aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Pottery Museum (Alavi House)

موزه سفال تبریز

موزه سفال تبریز
ezgif-1-eca2962dc6

موزه سفال تبریز ملقب به موزه زنده سفالگری تبریز یکی از بهترین جاهای دیدنی تبریز در خانه تاریخی علوی قرار دارد، آموزش رایگان سفالگری در تبریز و مرکز فروش ظروف سفالی در تبریز، همین موزه سفال تبریز است که البته برای شرکت در کلاس‌های آموزش سفالگری، باید مبالغ منصفانه‌ای به مربیان با تجربه این محل، پرداخت کنید، ساعت کاری موزه سفال تبریز در خانه علوی، همه روزه از ۹ صبح الی ۱۷ به غیر از روزهای جمعه هر هفته می‌باشد.

شما می‌توانید در این موزه علاوه بر آشنایی با مراحل ساخت سفالگری، در نمایشگاه و فروشگاه دائمی خانه موزه سفال تبریز، ظروف سفالی را هم خریداری نمایید، برای بازدید از این موزه باید به خیابان شمس تبریزی مراجعه کنید، خانه‌ای قدیمی با نام خانه تاریخی علوی که در سردر آن این نوشته درج شده است: موزه زنده سفال تبریز.

موزه سفال تبریز کجاست؟

برای رسیدن به موزه زنده سفال تبریز با خودروی سواری، نقشه موزه سفال در ابتدای مطلب را باز کنید تا این مجموعه خاص را با نرم افزارهای مسیریاب، دنبال کنید، همچنین این موزه در خانه علوی یکی از آثار تاریخی ایران در خیابان شمس تبریز قرار دارد.

موزه زنده سفال تبریز

خانه علوی تبریز یکی از خانه‌های تاریخی تبریز است که مربوط به دوره قاجاریه و پهلوی می‌باشد، خانه علوی که تا سال ۸۴ شمسی به دست خانواده مشهور علوی در تبریز بود، توسط ادراه میراث فرهنگی تبریز خریداری شد و با مرمت و بازسازی‌های صورت گرفته، امروزه به بزرگ‌ترین موزه سفالگری ایران مبدل شده است.

معماری خانه علوی

در ابتدای ورود به این مکان شما با دو طبقه زیبا روبرو می‌شوید، این سبک معماری از شایع‌ترین مهندسی‌های ایران قدیم در ساخت منازل بوده، در ورودی خانه سفال دو ایوان با آثار مینیاتوری و گچ بری‌های بی نظیر وجود دارد، همچنین دقیقا در وسط حیات خانه سفال تبریز، یک حوض اب زیبا قرار دارد، که نظیر آن را در اکثر خانه‌های مربوط به دوره قاجاریه مشاهده می‌کنیم، در اطراف این حوض یک باغچه و فضای سبز کوچک وجود دارد، که زیبایی این منزل را دو چندان می‌کند.

موزه سفالگری تبریز

در بخش اصلی موزه سفال، صدها ظرف سفالی، شیشه‌ای و کریستالی و همچنین ظروف چوبی مربوط به پادشاها مشهور سلجوقی، پادشاهان قاجاری و صفوی به چشم می‌خورد، ظرف‌هایی کشف شده از مناطق باستانی شهر تبریز که امروزه در این محل در معرض دیدن عموم قرار گرفته است.

در جنب هر ظرف تاریخی، اطلاعاتی مفید درباره آن ظرف برای گردشگران درج شده، همچنین در اتاقی دیگر، کاشی‌های تاریخی و زیبا منقش به اثار مینیاتوری اسلامی و ایران باستان قابل رویت است، که نظیر آن را در هیچ کجای ایران نخواهید دید، آشنایی با شیوه غذاخوردن و ظروف مورد استفاده در زندگی مردمان قدیم این مرز و بوم حسی شگفت انگیز به شما دست می‌دهد.

دیدنی های موزه سفال

در بخشی دیگر شما با کوزه‌ها، دفینه‌ها و کتیبه‌های سنگی کشف شده در آذربایجان شرقی و اردبیل روبرو می‌شوید، کتیبه‌های با خط میخی و نسخ اسلامی و عربی که در نوع خود بی همتاست.، موزه سفال تبریز دارای بخش‌های مختلفیست که در این قسمت به معرفی آنها پرداخته‌ایم.

حوضخانه موزه سفال

در طبقه زیر زمین خانه علوی، یک حوض وجود دارد که به حوضخانه مشهور است، امروزه در این بخش جلسات اموزشی سفالگری، کوزه گری، کنفرانس‌های گردشگری و همچنین نمایشگاه و فروشگاه دائمی ظروف سفالی قرار دارد.

نمایشگاه و فروشگاه دائمی سفال تبریز

همانطور که در عکس‌های گالری مشاهده می‌کنید، یک نمایشگاه دائمی در موزه سفال تبریز برگزار می‌شود، که شما می‌توانید، آثار دست ساز سفالی هنرمندان مشهوری همچون خانم فریده تطهیری، استاد عباس قاب چی، استاد احمد قاب چی و سایر هنرمندان و کارآموزان متبحر خانه سفال را بازدید و خریداری نمایید.

در بخش فروشگاهی می‌توانید اثار هنرمندانه افرادی که در این موزه فعالیت می‌کنند را خریداری نمایید، نکته قابل توجه درباره این ظروف سفالی این است که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشند و برای تولید هر کدام از این ظروف حداقل ۱۵ مرحله تولید و تزئین انجام گرفته تا به مرحله فروش در موزه سفال تبریز برسند.

کلاس‌های آموزش سفالگری تبریز

در موزه سفال تبریز، کلاس‌های آموزش سفالگری فراوانی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی برگزار می‌شود که در پایان هر ترم، به کارآموزانی که در این دوره‌های آموزشی موفق به کسب امتیاز لازم شده باشند، گواهینامه‌های بین المللی اعطا می‌شود، از کلاس‌های آموزشی که برگزار می‌شود، می‌توان به آموزش سفالگری، آموزش نقاشی و طراحی روی ظروف سفالی، آموزش مشبک کاری، آموزش خیاطی با گل سفید، آموزش لعاب زنی سفال، آموزش کاشی سازی و طراحی روی کاشی اشاره کرد.

بخش تولید سفال موزه سفال

در موزه سفال تبریز بخش دیگریست که برای گردشگران جالبه، تمامی مراحل ساخت این ظروف سفالی که برخی‌های آن به ۲۰ مرحله می‌رسد، به صورت همزمان توسط هنرمندان و کارآموزان شاغل در خانه موزه به شما نمایش داده می‌شود، یعنی یک آموزش تصویری همزمان در حین کار که شاید باورتان نشود، ساخت یک ظرف سفالی کوچک، چندین ساعت زمان یک کارآموز را می‌گیرد.

کوره موزه سفال

یکی دیگر از بخش‌های دیدنی موزه سفال تبریز، کوره سفالگری آن است، کوره‌های که در تصاویر مشاهده می‌کنید، دمای آن تا ۱۲۰۰ درجه سلیسیوس می‌رسد تا ظروف سفالی به لعاب اصلی قبل از رنگ دهی برسند، این کوره که در زمین همانند یک تنور حفر شده با ارتفاع دو متر و دیواره‌هایی در دور تا دور خود قابلیت این را دارد که همزمان ۵۰۰ ظرف سفالی را در خود جای دهد.

نظرات موزه سفال تبریز

قبل از مطالعه نظرات مردم درباره موزه سفال تبریز، در این تبریزگردی اگر وقت ازاد داشتید، می‌توانید از موزه قرآن و کتابت و بازار تبریز در ۲ کیلومتری جنوب خانه علوی هم دیدن کنید، در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره موزه زنده سفال تبریز خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=8483
van

ترلان کمیلی

بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی

مطالب مرتبط
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مرکز فرهنگی و هنری توپخانه عامره استانبول
مهری شاپوری
0 دیدگاه
موزه توهم استانبول
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
Atashbar historical painting house(خانه تاریخی آتشبار تبریز و وسایل آن)خانه تاریخی نقاشی آتشبار
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این موزه به صورت رایگان می باشد و در ضمن نمیدونم چرا اسمش موزه سفال بود. چون عملا مورد باستانی در آن وجود نداشت. البته با توجه به معنی فارسی موزه که همان آثارخانه می شود می توان دلیلش را توجیه کرد. در اصل کارگاه و نمایشگاه سفال بود. برخورد کارکنانشان بسیار گرم و صمیمی بود و کامل توضیح می دادند. کارهای زیبا و فاخر و منحصر به فردی در موزه وجود داشت که ارزش دیدن دارد. فقط کمی پیدا کردنش سخت است.

وقتی از اروپا میان این موزه خرید می کنند ، چرا مردم خرید نمی کنند ، حمایت از صنعت گردشگری کشور به نفع همست

فرهنگ سازی زمان میبره

میخرند کم کم جا میوفته

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 09:00 تا 17:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : بزرگ ترین موزه و نمایشگاه سفالگری ایران
نوع کاربری : خانه تاریخی علوی و موزه سفال تبریز
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : اسیا، ایران، آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان شمس تبریزی، روبروی ایستگاه گرو، خیابان شهید نوروزی، کوچه صرافلار، خانه علوی ، پلاک ۱۰۰، موزه زنده سفال تبریز
شماره تماس : 04135242458