aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاهای دیدنی گیلان > تالش > ییلاق سوباتان تالش پایتخت طبیعی ایران
Subatan

ییلاق سوباتان تالش پایتخت طبیعی ایران

ارتفاعات ییلاق سوباتان تالش
ezgif-1-eca2962dc6

ییلاق سوباتان تالش از بهترین ییلاق های گیلان واقع در روستای سوباتان می‌باشد، سوباتان تالش نقشه و اجاره کلبه در سوباتان از مهم‌ترین دلایل جذب گردشگر اینجاست! ییلاق تالش پایتخت جاذبه های طبیعی ایران در استان گیلان می‌باشد، شما مکانی را در نظر بگیرید یک علاوه بر دارا بودن یک روستای فوق طبیعی با مناظر خارق العاده دارای دشت گل‌های شقایق، اسب‌های وحشی، چشمه‌های طبیعی، آبشارهای متعدد، دریاچه طبیعی، اقامتگاه های بوم گردی، بازارچه های صنایع دستی و ویلاهای زیبا در دل جنگل و ارتفاعات باشد! چنین مجموعه‌ای فوق طبیعی در ییلاق سوباتان تالش به چشم می‌خورد که از همین رو در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری گیلان و در این مطلب با راهنمای سفر به سوباتان آشنا خواهید شد، با من در این تودی همراه باشید.

ییلاق سوباتان تالش ییلاق سوباتان تالش

خوب بومیان تالشی به ییلاق سوباتان تالش سووتون می‌گویند که در گویش زیبای تالشی یه معنای مکان خنک است، این مکان که در فصل زمستان کاملا سفید پوش می‌شود میزبان جاذبه‌های طبیعی بی نظیری همچون غار گنجخانه، موزه مردم شناسی عشایر سوباتان، بازار صنایع دستی، آبشار ورزان، آبشار ماهار در ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح آب های آزاد است، از لحاظ جغرافیایی اینجا از غرب به استان اردبیل، از شمال به جنگل‌های هیرکانی، از جنوب به ییلاق آسبومار و از شمال غربی به دریاچه نئور راه پیدا می‌کند!

ییلاق سوباتان تالش متشکل از چندین روستا و منطقه و محله می‌باشد که معروف‌ترین آن‌ها قلعه بین یوردی، گزنه هونی، کلمر و بازار می‌باشد، آب و هوای خارق العاده این منطقه جغرافیایی در نیمه اول سال سیل عظیمی از گردشگران و مسافران را به خود جذب می‌کند تا روزهایی را به دور از شلوغی‌های شهر در آرامش مطلق سپری کنند.

تفریحات ییلاق سوباتان

شاید از خود بپرسید، این منطقه چه تفریحاتی را در بر می‌گیرد، با گسترش صنعت گردشگری در این ناحیه از استان سرسبز گیلان مجموعه‌های گردشگری زیادی در این محل دایر شدند، افرادی که به خوردوهای آفرودی علاقه دارند با مراجعه به جاده مشهور سوباتان تجربه بی نظیری می‌توانند کسب کنند، کلبه‌های اجاره‌ای در دل ارتفاعات قابل رزرو برای مسافران هستند، آب تنی در آبشار ورزان در فصل تابستان هزاران طرفدار را به خود می‌کشاند، گرچه مسیر رسیدن به این ابشار نیاز به پیاده روی دو ساعته دارد اما ارتفاع سی متری آن باعث می‌شود که علاقه مندان به طبیعت گردی عازم آن شوند.

جنگل ابر سوباتان

همانند جنگل ابر شاهرود در ییلاق سوباتان تالش در روزهای مختلفی ابرها به زیر پای شما خواهند آمد، این نوع پدیده با توجه به ارتفاع زیاد منطقه به وفور رخ می‌دهد و خوراک لوکیشن‌های عکاسی می‌باشد، از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد با رویش گل‌های شقایق در دشت‌های سوباتان و در کنار آن سایر گل‌های وحشی آبی و زرد رنگ جلوه گاهی بهشتی به خود می‌گیرد.

هاچاداش و موزه مردم شناسی عشایر

نوک قله این ییلاقات به هاچاداش شهرت دارد که می‌توانید برای تماشای غروب یا طلوع خورشید به آن مراجعه کنید، موزه مردم شناسی عشایر سوباتان از دیگر جاهای دیدنی این منطقه می‌باشد که لوازم زندگی عشایر در قرن‌های دورتر تا به امروز را به نمایش گذاشته است، در کنار آن یک بازار بومی ایده آل روزانه دایر می‌شود که انواع محصولات کشاورزی، صنایع دستی و لبنیات در آن عرضه می‌شود.

پارک جنگلی آلچالق سوباتان

پارک جنگلی آلچالق که در زبان آذری به معنای درخت آلوچه است، از بخش هاییست که در ایام سیزذه بدر و روزهای گرم تابستان مسافران برای پیک نیک به آن سفر می‌کنند، در شهریور هر سال بومیان به جمع آوری قارچ‌های خوراکی در آلچالق روی می‌آورند، در برخی روزهای بهار و تابستان مسابقات بومی همچون اسب دوانی، کشتی و هفت سنگ در اینجا اجرا میشه که خیلی مورد توجه مسافران قرار می‌گیرد.

چشمه‌های آب معدنی در ییلاق سوباتان تالش فراوان هستند، چشمه باتمان بلاغ مشهورترین آنهاست، در کنار آن چشمه کلیه سویی با خواص درمانی برای سنگ‌های کلیوی، قارا بلاغ و سردابا قابل آشامیدن، گزنه هونی، میله بلاغی،هونی یش بلاغی، گنج خانه بلاغی و ید بلاغی از سایر چشمه‌های معروف منطقه هستند که با پرسجو از بومیان براحتی قابل دسترسی هستند.

غار گنجخانه از دیگر جاذبه های طبیعی سوباتان است که البته رسیدن به آن نیاز به تجهیزات کوهنوردی و غارنوردی می‌باشد، بومیان بر این عقیده‌اند که در این محل گنج گران قیمتی وجود دارد که توسط تسلم‌های از آن محافظت می‌شود، زمین اسب دوانی بیده پشت، سیاه چادرهای عشایر تالشی، آبشار روستای ماهار و گودال های سنگی کاندی کت در نزدیکی ساری بلاغ از جاذبه های دیدنی دیگر این ناحیه زیبا هستند.

زمان سفر به سوباتان

بهرین زمان سفر به سوباتان بین ماه‌های خرداد تا شهریور هر سال است، سفر در دو فصل پاییز و زمستان با توجه به جاده بدون امکانات، یخبندان و بارش برف بسیار دشوار می‌شود، در فصل بهار بارش باران روز در میان رخ می‌دهد و حتی در تابستان باز هم نیاز به لباس گرم خواهد بود.

امکانات رفاهی

از آنجایی که در سال‌های اخیر اینجا بسیار مورد توجه گردشگران واقع شده است، امکانات رفاهی خوبی همچون مسجد، مرکز خرید، خانه‌های اجاره‌ای، رستوران‌های بومی و نانوایی تعبیه شده است، البته باید بدانید، آنتن موبایل در اینجا تقریبا وجود ندارد و آب آشامیدنی لوله کشی هم وجود ندارد، حتی برق هم در این روستا متاسفانه ایجاد نشده و برق موجود از موتورهای برق گازوئیلی تامین می‌شود.

سوباتان با ماشین شخصی

برای رسیدن به ییلاق سوباتان تالش سه مسیر دسترسی وجود دارد، در مسیر اول از منطقه لیسار با طی کردن بیست کیلومتر به جاده‌ای مالرو خواهید رسید ( این جاده نیاز به ۸ ساعت پیاده روی خواهد داشت و توصیه نمی‌شود)، مسیر اردبیل به دریاچه نئور و سوباتان برای افرادی خوب است که می‌خواهند در بین راه از دریاچه نئور هم دیدن کنند و سپس به سوباتان وارد شوند، این مسیر هم در انتها نیاز به پیاده روی در مسیری پرر شیب دارد.

مسیر سوم از تالش به سمت آق اولر و سوباتان است که ۳۵ کیلومتر آن آسفالته و دوازده کیلومتر انتهایی آن خاکی است، دشت شقایق در این مسیر براحتی قابل رویت خواهد بود و خودروهای مناسب می‌توانند از آن عبور کنند، مسیر چهارم که پر ترافیک‌ترین آنهاست از شهر تالش شروع می‌شود، با طی کردن مسیری ۴۰ کیلومتری تا روستای رزه خواهید رسید، ادامه مسیر از توان خودروهای ایرانی خارج خواهد بود با کمک نیسان و جیپ‌های بومی می‌توانید به ارتفاع روستا برسید.

  • فاصله رشت تا سوباتان: ۱۳۹ کیلومتر معادل ۴ ساعت رانندگی
  • فاصله رامسر تا سوباتان: ۲۴۷ کیلومتر معادل ۶ ساعت رانندگی
  • فاصله تهران تا سوباتان: ۴۶۶ کیلومتر معادل ۸ ساعت و ۴۵ دقیقه
  • فاصله چالوس تا سوباتان: ۳۲۷ کیلومتر معادل ۷ ساعت ۴۵ دقیقه
  • فاصله قزوین تا سوباتان: ۳۱۲ کیلومتر معادل ۶ ساعت ۳۰ دقیقه
  • فاصله لاهیجان تا سوباتان: ۱۷۷ کیلومتر معادل ۴ ساعت و ۴۵ دقیقه
  • فاصله آمل تا سوباتان: ۴۲۸ کیلومتر معادل ۹ ساعت و ۳۰ دقیقه
  • فاصله گرگان تا سوباتان: ۶۳۳ کیلومتر معادل ۱۲ ساعت
  • فاصله کرج تا سوباتان: ۵۵۳ کیلومتر معادل ۷ ساعت و ۵۰ دقیقه

سخن پایانی

ییلاق سوباتان تالش با توجه به ریشه چند هزار ساله‌اش دارای غذاهای محلی خوشمزه ایست که از آن دست می‌توان به کته نون، سوجا نون، گندوما، آرزنا، جزلق، گوزلی، سیرجینه، قورتماج، پندیره، سوجا دیله و کباب بره اشاره کرد، خرید صنایع دستی و سوغاتی سوباتان را فراموش نکنید، جوراب‌های پشمی عالی، کلاه پشمی، البسه پشمی، نان‌های محلی، گیاهان دارویی محلی و لبنیات اینجا شهره عام و خاص است.

در آخر باید بدانید وجه تسمیه سوباتان از دو کلمه سو به معنی آب و باتان یعنی گودال فرو رفته می‌آید، در قرن‌های دورت چشمه‌ای در منطقه میجوشیده که دوباره آب را به خود می‌کشانده است، از همین رو با گذر سال‌ها نام سوباتان برای همیشه روی آن نهاده شد.

بی شک با مطالعه این مطلب شوکه شده‌اید، نظر شما درباره ییلاق سوباتان تالش در استان گیلان چیه؟ آیا تا به حال از این محل دیدن کرده‌اید؟ در بخش زیر منتظر کامنت‌های شما هستیم.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
https://intoday.ir/?p=42272
van

کوروش ابریشمی

اینکه رشته نرم افزار خوندم و هیچ کمکی تو زندگی بهم نکرد داشت نا امیدم می کرد تا بعد از آزمون و خطاهای متعدد با شغل گردشگری آمیخته شدم ، همین که به کارم علاقه دارم ایزد رو شکر می کنم هر روز.

مطالب مرتبط
بندر دیوان کجاست؟
فاطیما علیزاده
0 دیدگاه
بندر چیرویه کجاست؟
مهدی خانی
0 دیدگاه
آبشار ارتکند
کوروش ابریشمی
5 دیدگاه
آبشار آق‌سو جنگل گلستان
کوروش ابریشمی
4 دیدگاه
رستوران محمد اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
تنگه خیرود نجارده
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جای بسیار زیبا با طبیعت بکر در دل کوههای تالش است.ولی مسیر ان بسیار سخت جاده خاکی بدون علایم ومه گرفته است.بهتر است با راهنما یا تور با انجا بروید و یک شب اقامت داشته باشید

سوباتان در فصل بهار بسیار زیباست به خصوص ماه خرداد، اما متاسفانه ورود زود هنگام دام ها پوشش گیاهی و زیبایی هایش را به کلی نابود کرده، ضمنا در سالهای اخیر هجوم پرتعداد گردشگران و تورهای طبیعت گردی و سواستفاده و رفتار ناشایست بعضی مردم محلی با این گردشگران، این ییلاق بسیار زیبا را تبدیل به مکانی نامناسب برای گردشگری به خصوص در ایام تعطیل کرده.

یک مکان بکر، آسمان شب پرستاره
طلوع آفتاب دل انگیز

معمولا همه ي أفراد براي رفتن به اين منطقه تعطيلات خرداد را انتخاب ميكنند كه به نسبت از لحاظ وجود شقايق ها گزينه مناسبي هست ولي از طرفي بسيار شلوغ مي شود، يك هفته زودتر يا ديرتر مي تواند زمان مناسب تري براي سفر به اين منطقه باشد و اگر اهل راه تكراري نيستيد مي تونيد يك سر را درياچه نئور و طرف ديگر را تالش انتخاب كنيد. جاده هر سال داراي پستي و بلندي هاي بيشتري مي سود و رفت و آمد را سخت تر ميكند، ترجيحا با ماشين اس يو وي يا شاسي بلند برويد بهتر است. سوباتان به روستا و بازارش ختم نمي شود و حتما به روستاهاي اطراف و بام آن و كمي فراتر سر بزنيد.

هر چه قدر از زیبایی این ییلاق بگم باز هم کم هست، حتما حتما حتما به این ییلاق سفر کنید و از جاذبه آن لذت ببرید.

ییلاق سوباتان در زبان تالشی سووتون یکی از مناطق ییلاقی کشور است که در ۲۲ کیلومتری ضلع غربی شهر لیسار از توابع شهرستان تالش در استان سرسبز گیلان و ۳۶ کیلومتری شمال غرب شهر تالش و ۲۱ کیلومتری جنوب شرقی دریاچه نئور واقع شده‌است که از شرق به جنگل‌های انبوه تالش (لیسار)، از غرب به ییلاقات اردبیل و دریاچه زیبای نئور، از شمال به رود خانه خروشان لیسار و ییلاقات خطبه سرا و از جنوب به مناطق ییلاقی آسبومار جوکندان متصل است.
بهترین زمان برای دیدن این جا خرداد ماه هستش .و اخیلی ها مسیر دریاچه نئور تا سوباتان رو پیاده میان .و البته با بلدچیمحلی

ممنونم واقعا نمی‌دونستم همچین جایی وجود داره پیاده میشه رفت ؟

پیاده که خیلی سخته با تجهیزات و قدرت بدنی بالا میشه

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 5 تا 24 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
نوع کاربری : دارای جنگل ابر و دشت شقایق و یکی از زیباترین ییلاقی‌های گیلان
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : کوهنوردی، پیاده روی، کمپینگ، عکاسی
امکانات رفاهی : فضای سبز، غرفه صنایع دستی
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش کوهنوردی، زیرانداز، چادر مسافرتی، کیسه خواب، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، داروهای عمومی، کرم ضد آفتاب، هیزم، آتش افروز، پاور بانک، شارژر، وعده های غذایی، پلاستیک زباله، لوازم خواب، لباس اضافه، لوازم سرگرمی
اطلاعات تماس
آدرس : استان گیلان، شهر تالش، جاده مریان، جاده سوباتان