کاخ سعدآباد تهران بی شک مهم ترین و زیباترین جاذبه گردشگری در پایتخت می باشد که سالیانه ۵ میلیون نفر از آن بازدید به عمل می آورند، تا همین دو قرن گذشته تهران پایتخت کشور نبود، تا به سلطنت رسیدن محمد خان قاجار که تهران که در آن زمان یکی از برترین و سرسبزترین شهرهای ایران بود را به عنوان پایتخت کشور ایران برگزید.
کاخ سعداباد
همین موضع باعث شد تا پادشاهان بعدی هر کدام به نحوی در پیشرفت این شهر کاری کنند، مهم ترین بنایی که قاجارها در آن دوره در تهران ایجاد کردند باغ سعد اباد بود، این کاخ که به مرور زمان گسترش یافت امروزه به یکی از مهم ترین نمادهای تاریخی و توریستی تهران مبدل گردیده است.
کاخ سعدآباد تهران | Sa’dabad Complex
دقیقا در یکی از بخش های شمالی شهر تهران به نام شمیرانات کاخ سعدآباد خودنمایی می کند، اینجا فقط یک کاخ نیست، بلکه مجموعه از سازه ها، کاخ ها، موزه ها، باغ ها و دیدنی های دیگریست که در مساحت ۱۱۲ هکتار می باشد،مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ سعدآباد تهران در واقع در بهترین منطقه آب و هوایی تهران است که ارتفاع آن از سطح آب های دریا ۱۷۵۰ متر می باشد
معرفی مجموعه کاخ سعدآباد تهران | Sa’dabad Complex
در ابتدای ورودی به مجموعه کاخ سعدآباد تهران شما می توانید از غرفه موجود یک نقشه تهیه کنید تا بدون اتلاق وقت در این مجموعه تاریخی و فرهنگی استارت بازدید خود را بزنید، قدم زدن در میان درختان چند صد ساله سعداباد و لمس تاریخ نه چندان دور تهران و ایران لذت خاص خودش را دارد.
معرفی بخش های دیدنی کاخ سعدآباد تهران
خوب همانطور که در ابتدای مطلب عرض شد این مکان دارای ساختمان ها و مراکز دیدنی مختلفیست که در این قسمت به معرفی آنها خواهیم پرداخت، همراه این تودی باشید :
باغ سعدآباد تهران | Sa’dabad Complex
اولین مکانی که برای بازدید به آن برخورد می کنید، محوطه اصلی خود باغ است، جایی که دارای درختان سربه فلک کشیده و سرسبز و همچنین پوشش گیاهی زیبا و متنوعیست، رودخانه مشهور دربند دقیقا از میان این باغ عبور می کند و این خود زیبایی این مجموعه را دو چندان می کند.
فضای سبز کاخ سعدآباد
تعداد کل همه این درختان که اکثر آنها را چنار، بید مجنون و کاج تشکیل داده اند بالغ بر ۷۵۵۰ اصله می باشد مه همه آنها ثبت آثار طبیعی شده اند، جالبه بدونید در این باغ به علت مساحت زیاد، شما می توانید گونه های مختلف جانوری را هم تماشا کنید، جانورانی همچون مار، قورباغه، روباهف سنجاب، عقاب و حشرات مختلف دیگر.
معرفی کاخ اسود در کاخ سعدآباد | موزه هنرهای زیبا
اولین موزه ای که برای بازدید به شما پیشنهاد می کنیم، موزه هنرهای تهران زیباست، داستان این ساختمان جالب است، ساخت این بنا به دستور پهلوی اول صورت گرفت در سال ۱۳۱۹ ولی دقیقا یکسال پس از آن با برکناری پهلوی اول از سلطنت، ساخت این بنا نیمه کاره باقی ماند تا اینکه در سال ۴۲ شمسی پهلوی دوم دستور ادامه ساخت آن را صادر کرد و از آن به عنوان وزارت خانه دربار استفاده کرد.
نمای بیرونی کاخ اسود
اکثر نمای بیرونی کاخ اسود را با سنگ های مرمر سیاه رنگ ساخته اند که این خود زیبایی این مجموعه را دوچندان کرده است، پس از انقلاب با شکوه اسلامی در سال ۶۴ به دستور اداره میراث فرهنگی بخت، دستور برگزاری موزه هنرهای زیبا در کاخ اسود صادر گردید و بازدید از آن برای عموم مردم امکان پذیر شد.
موزه هنرهای زیبا سعدآباد
این موزه دارای دو طبقه می باشد که در طبقه اول آن یا همان طبقه همکف، آثار ارزشمندی از هنرمندان مشهور معاصر و قرن های نزدیک همچون سهراب سپهری، ناصر اویسی، پروانه اعتمادی، حسین زنده رودی، نصرالله افجعی، ابوالقاسم سعیدی و حسین محجوبی قرار دارند که بازدید از آنها به شما پیشنهاد می شود.
آثار موزه هنرهای زیبا
اما داستان طبقه اول کاخ اسود موزه هنرهای زیبا کاملا متفاوت است، در این طبقه شما با آثار هنرمندان معاصر و قررن های نزدیک اروپایی روبرو می شوید، آثاری که اکثرا به سبک رئالیسم و سورئالیسم می باشند، از مشهوترین نقاشانی که اثار انها در این طبقه قرار گرفته اند می توان به ایوان شیشکین، سالوادور دالی، ژول برتون، جان فردریک، پیتر گراهام و ژول برتون اشاره داشت، همچنین تعداد ۸ مجسمه برنزی و طلایی از این هنرمندان برجسته در همین طبقه وجود دارد که می توانید از آنها هم بازدید نمایید.
آثار مینیاتوری در طبقه دوم موزه هنرهای زیبا
حال به طبقه دوم مجموعه موزه هنرهای زیبا یا کاخ اسود می رویم، در این طبقه متاسفانه نام هیچ کدام از اثار هنری موجود درج نشده اما شما می توانید هنرهای رنگ و روغن و نقاشی های مینیاتوری که در حال به تصویر کشیدن وقایع مهم تاریخ ایران از جمله تاج گذاری نادرشاه، نقاشی هایی از پادشاهان صفویه و زندیه را تماشا کنید.
- قیمت بلیت ورودی به مزوه هنرهای زیبا در کاخ اسود : ایرانی ۵ هزار تومان و خارجی ۲۰ هزار تومان
معرفی موزه اسناد سلطنتی
این ساختمان که در دوره پهلوی دوم ساخته شد در آن زمان مخصوص گاردهای نگهبانی ویژه پادشاه بود، که در آن سربازان یگان ویژه کاخ سعداباد مستقر بودند، موزه اسناد سلطنتی کاخ سعداباد تهران در سال ۹۱ شمسی افتتاح گردید و در آن شما می توانید از اسناد و آلبوم های تصویری پهلوی اول، اسناد تاریخی پهلوی دوم در قالب ۵ گالری تماشا کنید.
دیدنیهای موزه اسناد سلطنتی سعداباد
مساحت این ساختمان ۵۰۰ متر مربع بوده و دارای یک طبقه با ۹ اتاق همراه با یک زیر زمین سراسری می باشد، شما در این گالری ها می توانید آلبوم های تصویری از خاندان پهلوی اول و دوم بین سال های ۱۳۰۵ تا ۱۳۵۶ هجری شمسی را مشاهده کنید.
- قیمت بلیت ورودی به موزه اسناد و البوم های سلطنتی : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
موزه ملت
کاخ موزه ملت در واقع بزرگ ترین کاخ و بنای موجود در سعداباد با ۵ هزار متر مربع می باشد، نمای کلی این کاخ که مهم ترین موزه این مجموعه فرهنگی تاریخی می باشد سفید رنگ است، در واقع در آن دوره به کاخ سفید شهرت داشته، ساخت این کاخ بنا به دستور پهلوی اول در بین سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ شمسی صورت گرفت.
معمار کاخ موزه ملت
برترین مهندسین، معماران و گچ برهای ایرانی و خارجی در ساخت این کاخ شرکت داشتند، مهندسین اصلی این کاه طاووسیان از ایران و بوریس از روسیه بودند، در ابتدای ایجاد این کاخ با شکوه کاربری آن ویژه فصل تابستان و بهار بود، تعداد کل اتاق های موجود در این کاخ به ۵۴ عدد می رسد و سالن های تشریفات و میهمان نوازی آن ۱۰ عدد است.
