aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

غار سهولان مهاباد

غار سهولان مهاباد
ezgif-1-eca2962dc6

غار سهولان مهاباد در زمره بهترین جاذبه های طبیعی ایران قرار دارد که در اعماق زمین با دارا بودن مناظر عجیب که در طول هزاران سال بوجود آمده امروزه میزبان گردشگران داخلی و خارجی می باشد ، در جهت توسعه صنعت گردشگری در این محل و در سالهای اخیر امکانات رفاهی و تفریحی خوبی نظیر بخش قایق رانی و فروشگاه های صنایع دستی تعبیه شده تا یک گردش به یاد ماندنی را کسب کنید .

به گفته زمین شناسان معتبر این غار دارای ۲ هکتار مساحت می باشد که تا به امروزه فقط ۲۸۰ متر از بخش آبی و ۳۱۰ متر از بخش خشکی آن قابل دسترسی شده است ، اهمیت بالای این مکان باعث گردید که در سال ۱۳۸۰ شمسی به فهرست میراث طبیعی ایران اضافه شود ، در ادامه معرفی جاذبه های طبیعی ایران و در این مطلب به طور ویژه با راهنمای سفر به غار سهولان مهاباد آشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید .

غار سهولان مهاباد

غار سهولان

غار سهولان مهاباد دارای مناظر خارق العاده زمین شناسی می باشد که تقریبا در کمتر غار طبیعی دیگری شاهد آن خواهید بود، این مکان امروزه از بزرگترین غارهای آبی ایران در بین عاشقان جاذبه های طبیعی شناخته می شود که در فاصله ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان مهاباد واقع شده است، در زبان زیبای کردی سهولان به معنای یخبندان می باشد و البته اگر آدرس اینجا را از برخی بومیان بپرسید آن را با نام کونه مالان یعنی خانه کبوتر می شناسند و در واقع همان غار سهولان است.

غار سهولان مهاباد

خصوصیات جغرافیایی سهولان

به طور کلی این غار از سطح دریا یا آب های آزاد ۲۲۲۲ متر ارتفاع دارد و دارای دو قسمت آبی و خشکی می باشد که ورودی آن را به فاصله ۲۵ متر با پای پیاده باید طی کنید تا به کانال های آبی برسید، شاید باورتان نشود ولی عمق آب در این غار بین ۸ الی ۳۲ متر می شود و از این حیث جز خطرناک ترین غارهای آبی دنیاست، ارتفاع سطح آب تا سقف بین ۳۵ الی ۵۲ متر می شود و در حیث المجموع مساحت این محل دو هکتار است، با توجه به اهمیت این محل در سال ۱۳۷۹ خورشیدی به فهرست میراث طبیعی ملی ایران اضافه شد.

غار سهولان مهاباد

داخل غار سهولان

با ورود به فضای داخل غار سهولان اگر در روزهای توریستی سال باشد تعدادی از گروه های موسیقی بومی کردی اجراهای زنده و شاد انجام می دهند، بعد از خرید بلیت ورودی دو راه ورودی پیش روی شماست یکی ورودی بزرگ و دیگری ورودی کوچک که معمولا همه از ورودی بزرگ وادر می شوند، اینجا دارای یکصد و شش پله است که با طی کردن آن به دریاچه اول خواهید رسید، آب و هوای این منطقه با توجه به میزان بالای رطوبت کمی سنگین است و شاید برخی انسان ها توانایی تحمل آن را نداشته باشند.

غار سهولان مهاباد غار سهولان مهاباد

قایق سواری در سهولان

برای مشاهده زیبایی های این غار ابی باید سوار بر قایق های پارویی شوید تا به نقاط مختلف بروید، قبل از سوار شدن جلیقه های نجات را یک به یک به تن خواهید کرد تا در مواقع بحرانی به کمکتان بیاید، دریاچه بزرگ این مکان دویست متر مربع وسعت داشته و با ورود به آن می توانید سقف های زیبای غار در کنار لانه های متعدد کبوتران را مشاهده نمایید، بعد از رسیدن به انتهای دریاچه به دالان هایی خواهید رسید که راه ورودی به دریاچه بعدی و آخرین نقطه مجاز برای بازدید خواهد بود، در آخر بعد از تماشای انواع مختلف سنگ های چند میلیون ساله این محل به بخش کونه مالان یا خروجی غار خواهید رسید.

غار سهولان مهاباد غار سهولان مهاباد

دانستنی های غار سهولان

دانستنی های غرا سهولان هم برای دانشجویان یا محققین شاید جالب باشد، در اینن بخش با مهم ترین خصوصیات این مکان طبیعی آشنا می شوید :

  • تفاوت دمای داخل و بیرون غار گاه تا ۱۸ درجه سانتیگراد می رسد.
  • عمیق ترین بخش دریاچه های درونی به ۶۲.۵ متر می رسد!
  • آب این غار بسیار زلال و شفاف است و امکان مشاهده اعماق در بیشتر نقاط وجود دارد.
  • در آب های این محل هیچگونه جلبکی رویش نکرده است !
  • جنس سنگ های داخل این غار از آهک می باشد.
  • آب های این غار از چشمه های طبیعی تامین می شود و در آخر به نقاط روی زمین می رسند.
  • قدمت این غار به گفته کارشناسان به هفتاد میلیون سال قبل بر می گردد.
  • در هزاره های دوتر بومیان در این غار زندگی می کردنند و در دوران هخامنشیان برای در امان ماندن از شر دشمنان ایران زمین در این مکان اختفا می کرده اند.

غار سهولان مهاباد

امکانات غار سهولان

برای رفاه حال گردشگران در این محل طبیعی امکانات رفاهی خوبی نظیر میز اطلاعات، فروشگاه، سرویس بهداشتی، آلاچیق، نمازخانه و رستوران تعبیه شده است که در صورت لزوم می توانید از آنها استفاده کنید.

غار سهولان مهاباد غار سهولان مهاباد

چگونه به اینجا بروم ؟

برای رسیدن به غار آبی سهولان مهاباد در استان آذربایجان غربی از این شهر وارد جاده بوکان شوید، بعد از رسیدن به دهکده عیسی کند به دوراهی ورودی روستا و ورودی غار خواهید رسید که با ادامه دادن مسیر درب ورودی را مشاهده خواهید کرد.

سخن پایانی

در جین بازدید با قایق ها بسیار مراقب کودکان باشید ، آب این دریاچه ها بسیار عمیق بوده و احتمال وقوع رخدادهای ناگوار در آن وجود دارد، شما می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خودتان را در بخش زیر کامنت کنید .


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=24934
van

فاطیما علیزاده

در ابتدای نوجوونی بودم که با یک خانم گردشگر چند روزی سپری کردم ، همین مورد تلنگری به من زد و فهمیدم عاشق کار گردشگری و سفر هستم ، پیشنهاد می کنم هر هفته شده چند ساعت گردش کنید.

مطالب مرتبط
غار گری کنار بهده پارسیان
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
غار ساحلی بنود عسلویه
کوروش ابریشمی
5 دیدگاه
ساحل بنود عسلویه
کوروش ابریشمی
8 دیدگاه
Bukan Izadi Hotel رستوران البرز نو
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Bukan National Park پارک ملت بوکان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Bukan Coastal park بوستان ساحلی بوکان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس