aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاهای دیدنی شیراز > مجموعه میراث جهانی پاسارگاد
Pasargadae World Heritage Site

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد
ezgif-1-eca2962dc6

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد در نزدیکی آرامگاه کوروش بزرگ از مهم‌ترین جاهای دیدنی استان فارس در ۱۳۶ کیلومتری شیراز قرار دارد، تخت جمشید و پاسارگاد دو مکان دور از هم بوده و اکثر گردشگران تصور می‌کنند که تخت جمشید در کنار پاسارگاد است! پاسارگاد شیراز در کیلومتر ۱۳۶ جاده شیراز به آباده در شهر باستانی پاسارگاد واقع شده که بیشتر گردشگران داخلی و خارجی، بابت بازدید از مقبره کوروش کبیر راهی این مجموعه که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده، می‌شوند.

هزینه ورودی پاسارگاد شیراز در سال جاری به ازای هر نفر مسافر ایرانی ۵ هزار تومان است، ساعت بازدید پاسارگاد شیراز هم، همه روزه از ۸ صبح الی ۱۹.۳۰ برای عموم مردم حتی در روزهای جمعه می‌باشد، شاید از خود بپرسید که پاسارگاد در چند کیلومتری شیراز قرار دارد؟ مجموعه میراث جهانی پاسارگاد و آرامگاه کوروش کبیر در ۱۳۶ کیلومتری شمال شهعر شیراز و اواسط جاده شیراز به آباد واقع شده است.

از آنجایی که فاصله‌ی بین مقبره کوروش و کاخ‌های پاسارگاد کمی زیاد است، امروزه یک اتوبوس گردشگری همراه با لیدر خارجی زبان تعبیه شده تا مسافران داخلی و خارجی و افراد دارای مشکلات رفت و آمدی، بتوانند همراه با اتوبوس از بخش‌های مختلف این شهر باستانی دیدن کنند، همچنین یک غرفه صنایع دستی و سوغاتی که بیشتر تندیس و مجسمه‌های مربوط به آثار باستانی ایران زمین را عرضه می‌کند در قسمت ورودی مجموعه فعالیت دارد.

پارکینگ خودروهای سواری پاسارگاد هم در ورودی و قبل از آرامگاه کوروش قرار گرفته تا مسافران خودروهای خود را در محیطی امن پارک کرده و مشغول بازدید از این اثر جهانی شوند، همچنین خوب است بدانید قیمت بلیط ورودی مجموعه جهانی پاسارگاد برای گردشگران خارجی در حال حاضر ۵۰ هزار تومان بوده که در گیشه ورودی قابل تهیه است، توصیه می‌کنیم عینک و کلاه آفتابی همراه با آب آشامیدنی همراه داشته باشید تا با خیالی آسوده از بقایای شهر باستانی پاسارگاد و کاخ‌های باقی مانده آن دیدن کنید.

پاسارگاد شیراز کجاست؟

اگر قصد دارید از مجموعه میراث جهانی پاسارگاد از مهم‌ترین جاهای دیدن ایران در استان فارس با خودروی سواری دیدن کنید، با کمک نقشه پاسارگاد در ابتدای مطلب، خیلی آسان این مجموعه باستانی را با نقشه نشان، بلد یا گوگل مپ، مسیریابی کنید.

  • آدرس پاسارگاد شیراز: استان فارس، شیراز، جاده شیراز به آباد، کیلومتر ۱۳۶، شهر تاریخی مادر سلیمان و پاسارگاد، یک کیلومتری شمال مقبره کوروش 
  • شماره تلفن پاسارگاد شیراز: ۰۷۱۴۳۵۸۲۷۹۰

آدرس پاسارگاد با تاکسی و اتوبوس

همچنین اگر فاقد خودروی سواری شخصی هستید، می‌توانید با مراجعه به پایانه مسافربری گاراندیش یا علی بن حمزه در شهر شیراز، سواار بر اتوبوس یا تاکسی‌های سعادت شهر شوید، این وسایل حمل و نقل عمومی، معمولا مسافرانی که قصد بازدید از آرامگاه کوروش و پاسارگاد را دارند در پلیس راه یا پایانه تاکسی سعادت شهر پیاده می‌کنند، از آنجا با سوار شدن بر ون، اتوبوس یا خودروهای سواری، خیلی آسان می‌توانید راهی شهر باستانی پاسارگاد شوید و برای بازگشت هم همین مسیر را برگردید.

پاسارگاد

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد و مقبره کوروش کبیر که جز جاذبه‌های گردشگری استان فارس و ایران می‌باشد در شهری به همان اسم نزدیک شهر شیراز واقع شده است، از ساختمان‌ها و بناهای دیگر موجود در پاسارگاد می‌توان به : باغ پاسارگاد، مسجد پاسارگاد، ساختمان کاخ دروازه، کاخ اختصاصی، مقبره کمبوجیه، کاروانسرای مظفری، ساختمان کاخ عوام، بنای دو کوشک، فواره های شاهنشاهی و خود مقبره کوروش کبیر اشاره کرد، پاسارگاد در سال ۲۰۰۲ میلادی با تمام آرا به انتخاب اعضای همه کشورهای دنیا به عنوان پنجمین اثر تاریخی از کشورمان به ثبت سازمان جهانی یونسکو رسید.

تاریخچه پاسارگاد

در کتاب‌های مستند تاریخی آمده است که کوروش در سال ۵۲۶ بعد از میلاد مسیح در جنگی با قبایل سکاها در مرکز قاره آسیای کنونی به شهادت رسید و در منطقه جغرافیایی پاسارگاد به خاک سپرده شد، شهر پاسارگاد در فاصله صد و سی کیلومتری از شمال شرقی شهر شیراز قرار دارد و به گفته تاریخ دانان برجسته این دشت و منطقه باستانی هخامنشی به دستور شخص کوروش ساخته شده است و همچنین مرکز حکومت هخامنشیان در آن دوره بوده است، محیط اصلی پاسارگاد ۱۶۲ کیلومتر مربع می باشد و مقبره خود کوروش کبیر در قسمت جنوبی مشهور به تخت سلیمان قرار دارد.

جاهای دیدنی پاسارگاد

به غیر از آرامگاه کوروش که یکی از پربازدیترین جاذبه‌های گردشگری ایران بویژه در تاریخ ۵ آبان، سالروز تولد کوروش هخامنشی است، مجموعه میراث جهانی پاسارگاد دارای بقایایی از کاخ‌های کوروش کبیر و بقایایی به جا مانده از دوران با شکوه سلطنت کوروش در ایران باستان بوده که برای گردشگران داخلی و خارجی به شدت جذابیت بالایی دارد، در ادامه تک تک کاخ‌های پاسارگاد و جاهای دیدنی پاسارگاد را مشاهده می‌کنید که با کلیک روی هر کدام، وارد صفحه توضیحات و تاریخچه همان مکان تاریخی خواهید شد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۹ رای
آرامگاه کوروش بزرگ

آرامگاه کوروش بزرگ

آرامگاه کوروش بزرگ یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی ایران واقع در مجموعه میراث جهانی پاسارگاد در ۱۳۶ کیلومتری شمال شیراز در جاده آباده قرار دارد، آرامگاه کوروش یکی از جاذبه‌های گردشگری استان فارس در خارج از شهر شیراز محسوب می‌شود که جز ۱۰ تا از پر بازدیدترین جاذبه‌های گردشگری ایران هم نامش قرار دارد، اینکه چرا اسکندر قبر کوروش را خراب نکرد.
معماری کاخ بار عام پاسارگاد

کاخ بار عام پاسارگاد

کاخ بار عام پاسارگاد یکی از کاخ‌های کوروز کبیر در محوطه باستانی پاسارگاد در ۱۳۶ کیلومتری شیراز و نزدیک آرامگاه کوروش بزرگ قرار دارد، کاخ پذیرایی کوروش نام دیگر کاخ بار عام در دوران با شکوه هخامنشیان بوده که در آن از سران ایالت‌های دیگر ایران، سیاسیون کشورهای خارجی و افراد مهم پذیرایی می‌شده و به نوعی، همچون یک تالار همایش امروزی کاربری داشته است.
کاخ پذیرایی پاسارگاد

کاخ پذیرایی پاسارگاد

کاخ پذیرایی پاسارگاد از بخش‌های دیدنی محوطه جهانی پاسارگاد است که به گفته مورخین محل پذیرایی از روسا و پادشاهان کشورهای مختلف در دوران هخامنشیان بوده است، این کاخ در آن دوران دارای ۲۵ ستون سنگی با عظمت بوده که اکنون فقط یکی از این ستون ها جان سالم بدر برده است، اینجا شامل یک تالار مرکزی با ایوان های چهار ضلعی بوده که اکثر بخش‌های آن از بین رفته‌اند.
معماری کاخ اختصاصی کوروش پاسارگاد

کاخ اختصاصی کوروش

کاخ اختصاصی کوروش واقع در محوطه باستانی پاسارگاد از بخش های ثبت شده در میراث جهانی یونسکو در نزدیکی آرامگاه کورورش کبیر است، ته ستون‌های چهار گوش ۳۰ ستون سفید سنگی این کاخ مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد، اینجا یکی از بزرگ‌ترین کاخ‌های پاسارگاد با ۳۴۲۷ متر مربع مساحت می‌باشد، در این کاخ اصول متحیر کننده معماری از جمله کف سازی، وجود آبراه‌هایی برای عبور سیلاب
زندان سلیمان یا برج سنگی پاسارگاد ( مقبره کمبوجیه )

برج سنگی پاسارگاد

زندان سلیمان یا برج سنگی پاسارگاد از جاهای دیدنی محوطه باستانی پاسارگاد که ثبت میراث جهانی یونسکو است، می باشد، برخی معتقدند اینجا مقبره کمبوجیه بوده و عده ای دیگر آن را به زندان دوران هخامنشیان نسبت می دهند که فقط یک برج از آن سالم مانده است، این برج سنگی در فاصله ۴۸۵ متری از کاخ اختصاصی کوروش کبیر واقع شده و تا امروزه کاربری اصلی آن در آن دوران باستانی مشخص
باغ شاهی پاسارگاد

باغ شاهی پاسارگاد

باغ شاهی پاسارگاد معروف به باغ پردیس یکی از جاهای دیدنی مجموعه میراث جهانی پاسارگاد در یک کیلومتری آرامگاه کوروش کبیر قرار دارد، آبراهه‌های باغ شاهی که مقابل پردیس قرار دارد، هنوز هم قسمت‌هایی از آن‌ها سالم باقی مانده که نشان دهنده‌ی اهمیت کشاورزی و احترام به طبیعت در دوران با شکوه هخامنشیان بوده است، جالب است بدانید باغ فین کاشان و باغ شاهزاده ماهان کرمان
کاروانسرای مظفری پاسارگاد

کاروانسرای مظفری پاسارگاد

کاروانسرای مظفری پاسارگاد در نزدیکی آرامگاه کوروش بزرگ یکی از بخش‌های تاریخی مجموعه میراث جهانی پاسارگاد است، کاروانسرای مظفری دارای یک محوطه حیاط مانند با ابعاد ۲۰۸ متر مربع دارد که امروزه، نیمی بیشتر از این محل تخریب شده و تنها یک دیواره‌ی سنگی عظیم و تعدادی از ستون و سنگ‌های بخش اطراف کاروانسرا باقی مانده است، به گفته‌ی مورخین، قدمت کاروانسرای مظفری پاسارگاد
آبراهه‌های باغ شاهی پاسارگاد

آبراهه‌های باغ شاهی

آبراهه‌های باغ شاهی پاسارگاد یا آبنمای باغ شاهی یکی دیگر از بخش‌های تاریخی مجموعه میراث جهانی یونسکو پاسارگاد در نزدیکی آرامگاه کوروش بزرگ است، طول آبراهه‌های باغ شاهی پاسارگاد ۱۱۰۰ متر بوده که به گفته باستان‌شناسان، آب‌نمای باغ شاهی بدور درختان و گیاهان طراحی شده و با بکارگیری از اصول هندسی دقیق، آب با کمک شیب، به تمام بخش‌های باغ شاهی راه پیدا می‌کرده است.
https://intoday.ir/?p=3607
van

آتنا بنی اسدی

بعد از انصراف از دانشگاه هشت شغل رو تست کردم تا اینکه با گروه خوب این تودی آشنا شدم و مسیر زندگی خودم تغییر کرد ، ترکیب گردشگری با کار باعث شد دید من نسبت به جهان تغییر کند.

مطالب مرتبط
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
کاروانسرای بند حسن سایه خوش
امیر رضا شاهرخی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
11 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فقط دونستن اینکه چه کسی زیر اون مقبره سنگی خوابیده اونجا رو تبدیل به محیط سنگین و خاصی کرده، ولی جا داره که اونجا تبدیل به یک محیط خیلی بهتر از این باشه

خیلی وقت بود با حضور در یک مکان اینطوری تحت تاثیر قرار نگرفته بودم. شکوه و سادگی رو توامان داره و وقتی توضیحات راهنمای صوتی رو گوش میکنی تصویری که از دوران هخامنشیان پیش خودت میسازی بینظیر و فاخره.

آرامگاه کوروش بزرگ، مهم ترین اثر مجموعه ی پاسارگاد؛ که در دوره ای به « مشهد مادر مقدس » شهرت داشت، از سال ۱۸۲۰ به بعد به عنوان آرامگاه کوروش، شناسایی شد. بنای آرامگاه، میان باغ های سلطنتی قرار داشت و از سنگ های عظیم که درازای بعضی از آنها به هفت متر می‌رسد، بنا شده است.

کوروش در ۵۲۹ پیش از میلاد در آرامگاه خود در پاسارگاد دفن شد . اسکندر هنگام عبور از ایران ، بر سر مزار کوروش رفت و دید که دَرِ آرامگاه را باز کرده اموالش را غارت کرده اند. وی برآشفت و عامل آن را که شخصی به نام پولیماک بود، کشت و چون کتیبه ها را که به خط ایرانی از قول کوروش بر سنگ حک کرده بودند خواند، دستور داد تا متن یونانی آن را نیز در زیر متن ایرانی حک کنند .

آرامگاه کوروش بزرگ که مقبره کوروش دوم هخامنشی ملقب به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر است، بنایی است بی‌پیرایه با معماری منحصربه‌فرد، که در فاصله حدود یک کیلومتری جنوب غربی کاخ‌های پاسارگاد قرار دارد.[۳] این بنا از همه سوی دشت مرغاب پیداست، به‌ویژه اگر از سمت جنوب غربی از راه باستانی گذر کنیم و از تنگه بلاغی وارد دشت شویم، نخستین چیزی که جلب توجه می‌کند آرامگاه کوروش است.[۴] این اثر در سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان زیر مجموعه پاسارگاد تحت شماره ۱۱۰۶ در میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است

بسیار زیبا و آرام فقط کمی دسترسی سخت که با کمی پیاده روی داخل کوچه خیلی زیبا به این رستوران قشنگ با غذای بسیار خوشمزه میرسید

آرامگاه کوروش واقعا زیباست. انسان رو یاد تمدن دیرین پارسی و این سرزمین میندازه. سرزمینی که براش زحمت های فراوان کشیده شده و کوروش که همه تلاشش رو برای شکوفایی تمدن ایران و برقراری صلح در دنیا کرده بود. ساختمان ها و معماری های به کار رفته در این منطقه بسیار بی نظیره هیچ نمونه ای در دنیا نداره.

پاسارگاد دشتی قدیمی و کهن است که پیشینه آن به دوران پارینه سنگی باز می گردد. به دلیل وجود عمارات و بنا های تاریخی بسیار در پاسارگاد از آن به عنوان مجموعه سلطنتی پاسارگاد یاد می شود که از دوران هخامنشی به یادگار مانده است. آرامگاه کوروش مشهور ترین بخش مجموعه پاسارگاد است.علاوه بر آرامگاه کوروش بناهای با شکوه و آثار تاریخی دیگری همچون مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب ‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی در پاسارگاد قرار گرفته اند

پاسارگاد مقبره ی کوروش که یکی از پادشاهان لایق ایران بوده و هنوز هم به این نام از او یاد می شود.آرامگاه کوروش تنها بنایی در پاسارگاد است که نامش در کتب یونانی آمده.نقش و نگار های موجود بر روی این بنا ها و ستون هایی عظیمی که دور تا دور این بنا است از معماری ایران باستان می گوید.
در این بنا تلفیقی از معماری ایرانی و بین النهرین به صورت ماهرانه ترکیب شده.معمولا در این مکان پرنده ی شانه به سر به چشم می خورد که بسیار زیبا و نسبتا کم یاب است.معماری اطراف این بنا به صورتی بوده که اگر سیل بیاید از اطراف راه ها خارج شده و هیچ مشکلی برای این مکان بوجود نیاورد.

آرامگاه کوروش بزرگ که مقبره کوروش دوم هخامنشی ملقب به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر است، بنایی بی‌پیرایه ولی با معماری منحصر به فرد، در فاصله حدود یک کیلومتری جنوب غربی کاخ‌های پاسارگاد است. این بنا از همه سوی دشت مرغاب پیداست، به‌ویژه اگر از سمت جنوب غربی از راه باستانی گذر کنیم و از تنگه بلاغی وارد دشت شویم، نخستین چیزی که جلب توجه می‌کند آرامگاه کوروش است. این اثر در سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان زیر مجموعه پاسارگاد تحت شماره ۱۱۰۶ در میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است

آرامگاه کوروش بزرگ که مقبره کوروش دوم هخامنشی ملقب به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر است، بنایی است بی‌پیرایه با معماری منحصربه‌فرد، که در فاصله حدود یک کیلومتری جنوب غربی کاخ‌های پاسارگاد قرار دارد. این بنا از همه سوی دشت مرغاب پیداست، به‌ویژه اگر از سمت جنوب غربی از راه باستانی گذر کنیم و از تنگه بلاغی وارد دشت شویم، نخستین چیزی که جلب توجه می‌کند آرامگاه کوروش است. این اثر در سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان زیر مجموعه پاسارگاد تحت شماره ۱۱۰۶ در میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است.
آرامگاه کوروش بزرگ یکی از جاذبه های گردشگری شیراز است که در فاصله حدود یک کیلومتری جنوب غربی کاخ های پاسارگاد قرار دارد.
ساختمان آرامگاه کوروش ۲۵۰۰ سال با وجود عوامل مخرب طبیعی و غیر طبیعی هنوز در دشت پاسارگاد باقی مانده است. سبک معماری این بنای تاریخی ارزشمند برگرفته از معماری یونانی آسیای صغیر، میان ‌رودی، مصری، عیلامی و ایرانی اصیل است. این ساختمان از سکو هایی تشکیل شده و بنای اصلی روی آن ساخته شده است. در واقع ساختار کلی آرامگاه کوروش از دو بخش تشکیل شده است: بخش اول بنا که پایه مقبره است و سکویی ساخته شده از ۶ پله است و بخش دوم مقبره اتاق کوچکی با سقف شیروانی بر فراز پله ششم است. ارتفاع کلی بنا کمی بیش از ۱۱ متر است. ارتفاع اتاقک آرامگاه بیش از ۲ متر است و دیوار های آن ۱.۵ متر ضخامت دارند. سنگ‌های تراشیده شده در چهار ردیف که به زیبایی بر روی یک دیگر قرار گرفته اند و دو قطعه سنگ بسیار سنگین در کف آرامگاه قرار دارد، همچنین پوشش سقف آرامگاه نیز سنگی است و بر روی آن یک سنگ هرمی قرار دارد. سنگ بنای این آرامگاه از سنگ‌ های آهکی سفید رنگی که به زردی متمایل است ساخته شده است. احتمال می رود این سنگ ها از معدن سیوند که در فاصله ۳۰ کیلومتری پاسارگاد قرار دارد، تامین شده اند. نکته جالب در مورد معماری این بنا این است که هیچ گونه ملاتی در ساخت آن به کار نرفته است. آن چه در این بنا جلب توجه می کند این است که همه قسمت‌ های بیرونی آرامگاه در هفت طبقه و روی یکدیگر ساخته شده است و احتمالا طراح، این نوع طراحی را به دلیل قداست عدد هفت اجرا کرده است. این آرامگاه یک بار در سال ۱۳۵۰ شمسی و بار دیگر بین سال های ۱۳۸۰-۱۳۸۷ شمسی مرمت و باز سازی شده است.
کوروش در سال های ۵۲۹ تا ۵۵۹ قبل از میلاد بر بسیاری از مناطق آسیا حکومت می کرد. طبق برخی از روایات و اسناد تاریخی مرگ کوروش بعد از حدود ۳۰ سال سلطنت در جنگ با قبیله ‌ای به نام ماساژت‌ ها به وقوع پیوسته و پیکر کوروش به پاسارگاد منتقل و به خاک سپرده شده است. با وجود این که اظهار نظر در مورد تاریخچه و زمان ساخت آثار آن کار بسیار دشواری است، ولی پیشینه ساخت آرامگاه کوروش به زمان حیات او بر می گردد. آنچه از روایات مختلف برداشت می شود این است که کوروش خود به هنگام سلطنت دستور ساخت مقبره اش را می دهد و به فرمان او این آرامگاه در میان باغ و کاخ پاسارگاد بنا می شود.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 2 تا 3 ساعت
ساعت دسترسی : 08:00 تا 18:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : 24 شهریور 1310 شمسی در آثار ملی ایران، سال 2004 در یونسکو
قدمت این مکان : هخامنشیان
نوع کاربری : اثر تاريخي
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، پارکینگ، ترانسفر، راهنما، اتاق شیردهی، آنتن دهی موبایل، غرفه صنایع دستی
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، پاور بانک
اطلاعات تماس
آدرس :  استان فارس ، کیلومتر 136 جاده شیراز به آباد، شهرستان پاسارگاد، شهر باستانی پاسارگاد و مادر سلیمان
شماره تماس : 07143582790
وب سایت : http://pasargadae.info/