Saloona غذایی خوش طعم
سالوونا یا سالونا یک خورشت کلاسیک بسیار خوشمزه ی عربی است که در قطر معمولاً به عنوان یک غذای روزمره و خانگی تهیه می شود. در بیشتر مواقع برای پخت سالونا از مرغ استفاده می کنند، اما از سبزیجات و انواع دیگر گوشت مانند گوشت گاو یا بره و ماهی نیز می توان استفاده کرد. سالونا معمولا با برنج و نان سرو می شود و برای پخت این غذای مقوی از پیاز سرخ شده، سیر، زنجبیل، سبزیجات استفاده می کنند.
مردم بیشتر در ماه مبارک رمضان این غذای خوش طعم را می پزند، اما این غذا در تمامی رستوران های دوحه با کیفیتی عالی همه روزه تهیه می شود. رستوران ولیما رستورانی است که سالونا را با طعم بسیار خوشمزه و با عطری فوق العاده پخته می کند و به مهمانان خود ارائه می کند. این رستوران سالونا را با مرغ و با ادویه های بی نظیر عربی تهیه می کند.
- • ۸۰۰ گرم مرغ یا یک کیلوگرم گوشت بره که به صورت مکعبی ریز شده ( مقدار مرغ و سایر مواد اولیه را با توجه به تعداد افراد باید اضافه کنید )
- • ۳ عدد پیاز متوسط خرد شده
- • ۲ عدد سیب زمینی متوسط که به صورت مکعبی خرد شده
- • ۱ عدد هویج، پوست کنده و ریز خرد شده (دلخواه)
- • ۲ عدد کدو حلوایی زرد یا کدو سبز که به صورت مکعبی خرد شده (دلخواه)
- • ۲ عدد بادمجان که به صورت مکعبی خرد شده (دلخواه)
- • ۱ فنجان نخود سبز
- • ۴ عدد فلفل سبز خرد شده (قطعات ۱/۴ اینچی)
- • ۲ عدد گوجه فرنگی خرد شده
- • ۱ عدد فلفل دلمه سبز متوسط خرد شده
- • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- • ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن
- • ۳ حبه سیر له شده
- • ۱ عدد لیمو خشک نصف شده
- • ۳ لیوان آب (آب مرغ)
- • نمک (دلخواه)
- • ۱ قاشق چایخوری. زردچوبه پودر شده
- • ۱ قاشق چایخوری پودر گشنیز
- • ۱ تا ۱.۵ قاشق چایخوری مخلوط ادویه
- • ۲ قاشق غذاخوری گشنیز زمینی
- • ۱.۵ قاشق غذاخوری دارچین آسیاب شده
- • ۱.۵ قاشق چایخوری فلفل سیاه زمینی
- • ۱.۵ قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
- • ۱ قاشق چایخوری. هل آسیاب شده
- • ½ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- • ¼ قاشق چایخوری میخک زمین
۱- روغن را در یک تابه یا قابلمه گرم کنید و تکه های مرغ را در آن تفت داده تا طلائی شود. تکه های مرغ را کنار می گذارید و در قابلمه ای دیگر مراحل زیر را انجام می دهید.
۲- پیاز را در روغن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید.
۳- سپس سیب زمینی، هویج ، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، نخود سبز و سیر را اضافه کنید و هم بزنید. دو دقیقه تفت دهید.
۴- کدو حلوایی یا کدو سبز و بادمجان ها را اضافه کنید و هم بزنید. دو دقیقه تفت دهید.
سالونا
۵- پودر زردچوبه، پودر گشنیز و پودر ادویه را اضافه کنید و مخلوط کنید.
۶- سپس مرغ طلائی شده، نمک، نصف لیموی خشک را با چنگال سوراخ کرده و اضافه کرده و مخلوط کنید.
۷- آب مرغ یا آب را اضافه کنید و مخلوط کنید. وقتی به جوش آمد فلفل سبز را اضافه کنید و هم بزنید.
۸- غذا را روی حرارت ملایم را بگذارید.
•سالونا
۱- در صورتی که سالونا را با مرغ درست می کنید، گوشت را همزمان با سبزیجات و ادویه ها اضافه کنید تا مرغ زمان کافی برای پخت داشته باشد.
۲- در صورتی که با گوشت بره سالونا را درست می کنید، ابتدا گوشت را تفت می دهیم و می گذاریم نیم پز یا کامل پخته شود و پس از آن سبزی را اضافه می کنم زیرا کمی طول می کشد تا گوشت نرم شود.
۳- اگر برای پخت سالونا از ماهی استفاده می کنید، می توانید ماهی کامل یا فیله استفاده کنید.
۴- برای پخت سالونا با ماهی، تکه های ماهی را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. سپس هر دو طرف آن را سریع سرخ کنید تا کمی رنگ بگیرد.
۵- به این نکته توجه کنید بعد از اضافه کردن ماهی به بقیه مواد، ماهی را هم نزنید تا ماهی تکه تکه نشود و در مواد له نشود.