aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

برج قربان همدان

برج قربان همدان
ezgif-1-eca2962dc6

برج قربان در شهر همدان بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی جنب دبیرستان اندیشه که در محله ای قدیمی این شهر و یکی از جاذبه های تاریخی کهن همدان است .
این برج در دوران صفویه در زمان حمله افغان ها به ایران شخصی به نام قربان آن را به عنوان سنگری در زمان شورش انتخاب کرد و مردم محله زندی ها که در حال حاضر برج در آن قرار دارد را هم در آن جای داد و به همین دلیل به نام وی هم نامگذاری شد . با من در این تودی همراه باشید تا بیشتر این برج تاریخی را بشناسید .

تاریخچه برج قربان

برج تاریخی قربان همدان

برج قربان یکی از دیدنی های شهر افسانه ای همدان است که قدمت و تاریخچه آن به قرن های هفتم یا هشتم هجری دوره سلجوقیان بر می گردد .در نزدیکی دبیرستان ابن سینا در شهر همدان و حدفاصل چهارباغ شهید مدنی و خیابان طالقانی قرار گرفته است و آرامگاه ساده ای که در داخل آن جای گرفته از شیخ حسن بن عطار ابوالعلاء همدانی که یکی از شاعران معروف آن زمان بوده و عده ای از امیران سلجوقیان هم در این بنا به خاک سپرده شده اند .

معماری برج قربان

هندسه برج قربان ،از یک ۱۲ ضلعی آجری که هر یک از اضلاع آن ۲متر عرض دارد و با گنبدی به شکل هرمی به ارتفاع ۹متردارد و هر ۱۲ ترک از جنس آجر می باشد، نمای بیرونی برج با طاق نمای جناغی تزیین شده است و هیچ کتیبه و تزئین دیگری در این برج به چشم نمی خورد ، زیر این برج سردابی قرار دارد و روی طاق آن هم سنگ قبری ساده و بدون ذره ای تزئین و تجمل قرار گرفته شده که گویا از دوران صفویان است و هیچ اتباطی با تاریخ ساخت بنا ندارد. این بنا در ابتدا مجموعه ای بوده شامل مدرسه ، کتابخانه ، مسجد و … بوده است که امروزه به طور کامل از بین رفته است .

کلا این برج سه طبقه بوده است طبقه اول سرداب ، طبقه دوم بدنه و طبقه سوم گنبد، ورودی اصلی گنبد از یکی از ۱۲ اضلاع و در سمت شرقی بوده است .این برج از بیرون طاق نماهایی به عمق ۱۵ سانتی متر و پهنای ۱۲۳ سانتی متر دارد و از قسمت داخلی مانند نمای بیرونی با طاق نماهایی جناغی به ابعاد ۲۰ سانت در ۹۰ سانت مزین شده است و چهار دریچه یا بهتر است بگوییم نورگیر در نمای بیرونی که از داخل با قاب های چوبی کار شده است همچنین کف مقبره در سالهای اخیر که مرمت شده از آجر پوشیده شده است ، در سال ۱۳۲۹ طی عملیات مرمت در زیر برج سردابی یافت شده است سرداب هم مانند دیگر قسمت های برج هیچ تزئیناتی در آن به کار نرفته است و سقف آن به صورت طاق ضربی آجری خورده است

سخن پایانی

بنای برج قربان طی عملیات های مرمت از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است . این تو دی از شما علاقمندان به میراث تاریخی میخواهد اگر به همدان سفر کردید حتما به این جاذبه سری بزنید و نظرات وپیشنهادات خود را در زیر برای ما کامنت کنید .


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=57972
van

الهه شاکردوست

با هشت سال سابقه کار در آژانس های هواپیمایی متعدد تهران بیکار شدم ، از اونجایی که گردشگری از علایقم بود نا امید نشدم و با گروه این تودی آشنا شدم ، پیشنهاد می کنم چالش های زندگیتون رو با سفر کاهش بدید.

مطالب مرتبط
Hamedan Holy Defence Museum(موزه دفاع مقدس همدان)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Hamedan Iran Hotel(هتل ایران همدان)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Katibeh Hotel(هتل کتیبه همدان)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Hamedan Parsian BuAli Hotel (ورودی هتل پارسیان بوعلی همدان)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Hamedan Parsian Hotel هتل پارسیان همدان یا هتل پارسیان آزادی همدان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
hamedan Khatam Hotel (هتل خاتم همدان)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس