aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Quran ve Ketabat Museum

موزه قرآن و کتابت تبریز

موزه قرآن و کتابت تبریز
ezgif-1-eca2962dc6

موزه قرآن تبریز در محل مسجد شاه طهماسب و نزدیک بازار تبریز قرار دارد، موزه قرآن و کتابت تبریز یکی از غنی‌ترین موزه‌های تبریز با موضوع قرآن و کتب نادر قرآنی است که برای علاقه مندان به جاذبه‌های مذهبی و تاریخی، محل خوبیست، ساعات بازدید موزه قرآن و کتابت تبریز همه روزه از ۹ صبح الی ۳ بعد از ظهر است، هزینه ورودی موزه قرآن و کتابت تبریز ۵ هزار تومان برای مسافران ایرانی و ۵۰ هزار تومان برای گردشگران خارجی می‌باشد.

موزه قرآن تبریز کجاست؟

برای رسیدن به موزه قران تبریز با خودروی سواری، نقشه موزه قرآن و کتابت تبریز در ابتدای مقاله را استفاده کنید، همچنین ایستگاه متروی شهید محققی، نزدیک‌ترین مترو به این موزه، در فالصه ۴ کیلومتری اینجا قرار دارد. این مکان در تعطیلات سوگواری طول سال، بسته می‌شود.

موزه قرآن تبریز

این محل تاریخی با سبک معماری صفوی یکی از زیباترین بناهای تاریخی تبریز است که با توجه به قدمت آن در سال ۱۳۸۰ به فهرست میراث ملی ایران افزوده گردی ، این مکان مذهبی در طول قرن‌ها، بارها مورد حمله و تخریب قرار گرفت و همچنین در سال ۱۱۹۳ هجری قمری در زلزله وحشتناک این منطقه، بیش از نیمی از سازه از بین رفت. امروزه با تغییر کاربری این محل به موزه قرآن شما می‌توانید، با بازدید از آن قدیمی‌ترین قرآن‌های تاریخ جهان اسلام و همچنین آثاری از خوشنویسان برتر ایران زمین را از نزدیک تماشا کنید.

مسجد شاه طهماسب

همانطور که در ابتدای مقاله عرض شد این مکان در دوره پادشاهی شاه طهماسب اول صفوی و ببه دستو شخص وی با کاربری مسجد ساخته شد که در یکی از جنگ‌های بین ایرانیان و عثمانی‌های متوحش تقریبا از بین رفت، بعد از این حادثه، میرزا محمد ابراهیم خان حاکم منطقه آذربایجان سابق دستور مرمت و بازسازی این محل را صادر کرد تا دوباره به مسجدی با شکوه در زمان خودش تبدیل شود.

معماری موزه قرآن تبریز

این سازه با سبک معماری صفوی – اسلامی ساخته شده است، که در ورودی آن دو مناره آجری و زیبا را مشاهده خواهید کرد، در ورودی آن یک کتیبه سنگی، مزین به سوره جن، از قرآن کریم دیده می‌شود، که با تزئینات داخلی زیبا نظیر محراب، آثار مینیاتوری در آن قرن‌ها در بین مردم بسیار محبوب بود تا اینکه در زلزله وحشتناک سال ۱۱۹۳ قمری دوباره این محل تخریب گردید، بعدها با اضافه شدن یک صحن و مکتبخانه اکبریه دوباره نامش بر سر زبان‌ها افتاد.

دیدنی‌های موزه قرآن و کتابت

با ورود به این موزه کم نظیر اشیای مختلف و کتب دست نویس تاریخی مزین به آیات قرآنی و نوشته هایی با خط نستعلیق مشاهده خواهید کرد که مشهورترین آنها برگه ای از پوست آهو مزین به دست خط حضرت امام رضا (ع) می‌باشد، به غیر از این تعداد دویست قران تاریخی در این مکان نگهداری می‌شود که هر کدام از آنها با دستان برترین هنرمندان عصر حاضر گذشته منطقه آذربایجان تهیه شده‌اند.

اسامی هنرمندان خوشنویس موزه قرآن

در این موزه آثارر فراوانی از بهترین هنرمندان تبریزی و ایرانی را مشاهده خواهید کرد، که مشهورترین این افراد شامل، دست نوشته‌های محمد حسین تبریزی، علی نقی شیرازی، علیرضا عباسی، علا الدین بیک تبریزی، میرزا محمد شفیع تبریزی، عبد الباقی تبریزی و میرعماد حسنی اشاره کرد.

سایر آثار موزه قرآن

از دیگر اشیایی دیدنی این محل می‌توان به ظروف مزین به ایات قرآنی، پلاک های فلزی زیبا، تندیس‌های سنگی مربوط به ایران باستان و پیراهن قسم، که مربوط به سوگند خوردن پزشکان و طبیبان در قرن‌های دور مورد استفاده قرار می‌گرفت، دیده می‌شود.

نظرات موزه قرآن تبریز

قبل از مطالعه نظرات مردم و گردشگران درباره موزه قرآن و کتابت تبریز، توصیه داریم در این تبریزگردی، اگر وقت آزاد داشتید، سری به بازار بزرگ تبریز و راسته‌های دیدنی این بازار جهانی در جنوب این موزه بزنید، در پایان شما می‌توانید امتیاز و تجربیات خود را درباره موزه قرآن تبریز در بخش زیر ارسال کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=24417
van

آتنا بنی اسدی

بعد از انصراف از دانشگاه هشت شغل رو تست کردم تا اینکه با گروه خوب این تودی آشنا شدم و مسیر زندگی خودم تغییر کرد ، ترکیب گردشگری با کار باعث شد دید من نسبت به جهان تغییر کند.

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 45 دقیقه
ساعت دسترسی : 09:00 تا 15:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : با شماره 2693 در میراث ملی ایران
قدمت این مکان : دوره شاه طهماسب صفوی
نوع کاربری : موزه با موضوع قرآن و نمایش کتاب و قرآن‌های تاریخی و کم یاب
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، نمازخانه
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس :  استان آذربایجان شرقی، تبریز. خیابان دارائی. میدان صاحب الامر. بنای صاحب الامر
شماره تماس : 04135252733