مرمت کاخ سعدآباد تهران
پس از روی کار آمدن پهلوی دوم، همسر این پادشاه به نام فرح، تصمیم به مرمت آن گرفت، در سال ۴۹ این بازسازی به اتمام رسید و در این مجموعه سالن سینما، موزه فرح، انبار ظرف های سلطنتی و پیاده سازی اولین آسانسور در شهر تهران در کاخ اشاره کرد.
اشیای موزه ملت سعداباد
از آثار نمایش داده شده در کاخ موزه ملت سعدآباد تهران می توان به سنگ های تزئینی، مجموعه ظرف های مارک پادشاهی، سالن بیلیارد سلطنتی، نقاشی هایی از یونان باستان، فرش های دستباف ایرانی و چندین اسناد تاریخی و مجسمه اشاره کرد.
- قیمت بلیت ورودی به کاخ موزه ملت : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۲۰ هزار تومان
معرفی موزه هنر ملل
این ساختمان در واقع همان موزه ای است که همسر پهلوی دوم فرح ایجاد کرد، با هزینه های دولتی در آن دوره این ساختمان را به یک موزه تبدیل کرد که امروزه همین بخش از کاخ سعداباد به موزه هنر ملل شهرت دارد، در این موزه شما می توانید از اثار هنرمندانه افراد مشهوری همچون سهراب سپهری، ایران درودی، لیلی متین، برنارد بوفه، هربرت بایر، فناند لژه و مک آووی دیدن نمایید، همچنین در بخش دیگری از موزه هنر ملل می توانید مجسمه ها و نقاب هایی از هنرمندان مختلف ایرانی و خارجی را تماشا کنید.
- قیمت بلیت ورودی به موزه ملل : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
معرفی موزه آشپزخانه سلطنتی
همانطور که از نام آن مشخص است در گذشته و در دوره حکومت پهلوی دوم این ساختمان ۸۵۰ متر مربعی که دقیقا در مرکز کاخ سعدآباد تهران قرار دارد برای طبخ غذا مورد استفاده قرار میگرفته است، به گفته مورخین در این آشپزخانه تعداد ۱۸ آشپز، کیک پز، دسر پز و … فعالیت داشته اند که به صورت ویژه برای شاه و خانواده وی غذا و خوراکی تهیه می کردند، حتی در سفرهای خارج از تهران و خارج کشور این تیم آشپزی همراه این خانواده بودند.
اشیای دیدنی موزه اشپزخانه سعدآباد
شما می توانید در موزه آشپزخانه سلطنتی از ظروف مورد استفاده، یخچال های قدیمی، اتاق غذاخوری پیشخدمت ها و نمایشگاه اشیای آشپزخانه دیدن نمایید که چندان جهت بازدید جالب نیست.
- قیمت بلیت ورودی به موزه آشپزخانه سلطنتی : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
موزه استاد فرشچیان
این ساختمان جز معدود ساختمان های به جا مانده از عصر قاجاریه در سعداباد است که بعدها برای چندین سال محل زندگی پهلوی اول و خانواده اش در آن بود، با تصمیم اداره میراث فرهنگی بخت در سال ۷۹ شمسی تصمیم بر این شد که در این ساختمان آثار بی نظیر استاد فرشچیان به نمایش در آید، این گالری دارای ۶۲۰ متر مربع می باشد که در آن شما می توانید از ۶۰ اثر مهم و بی نظیر استاد فرشچیان بازدید به عمل آورید.
- قیمت بلیت ورودی به موزه استاد فرشچیان : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
موزه ظروف سلطنتی
ساختمان موزه ظروف سلطنتی جز معدود سازه های کاخ سعدآباد تهران است که از سبک معماری پاریسی بهره برده است، این سازه که به دستور دختر پهلوی اول اشرف پهلوی در سال ۱۳۱۵ ساخته شد، پس از گذشت سالها در سال ۵۰ شمسی دوباره مرمت گردید و در فضایی ۲۶۵۰ متر مربعی در دو طبقه افتتاح گردید.
عتیقه جات موزه ظروف سلطنتی
پس از انقلاب در سال ۷۵ هجری شمسی با دستور ادراه میراث فرهنگی بخت این ساختمان به موزه ظروف سلطنتی مبدل گردید و در آن شما می توانید از بیش از ۶۰۰ قطعه ظروف چینی و چوبی مربوط به دورهای مختلف پادشاهان قاجاری تا پهلوی دوم بازدید کنید.
- قیمت بلیت ورودی به موزه ظروف سلطنتی : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
موزه سلاح های دربار
این ساختمان که در دوره پهلوی محل زندگی برادر پهلوی دوم یعنی غلامرضا پهلوی بودف امروزه به موزه سلاح های دربار مبدل گردیده است،شما می توانید در آن انواع مختلف سلاح های گرم و سرد قاجاریه تا پهلوی ساخته کشورهای غربی و امریکایی را تماشا کنید، همچنین تعدادی تصویر با موضوع جنگ در دوره پهلوی در این موزه قرار دارد که بازدید از آنها خالی از لطف نیست.
- قیمت بلیت ورودی موزه سلاح های دربار : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
معرفی موزه پوشاک پادشاهی
این سازه در بین سالهای ۱۳۱۳ تا ۱۳۱۷ شمسی به دستور خواهر پهلوی دوم، شمس پهلوی ساخته شد که در واقع محل زندگی وی تا ۴۲ شمسی بود، از آن سال وی به کاخ دیگری مهرشهر کرج منتقل گردید تا از حواشی دربار پهلوی دور باشد، این ساختمان که سبک اروپایی ساخته شده دارای ۲۷۰۰ متر مربع مساحت است و از سال ۸۷ شمسی با عنوان موزه پوشاک سلطنتی برای عموم مردم بازگشایی شد.
- قیمت بلیت ورودی به موزه پوشاک سلطنتی : ایرانی ۳ هزار تومان و خراجی ۱۰ هزار تومان
معرفی موزه حسین بهزاد
این بنای دیدنی که جز معدود ساختمان های باقی مانده از دوره قاجاریه است و به کاخ کرباسی شهرت دارد، این ساختمان در ابتدای روی کار آمدن پهلوی اول محل زندگی وی بود، در سال ۷۲ شمسی با تصمیم اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و طی یک گفتگوی مستند با فرزند استاد بزرگ ایرانی در زمینه نگار گری و نقاشی های مینیاتوری پرویز بهزاد ، تعداد ۲۹۵ اثر از استاد حسین بهزاد به این بخش از مجموعه سعداباد تحویل گردید، که تحت عنوان موزه استاد حسین بهزاد برای عموم مردم بازگشایی گردید، این بخش از موزه در کاخ سعدآباد تهران در سال ۹۱ به عنوان برترین موزه خاورمیانه در قسمت تلاش برای بقا برگزیده شد و جایزه گرفت، این موزه دارای ۵ سالن مختلف از آثار این استاد برجسته ایرانی می باشد.
- قیمت بلیت ورودی به موزه استاد حسین بهزاد : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۸ هزار تومان
معرفی موزه نظامی
یکی دیگر از بزرگ ترین ساختمان ها و موزه های کاخ سعدآباد تهران ، موزه نظامی تهران است که مربوط به دوره پهلوی اول می باشد، این سازه با ۳۱۰۰ متر مربع محل زندگی همسر اول پهلوی اول و فرزندانش بود که در سال ۵۱ شمسی به بازسازی های مجدد به فرزند دختر پهلوی اول به نام شهرام تعلق گرفت.
سلاح های موزه نطامی سعدآباد
از آن دوره این بنا به کاخ شهرام مشهور شد، این بنا جز اولین موزه های افتتاح شده در کاخ سعدآباد تهران بود که تحت نظر ارتش جمهوری اسلامی ایران به موزه دانشکده افرسیه تهران و سلاح های به جا مانده از ارتش ایران در دوره قاجار، مدال های دریافتی افسران مشهور ایرانی و تصاویری از سرتیپ های قدیمی ایرانی را در خود جای داده است.
- قیمت بلیت ورودی به موزه نظامی : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
کاخ موزه سبز
این ساختمان که محل زندگی و سلطنت پهلوی اول بود پس از روی کار آمدن وی از مالک قبلی آن که قجری بود با مبلغ هنگفت هفت هزار تومان از بیت المال مردم ایران خریداری شد و با دستور وی مرمت و بازسازی گران قیمتی در آن صورت گرفت، تمامی سنگ های قیمتی سبز رنگ از معادن سرب شهر زنجان خریداری شد در دیوارها و نمای داخلی این کاخ مورد استفاده قرار گرفت.
سبک معماری موزه سبز سعد آباد
سبک معماری این کاخ به گونه ای است که از بخشی از آن می توان منظره ای به کل تهران را تماشا کرد، این بنا دارای اتاق های پذیرایی سالن میهمانان خارجی و اتقاق استراحت پهلوی اول است، از افراد مشهور تاریخی که در کاخ موزه سبز اقامت داشته اند می توان به کنستانتین پادشاه یونان اشاره کرد که برای چندین روز میهمان شاه خائن ایران بود.
- قیمت بلیت ورودی به کاخ موزه سبز : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۲۰ هزار تومان
معرفی موزه برادران امیدوار
این ساختمان هم متعلق به دوره قاجاریه می باشد و در ان اسب سواران و درشکه چی های دربار استراحت می کردند، نمای این ساختمان قرمز رنگ بوده، برادران امیدوار تنها گردشگران معاصر ایرانی در دوره پهلوی بودن که با سفرهای خود به مناطق مختلف کشور و دنیا به شهرت رسیدند، این برداران در مشهورترین سفر خود به دور دنیا در ۴ قاره توسط دو موتور سیکلت چهارسیلندر امریکایی موفق شدند در طی هفت سال به صورت زمینی این سفر خود را انجام دهند.
سیتروئن و برادران امیدوار
البته در دو سال آخر سفر خود به علت مشهور شدن این برادران در سطح دنیا شرکت خودرو سازی سیتروئن فرانسه یک ماشین با کیفیت به انها هدیه داد تا سفر خود را راحت تر انجام دهند، در مجموع این گردشگران به ۱۰۰ کشور دنیا با ماشین و موتور سفر کردند و جز نامی ترین جهانگردان ایرانی پس از ناصر خسرو می باشند، شما می توانید در موزه برادران امیدوار فیلم هایی صامت از سفر آنها به نقاط مختلف دنیا و همچنین تعداد ۱۸ هزار عکس از سفرهای انها را تماشا کنید، از برادران امیدوار عیسی امیدوار همچنان در قید حیات بوده و شما می توانید در روزهای یکشنبه اول هر ماه در این موزه با وی دیداری داشته باشید.
- قیمت بلیت وروید به کاخ موزه برادران امیدوار : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
موزه آب
موزه آب تهران در ساختمان دویست متری با نمایش صنایع و لوازم و میراث آب در سعد آباد برگزار می شود، شما می توانید تندیس های قدیمی، قبوض آب قدیمی، لوازم ایجاد چاه و تابلوهایی از آب انبارهای قدیمی و شیوه اب رسانی در سالیان دور را ببینید.
- قیمت بلیت ورودی به موزه آب : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
موزه میرعماد
این ساختمان که در دوره قاجاریه ساخته شد در ابتدا محل زندگی فرزندان پهلوی دوم بود، در سال ۸۳ شمسی این ساختمان به گالری و موزه نسخ خطی، آثار مینیاتوری و خطاطی هایی از مشهورترین هنرمندان ایرانی مبدل گردید، نام این موزه میرعماد ، مشهورترین خوشنویس ایرانی در قرن یازدهم هجری میباشد.
- قیمت بلیت ورودی به موزه میرعماد : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
موزه خودروهای سلطنتی
در این بخش از مجموعه فرهنگی تاریخی سعداباد می توانید خودروهایی که مورد استفاده پادشاهان پهلوی و فرزندان وی بوده است را مشاهده کنید، خودروهایی از برندهای مشهور بین المللی که در سال ۹۲ شمسی برای عموم مردم افتتاح گردید، ماشین های مشهوری از قبیل مرسدس بنز، بوگاتی، رویز رویز، اپسید باگی و چندین موتور سیکلت قیمتی در این گالری قرار دارند.
- قیمت بلیت ورودی به موزه خودروهای سلطنتی : ایرانی ۳ هزار تومان و خارجی ۱۰ هزار تومان
موزه نگارستان
این تنها بخشیست که رایگان جهت بازدید عموم مردم می باشد، در این بخش که در منطقه شمالی کاخ قرار دارد همواره نمایشگاه هایی برگزار می شود.
