aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

جاهای دیدنی جیپور

جاهای دیدنی جیپور
ezgif-1-eca2962dc6

جاهای دیدنی جیپور و کلا شهر جیپور در هندوستان ملقب به شهر صورتی رنگ هند از زیباترین شهرهای دیدنی هند می باشد، جیپور بیشتر با کاخ هوا محل در بین جهانیان به شهرت یافته است، همچنین قشنگ‌ترین لوکیشن‌های عکاسی در هندوستان را هم در این شهر مشاهده خواهید کرد، به طوری که اکثر بلاگرهای معروف جهانی در طول سال متعدد به این منطقه دیدنی سفر می کنند، در ادامه شما را با ۱۰ تا از بهترین جاهای دیدنی جیپور هند آشنا می کنیم، همراه این تودی باشید.

۱- باغ وحش جیپور

باغ وحش جیپورباغ‌وحش جیپور نیز یکی از جاهای دیدنی جیپور به‌حساب می‌آید که در سال ۱۸۷۷ میلادی ساخته شد، همچنین این مکان که به باغ جانورشناسی نیز معروف است، مورد توجه گردشگران زیادی قرار گرفته است. در این باغ‌وحش می‌توانید گونه‌هایی از انواع پستانداران، پرندگان و خزندگان را مشاهده کنید.

۲- موزه چاپ دستی آنوکی

2- موزه چاپ دستی آنوکی
۲- موزه چاپ دستی آنوکی

آنوکی یکی از موزه‌های قدیمی و تاریخی و از جاهای دیدنی جیپور به‌حساب می‌آید که صدها لباس مختلف در آن نگهداری می‌شود.  این موزه به هدف نشان‌دادن هنر کهن جیپور شکل‌گرفته است و در زمینه کارهای باستانی کارگاه‌ها و برنامه‌هایی نیز برگزار می‌کند. همچنین اطلاعات زیادی درباره پارچه‌ها و نگهداری آن‌ها، در این موزه به شما داده می‌شود. برای بازدید از این موزه می‌توانید یکشنبه‌ها از ساعت یازده الی چهار و نیم و در روزهای سه‌شنبه الی شنبه، در ساعات ده الی هفده مراجعه بفرمایید.

۳- قلعه جاگار

3- قلعه جاگار
۳- قلعه جاگار

قلعه جیگار، جاگار یا جگراه یکی از آثار به‌جامانده از قرن هجدهم است که به‌منظور دفاع و محافظت از شهر جیپور و قلعه آمیر که پیش‌تر آن را معرفی کردیم، ساخته شد. این قلعه ۵۰۰ فوت بالاتر از دریا است که یکی از جذابیت‌های نظامی این شهر به‌شمار می‌رود. نکته جالب‌توجه درباره این قلعه آن است که با وجود اینکه در مجاورت آب قرار دارد اما همچنان سالم مانده است. از مصالح به‌کاررفته در این قلعه می‌توان به سنگ و ماسه‌سنگ اشاره کرد.

نام دیگر این قلعه، قلعه پیروزی است. قلعه جاگر که بر روی تپه چیل کاتیلا واقع شده است، دارای پنجره‌هایی است که این امکان را به شما می‌دهند فضای بیرون از قلعه را بتوانید نگاه کنید اما از خارج از قلعه امکان دیدن داخل قلعه وجود ندارد که یکی از شگفتی‌های این قلعه محسوب می‌شود. برای بازدید از این قلعه می‌توانید از ساعت ده الی هفده مراجعه فرمایید.

۴- الفنتستیک جیپور

4- الفنتستیک جیپور
۴- الفنتستیک جیپور

الفنتستیک، مزرعه‌ای پر از فیل است که شما می‌توانید با بازدید از این مکان، حسابی به فیل‌ها نزدیک شوید و یا حتی با آن‌ها بازی کنید. این مزرعه در قرن شانزدهم به وجود آمد به‌طوری‌که خانواده‌ای که علاقه‌مند به فیل‌ها بودند فیل‌هایی را آوردند تا افراد بتوانند با آنها بازی کنند، سوارشان شوند، روی آنها نقاشی بکشند و یا به آنها غذا دهند. اگر به حیوانات علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم حتماً به اینجا سر بزنید.

۵- قلعه نهاگرا یا ناهاگرا

5- قلعه نهاگرا یا ناهاگرا
۵- قلعه نهاگرا یا ناهاگرا

این قلـعه که یکی دیگر از جاهای دیدنی جیپور است که به‌منظور محافظت از شهر صورتی ساخته شده است. ایـن بنا که متعلق به قرن هجدهم می‌باشد، به دستور مهاراجه هاوای جی سینگ ساخته شد. این قلعه روی یکی از مرتفع‌ترین قسمت‌های شهر واقع است (روی تپه‌های آراوالی) و معماری آن ترکیبی از معماری هندی و اروپایی است. از این قلعه در گذشته به‌عنوان بامی برای جیپور استفاده می‌شده است که هم‌اکنون نیز گردشگران می‌توانند از این قسمت برای بازدید دورنمای جیپور دیدن کنند. افزون بر دژ دفاعی، از این ساختمان به‌عنوان محلی برای شکار ببر استفاده می‌شده است. برای بازدید از این مکان می‌توانید از ساعت ده الی هفده مراجعه فرمایید.

۶- جال محل

6- جال محل
۶- جال محل

از بهترین و جذاب‌ترین این جاهای جیپور می‌توان به این کاخ اشاره کرد. جال محل کاخی است که در دریاچه من ساگر واقع شده است. این کاخ کاملاً در آب شناور است و توسط ماهاراجه جای سینگ دو مرتبه بازسازی و گسترش داده شد. از عجایب معماری این بنا همین بس که از پنج طبقه این ساختمان، چهارطبقه آن زیر آب است و با گذشت صدها سال هنوز آسیبی به آن وارد نشده است. کاخ جال محل یکی از معرف‌های معماری مغول‌ها بوده که نشان از استعداد و توانایی معماران مغول دارد. لازم به ذکر است که برای بازدید از این دریاچه و کاخ باید از قایق استفاده کنید؛ همچنین می‌توانید قلعه نهاگرا که در همان نزدیکی است را نیز مشاهده تأیید کنید. برای بازدید از مکان می‌توانید از ساعت شش صبح الی هجده مراجعه فرمایید.

۷- رصدخانه جانتار مانتار

7- رصدخانه جانتار مانتار
۷- رصدخانه جانتار مانتار

رصدخانه جانتار مانتار که در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است؛ یکی دیگر از جاهای دیدنی جیپور بشمار می‌رود. بزرگ‌ترین ساعت آفتابی جهان در این رصدخانه قرار دارد که خود، یکی از بزرگ‌ترین و مجهزترین رصدخانه‌های جهان است. ساخت آن مربوط به قرن هجدهم است که به دستور مهاراجه ساوای جای سینگ ساخته شد؛ وی علاقه بسیار زیادی به نجوم داشت. افزون بر ساعت آفتابی، این مجموعه شامل ابزارهای بسیاری در زمینه نجوم است. برای بازدید از این مکان می‌توانید از ساعت نه الی شانزده مراجعه فرمایید.

۸- کاخ شهر جیپور

8- کاخ شهر جیپور
۸- کاخ شهر جیپور

کاخ شهر در مرکز شهر جیپور قرار دارد که در قرن نوزدهم توسط مهاراجه ساوای جای سینگ ساخته شد. معماری این قصر الهام گرفته از معماری‌های راجپوت، مغول و اروپایی است. امروزه بخش‌های مختلف این قصر به‌عنوان گالری‌های هنری مورد استفاده قرار می‌گیرد. افزون بر آن، موزه‌ای نیز در این بخش قرار دارد که آثاری از جمله لباس‌های راجستانی، اسلحه‌های مغول، شمشیرها، نقاشی‌های دیواری، کالسکه‌، زره و … در آن نگهداری می‌شود. عموم این آثار متعلق به مهاراجه‌های سابق بوده است. مساحت این کاخ بسیار زیاد بوده به‌طوری‌که یک هفتم مساحت کل جیپور را از آن خود کرده است. نکته جالب درباره این قصر آن است که هنوز خانواده سلطنتی جیپور از قسمت چاندرا محل که بخشی از مجموعه قصر شهر است؛ استفاده می‌کنند. چنانچه قصد بازدید از این محل را دارید می‌توانید از ساعت ده الی هفده به این مکان مراجعه فرمایید.

۹- قلعه و کاخ آمر

9- قلعه و کاخ آمر
۹- قلعه و کاخ آمر

قلعه آمیر یا آمر یا آمبر، یکی دیگر از جاهای دیدنی جیپور است که با فرودگاه جیپور ۲۴ کیلومتر و با خود شهر جیپور ۱۱ کیلومتر فاصله دارد. این قلعه در شهرک آمیر قرار گرفته و یکی از افتخارات این شهر به‌حساب می‌آید. این کاخ در سال ۱۵۹۲ به دستور راجا مان سینگ، فرمانده راجپوت، ساخته شد. معماری قلعه آمر ترکیبی از معماری راجپوت و هندی و اسلامی است. در ساخت این کاخ از سنگ مرمر استفاده شده است. همچنین می‌توان سنگ‌هایی به رنگ قرمز را در نمای این ساختمان دید.

افزون بر این می‌توان از معماری خاص این کاخ با اشاره به مواردی مثل نقاشی‌های دیواری، مشبک‌کاری‌ها، ستون‌هایی با تزیینات بی‌نظیر و موزاییک‌کاری‌های حیرت‌انگیزش نام برد که نشانگر نبوغ طراحان آن دوره بوده است. قلعه آمر  به دریاچه ماوتا مشرف است که باعث شده است بسیاری از فیلم‌های مشهور بالیوود در این مکان تصویربرداری بشوند. به دلیل وجود این قلعه روی تپه‌ها، فیل‌هایی در این قسمت وجود دارند که می‌توانید سوار آنها شده و به بالای این تپه‌ها بروید که این فیل سواری خود سبب به‌یادماندنی‌تر شدن سفرتان خواهد شد. اگر قصد بازدید از این مکان را دارید می‌توانید از ساعت نه الی شانزده مراجعه بفرمایید.

۱۰- هوا محل

10- هوا محل
۱۰- هوا محل

این بنا که با نام قصر بادها یا کاخ بادها نیز از آن یاد می‌شود، در مرکز تجاری شهر و جاهای دیدنی جیپور است. ساختمان هوا محل شامل پنج طبقه است و ساخت آن به قرن هجدهم میلادی برمی‌گردد. سازنده این ساختمان شخصی به نام ماهاراجه ساوای پراتاپ سینگ است. فرهنگ جیپور در گذشته به‌گونه‌ای بوده است که برای زنان محدودیت‌های زیادی ایجاد میکرده است؛ به‌طوری‌که زن‌ها حق نداشتند بیرون از کاخ بروند و با مردم در ارتباط باشند. دلیل ساخت این ساختمان به‌گونه‌ای که دارای تعداد ۹۵۳ پنجره باشد، آن بود که زنانی که مجاز به حضور در مکان‌های عمومی نبودند بتوانند از طریق این پنجره‌های کوچک با محیط بیرون ارتباط برقرار کرده و به دیدن مراسم‌ها و اتفاقات شهر بپردازند. این پنجره‌ها دارای نقوش زیبایی بوده است.

دستور ساخت این بنا به دست همسر راجپوت بوده که به‌منظور دادن حس آزادی به زنان سلطنتی آن زمان بود، بدون آنکه مجبور باشند برخلاف آداب‌ و رسوم راجپوت و سخت‌گیری‌هایش به شهر بروند. این ساختمان با نقاشی‌های معروف کوچکش نیز شناخته می‌شود. این بنا از خاک صورتی ساخته شده است. برای بازدید از آن می‌توانید از ساعت نه الی شانزده مراجعه فرمایید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=79642
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
آبشار و معبد بهملات راجستان
الناز ایل بیگی
0 دیدگاه
فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی دهلی
آیدا قوام
0 دیدگاه
با بهترین جاهای دیدنی آگرا آشنا شوید
آیدا قوام
0 دیدگاه
ساحل آگوندا گوا
آیدا قوام
0 دیدگاه
نقشه آنلاین شهر آگرا
فاطمه انوری
0 دیدگاه
نقشه آنلاین شهر جیپور
فاطمه انوری
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس