aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان کجاست؟
ezgif-1-eca2962dc6

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان یکی از عجیب ترین جاذبه های تاریخی خاورمیانه در ایران می باشد که همچنان طریقه ساخت آن در هاله ای از ابهام قرار دارد ، تصور ساخت شهری سه طبقه در عمق بین ۴ الی ۱۸ متری زیر زمین شاید برای شمایی که تا به حال به کاشان سفر نکرده اید قابل باور نباشد، داستان فقط به اینجا ختم نمی شود ، این شهر تا سال ۱۳۸۳ خورشیدی کشف نشده بود ، در همان سال بود که در یک عملیات حفاری به طور کاملا اتفاقی این شهر عجیب سه طبقه کشف شد .

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

شهر زیرزمینی نوش آباد

اهمیت این شهر به قدری بالا بود که در سال ۱۳۸۵ خورشیدی به فهرست میراث ملی ایران افزوده گردید ، در این مقاله به طور کامل با آدرس ، تاریخچه، معماری و راهنمای بازدید شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان در استان اصفهان آشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

نوش آباد

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان امروزه به عنوان بزرگترین سازه زیرزمینی به صورت معماری دست کند شناخته می شود که کمتر کسی از وجود آن خبر دار است ، این شهر در عین حال تاریخی بودنش دارای سیتم تهویه عجیب و غریبی هم هست که نمونه دیگری نظیر آن در جهان وجود ندارد ، این شهر با کاربری نظامی طراحی و ایجاد شده تا در مقابل حملات دشمن مردم به آن پناه ببرند ، در خیلی از کتب باستانی نام آن اویی خطاب شده که مقصود همین شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان است .

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

درباره شهر زیرزمینی نوش آباد

وسعت شهر زیرزمینی نوش آباد ۱۵ هزار متر مربع می باشد که در آن انواع اتاق ها ، مطبخ ها ، درب ها و دیواره های عجیب و زیبا وجود دارد ، با توجه به اهمیت این مکان در سال ۱۳۸۵ شمسی به فرهست میراث ملی ایران با شماره ۱۵۸۱۶ اضافه گردید ، وجه تسمیه اویی نام باستانی اینجا به معنای آهای در فارسی بوده که مردم برای پیدا کردن هم در تاریکی از آن کلمه استفاده می کردند ، برای بازدید از این محل تنها دو ورودیبا عمق یازده و دوازده متر وجود دارد که هر کدام به طور میانگین دارای چهل پله هستند .

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

بخش های دیدنی نوش آباد

بخش های دیدنی شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان شامل موراد متعددی می شود ، آب انبار این محل با شیوه ای عجیب معماری شده بود تا آب بوی گندیده نگیرد و خنک باقی بماند ، به گفته مورخین تا سال ۱۳۵۰ خورشیدی این اب انبار همچنان پر آب بوده و آبش از قنات های تاریخی شهر کاشان تامین می شده است ، این آب انبار دقیقا در مقابل ورودی شماره یک قرار دارد که بعد از آن می توانید از یک اتاق نگهبانی و سرویس بهداشتی تاریخی هم دیدن کنید .

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

سازه های داخلی

درون شهر زیرزمینی نوش آباد سازه های متعددی وجود دارد ، اگر شما از ورودی شماره دو به داخل اینجا مراجعه کنید ، راهروهایی با ارتفاع یک متر و بیست سانتیمتر می بینید که برای عبور باید مراقب سرتان باشید ، یک اتاق زرگ در انتهای راهرو برای نگهداری مواد غذایی ، چندین سکونتگاه عمومی و خصوصی برای مردم و همچنین ردهایی روی دیوارها خواهید دید که در آن چراغ پیه سوز برای روشنایی نصب می شده است .

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

دانستنی های جالب از نوش آباد

در ادامه با برخی دانستنی های جالب از نوش آباد آشنا خواهید شد ، به گفته کارشناسان مردم به هنگام حمله دشمن خیلی سریع از ورودی های شماره یک و دو که به شکل یک چاه آب بوده وارد اینشهر می شدند و اولین نفر اقدام به روشن کردن چراغ های پیه سوز می کرده تا سایری بتوانند مسیر خود را براحتی پیدا کنند ، بومیان بعد رسیدن به کف زمین دوباره باید مسیری رو به بالا را ط می کردند تا به شهر برسند ، همین شیوه معماری باعث میشد که مهاجمین حتی در صورت هجوم به شهر نتوانند هیچ کاری انجام دهند .

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

نکات مهم از نوش آباد

طبقات مختلف نوش آباد که ابتدای مقاله عرض کردیم شامل سه طبقه می شود در عمق چهار الی هجده متری زیرزمین واقع شده اند ، در اصل طبقه اول برای گمراه کردن لشکر دشمن بوده و مردم از طبقات دوم و سوم استفاده می کردند ، به طور رسمی اینجا مربوط به دوره حکومت ساسانیان در ایران بوده است که نشان از هوشمندی ایرانیان باستان می دهد ، بعدها حتی در حکومت های دیگری نظیر سلجوقیان تا قاجاریه بومیان از این شهر برای کمین و در امان ماندن خود استفاده می کردند بی آنکه حتی یک غریبه از آن آگاه باشد ، در آخر باید بدانید در دوران حمله وحشیانه مغول خیلی از بومیان با این شهر جان سالم بدر بردند .

شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان

چگونه به نوش آباد بروم ؟

برای انجام این سفر خارق العاده در شهر کاشان وارد خیابانامام خمینی و سپس کوچه مائلیان شوید ، ورودی شماره دوم این شهر دقیقا در این مکان قرار دارد ، این نکته را باید بدانید بازدید از این محل برای افراد دارای مشکلات جسمانی و تنفسی توصیه نمی شود .

سخن پایانی

بازدید از این محل به عاشقان جاذبه های تاریخی توصیه می کنیم ، شما می توانید نظرات ، سوالات و تجربیات سفر خود را در بخش زیر کامنت کنید .


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=21135
van

مریم عبداللهی

چهار سال تور لیدر در مناطق مختلف بودم که فهمیدم علاقه بیشتری به سفرنامه نویسی و مقاله های توریستی دارم ، یکی از بزرگان می گفت ما درخت نیستیم که یجا بشینیم همش، پس سفر کنیم .

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
برج سنگی فانوس دریایی بندر کنگ
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
قلعه المرزوقی شناس بندر مغویه
شیما محمدیان
4 دیدگاه
مجتمع گردشگری خورشید اردهال14
مریم عظیمی
0 دیدگاه
پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری هگمتانه همدان
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس