غذاهای محلی شیراز بی شکر از برترین غذاهای سنتی ایران می باشند و علت آن خود شیراز و استان فارس است، این محدوده جغرافیایی از ایران در واقع از دوره آریایی ها و انسان های اولیه مردم در آن زندگی می کردند و جز اصیل ترین مناطق کشور محسوب می شود.
تنوع غذایی در شیراز بسیار بالاست و در کنار این غذاها ، مرباها و ترشی های شیرازی زبانزد همه مردم ایران است، شرایط آب و هوایی و اقلیمی خاص استان فارس باعث شده که خوشمزه ترین و لذیذترین غذاها و دسرهای سنتی در این استان توسط مردم بومی تهیه شود .
شهر شیراز رتبه دوم گردشگری ایران پس از مشهد می باشد و با دارا بودن جاذبه های گردشگری و تاریخی متعدد که اکثر آنها در فهرست میراث ملی و میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند انتخاب خوبی برای سفر های تفریحی شماست، در ادامه با لیست بهترین غذاهای محلی شیراز اشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید.
غذاهای محلی شیراز
سالاد شیرازی
این سالاد نیازی به معرفی ندارد و امروزه نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای خارجی سرو می شود، برای تهیه سالاد شیرازی به این مواد اولیه نیاز دارید : آبلیمو، سبزی خشک شده نعنا، پیاز ریز شده، خیار و گوجه و کمی نمک.
غذای محلی رب پلو
رپ پلو که یکی از مقوی ترین غذاهای محلی شیراز است را می توانید با این مواد اولیه تهیه و سرو کنید : برنج، رب انار، کشمش، شکر، گردو، روغن، پیاز داغ، گوشت تازه، نمک و فلفل.
دمپختک عدس و کلم
غذای سنتی دمپختک عدس و کلم یکی دیگر از غذاهای محلی استان فارس است که برای تهیه آن نیاز به این مواد دارید : سبزی ریحان، روغن، سبزی شوید، سبزی ترخون، هویچ، کلم، پیاز ، عدس پخته شده، برنج، نمک و فلفل.
هویچ پلو با گوشت
هویچ پلو دیگر غذای محبوب شیرازی هاست که امروزه در اکثر شهرستانهای ایران سرو می شود، برای تهیه آن نیاز به این ترکیبات دارید : گوشت تازه، برنج، هویچ، شکر، سیب زمینی ، نمک و فلفل.
لوبیا پلو
از دسته غذاهای مقوی و پر کالری لوبیا پلوی شیرازی می باشد که برای تهیه آن به این مواد اولیه نیاز دارید : زعفران تربت حیدریه، لوبیا چشم بلبلی، برنج، سبزی شوید، نمک، روغن و دارچین.
پاچه پلو
از لذیذترین غذاهای محلی شیراز می توان به پاچه پلو اشاره کرد که برای سرو آن به این ترکیبات نیاز دارید : سرکه شیره، گوششت چرخی، کشمش، لپه، برنج.
شیرازی پلو
شیرازی پلو از محبوب ترین غذاهای سنتی شیرازی هاست که با طعم بی نظیر همیشه در هر سفره ای سرو می شود، برای تهیه شیرازی پلو نیاز به این مواد اولیه دارید : زیره، تخم مرغ، ماست، مرغ، برنج و بادمجان، زرشک، نمک و فلفل و دارچین.
پلو اسفندی
پلو اسفندی در گذشته در ماه اسفند تهیه میشده است و از همین رو این نام را به خود گرفته است، برای تهیه پلو اسفندی نیاز به این ترکیبات دارید : پودر میخک، ادویه برنجی، ماش، نخود، عدس و لوبیا، پودر زیره، دارچین، پودر زنجبیل، پودر هل و جوز هندی، پودر گل سرخ، نمک ، روغن حیوانی، فلفل، گندم، برنج و جو، گوشت تازه.
شکر پلوی
این غذای مقوی برای درمان بیماری های قلبی و کم خونی مناسب بوده و شما می توانید شکر پلوی شیرازی را با این مواد تهیه و سرو نمایید : برنج، شکر، خلال بادام، زردچوبه، زعفران تربت حیدریهف آب جوشیده، پوست نارنگی .
آبگوشت یخنی
یکی از خوشمزه ترین آبگوشت های محلی ایران ، ابگوشت یخنی شیرازی است که برای تهیه آن به این مواد نیاز دارید : پیاز، سیب زمینی، نخود پخته شده، گوشت، نمک و فلفل و زردچوبه، آب.
کلم پلوی
کلم پلوی شیرازی ها که نیاز به معرفی ندارد ، اما شما می توانید برای تهیه این غذای سنتی و بی نظیر از این مواد استفاده نمایید : ارد نخودچی، سبزی ریحان، سبزی تره، سبزی شوید، سبزی ترخون، گوشت چرخی، کلم، روغن، آبلیمو، نمک و فلفل.
سخن پایانی
شما می توانید نظرات ، سوالات و تجربیات خود را درباره بهترین غذاهای محلی شیراز در بخش زیر کامنت کنید .
بیشتر بخوانید