aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi

مسجد شیخ زاید ابوظبی

نقشه مسجد شیخ زاید ابوظبی
ezgif-1-eca2962dc6

مسجد شیخ زاید ابوظبی پس از مسجد الحرام و مسجد النبی در عربستان بزرگ ترین مسجد دنیا می باشد و امروزه به یکی از مهم ترین نقاط توریستی کشور امارات مبدل شده است، شیخ زاید نام اولین پادشاه کشور امارات بوده است که دقیقا در همین مسجد دفن شده و نام کامل وی شیخ زاید بن سلطان آل نهیان بود که در سال ۲۰۰۴ میلادی از دنیا رفت، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری خارجی و در این مقاله با بهترین مسجد ابوظبی آشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید.

  • هزینه : ۵۴۵ میلیون دلار امریکا
  • تاریخ ساخت : ۲۰۰۷ میلادی
  • ظرفیت : ۴۰ هزار نفر

مسجد شیخ زاید ابوظبی

کشور امارات یکی از برترین مقاصد توریستی در خاورمیانه محسوب می گردد، این کشور دارای جاذبه های گردشگری فراوان و مدرنی می باشد که در این تودی به معرفی اکثر آنها پرداخته ایم از جمله برج خلیفه دبی، دبی مال و آبنمای دبی، در این پست به معرفی سومین مسجد بزرگ مسلمانان در جهان خواهیم پرداخت، یعنی مسجد شیخ زاید ابوظبی امارات،همراه این تودی باشید.

اکثر مساجد کشور امارات مختص افراد مسلمانان می باشند و ورود غیر مسلمانان به آنها ممنوع می باشد اما مسجد شیخ زاید ابوظبی از این قائده مستثنی است و افراد غیر مسلمان هم می توانند با رعایت شئونات اسلامی وارد این مسجد شوند، موقعیت جغرافیایی این مسجد در شهر ابوظبی ما بین دو پل هوایی مصفح و مقطع می باشد.

هزینه ساخت مسجد شیخ زاید ابوظبی 

این مسجد که در سال ۲۰۰۷ میلادی افتتاح گردید با هزینه هنگفت و سر سام آور ۵۴۵ میلیون دلار امریکا معادل ۲ میلیارد و ۱۶۷ میلیون درهم امارات ساخته شد که در حال حاضر گران ترین مسجد دنیا هم محسوب می گردد، برای اولین مرتبه در ماه مبارک رمضان سال ۲۰۰۷ اولین نماز جماعت که نماز عید فطر بود در این مسجد اقامه شد.

مساحت مسجد شیخ زاید

مساحت کلی مسجد شیخ زاید ابوظبی ۴۱۲ هزار متر مربع می باشد، جالبه بدونید مراحل ساخت این مسجد ۱۱ سال زمان برد، یعنی از سال ۱۹۹۶ که دستور ساخت چنین مسجدی در ابوظبی از طرف پادشاه بخت امارات شیخ زاید اول داده شد تا سال ۲۰۰۷ میلادی، اگر برای اولین مرتبه به این محل مراجعه کنید خواهید دید که بنای کلی مسجد دقیقا بر روی یک تپه نیمه مرتفع قرار دارد، این مسجد از لحاظ مساحت سومین مسجد پهناور دنیا و از لحاظ بزرگی بنا دهمین مسجد بزرگ جهان می باشد.

تزئینات مسجد شیخ زاید

پس از ورود به مسجد بزرگ شیخ زاید ابوظبی شما با چندین بخش مختلف روبرو می شوید، مهم ترین بخش آن قبه اصلی یا سالن اصلی می باشد که در ارتفاع ۸۳ متر و قطر ۳۲ متر بزرگ ترین قبه در بین مساجد دنیا است، دیوارهای تمام مسجد تزئین شده با ایات قرآن و آثار مینیاتوری اسلامی است که در نوع خود واقعا شگفت انگی می باشد و چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند،  برای ساخت این مسجد از کاشی ها و سرامیک ها و سنگ های قیمتی استفاده شده است به طوری که بالغ بر ۲۲ درصد از هزینه ساخت این مسجد مربوط به نمایش بیرونی آن بوده.

گنبدهای مسجد شیخ زاید

مسجد شیخ زاید ابوظبی دارای ۵۷ گنبد کوچک و بزرگ در سراسر خود می باشد، این گنبد ها توسط برترین اساتید گچ بری در جهان ساخته شده اند و از لحاظ ظاهری جز زیباترین گنبدهای اسلامی به حساب می آیند، همچنین گنبد اصلی این مسجد یکی از بزرگ ترین گنبدها در بین مساجد مسلمانان می باشد،در ادامه بازدید شما از این محل با چهار مناره مرتفع در چهار گوشه مکان روبرو خواهید شد، ارتفاع این مناره ها هر کدام ۱۰۶ متر می باشد و با سنگ های  مرمر سفید رنگ و گرانیتی تزئین شده اند.

بزرگ ترین قالی جهان در شیخ زاید

از دیگر بخش های زیبا در مسجد شیخ زاید ابوظبی بزرگ ترین قالی و سجاده جهان اسلام می باشد که به دست هنرمندان ایرانی بافته شده است، این قالی سجاده مانند با مساحت ۷۱۱۹ متر مربع و ساخته شده از الیاف ابریشمی اصیل ایرانی به مقدار سی و پنج تن می باشد که در شهر نیشابور به دست بیش از ۱۲۰۰ هنرمند نیشابوری بافته شد، همزمان بر روی این قالی ۲۰ هزار نماز گزار می توانند به اقامه نماز بپردازند و در نوع خود زیباترین و بزرگ ترین قالی دنیا هم می باشد.

لوستر مسجد شیخ زاید

در داخل همین سالن اصلی که محل برگزاری نمازهای جماعت در شهر ابوظبی می باشد بزرگ ترین لوستر دنیا هم آویزان است، این لوستر متحیر کننده به دست شرکت های بزرگ اروپایی ساخته شده و در آن بیش از ۵۵۰۰ لامپ مختلف به کار رفته است.

تلاش نافرجام اماراتی ها

در مجموع اماراتی ها که برای هر سازه خود چندین رکورد جهانی را می شکنند، برای ساخت این مسجد تمام تلاش خود را کردند که از حرم رضوی مشهد پیشی بگیرند، شاید از لحاظ سبک معماری و بزرگی سبقت گرفتند، اما از لحاظ میزان گردشگر حتی نیمی از گردشگران و مسافران ایرانی در مشهد مقدس را هم جذب این مسجد نکردند و شکست محضی با هزینه میلیون دلاری خوردند.

سبک معماری مسجد شیخ زاید

سبک معماری این مکان آفریقای شمالی ساخته شده است به طوری که در سرتاسر این مسجد شما با اشکال هندسی زیبا و مبهوت کننده روبرو خواهید شد، همچنین تمام کاشی ها و سنگ های تزئینی استفاده شده در نمای این مسجد توسط یکی از برترین شرکت های کاشی سازی در کشور ترکیه به صورت نانو تکنولوژی ساخته شده و در برابر هوای کثیف و شرجی مقاومت فراوانی دارد.

لوستر مسجد شیخ زاید

لوسترهای این مکان که تعداد آن به بیش از ۴۰ عدد می رسد توسط برترین کمپانی ساخت لوستر های کاخ نشینی ساخته شده و تحمل ویزن بیش از ۶ تن را دارد که در نوع خود، در هیچ مسجد دنیا استفاده نشده است،در سالن اصلی نماز جماعت مسجد شیخ زاید امارات، تعداد ۹۷ ستون بلند، تزئین شده توسط سنگ های مرم و گرانیتی زیبا قرار دارد و بر روی دیواره های آن ایات قرآن مجید با خطوطی از جنس طلای ۲۴ عیار نقش بسته است که فضایی شگفت انگیز را به شما القا می کند، بزرگ ترین حیاط این محل با گنجایش ۳۰ هزار نفر در ابتدای ورودی مسجد در بخش جنوبی قرار دارد و دور تا دور آن گنبدها و مناره هایی زیبا با سبک معماری آفریقایی قرار گرفته اند.

مقبره شیخ زاید

یکی از شلوغ ترین بخش های توریستی مسجد شیخ زاید ابوظبی، مقبره شیخ زاید بن سلطان آل نهیان اولین رئیس جمهور کشور امارات می باشد، از مهم ترین دلایل شهرت این شیخ اماراتی و بیابان نشین ایجاد صلح میان قبایل شتر سوار اماراتی در بین سالهای ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۱ بود.

بیوگرافی شیخ زاید

وی که به تدریج حاکم قبیله بیابان نشین ابوظبی شده بود در سال ۷۱ میلادی با یکی دیگر از قبیله های عرب و مشهور یعنی دبی بیعت کرد و باعث رشد چشمگیر روابط سیاسی میان دیگر استان های کشور امارات شد، وی در ۴۰ سال حکومت خود بر کشور شتر سوار امارات، اسمان خراش های متعدد، برج های توریستی، هتل و مراکز خرید فراوانی را از درآمد نفتی امارات ایجاد کرد و یکی از مهم ترین افراد در پیشرفت چشمگیر این کشور بود، این شیخ بزرگ اماراتی در سال ۲۰۰۴ میلادی فوت کرد و مقبره وی در بخش شمالی مسجد شیخ زاید ابوظبی قرار دارد.

قوانین ورود به مسجد شیخ زاید ابوظبی

خوب دوستان همانطور که می دانید عرب ها بر روی قوانین اسلامی بسیار سخت گیرانه عمل می کنند و برای ورود به این مسجد باید قوانین خاصی را رعایت کنید تا اجازه عبور به شما داده شود، در ورودی اصلی این مسجد، یک راهروی بزرگ وجود دارد که در آن علاوه بر جستجوی نفرات بازدید کننده، لباس های آنها را چک می کنند.

ابتدا باید کفش های خود را از پا بیرون آورید و با دمپایی های موجود وارد مسجد شوید، همچنین برای مردان پوشیدن لباس گشاد و بلند که تمام دست ها و پاهای آنها را پوشش دهد واجب است و برای بانوان پوشش کامل اسلامی اجباریست، در صورت همراه نداشتن روسری نگران نباشید، این مسجد به بانوان بی حجاب روسری هایی بلند به صورت موقت عرضه می کند تا بتوانند وارد مسجد شوند.

چگونه به مسجد شیخ زاید ابوظبی بروم

خوب برای مراجعه به این مسجد اگر در شهر دبی اقامت دارید باید خودتون رو توسط تاکسی و یا پروازهای متعدد که روزانه انجام می شود به شهر ابوظبی برسونید و پس از آن با اتوبوس و یا تاکسی به پل مقطع مراجعه کنید تا مناره های ۱۰۶ متری مسجد شیخ زاید را مشاهده کنید و بتوانید از ورودی اصلی آن وارد این مسجد شوید.

رکوردهای مسجد شیخ زاید ابوظبی

  • بزرگ ترین لوستر دنیا
  • بزرگ ترین فرش دنیا
  • سومین مسجد بزرگ دنیا
  • بزرگ ترین گنبد دنیا
  • گران ترین مسجد دنیا

سخن پایانی

نظرات و سوالات خودتون رو درباره سومین مسجد بزرگ جهان با ما و دیگر بازدید کننده ها در میان بگذارید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=7366
van

فاطیما علیزاده

در ابتدای نوجوونی بودم که با یک خانم گردشگر چند روزی سپری کردم ، همین مورد تلنگری به من زد و فهمیدم عاشق کار گردشگری و سفر هستم ، پیشنهاد می کنم هر هفته شده چند ساعت گردش کنید.

مطالب مرتبط
تور هلیکوپتر دبی
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
مسجد تاریخی دو طبقه بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
3 دیدگاه
مسجد ملک بن عباس بندر لنگه
شهره مقصودی
3 دیدگاه
به جای دبی به این شهرهای امارات سفر کنید!
فاطمه انوری
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 2 ساعت
ساعت دسترسی : شنبه تا پنج شنبه 9AM-10PM, جمعه 9AM-12PM, 3PM-10PM
قدمت این مکان : 2007 میلادی
نوع کاربری : مسجد
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، خرید، عکاسی
امکانات رفاهی : راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، نمازخانه
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، کرم ضد آفتاب، پاور بانک، شارژر
اطلاعات تماس
آدرس : Sheikh Rashid Bin Saeed Street، - 5th St - Abu Dhabi - United Arab Emirates
شماره تماس : https://www.szgmc.gov.ae/
وب سایت : https://www.szgmc.gov.ae/