غار نمکدان قشم معروف به غار نمکی قشم یا گنبد نمکی از بهترین جاهای دیدنی قشم در ۹۸ کیلومتری غرب مرکز شهر قشم قرار دارد، هزینه ورودی غار نمکدان قشم در سال جاری ۱۰ هزار تومان برای مسافران ایرانی و ۱۰۰ هزار تومان برای گردشگران خارجی است، ساعات بازدید غار نمکی قشم همه روزه از ۸ صبح تا ۸ شب، حتی در روزهای جمعه و تعطیلات میباشد. این غار و غار علیصدر در همدان دو تا از معروفترین غارهای ایران در محافل بینالمللی بشمار میروند.
غار نمکدان قشم امروزه با لقب بزرگترین غار نمکی دنیا در بین گردشگران داخلی و خارجی شناخته میشود که شامل سه بخش دیدنی است، بخش اول غار نمکی را همه مردم عادی میتوانند بدون تجهیزات تماشا کنند، بخش دوم نیاز به ۳۰ متر مسیر به صورت سینه خیز دارد که همراه با چراغ قوهای که به شما ارائه میشود، قابل بازدید است و بخش سوم غار که ورود به آن، فقط برای متخصصین غارنوردی و کاوشگران امکان پذیر است با تجهیزات کامل غارنوردی و همراهی شخصی حرفهای در این زمینه قابل بازدید است.
غار نمکدان قشم کجاست؟
برای رسیدن به غار نمکی باید ۹۸ کیلومتر مسافت را از مرکز جزیره و شهر به سمت غرب و ۱۰ کیلومتر بعد از روستای کانی طی کنید، نقشه غار نمکدان قشم در اول مقاله به شما کمک میکند تا این مکان که یکی از عجیبترین جاذبههای طبیعی قشم است را با نقشه بلد، نشان یا گوگل مپ، خیلی آسان از درب هتل یا هر جای دیگری که هستید، مسیریابی کنید، برای خرید تور غار نمکدان قشم هم میتوانید از مراکز گردشگری داخل شهر استفاده کنید تا همراه با لیدر و راهنمای تخصصی راهی این مکان نادر شوید. دقت داشته باشید که مسیر رسیدن به این غار، ۱۰ کیلومتر جاده خاکی دارد که اگر با خودروی سواری قصد مراجعه دارید، باید با آرامی حرکت کنید تا پنچر نشوید.
- آدرس غار نمکی قشم: ۹۸ کیلومتری غرب قشم در مسیر بزرگراه خلیج فارس
غار نمکی قشم
غار نمکی جزیره قشم یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی ایران است که مجموعه ای از زیباییهای منحصر به فرد را در خود جای داده است. وجود رگههای سفید نمک، بر بدنه این کوه، از دور منظرهای زیبا را نمایان میسازد. این گنبد نمکی در فاصله ی ۹۰ کیلومتری از شهر قشم قرار گرفته است و در بخش انتهایی جنوب غربی جزیره کوه جنوب غربی جزیره، کوه گنبدی که به شکل ۲۳۷ متر از سطح دریا فاصله دارد، نیز واقع است.
غار نمکی قشم در فاصلهی ۲ کیلومتری از ساحل جاده همجوار خود قرار گرفته است، اگر اهل پیاده روی و گردش در طبیعت هستید، پیشنهاد میکنیم، که پای پیاده این مسیر را طی کنید. داخل این غار به ویژه در اعماق آن، نور کافی وجود ندارد و برای مشاهده استالاکتیتهای بلورین نمک، نیاز به چراغ قوه پرنور است. سقف غار نمک را قندیلهای مرمرین و بلورین در اشکال مختلف پوشش دادهاند و منظرهای بدیع به وجود آوردهاند.
چشمه نمک در غار نمکدان
سعی کنید حتما با کسی که نسبت به این غار آشنایی کامل دارد، همسفر شوید، تا از راه و چاه آن مطلع باشید. در کف این غار جریانهایی از آب نمک قابل مشاهده است که منظره فوق العادهای را برای بازدید کنندگان پدید میآورد. رطوبت هوای جزیره و نفوذ آب در غارها سبب چکیده شدن آب نمک اشباع شده بر بدنه قندیلها میشود و باعث به وجود آوردن پیوسته این قدیلها میشود.
کوه نمکدان
این جریان آب در دل کوه نمکدان به طور یک جریان دائمی زیرزمینی است و راه را به خارج از این غار میگشاید. در مقال این غار، یک حوضچهای طبیعی به رنگ سفید وجود دارد که آبی که از دل این غار بیرون میآید، درون آن جمع میگردد و به صورت یک چشمه نمک در دامنه کوه، جلوه گری مینماید. این جشمه در تمام طول سال جریان دارد و در بخشهای داخلی این غار نمکدان نیز جریان آب قابل مشاهده است.
قندیلهای غار نمکی
گاهاً آب نمک موجود در غار، همانند آینه تصاویر را منعکس میکند و این خود باعث به وجود آمدن منظرهای زیبا و بی نظیر در این منطقه میگردد. بستر اصلی این چشمه رنگی سرخ دارد و میتوان رسوبات گِل اخرا (خاک نسوز) را در آن مشاهده کرد. رسوباتی که در این منطقه به وجود آمدهاند نیز حاوی ترکیبات اکسید آهن و به خصوص هماتیت هستند. بخش بالایی یا همان سقف غار نیز ساختار زیبایی دارد و توسط قندیلهای بلورین که اشکال مختلفی دارند پوشیده شده است.
خواص دارویی نمکهای غار نمکدان
نمکهایی که از این غار استخراج میشوند، خاصیت دارویی دارند و از آنها به عنوان نمکی برای علم طب به ویژه برای ورزشکاران حرفه ای به صورت کپسول مصرف میشود. ترکیباتی که نمکهای درون این غار دارند، از منیزیم تشکیل شدهاند. با توجه به تحقیقات و بررسیهایی که توسط زمین شناسان دانشگاه شیراز و کشور چک بر روی غار نمکدان در هرمزگان انجام شده، نیز متوجه شدند که این غار یکی از طولانیترین غارهای نمک جهان است و طول آن ۶۴۰۰ متر است.
قدمت غار نمکی قشم
با توجه به بررسیهایی که محققان دانشگاه شیراز بر روی ۶۰۰۰ متر از این غار انجام دادهاند، سن نمکهای این غار را به پیش از دوره کانبرین که تقریبا به ۵۷۰ میلیون سال پیش است بر میگردد. اما خود گنبدهاى نمکى و ظهور آنها در این منطقه پدیدههاى جدید و جوانتر هستند، به طورى که برخى از این غارها حدود ۶ هزار سال سن دارند.
ثبت ملی و جهانی غار نمکی قشم
این غار با نام غار نمکی ۳N در تاریخ ۱۳۹۰/۱۰/۰۸ با شماره ثبت ۱۷۳ به ثبت فهرست میراث طبیعی ایران رسید. غار نمکدان به عنوان یکی از ژئوسایتهای ژئوپارک قشم، از سال ۱۳۸۵ به عضویت شبکهٔ جهانیِ ژئوپارکهای تحت حمایت یونسکو درآمده است. این غار دارای پتانسیل بالایی است و امید میرود تلاشها ادامه یابد و طولانیترین غار نمکی جهان به صورت مستقل هم در یونسکو به ثبت برسد.
نظرات غار نمکی قشم
قبل از مطالعه نظرات مردم درباره غار نمکدان قشم، حال که این مسافت طولانی را رفتهاید، سری به دشت بوخو در ۴ کیلومتری شمال این غار بزنید تا یکی دیگر از مناطق طبیعی ججزیره قشم را هم در این قشمگردی تماشا کنید، در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره غار نمکی قشم خواهیم بود.
بیشتر بخوانید
- ساحل قلعه پرتغالیها قشم
- پارک ساحلی لافت قشم
- اسکله تفریحی و گردشگری جنگل حرا قشم
- چاههای تلا بندر لافت قشم
- هتل جیزرو قشم
5 پاسخ
این مکان بزرگترین گنبد نمکی دنیا است و واقعا جای بکر و دست نخورده ای هست.
برای رسیدن به اینجا باید ۱۰ کیلومتری جاده خاکی بروید.
البته ۲ تا مسیر داره یکی از سمت روستای سلخ یکی هم از سمت جاده چاهکوه.از سمت سلخ اگر برید باید ۳۰ کیلومتر خاکی برید اما مکان های فوق العاده بکر را میبینید ولی از اون سمت تا روستای کانی آسفالته و بعد ۱۰ کیلومتر خاکی داره
هنگام قدمزدن داخل غار، رطوبت را احساس میکنید و ترکیب این رطوبت با نمک بوی خاصی را به وجود میآورد. بویی شبیه به یک ساختمان نمزده قدیمی که برای برخی از افراد دوستداشتنی است و برخی دیگر آن را دوست ندارند.
و
😐😐 اینکه یک عده از گردشگرا همینجور سنگ نمک و قندیل های نمک رو میکندن و با خود میبردن😐😐
جای قشنگ و بکر جزیره قشم هست ،تنها ایرادش جاده خاکی منتهی به غاره که تقریبا رفت و برگش ۳۰ کیلومتر خاکیه و البته نمک داخل غار خوراکیه
دو تا جاده داره، اونی که کوتاهتره خیلی بده. خود غار خیلی قشنگه
متاسفانه دهانه اول غار رو گردشگرا نابود کردن و هیچ قندیلی نداره