شوش
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بهترین جاهای دیدنی تهران در عید نوروز
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بورس مراکز خرید و بازار مبل تهران
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
shopping-centers-shahrake-gharb-tehran
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
20 تا از بهترین مراکز خرید شمال تهران
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
ترمینال های مسافربری تهران کجاست؟
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس