aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Wooden Village of Neyshabur

دهکده چوبین نیشابور

تصاویر دهکده چوبی نیشابور
ezgif-1-eca2962dc6

دهکده چوبین معروف به دهکده چوبی از بهترین جاهای دیدنی نیشابور است، ساعات بازدید دهکده چوبین نیشابور و مسجد چوبی نیشابور همه روزه از ۸ صبح تا ۱۸، حتی در روزهای تعطیل و جمعه‌ها می‌باشد، روستای چوبین نیشابور یکی از خاص‌ترین جاهای دیدنی ایران است که بی اغراق در هیچ کجای ایران مشابه آن را نخواهید دید، فاصله مرکز شهر نیشابور تا دهکده چوبین ۲۱ کیلومتر است که از مسیر جاده اسحاق آباد عبور می‌کند، برای رسیدن به این جاذبه گردشگری جذاب با خودروهای سواری از نقشه دهکده چوبین نیشابور در ابتدای مطلب استفاده کنید، در ادامه با تاریخچه، معماری، سازنده و اطلاعات جالب این روستای چوبی آشنا خواید شد.

دهکده چوبین

دهکده چوبین یکی از ۱۲ تاز از بهترین جاذبه‌های دیدنی نیشابور است که هر مسافری باید آن را تماشا کند، روستای تمام چوبی که در خود اولین مسجد چوبی ایران زمین را هم جای داده است، این دهکده دارای سازه های مختلفی از جمله رستوران، واحدهای اقامتی، فروشگاه ، کافی شاپ و مسجد می‌باشد که همه آنها از جنس چوب هستند.

تصاویر دهکده چوبی نیشابور

موسس دهکده چوبین نیشابور

مهندس برجسته ایرانی آقای حمید مجتهدی با هدف رونق گردشگری شهر نیشابور و روستای تقی آباد دهکده چوبی نیشابور را ایجاد کرد و نام این دهکده و خودش را برای همیشه در کتب تاریخی درج نمود، پس از فوت مهندس در سال ۱۳۹۲ شمسی همسر وی که خود تحصیل کرده در کشور امریکا بود مدیریت دهکده را بر عهده گرفت.

فضای سبز دهکده چوبین

در محیط بیرونی این دهکده و جای جای آن فضای سبز بی نظیری همراه با درختان چنار و سرو به چشم می‌خورند که زیبایی‌های دهکده چوبی نیشابور را دو چندان کرده‌اند، در همان سال‌های اولیه دو چاه عمیق برای تامین آب آشامیدنی و فضای سبز دهکده ایجاد گردید که امروزه از این برای پرورش طبیعی ماهی استفاده می‌شوند.

تاریخچه دهکده چوبی نیشابور

در کتب تاریخی آمده است که در ابتدا فرزند ارشد آیت الله آخوند خراسانی به نام ملا محمد برای رفاه حال زواران امام رضا (ع) اقدام به ساخت چندین مرکز تفریحی، اقامتی و حمام در بین راه مشهد و در روستای اجدادیشان کردند.

روستای ملا محمد آقازاده

البته این اقامتگاه‌ها نه تنها در شهر نیشابور بلکه در شهر قبل از آن یعنی سبزوار هم طراحی شدند و تا سال‌ها زواران امام رضا از آن‌ها برای استراحت در بین راه استفاده می‌کردند، در واقع همین روستایی که دهکده چوبی نیشابور در آن قرار دارد با نام روستای ملا محمد آقازاده در بین مردم به شهرت رسید.

حمید مجتهدی سازنده دهکده چوبین

جاده قدیم تهران و غرب به مشهد از همین روستا عبور می‌کرد که با توجه به تغییر این جاده و عبور آن از داخل شهر نیشابور کم کم نام این روستا از زبان مردم دور شد و رو به تخریب رفت تا اینکه مهندس حمید مجهتدی یکی از نوادگان ملا محمد پس از تحصیل در کشور ایالات متحده امریکا برای زندگی به ایران و دهکده اجدادی‌اش بازگشت و تصمیم به ساخت دهکده چوبی نیشابور گرفت. مهندس مجتهدی با تلاش و زحمت فراوان تمام این محل کم کم با چوب تزئین کرد و با کمک اصول معماری که در امریکا فرا گرفته بود، مصالح را با چوب جایگزین کرد و با کاشت صدها نهال درخت باعث شد امروزه از زیباترین دهکده‌های چوبی دنیا باشد.

مدت زمان ساخت دهکده چوبین

تقریبا از صفر تا صد ساخت دهکده چوبی نیشابور توسط مهندس مجتهدی چیزی در حدود بیست و دو سال زمان برد تا به شکل کامل امروزی‌اش در آمد و از زیباترین منازل موجود در روستا منزل خود آقای مجتهدی می‌باشد که در سه طبقه زیبا و کم نظیر طراحی شده است و در تصاویر قابل مشاهده می‌باشد، در ادامه با جاذبه های گردشگری دهکده چوبی نیشابور بیشتر آشنا خواهید شد تا در سفر خود به این دهکده زیبا با اطلاعات کافی گردش نمایید.

۱- موزه دهکده چوبی نیشابور همراه با کتابخانه

ساختمانی که امروزه به موزه و کتابخانه تبدیل شده است، در ابتدا توسط خود آقای مجتهدی با زیباترین اصول معماری برای فرزندشان احداث کردید که با کوچ فرزند ایشان، این ساختمان را به موزه و کتابخانه‌ای با مساحت ۱۲۴ متر مربع تغییر کاربری دادند، برخی کتب تاریخی، اسناد تاریخی و تصاویری سیاه و سفید از دوره های قاجاریه تا پهلوی و جمهوری اسلامی برای بازدید کنندگان قرار گرفته است.

۲- مسجد چوبی نیشابور

همانطور که در ابتدای مقاله عرض شد، این مسجد به عنوان اولین مسجد چوبی در بین گردشگران شناخته می‌شود، علاوه بر زیبایی، این مسجد با عجیب ترین اصول معماری توسط خود مهندس مجتهدی تعبیه شده است و در آن عایق‌هایی برای جلوگیری از پوشیدگی چوب‌ها و حمله موریانه‌ها ایجاد شده است.

تصاویر دهکده چوبی نیشابور

سبک معماری مسجد چوبی

مسجد چوبی از مهم‌ترین دیدنی‌های دهکده چوبین نیشابور که در مقابل زلزله‌های هشت ریشتری هم مقاوم است، برای ورود و خروج مسافران در این مسجد سه درب طراحی شده و با دارا بودن سه گنبد، در مساحتی ۲۰۰ متر مربعی با سقف‌های شیروانی و دارای شیب از دورترین نقطه این مکان هم قابل رویت می‌باشد.

مناره مسجد چوبی

مناره‌های ۱۳ متری مسجد چوبی هر کدام وزنی بالغ بر ۴ تن دارد و ظاهر این مسجد از نمای هوایی بسیار شبیه به یک کشتی معکوس است، برای طراحی این مسجد آقای مجتهدی از ۴۱ تن چوب استفاده کرد و ساخت آن ۲ سال ۳ ماه برای وی زمان برد.

معماری عنکبوتی در مسجد چوبی

سبک معماری استفاده شده در ساخت این مسجد معماری عنکوبی دبل می‌باشد که در این سبک وزن کلی سازه ابتدا به روی سقف تقسیم می‌شود و سپس از دیوارهای دوجداره‌ای که طراحی شده است، وزن آن به زمین منتقل می‌گردد و همین موضوع علاوه بر شگفتی و نبوغ آقای مجتهدی باعث گردیده تا مسجد تا قرن‌ها هم سالم باقی بماند، در نقطه اتصال هر یک از گلدسته‌ها به سقف اصلی مسجد کانال تهویه هوا تعبیه شده است، در فصول گرم و سرد سال تهویه مناسب و کاملا طبیعی همانند بادگیرهای شهر یزد صورت بگیرد.

مسچد چوبی ، مسجدی تمام چوبی

نکات جالب توجه درباره این مسجد آن است که در ساخت کابینت‌ها، بخش چایخانه و لوازم آن از قبیل سینی‌ها و قاشق از چوب گردو استفاده شده و به روی همه آن‌ها آثار مینیاتوری و منقش به خط ثلث و نستعلیق از ایات قرآنی به چشم می‌خورد که در کمتر نقطه‌ای از دنیا چنین هوش معماری را با چوب شاهدش هستیم.

مقبره مهندس مجتهدی

آرامگاه خود مهندس حمید مجتهدی در بخش مقابل مسجد و در حیات اصلی قرار دارد و در وصیتی جالب ایشان تعداد زیادی چوب‌های آماده کرده در بخش انباری مسجد را برای مسوولین پس از وی نهاده‌اند تا در صورت نیاز به بازسازی مسجد از آن چوب‌ها استفاده نمایند و در آخر باید بدانید این مسجد حز جدیدترین سازه‌هایی بود که مهندس مجتهدی در سال ۱۳۸۷ دقیقا در جای مسجد قبلی این روستا که تخریب شده بود، احداث گردید تا آخرین یادبود معماری وی با زیبایی هر چه تمام تر در روستا خودنمایی کند.

۳- رستوران دهکده چوبین نیشابور

از دیگر بناهای دیدنی موجود در دهکده چوبی نیشابور، رستوران چوبی روستا می‌باشد، این سازه هم که دقیقا همانند مسج چوبی دارای عایق‌های ضد پوسیدگی و تحمل زلزله تا ۸ ریشتر می‌باشد و با هشت ضلع اصلی به آسانی قابل رویت است، به غیر از کف رستوران چوبی که از موزائیک است، سایر لوازم موجود نظیر صندلی و میزها همگی از چوب ساخته شده‌اند و در یک محیط دویست متر مربعی قابلیت گنجایش بیش از ۱۵۰ فرد را به طور همزمان داراست.

همانطور که در عکس‌های رستوران چوبی مشاهده می‌کنید، سقف مجموعه که روی یک ۸ صلعی بنا شده است، دارای سوراخ‌هایی برای عبور نور می‌باشد که در طول فصل‌های سرد سال با یک پلاستیک بزرگ پوشانده می‌شود و در داخل مجموعه گلدان‌هایی دیده می‌شود که نهال آن‌ها خود در درون تنه‌هایی از درختان که برش خورده است، قرار دارد.

سایر دیدنی‌های دهکده چوبی نیشابور

از دیگر سازه‌هایی که می‌توانید در حین سفر به دهکده چوبین نیشابور، از آن‌ها بازدید به عمل آورید، می‌توان به آلاچیق‌های چوبی که برای پیک نیک مسافران در نظر گرفته شده است، نانوایی چوبی بی نظیر، استخری بزرگ در محوطه اصلی این روستا، سرویس‌های بهداشتی زیبا و فضای سبز کم نظیر اشاره کرد.

مراکز اقامتی در دهکده چوبی نیشابور

در این محل تعداد زیادی خانه‌های ویلایی کوچک قرار دارد که مسافران می‌توانند در آن‌ها اقامت داشته باشند و در صورت تمایل به برپایی کم بوم‌گردی، می‌توانید با همراه داشتن لوازم کمپینگ که در بالا عرض شده، چادر خود را در حوالی دهکده بر پا نمایید.

امکانات رفاهی دهکده چوبین

برای رفاه حال گردشگران در این روستا امکانات رفاهی خوبی نظیر آنتن دهی عالی موبایل، سرویس بهداشتی، نمازخانه ، فروشگاه، کافی شاپ، رستوران، مراکز اقامتی، لوله کشی آب و همچنین سیستم برق کشی خوب اشاره کرد.

شرایط آب و هوایی نیشابور

در مجموع شهر نیشابور دارای آب و هوای سرد و خشک بوده و در طول فصل پاییز و زمستان هوا بسیار سوزناک می‌باشد، بهترین ماه‌ها برای سفر به دهکده چوبی نیشابور بین ماه‌های فروردین تا مرداد می‌باشد.

چگونه به دهکده چوبین برویم ؟

برای مراجعه به دهکده چوبین نیشابور پس از رسیدن به شهر باید وارد جاده عمر خیام یا جاده اسحاق شوید با طی کردن مسیری پنج کیلومتری به تابلویی به نام امامزاده فضل بن شازان روبرو می‌شوید که باید وارد همان فرعی شوید و پس از عبور از امامزاده با طی ۳.۵ کیلومتر با این محل روبرو می‌شوید. نقشه دهکده چوبین در ابتدای مطلب به شما کمک می‌کند.

سخن پایانی

در مقالات گذشته شما را با لیست آرامگاه‌های نیشابور، ایستگاه راه آهن نیشابور و روستاهای دیدنی نیشابور آشنا کردیم، در انتها منتظر امتیاز و نظرات شما درباره دهکده چوبین نیشابور در بخش زیر خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=16373
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
بندر دیوان کجاست؟
فاطیما علیزاده
0 دیدگاه
بندر چیرویه کجاست؟
مهدی خانی
0 دیدگاه
رستوران محمد اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
best-attractions-in-neyshabur
فاطمه انوری
0 دیدگاه
موزه حیات وحش نیشابور
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
کاروانسرای شاه‌عباسی نیشابور
فاطمه انوری
3 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
3 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

بسیار زیبا و دیدنی بود
باغ بزرگی که چندتا خانه چوبی در اون قرار داره به همراه یک مسجد کاملا چوبی که معماری بسیار منحصر به فرد داره و از بیرون با کتیبه های ایه های قران تزیین شده و داخلش بسیار خنک و زیباست در ادامه غرفه های صنایع دستی هست و امکان عکس انداختن با لباس محلی و مواد غذایی مثل اش و غیره
کل محوطه پوشیده از درخت و شمشاد زیبایی هست و صدای پرنده ها که محوطه رو بسیار جالب کرده یک کلبه هست که قسمت بالای اون کتابخانه چوبی هست
و در انتهای باغ، رستورانی جالب که دیوارهایی پوشیده از گل داره و یک محوطه بازی برای کودکان
در ابتدا و انتها هم سرویس دستشویی موجود هست
توصیه میکنم حتما بازدید کنید
سوییت هایی هم برای اقامت شبانه در نظر گرفته شده

اولین بار اتفاقی دیدم شبکه مستند داره یه مسجد رو نشون میده که تمام بنای اون از چوب ساخته شده و هیچ نوع اسکلت فلزی نداره 🪓🪵
اول تصور کردم آسیای میانه و شاید مالزی باشه ،، کمی که گذشت با تماشای بیشتر مستند متوجه شدم داخل ایرانه و گفتم حتما تو استان گلستان یا شایدم مازندرانه 🌲🌳
ولی جالب بود این مسجد در شهر نیشابور قرار داره 🤠
فقط همین مسجد هم نیست و یه مجموعه کامل روستایی هست شامل کتابخانه و رستوران و نانوایی و … که همگی از چوب و یادگار دستان هنرمند مرحوم مهندس حمید مجتهدی می‌باشد ،،
اگر با ماشین شخصی به مشهد سفر میکنید حتما سری هم به این مجموعه بی‌نظیر در شهر تاریخی نیشابور بزنید 😍
اگر هم مسجد چوبی نیشابور رو سرچ کنید کلی اطلاعات جالب در مورد این دهکده چوبی میتونید به دست بیارید ،
در کل یک اثر ماندگار و بی‌نظیر هست که بازدید از اون خالی از لطف نیست

مسجد چوبی دیدنش خالی از لطف نیست البته به زیبایی گذشته نیست محیطش نیاز به رسیدگی داره

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 2 تا 4 ساعت
ساعت دسترسی : 08:00 تا 18:00
هزینه ورودی : دارد
نوع کاربری : اولین مسجد چوبی ایران
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه، رستوران، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، غرفه صنایع دستی، نمازخانه، نیمکت، آلاچیق
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، خراسان رضوی، شهرستان نیشابور، 16.8 کیلومتری بلوار شهدا، جاده تقی آباد طلایی، دهکده چوبی
شماره تماس : 05142313373