سایر دیدنی های کاخ سعدآباد تهران | Sa’dabad Complex
خوب حال که با بخش های مختلف مجموعه کاخ سعداباد تهران آشنا شدید اینک به معرفی سایر دیدنی های موجود در آن خواهیم پرداخت،همراه ما باشید، تندیس پهلوی اول، تندیس آرش کمان دار، کاخ احمد شاهی، کاخ قریده، کاخ ملکه مادر، کاخ اختصاصی، کاخ احمدرضا، کاخ عبدالرضا، کاخ بهمن پهلوی، کاخ جدید ولیعهد، کاخ لیلا که بازدید از این کاخ ها برای عموم مردم ممنوع می باشد، البته در اکثر این کاخ ها امروزه دفاتر ریاست جمهوری برقرار هستند.
امکانات رفاهی کاخ سعداباد تهران
خوب حال که با ماهیت و بخش های مختلف این کاخ آشنا شدید وقت ان است که با امکانات رفاهی ویژه گردشگران آشنا شوید، امکاناتی از قبیل تاکسی سرویس ، کافی شاپ، رستوران، استودیوی عکاسی قجری، پارک ورزشی، سالن سینمای کاخ ملت، ایستگاه رادیویی سعداباد، کتابخانه، نگارخانه، دفتر مرکزی یونسکو در تهران برای رفاه حال شما در نظر گرفته شده است.
چگونه به کاخ سعدآباد تهران بروم
برای مراجعه به سعد اباد شما از دو درب آن می توانید اقدام کنید، درب خیابان دربند و درب خیابان زعفرانیه :
- از زعفرانیه : استان تهران، شهر تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری
- بوسیله مترو : راهی ایستگاه تجریش در خط ۱ شوید. پس از رسیدن به میدان تجریش درضلع غربی میدان یعنی خیابان شهید ملکی سوار بر تاکسی های آصف یا اسدآباد شوید. این تاکسی ها شما را به در مجموعه نمی رسانند؛ اما با پیاده شدن در ابتدای خیابان شهید طاهری و حدود ۱۰ دقیقه پیاده روی به سعدآباد می رسید.
- از مسیر دربند : استان تهران، شهر تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند
- مترو : با متروی خط ۱ خودتان را به ایستگاه تجریش برسانید. در میدان تجریش، ابتدای خیابان جعفری و میدان قدس، جنب ایستگاه مترو می توانید تاکسی هایی را برای رسیدن به میدان دربند بیابید.
شماره های ارتباطی با کاخ سعداباد
تماس با مجموعه سعدآباد
- تلفن: ۹-۲۲۷۵۲۰۳۱-۰۲۱
- کدپستی: ۱۹۸۹۶۴۳۹۳۶
- ارتباط با مدیر مجموعه سعدآباد، دکتر کیا پارسا
- تلفن: ۲۲۷۵۲۰۷۹ – ۲۷۹۴۰۲۱۹ – ۲۷۹۴۰۲۲۰ (۰۲۱)
- فکس: ۲۲۷۴۱۹۱۸ -۰۲۱
- ایمیل: drkiaparsa@gmail.com
- ارتباط با روابط عمومی
- رییس اداره روابط عمومی: محمد حیدری
- تلفن: ۲۷۹۴۰۳۷۹ -۰۲۱
سخن پایانی
اگر با خوردوی شخصی قصد بازدید از کاخ را دارید بهترین گزینه درب ورودی دربند می باشد، همچنین نظرات ، سوالات و تجربیات خود را می توانید در بخش زیر کامنت کنید و یا در انجمن گفتگوی این تودی با دیگران به بحث بگذارید.
بیشتر بخوانید
19 پاسخ
امتیاز بینندگان:۵ ستاره
موزه برادران امیدوار که نخستین جهانگردان مستندساز ایرانی بودند بسیار بسیار جذاب است از قطب شمال تا آمازون و آفریگا و … را درنوردیدند و فرهنگ مردم آن روزها را به نمایش گذاشتند
بنظر من موزه ماشین های سلطنتی، کاخ سفید، موزه آشپزخانه سلطنتی،موزه اسلحه های سلطنتی و کاخ سبز
البته همه جاهای این مجموعه عالی هستش
کاخ سبز’موزه ملت’اشپزخانه’موزه اسلحه’ظروف’کاخ شاپورعلیرضا