aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

قطب منار دهلی نو

بلندترین مناره آجری دنیا
ezgif-1-eca2962dc6

قطب منار دهلی نو به عنوان بلندترین منار آجری جهان و همچنین پربازدیدترین جاذبه گردشگری هندوستان در بین گردشگران شناخته می شود، این سازه تاریخی با فضای اطرافش در فهرست میراث جهانی یونکسو به ثبت رسیده است، در این مقاله با تاریخچه، معماری ، آدرس ، تصاویر و راهنمای بازدید از قطب منار دهلی نو بیشتر آشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.

تصاویر قطب منار دهلی نو هند تصاویر قطب منار دهلی نو هند

قطب منار دهلی نو

هند یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری در سراسر دنیا می باشد که با دارا بودن تعداد زیادی جاذبه توریستی و تاریخی در بین مسافران ایرانی هم در بین کشورهای ایده آل شناخته می شود، مقصد امروز ما شهر دهلی نو پایتخت هندوستان و قطب منار دهلی نو می باشد.

پس از گسترش دین اسلام در این کشور ، مسجد قوت الاسلام به عنوان نخستین عبادتگاه مسلمین در شهر دهلی ساخته شد و در مرکز آن منار آجری بزرگی با نام قطب منار طراحی و پیاده سازی گردید، این منار امروزه در منطقه مهراولی قرار دارد که در اطراف آن تعداد زیادی از دیدنی های دهلی نو وجود دارند.

تاریخچه قطب منار

با گذشت سالها مسجد قوت الاسلام از بین رفت و تنها قطب منار دهلی نو باقی ماند، قطب الدین آبیک پادشاه آن سالهای عثمانی ها با لشکرکشی خون با به شهر دهلی ، این منطقه را به کنترل خود در آورد و علاوه بر رسوخ زبان ترکی در کشور هندوستان ، دین اسلام را برای اولین مرتبه وارد این ناحیه از قاره اسیا کرد.

وی در همان ابتدای تصرف تصمیم به ساخت مساجد اسلامی گرفت ، پس ساخت مسجد قوت الاسلام وی دستور ساخت یک مناره آجری بلند را به سربازانش داد و در بین سالهای ۱۱۹۳ الی ۱۲۳۰ این منار مرتفع با آجرهای خشتی و معماری با شکوه طراحی و اجرا شد.

ابعاد قطب منار

ارتفاع قطب منار دهلی نو ۷۳.۲۵ سانتیمتر می باشد و قطر این سازه آجری در پایه ۱۴ و در نقطه بالای برج ۲ متر است، این سازه از داخل دارای ۳۸۰ پلکان سنگی می باشد که شما را به بالاترین نقطه منار می رساند ، در نمای بیرونی آن هم اثاری مینیاتوری از ایات قرآنی و معماری با شکوه هندی دیده می شود.

تخریب قطب منار

قطب منار دهلی نو طی قرن ها تخریب شد ، دو مرتبه به خاطر زلزله ، یک مرتبه بابت رعد و برقی شدید و سه مرتبه با حملات دشمنان در این منطقه بیش از نیمی از آن از بین رفت که هر بار پادشاهان بخت با علاقه ای که به این سازه تاریخی داشتند آن را با بهترین شیوه ممکن بازسازی کردند تا امروزه شما بتوانید از نزدیک آن را تماشا کنید.

تصاویر قطب منار دهلی نو هند تصاویر قطب منار دهلی نو هند

سبک معماری قطب منار دهلی نو

در کتب تاریخی موثق درج شده که دستور ساخت این مناره را قطب الدین پادشاه سلسله غوریان عثمانی ها پس از تصرف هند صادر کرد و اکثر سازه های اسلامی آن دوران وی ساخت ، دلایل ساخت این سازه هم در نوع خود جالب هستند، برخی می گویند دلیل ساخت قطب منار دیده بانی سربازان قطب الدین بوده است و برخی دیگر می گویند این سازه فقط برای پخش اذان مورد استفاده قرار می گرفته است.

کاربری قطب منار

در هر صورت این برج نماد پیروزی اسلام در کشور هند بود که برای نگهبانی و سر دادن اذان در طول شبانه روز از آن استفاده می شده و با نمایش ایات قرآنی در بخش های مختلف مناره ، هدف تبلیغ و ترویج دین اسلام در بین هندوهای ساکن شهر دهلی را داشته اند.

اگر از کف مناره را مشاهده کنید ۶ طبقه پیش روی شماست ، سه طبقه اول با معماری ایرانی و مقرنس کاری با اثار مینیاتوری از دین اسلام و ایات مهم قرانی ، طبقات ۴ و ۵ با نمای سنگ های مرمر سرخ و در کل سازه بخش هایی را با استفاده از فلزهایی نگهداری کرده اند .

انحراف قطب منار

اگر امروزه با دقت به قطب منار دهلی نگاه کنید انحراف آن را از پایه اصلی با چشم خواهید دید، انحرافی که به گفته معمارین ۷۵ سانتیمتر در جهت غرب می باشد و در سالهای آینده همانند برجکج پیزا در ایتالیا مناره فرو خواهد ریخت.

تقابل دو آئین در قطب منار

در این منطقه در طول سالیان گذشته همیشه جدل بین پیروان دین اسلام و پیروان دین هندو بوده است، از همین رو در اطراف این جاذبه تقابل دو دین اسلام و هندوها را با سازه های متعدد و آثار تاریخی مشاهده خواهید کرد، حتی بر سر مالکیت قطب منار دهلی نو هم بین این دو قشر جدل وجود دارد .

هندوها با توجه به ناقوس برج می گویند این اثر سازنده اش هندی بوده و مسلمین آیات قرآنی منقش روی مناره را اصل اسلامی بودن آن می دانند، در هر صورت بازدید از این جاذبه تاریخی یکی از بهترین تفریحات مسافران در شهر دهلی می باشد ، مشاهده معماری با شکوه و آثار زیبای روی مناره ، ثت تصاویر خاطره انگیز سفر همه و همه دلایل محکمی از اهمیت بالای مناره دارند.

تصاویر قطب منار دهلی نو هند تصاویر قطب منار دهلی نو هند

دیدنی های قطب منار دهلی نو

در اطراف این مناره دیدنی ها یدگری وجود دارد که در ادامه این بخش به معرفی کامل آنها می پردازیم ، همراه ما باشید :

ستون فلزی دهلی نو

نام این ستون آیرون پیلار می باشد که در اطراف برج توجه شما را با رنگ مشکی اش جلب خواهد کرد، این ستون در محوطه اصلی مسجد قوت الاسلام وجود دارد که ارتفاع آن به هفت متر با وزن ۸ تن می رسد، یکی از دلایل ساخت این ستون احترام ویژه به خدای وینشه از خدایان مشهور هندوها بوده است.

به روی این ستون تعداد زیادی کتیبه دیده می شود که هر یک مربوط به دوره های مختلف سیاسی و مذهبی در هندوستان می باشد و در زیر آنها کاتالوگ هایی به زبان انگلیسی و عربی برای آشنایی شما با تاریخچه ستون تعبیه شده تا اطلاعات لازم را بدست آورید.

تصاویر قطب منار دهلی نو هند تصاویر قطب منار دهلی نو هند

مسجد قوت الاسلام

اثر تخریب شده ای از مسجد مشهور قوت الاسلام اولین مسجد مسلمانان در کشور هند دقیقا در جوار قطب منار دیده می شود که می توانید از نزدیک مشغول تماشای آن شوید، گرچه بیشتر این مسجد در طول تاریخ از بین رفته است و امروزه فقط ستون ها و سردرهای ورودی آن باقی مانده اند ، اما بازدید از آن خالی از لطف نمی باشد.

تصاویر قطب منار دهلی نو هند تصاویر قطب منار دهلی نو هند

دروازه آلای

از دیگر دیدنی های نزدیک به مناره ، دروازه آلای می باشد که قدمت آن به سال ۱۳۵۰ میلادی بر میگردد و البته این سازه ، ساختمانی هندویی می باشد که به عنوان اولین ساختمان گنبد دار شهر دهلی در کتاب رکوردهای گیسن هم به ثبت رسیده است، امروزه بخش هایی از دروازه آلای تخریب شده اما در کل سازه استحکام خود را با گذشت بیش از هزار سال حفظ کرده است .

ایلتتمش

ایلتتمش یکی از مشهورترین پادشاهان هندی می باشد که در قرن سیزدهم میلادی حکومت می کرد، امروزه مقبره وی در مقابل مسجد قرار دارد ، این شاه که مسلمانی متعصب بود در طول فرمانروایی خود سازه های زیاد اسلامی در نقاط مختلف هند بر پا کرد، امروزه می توانید از آرامگاه زیبای وی دیدن کنید.

تصاویر قطب منار دهلی نو هند تصاویر قطب منار دهلی نو هند

منار آلای

یک مناره نیمه تمام هندی پس از مسجد قوت الاسلام دیده می شود که ظاهر خوبی نسبت به قطب منار ندارد ، اما در لیست دیدنی های نزدیک به قطب نامش وجود دارد ، این مناره که به دستور پادشاهان هندی در سال ۱۴۷۰ میلادی شروع به ساخت شد ، هیچوقت به اتمام نرسید و امروزه بخش هایی از آن قابل رویت هستند.

دوستان عزیز در مجموع علاوه بر موارد بالا تعداد زیاد دیگری از سازه های تاریخی در نقاط اطراف قطب منار دهلی نو دیده می شوند که خیلی از آنها به طور کامل از بین رفته اند و تنها بقایایی از آن ها باقی مانده است ، در صورت آزاد بودن وقت گردش خود می توانید از خرابه های باستانی نزدیک مناره هم دیدن کنید.

تصاویر قطب منار دهلی نو هند

چگونه به قطب منار برم

برای مراجعه به این جاذبه در شهر دهلی نو با استفاده از مترو در ایستگاه مشهور قطب از ان پیاده شوید و یا با اتوبس های توریستی که در سراسر شهر به چشم میخورند در مقابل درب اصلی مجموعه از انها پیاده شوید، همچنین با تاکسی از هر نقطه ای می توانید خودتان را به قطب منار برسانید.

سخن پایانی

قطب منار دهلی از جاذبه های ثبت یونسکو هندوستان است و شما می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره قطب منار در بخش زیر کامنت کنید .


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=19175
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
مسجد تاریخی دو طبقه بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
3 دیدگاه
مسجد ملک بن عباس بندر لنگه
شهره مقصودی
3 دیدگاه
مسجد تکسیم استانبول
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد و حسینیه همدانی‌ها تهران
کوروش ابریشمی
8 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس