از بهترین مناطق تابستانی خوزستان و زیباترین روستاهای ایذه ، روستای شیوند در نزدیکی تنگه قاسمی ،کنار رود کارون، دریاچه و آبشار شیوند که بلندترین آبشار خوزستان می باشد، همیشه در لیست دیدنی ایذه شیوند قرار دارد، دهکده ای ویژه طبیعت گردی با اقامتگاه های بوم گردی و مناطق برپایی چادر که در سال های اخیر مورد توجه تورهای طبیعت گردی ایذه قرار گرفته است، در این ایرانگردی همراه من در این تودی باشید.
آبشار شیوند
آبشار شیوند که ۴۵ متر بلندی آن است که از دل کوه به دریاچه سرازیر است. شیوند در میان رشته کوههای زاگرس قرار گرفته؛ که همین طبیعت زیبا این روستا را به بهشت خوزستان شهرت داده است. از روستا تا آبشار اول و دوم شیود نیز مسیری تقریبا ۱ و نیم کیلومتری پیاده روی را می گذرانید تا به آبشار حیرت انگیز و تماشایی شیوند برسید.
شیوند کجاست؟
روستای شیوند در منطقه حفاظت شده منگشت و شالو ، پشت سد کارون سه قرار دارد که باعث شده برای رفت و آمد به روستا نیاز باشد از قایق استفاده کرد.
دیدنی های شیوند
وجود بناهای تاریخی چون کاروانسرای عباسی، قلعه ی بازمانده مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد، امامزاده محمد و سیاه چال قدیمی که در گذشته به عنوان زندان از آن استفاده می شده، همه نشان دهنده قدمت سکونت در این روستاست.
کوه های اطراف روستا که در بهار و تابستان با درختان سبز بلوط، انجیر وحشی تزیین شده و در پاییز برگ های رنگارنگ زیبا و در فصل زمستان برف سپید فراز این کوه ها را در آغوش می گیرد، چشم هر بیننده ای را به خود جذب می کند.
پل تاریخی شالو، سنگ نگاره کول فرح ( باقیمانده از هزاره سوم )، قلعه تل و تنگه قاسمی از دیگر جاذبه های تفریحی گردشگری روستای شیوند می باشند.
دشت سوسن شیوند
دشت سوسن یکی از جاذبه های تفریحی طبیعی در نزدیکی روستای شیوند می باشد که با قرار گرفتن در دامنه کوه زاگرس و گذر رود کارون از میان آن که در فصل بهار سرتاسر شقایق های وحشی، دشت را می پوشاند، مکانی دل انگیز برای تفریح می باشد.
سوغات و صنایع دست شیوند
عسل طبیعی، رب انار، کره و روغن محلی و صنایع دستی مانند قالی، گلیم، جاجیم و میوه های انار، انگور و گردو، که مردم محلی روستا آنها را برای فروش و امرار معاش در اختیار گردشگران می گذارند، از سوغاتی های ناب روستای شیوند می باشند.
طبیعت شیوند
در دل طبیعت شیوند گیاهانی چون کلخنگ، بنه، بن سرخ، پونه وحشی و بلوط دیده می شود. همچنین گفتنی ست که در حیات وحش شیوند جانورای از قبیل خرس قهوه ای، سنجاب، قوچ، پلنگ، گراز ، دارکوب، گرگ، شغال، روباه نیز دیده شده است؛ و به همین دلیل این منطقه جزو مناطق حفاظت شده به شمار می آید.
مسیریابی روستای شیوند
برای رفتن به روستای شیوند باید از میدان خروجی ایذه به سمت دریاچه کارون رفته و از آنجا با گذر از از دریاچه بوسیله قایق به اسکله روستای شیوند رسیده و در آنجا نیز مسیر حدود ۲ کیلومتری را با ماشین هایی که برای رفت و امد اهالی روستا و گردشگران در نظر گرفته شده، به سمت روستا می روید.
بهترین زمان سفر به روستای شیوند
شیوند بخاطر داشتن آب و هوای مطلوب همیشه طبیعتی زیبا برای گردش و تفریح دارد اما بهترین فصل ممکن از لحاظ آب و هوایی، برای سفر به شیوند، بهار و پاییز می باشد.
اسکان در شیوند
که شما می توانید با برپا کردن چادر در مرکز روستای شیوند یا اجاره خانه های روستایی، اوقات خوشی را در آنجا سپری کنید. منتظر نظرات و تجربیات شما در بخش کامنت های روستای شیوند ایذه هستیم.
بیشتر بخوانید