aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاذبه های گردشگری چابهار > جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان با عکس

جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان با عکس

جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان
ezgif-1-eca2962dc6

جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان و نقشه گردشگری سیستان و بلوچستان از زاهدان، سراوان و زابل آغاز می شود و تا دیدنی های چابهار، ایرانشهر و دهستان دهوک ختم می گردد، این استان در جنوب شرقی ایران دارای نوار مرزی طولانی با کشورهای پاکستان، افغانستان و اقیانوس هند می باشد، در این پست  در ادامه بخش ایرانگردی با لیست بهترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان همراه با آدرس و تصاویر آشنا خواهید شد، همراه من در این تودی باشید.

قلعه سام زابل

قلعه سام

قلعه سام زابل که بومیان آن را با نام قلعه سه کوهه در شمال سه کوهه خطاب می کنند از مهم ترین جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان بشمار می آید که قدمت آن به گفته محققین به دوره سکونت پارت ها در منطقه بر می گردد، گرچه این قلعه در دوره های هخامنشیان، ساسانیان تا اشکانیان مورد استفاده قرار داشت اما امروزه خالی از سکنه بوده و بیش از نیمی از آن تخریب شده است.

  • آدرس : ۴ کیلومتری سه کوهه

خانه ابویی زاهدان

خانه ابویی

خانه ابویی زاهدان از مهم ترین جاذبه های گردشگری زاهدان و جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان می باشد که قدمت آن به قرن چهاردهم هجری قمری بر می گردد، این عمارت تاریخی با سبک معماری قجری و البته الهام گرفته از معماری مناطق کویری بسیار چشم نواز بوده و با توجه به اهمیتش در سال ۱۳۷۷ شمسی در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسید تا برای همیشه از آن مراقبت به عمل آید.

  • آدرس : زاهدان، خیابان شریعتی

مرکز خرید پردیس چابهار

مرکز خرید پردیس چابهار

مرکز خرید پردیس چابهار یکی از بزرگ ترین مراکز خرید چابهار می باشد که در خود طیف وسیعی از اجناس ، کالاها و لوازم در همه زمین های فروشگاهی را جای داده است ، یکی از نکات خوب درباره این مجتمع تجاری موقعیت مکانی آن است ، شما می توانید قبل یا بعد از بازدید از این محل به سراغ مرکز خرید مشهور دیگر چابهار یعنی ابریشم هم بروید تا با یک تیر دو نشان بزنید و در یک روز ، دو تا از بهترین پاساژهای این منطقه آزاد را ببینید .

  • آدرس : منطقه آزاد چابهار ، خیابان کوهستان

غارهای سه گانه تیس

معبد بان مسیتی

معبد بان مسیتی در روستای تیس که مشهور به غارهای سه گانه تیس هم می باشند از مهم ترین جاذبه های طبیعی چابهار مقصد امروز ما در این هستند، این غارهای فوق العاده زیبا در اواسط کوه شهبازبند واقع شده اند و عده ای از محققین بر این عقیده هستند که در ایران باستان اینجا محل راز و نیاز برخی از احالی زرتشتیان بوده است، خود کلمه بان مسیتی در زبان بومی بلوچی به معنای بزرگ مرد نیک رفتار می باشد.

  • آدرس : منطقه آزاد چابهار، روستای تیس، دامنه کوه شهبازبند

خلیج گواتر

خلیج گواتر چابهار یکی از بکرترین جاذبه های طبیعی سیستان و بلوچستان می باشد که نیمی از آن در پاکستان و نیم دیگر در کشور ما قرار دارد، این خلیج در نزدیکی روستای گواتر واقع شده که بیشتر با اکوسیستم جانوری و گیاهی اش مورد توجه علاقه مندان به جاذبه های بوم گردی قرار دارد، آب دو رودخانه نهر دشت پاکستان و باهوکلات سیستان و بلوچستان به این محل واریز می شود و بخش اعظمی از آن توسط سازمان محیط زیست حفاظت می شود.

  • آدرس : شرق شهرستان چابهار، انتهای جاده ساحلی گواتر

ساختمان تلگرافخانه چابهار

ساختمان تلگرافخانه چابهار

ساختمان تلگرافخانه چابهار یکی از قدیمی ترین تلگرافخانه های ایران می باشد که در اواسط قرن نوزدهم میلادی توسط استعمارگران پرتغالی در این شهر بنا گردید، این مکان امروزه به عنوان یک جاذبه  دیدنی برای عموم مردم قابل بازدید می باشد که در ابتدای ورود شما به این محل قطعا سبک معماری خاصش و استفاده از چوب در سقف های شیروانی چشم شما را درگیر خواهد کرد.

  • آدرس : خیابان مولوی

قلعه رامرود تاسوکی

قلعه رامرود

قلعه رامرود از قدیمی ترین قلاع و دیدنی های سیستان و بلوچستان محسوب می شود که در فاصله نود کیلومتری جنوب زابل و محدوده تاسوکی واقع شده است، این قلعه فوق در دوره حکومت ایلخانی در این منطقه با اهداف نظامی – امنیتی ساخته شد و پس از آن در دوره زندیه، صفویه تا قاجاریه مورد استفاده بومیان قرار داشت تا اینکه با گسترش خشکسالی بومیان منطقه را به سمت زابل ترک کردند! تا کنون در قلعه رامرود سفالینه، کاشی، ظروف عتیقه و سکه های قدیمی متعددی کشف شده است.

  • آدرس : ۹۵ کیلومتری جنوب‌ غرب زابل، ناحیه تاسوکی

شهر تاریخی زاهدان کهنه

زاهدان کهنه

زاهدان کهنه از اماکن تاریخی زهک و جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان می باشد که برای علاقه مندان به تاریخ گردی انتخاب ایده آلی خواهد بود، اطلاعات موثقی از این شهر که بر بلندای تپه های اطراف شهرستان زهک واقع شده در دست نیست اما برخی عقیده دارند این محل هم دوره شهر سوخته بوده و در دوره ایران باستان از بزرگترین شهرهای مناطق تحت تصرف پارس ها بوده است.

  • آدرس : ۲۷ کیلومتری شرق زابل و ۷ کیلومتری شمال شهرستان زهک

ساحل بریس چابهار

ساحل بریس

ساحل بریس چابهار بدون هیچ رقیبی زیباترین ساحل جنوب شرق کشور می باشد که زیباترین چشم اندازها را در حین طلوع و غروب خورشید در اختیار شما قرار می دهد، برای رسیدن به این ساحل باید زیابترین جاده بندر چابهار یعنی جاده دریای مکران را طی کنید تا با عبور از کوه های مریخی چابهار به بندر صیادی بریس ( از قدیمی ترین بنادر ایران و خاورمیانه ) برسید، شهرت اینجا البته بیشتر بابت روستای بریس که از جاذبه های دیدنی استان سیستان و بلوچستان است می باشد.

  • آدرس :  ۶۰ کیلومتری جنوب شرق چابهار، ساحل روستای بریس

ساحل نورانی تنگ چابهار

ساحل نورانی

ساحل نورانی تنگ چابهار از عجیب ترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان می باشد که واقع در روستای تنگ با چشم انداز طبیعی و خارق العاده است، این ساحل که در همسایگی دریای عمان و در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد از بعضی از شب های دو فصل زمستان و پاییز هر سال ، همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید به روشنایی در می آید که خود این پدیده حاصل یک عملیات فوق شیمیایی توسط برخی جانداران تک سلولی این مکان می شود.

  • آدرس : شهرستان کنارک، سواحل روستای تنگ

گورستان اسپیدژ بزمان ایرانشهر

گورستان اسپیدژ

گورستان اسپیدژ از مهم ترین جاذبه های گردشگری ایرانشهر محسوب می شود که در بخش بزمان این شهرستان و روستای اسپیدژ واقع شده است، قدمت این قبرستان به سه هزار سال قبل از میلاد حضرت مسیح بر می گردد و در آن آثاری پیدا شده که ارتباطش با شهر سوخته را به اثبات می رساند! گورستان اسپیدژ ایرانشهر در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.

  • آدرس : ایرانشهر، بخش بزمان، روستای اسپیدژ

روستای رمین چابهار

روستای رمین

بی شک روستای رمین چابهار از زیباترین روستاهای ایران در جنوب کشور می باشد که در آن انواع جاذبه های طبیعی دیده می شود، جاده چابهار به رمین که خود از زیباترین جاده های ایران بشمار می اید و در بین راننده های جاده از محبوب ترین هاست در یک سو، موقعیت جغرافیایی خارق العاده روستا در بین تالاب صورتی یا لیپار و کوه های مینیاتوری چابهار در سویی دیگر و جاذبه های بومی درون روستا، همه و همه نوید یک بوم گردی ایده آل را می دهند.

  • آدرس : شرق شهرستان چابهار، جاده ساحلی چابهار-گواتر

قلعه سرباز سیستان و بلوچستان

قلعه سرباز

کلات سرباز یا قلعه سرباز از مهم ترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان در شهر سرباز محسوب می شود که به گفته مورخین در زمان حکومت شاه عباس صفوی توسط خان های منطقه با اهدافی نظامی بر بلندای تپه ای خاکی ساخته شد، کل این بنا از سنگ، ملات ساروج و گچ احداث شد و در آن بخش هایی همچون برجک های نگهبانی، شاه نشین، زندان، آب انبار و اتاق سربازان به چشم می خورد.

  • آدرس : سرباز، جنب ناحیه انتظامی شهر سرباز

دهستان ناهوک سراوان

دهستان ناهوک

دهستان ناهوک با روستاهای کوپک و کوشکوک از بهترین جاذبه های طبیعی سراوان و جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان می باشد که سرسبزترین مکان مسکونی این استان هم شهرت دارد، ناهوک با دو روستای سرسبز در میان یک دره ی دیدنی واقع شده که در سالهای پر بارش رودخانه فصلی ناهوک هم به جریان می افتد، امروزه مزارع کشاورزی و طبیعت بکر این منطقه باعث جذب بومیان در روزهای گرم سال شده است.

  • آدرس : سراوان، ۳۵ کیلومتری شمال سراوان

قلعه سب سراوان

قلعه سب

قلعه سب سراوان واقع در روستای سب از توابع این شهرستان از بهترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان است که در فهرست میراث ملی ایران هم ثبت شده و امروزه گردشگران از این مکان قجری بازدید می کنند، این قلعه در قرن یازدهم قمری به عنوان دژی نظامی ساخته شد که تا دهه چهل خورشیدی بومیان خاصی در آن زندگی می کردند و سپس رو به نابودی گام نهاد تا با ثبت شدن در آثار اصیل ایرانی با برخی مرمت ها امروزه به یک جای دیدنی و تاریخی بدل شود.

  • آدرس : ۴۵ کیلومتری جنوب غربی سراوان، روستای سب

آبشار کوهک سراوان

آبشار کوهک

آبشار کوهک سراوان در نقطه صفر مرزی واقع شده است، مرز بین کشور پاکستان و ایران در جوار رودخانه روتک که دقیقا مرز کشور را طی می کند از مرتفع ترین آبشارهای سیستان و بلوچستان هم می باشد، روستای کوهک از توابع شهرستان سراوان در این استان بوده که پیشتر با طبیعت بکر و آبشار مشهور شده است، در این سفر باید همه تجهیزات مورد نیاز را همراهتان داشته باشید تا دچار مشکل نشوید.

  • آدرس : سراوان، دهستان کوهک

موزه زنده سفال کلپورگان

موزه زنده سفال کلپورگان

موزه زنده سفال کلپورگان یا موزه خاک سراوان در جاده ی شماره ۹۲ در به سمت شرق از خاص ترین موزه های سیستان و بلوچستان می باشد که علاوه بر ثبت در آثار ملی به عنوان تنها موزه ی زنده سفال ایران هم شناخته می شود، در این محل بومیان بدون چرخ یا دستگاه سفالگری و تنها با کمک از تجربیات و آموخته هایشان انواع و اقسام سفال را تولید می کنند، کلپورگان از باستانی ترین مناطق سفالگری دنیا با هشت هزار سال قدمت می باشد.

  • آدرس : سروان، جاده ۹۲، منطقه کلپورگان

آبشار پالیزوک سیستان و بلوچستان

آبشار پالیزوک

آبشار پالیزوک سیستان و بلوچستان در غرب روستای ناهوک از مهم ترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان می باشد که برای برپایی پیک نیک و آب تنی در روزهای گرم سال مناسب است، این آبشار جز پر آب ترین آبشارهای استان سیستان و بلوچستان بوده و تنها نکته ی منفی درباره آن مسیر دسترسی دشوار و عدم وجود امکانات رفاهی مناسب در اطرافش است.

  • آدرس : ۱۲ کیلومتری غرب ناهوک

کوه های مریخی چابهار

کوه های مریخی

همانطور که از اسم این کوه ها پیداست با ورود به این منطقه اولین مکای که به ذهن شما خطور خواهد کرد کره مریخ است، به قدری این کوه ها شبیه به محیط کره مریخ می باشد که باورنکردنیست، از چابهار به سمت بندرگواتر را باید حدود ۴۰ کیلومتر طی کنید تا به ورودی کوه های مریخی برسید.

  • آدرس : چابهار، ۴۰ کیلومتر به طرف بندرگواتر

تالاب صورتی چابهار | تالاب لیپار چابهار

تالاب صورتی

همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید یکی از شگفت انگیز ترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان یعنی تالاب صورتی چابهار یا تالاب لیپار را در این پست به شما معرفی خواهیم کرد، از نام این تالاب مشخصه که رنگ آب های موجود در این تالاب به رنگ صروتی می باشد و دلیل آن هم کاملا علمی است یعنی به دلیل وجود پلانگتون های گیاهی بسیار زیاد و جزر و مد آب، رنگ این تالاب به رنگ قرمز مایل به صورتی تغییر می کند و منظره ای بکر و متحیر کننده را بوجود می آورد.

  • آدرس : چابهار، جاده چابهار به بندرگواتر، دره لیپار

سخن پایانی

برای بازدید از جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان از آنجایی که وسعت این استان بسیار وسیع می باشد باید یک برنامه سفر دقیق برای خود تنظیم کنید! فاصله بین شهرهای استان از جمله زاهدان تا چابهار بالغ بر نهصد کیلومتر می باشد، سوالات، نظرات و تجربیات خود را درباره این استان کمتر شناخته شده در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=47495
van

الهه شاکردوست

با هشت سال سابقه کار در آژانس های هواپیمایی متعدد تهران بیکار شدم ، از اونجایی که گردشگری از علایقم بود نا امید نشدم و با گروه این تودی آشنا شدم ، پیشنهاد می کنم چالش های زندگیتون رو با سفر کاهش بدید.

مطالب مرتبط
فرودگاه چابهار کنارک
کوروش ابریشمی
11 دیدگاه
زیباترین سواحل چابهار، بریس، تیس و رمین
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
هتل شاهان چابهار
مریم عظیمی
0 دیدگاه
هتل سپیده چابهار
مریم عظیمی
0 دیدگاه
سایت موج سواری رمین چابهار
ترلان کمیلی
0 دیدگاه
ساحل رمین
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس