aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

تالاب سرخانکل

تالاب سرخانکل انزلی
ezgif-1-eca2962dc6

تالاب سرخانکل که بخش مهمی از آن با نام منطقه حفاظت شده سرخانکل در بین علاقه مندان به طبیعت گردی شناخته می شود از بهترین جاذبه های طبیعی استان گیلان در شهر بندر انزلی و نزدیکی تالاب انزلی می باشد، علاوه بر مهاجرت گونه های نادر پرنده در فصل زمستان به این منطقه برای زاد و ولد ، گونه های کمیاب گیاهی همچون نیلوفر آبی در تالاب سرخانکل به وفور رشد می کنند، در یان سفر می توانید از تالاب نرگستان در نزدیکی این مکان هم دیدن کنید، برای مسیریابی دقیق از نقشه ما در بالا کمک بگیرید و در قسمت زیر نظراتتان را کامنت کنید.

تالاب سرخانکل انزلی


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=48425
van

پروانه ماندگار

مطالب مرتبط
اسکله قایق سواری دریاچه چیتگر
پروانه ماندگار
8 دیدگاه
حوض دراگاون بندر پارسیان
مهری شاپوری
2 دیدگاه
سد ذوات چالوس
فاطمه انوری
6 دیدگاه
آبگیر دارجار نور
شهره مقصودی
3 دیدگاه
آب بندان نیلوفر آبی بابلسر در بهار
الناز ایل بیگی
4 دیدگاه
دریاچه آهنک
فاطمه انوری
1 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
3 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

منطقه حفاظت شده سرخانکل به وسعت ۱۲۱۴٫۲۴ هکتار و محیط ۱۷٫۱۴ کیلومتر در بندر انزلی واقع است. این منطقه در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۳۸۱ مورد حفاظت قرار گرفت. مختصات جغرافیایی این منطقه عبارت از N ً۱۸٫۳ َ۲۷°۴۹ – ً۲۶٫۴ َ۲۴°۴۹ و E ً۲۰٫۱ َ۲۶°۳۷ – ً۴۷٫۴ َ۲۳°۳۷ می‌باشد[۱]. این منطقه از شرق مجاور به منطقه حفاظت شده سیاه کشیم می‌باشد و از غرب به در مجاورت پناهگاه حیات وحش سلکه قرار دارد. دو رودخانه هندخاله و سیاه درویشان به ترتیب درضلع شرقی و غربی جریان دارند.
این پناهگاه در محدود تالاب بین‌المللی انزلی قرار دارد و از طرف شمال به کانال ماهروزه و از طرف جنوب به روستاهای هندخاله، سیاه درویشان و از طرف شرق به رودخانه هندخاله و از طرف غرب به رودخانه تازه بکنده محدود می‌شود. حیات وحش پناهگاه سرخانکل شامل پرندگان مهاجر نظیر غاز، قو، طاووسک، کاکایی، یلوه، چنگر و انواع مرغابی هاست. منابع آبزی این منطقه شامل ماهیان بومی و ماهیان مهاجر است. ماهیان بومی عبارتند از: هشترخان، سوف، سیم، شوک (اردک ماهی)، کپور و ماهیان مهاجر شامل سفید کولی، ماهی سفید و سیاهکولی می‌باشد. گونه غالب گیاهی این منطقه نی و لوئی است و سایر پوشش گیاهی منطقه عبارتند از آزولا، نیلوفرهای آبی، لاله تالابی، سه کوله خیز و نیزار می‌باشد. محل رشد گل‌های نیلوفر آبی زیستگاه پرستوی دریایی و محل اصلی تخم‌گذاری و جوجه آوری آنها روی گیاهی به نام «سکوله خیز» است. «سکوله خیز» یک گیاه «شناور آبزی» با طول عمر یک ساله است که دارای ریشه‌های افشان می‌باشد. این ریشه‌ها به منظور ثابت کردن این گیاه در گل و لای بستر تالاب تکامل یافته‌است و ایستایی بی نظیری به کلونی‌های این گیاه می‌دهد به طوری که به واسطه وجود یک میوه منحصر به فرد ریشه‌های هر کدام از پایه‌ها در اندام زیرین فرورفته و حالت ایستایی مطلوبی را برای مجموعه گیاهان ایجاد می‌کند.

عالیه، تمیز بهداشتیه،چای مشتیه، برای یکبار هم یک چای بخورید برای رفع خستگی،

پناهگاه حیات وحش سلکه محدوده ای به مساحت ۳۶۰ هکتار است که در قسمت جنوبی تالاب انزلی و در محدوده شهرستان صومعه سرا قرار دارد. این منطقه از شمال به تالاب انزلی، از شرق به رودخانه صوفیانده، از جنوب به مزارع کشاورزی روستاهای هندخانه و صوفیانده و از غرب به رودخانه هندخاله ختم می‏ شود.
در غرب سلکه، منطقه ای به نام سرخانکل وجود دارد که از پناهگاه های حیات وحش کشور محسوب می شود. سرخانکل در مسیر رسیدن به منطقه نیلوفرهای مردابی قرار دارد و باید از آن گذر کرد. پرندگان مهاجر همچون قو، غاز، چنگر و انواع مرغابی ها، طاووسک، یلوه و کاکایی، در زمستان مهمان سرخانکل می شوند و زندگی شان را در آنجا می گذرانند.
این پناهگاه از طرف شمال به کانال ماهروزه و از طرف جنوب به روستاهای هندخاله، سیاه درویشان و از طرف شرق به رودخانه هندخاله و از طرف غرب به رودخانه تازه بکنده می رسد.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس